15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen kakebunn – enkle grunnoppskrifter med og uten baking

Lag din egen oppskrift på kakebunn-ideer-tips-dessert

Kakebunnen er et viktig element i kaken og bør derfor velges riktig og tilberedes nøye. Men hva er den beste måten å lage kakebunnen? Det er mange forskjellige varianter å velge mellom for å lage en deilig dessert. I denne artikkelen har vi satt sammen flere av disse variantene som du kan bruke til å lage en Lag kakebunnen selv så du har gode valg neste gang.

Lag din egen wienerkakebunn – en deilig svampekakebunn

Lag din egen kakebunn hvit-wiener-kjeks-base-kake

Hvis du vil lage en rask og enkel kakebunn selv, så er denne kakebunnoppskriften den rette for deg. Det er en såkalt kjeksbunn, som bare trenger noen få ingredienser, og det trenger ikke mye tid å bli planlagt for tilberedning. Etter at du har bakt kakebunnen, kan du bruke den som bunn for enhver kake. Du kan lage den lette kakebunnen selv med følgende ingredienser.

– 60 g mel

– 3 egg

– 100 g sukker

– 80 g hvit couverture

– 50 g smør

– 30 g maisstivelse

– 1/2 ts bakepulver

Lag hvit kakebunn selv

Lag din egen kakebunn lys-wiener-kjeks-base-lett å forberede

Forvarm ovnen til 175 grader. Den hvite koverturen smeltes sammen med smøret i et vannbad. Skill eggehviten og den gule og visp eggehviten til den er stiv. I en ekstra bolle, visp eggeplommene med sukkeret og rør inn den smeltede sjokoladen og smøret. Tilsett deretter eggehviten og sikt mel og maisstivelse over, hvoretter du rører alt sammen. Stek den ferdige kakedeigen i en smurt springform eller foret med bakepapir i 30 minutter. Du kan også bruke oppskriften hvis du vil lage en fruktkakebunn selv. Du er velkommen til å kutte kakebunnen og tilberede små biter.

Lag din egen mørke svampekakebunn

Kakebunn lager sjokolade-glasur-lag-kake-ideer

Du kan lage en sjokoladekakebase selv med enten kakao eller couverture, eller mørk sjokolade som ingrediens. For eksempel kan du bruke kakebunnoppskriften ovenfor og ganske enkelt erstatte den hvite couverturen med mørke. Du kan deretter behandle det ferdige gulvet med hvilken som helst krem. Vi vil introdusere deg for en annen oppskriftsvariant nedenfor.

– 2 eggehviter

– 2 eggeplommer

– 2 ss lunkent vann

– 75 g sukker

– 60 g mel

– 15 g kakao

– 1 pakke vaniljesukker

– 25 g maisstivelse

– 1 teskje bakepulver

Lag kakebunn selv

Lag din egen kakebunn - en grunnleggende ide for sjokoladekakeoppskrift

Eggehvitene piskes med mikseren til de er stive. Rør eggeplommene og vannet i en annen bolle til det er skummende, hvoretter du gradvis tilsetter sukker og vaniljesukker. Et tykt skum dannes. Bland mