15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Glutenfrie pizzaoppskrifter med 11 deilige alternativer til pizzadeig

Glutenfri pizza tynn-pizza-base-uten-gjær-mange-påfyll-deilig

Pizzaen og dens mange varianter anses å være en av de mest populære rettene i verden. Varianter for pålegg er forskjellige og kan tilpasses enhver smak og preferanse. Den vanlige pizzadeigen er imidlertid laget av mel, noe som gjør den uegnet for personer med glutenintoleranse. Men hvis du har glutenintoleranse, bør du ikke nødvendigvis klare deg uten pizzaen, men bare lage den glutenfri. I denne artikkelen presenterer vi forskjellige oppskrifter for en glutenfri pizza og noen smakfulle alternativer til pizzadeig som du absolutt bør prøve.

De forskjellige variantene for en glutenfri pizza

Gjør-det-selv glutenfri pizza-tomatskiver-basilikum-parmesan-ost

Det er faktisk et stort utvalg av oppskrifter på glutenfri pizzadeig. I mange supermarkeder finner du ferdige melblandinger uten gluten eller til og med ferdige pizzabunner som kan tilberedes veldig enkelt og raskt. Imidlertid vil det definitivt være bedre å tilberede melet selv. Ulike meltyper som maismel, bokhvedemel, hirsemel og lignende er tilgjengelige for dette formålet. Et annet alternativ ville være å lage den glutenfrie pizzadeigen uten mel og erstatte pizzabunnen med ingredienser som blomkål, aubergine, courgette og mer.

Lag din egen deig til en glutenfri pizza

Tilbered glutenfri pizza-glutenfri-pizza deig-ost-oliven-paprika

Hvis du har bestemt deg for å lage den glutenfrie pizzadeigen selv, kan du tilberede den med eller uten gjær. Følgende er ingrediensene til en deig med gjær:

– 50 ml lunkent vann

– 1 pakke tørr gjær

– 1 ts sukker

– 50 g tapiokastivelse (alternativer: potet- eller maisstivelse)

– 250 g hirsemel

– 200 g rismel

– 5 g xantan (alternativt lim: 10 g johannesbrødgummi eller guargummi)

– 2 ts salt

– 3 ss olivenolje

– 350 ml lunkent vann.

4 oppskrifter på tarte flambée deig og 4 deilige påleggsideer

Historien om Margherita -pizzaen, ledsaget av en deilig oppskrift

Stek urtebrød selv – Deilige oppskrifter på det originale plukkede brødet

Instruksjoner – Forbered glutenfri gjærdeig til pizza

Glutenfri pizza glutenfri-tilberedning-pizza-deig-elt-bakepapir

Som et første trinn bør gjær og sukker drysses i 50 milliliter lunkent vann og settes til side. Etter det blandes melene i en egen bolle og 3 ss av dem settes til side. Deretter blandes salt og xantan med melet og gjærblandingen, olivenolje og vann blandes i det ene etter det andre. En myk deig skal lages av blandingen. Deretter får den heve tildekket i 30 minutter, deretter innlemmet med resten av melet og stå igjen i 20 minutter. Den ferdige deigen rulles ut, formes til 4 runde pizzaer i normal størrelse og dekkes med saus og pålegg etter eget valg. Stek den glutenfrie pizzaen i en forvarmet ovn i ca 12 minutter og nyt med venner eller familie.

Glutenfri pizzadeig uten gjær

Glutenfri pizza glutenfri-gjær-fri-pizza-deig-oppskrift

For å tilberede en pizzabunn uten gjær, erstattes den med bakepulver. Dette eliminerer også de 50 milliliter vann og sukker som ble brukt til å aktivere gjæren. Under tilberedningen blandes først alle de tørre ingrediensene og deretter røres olivenoljen og vannet inn. Den glutenfrie pizzadeigen uten gjær eltes og rulles ut på en melet benkeplate.

Glutenfri pizza med maismel – en oppskrift for veganere

glutenfri-pizza-maismel-glutenfri-pizza-deig-kirsebær-tomat-persille

Hvis du også vil tilberede en glutenfri pizza-veganer, bør du legge passende pålegg på den. For det første trenger du følgende for en glutenfri maismelpizzadeig:

– 100 g maismel

– 20 g maisstivelse

– 20 g rismel

– 1/2 ts salt

– 2 ss olivenolje

– 100 ml vann.

Du bør elte deigen og kjevle den ut til en rund form. Du kan bruke cherrytomater, asparges, sopp, paprika, oliven og tørre krydder som oregano og basilikum som pålegg til vegansk pizza.

Glutenfri pizza med bokhvete og uten egg

Tilbered glutenfri-pizza-bokhvete-uten-egg-sprø-pizza-base

Med ingrediensene nedenfor kan du lage en sprø glutenfri pizzabunn selv og bruke den til å lage en deilig glutenfri pizza.

– 1 kokt potet

– 2 ss soyamelk eller vann

– 50 g malt solsikkefrø

– 100 g bokhvete mel

– 1 ts bakepulver

– 1 ts salt

– 3 ss olivenolje.

Alternativ til pizzadeig – pizzabunn laget av blomkål

glutenfri-pizza-blomkål-base-tomatsaus-ricotta-rakett-chili

Hvis du vil prøve en lavkarbooppskrift på glutenfri pizza, anbefaler vi å lage en pizza med blomkålbunn. Oppskriften er sunn og passer godt til en diett. En glutenfri pizzadeig er laget av 250 gram knust blomkål, 150 gram revet ost, 2 egg, salt og krydder etter ønske.

Forbered en blomkålpizzabunn for en glutenfri pizza

glutenfri-pizza-blomkål-pizza base-revet ost-tomatsaus

Blomkålpizzabunnen bakes i 15-20 minutter ved 180 grader og deretter toppet med pålegg etter eget valg. Grønnsaker egner seg spesielt godt til en kalorifattig pizza, men fjærfe eller fisk vil også være greit. Dryss på ost og sett i ovnen igjen til pålegget er gjennomstekt.

Deilig pizza med en courgettebunn

glutenfri-pizza-oppskrift-pizzabunn-courgette-quinoa-egg-tomat-oliven-pålegg

En perfekt sommeroppskrift er å lage en courgettebase -pizza i stedet for pizzadeig. Denne oppskriften passer både til lunsj og til middag og er et glutenfritt alternativ til pizza. Basen er laget av revet courgette, bokhvete, quinoa, egg, dill og hvitløk og stekt i 25 minutter ved 160 grader. Som pålegg kan du ganske enkelt legge noen tomatskiver og oliven på toppen og nyte den glutenfrie pizzaen.

Kombiner courgette og blomkål for en glutenfri pizza uten mel

glutenfri-pizza-vegansk-glutenfri-pizza-deig-blomkål-courgette-paprika

Med følgende ingredienser kan du tilberede en deilig pizzabunn fra courgette, blomkål og gul paprika til din glutenfrie pizza uten mel.

– finhakket blomkål

– finhakket courgette

– finhakket gul pepper

– revet parmesanost

– Kremost

– egg

– salt og krydder.

Glutenfri pizzadeig laget av rødbeter

glutenfri-pizza-rødbete-pizza-deig-uten-gjær-vegetar-oppskrift

Pizzabunn laget av rødbeter virker først utrolig, men det er også et mulig alternativ for glutenfri pizza.I tillegg til rødbeten tilberedes deigen med quinoamel, et egg, bakepulver og kokosolje og dekkes med eventuelt pålegg . Siden pizzabunnen er en slående rød farge, er oppskriften også en god idé for barn.

Lavkarbo -pizza med aubergine – en rask oppskrift

glutenfri-pizza-pizza-deig-alternativ-aubergine-skiver-tomatsaus-ost

Lavkarbooppskrifter er best for sommeren, spesielt til middag. Når du bytter røren ut med skiver eller strimler av aubergine når du lager en pizza, blir den til et lavt karbohydratmåltid. Auberginene stekes en gang i 5-6 minutter alene og deretter i ytterligere 5 minutter med ønsket pålegg. Denne enkle oppskriften er veldig rask å lage og er perfekt for de som mangler tid til å lage mat om kvelden.

Glutenfri pizza – en oppskrift for kjøttelskere

glutenfri-pizza-pizza-base-alternativ-bacon-strimler-fletter-pålegg

I motsetning til lavkarbooppskriftene, presenterer vi også en idé for kjøttelskere.I stedet for deigen brukes baconstrimler til bunnen av denne pizzaen, som stekes til den er sprø med pålegget. Strimlene flettes som vist for å holde pålegg og saus på toppen. Denne glutenfrie pizzaen for kjennere er på ingen måte kalorifattig, men den er et velsmakende alternativ til tradisjonell pizza.

Forbered pizzabunnen fra gulrøtter

glutenfri-pizza-gulrøtter-pizza-base-ost-baking-pålegg-grønnsaker

Pizzadeig uten gjær og gluten kan også lages av gulrøtter. De hakkes opp og blandes med et hakket fedd hvitløk, revet mozzarella og et egg. Den glutenfrie pizzaen er toppet med ditt valg og stekt i en bakeplate med bakepapir. Egnede pålegg til gulrotpizzabunnen er for eksempel grønnsaker som paprika, løk og oliven.

Previous Post
Farger til stuen – 55 flotte ideer for fargedesign
Next Post
Dekorasjon med lys – 21 utrolig enkle DIY -ideer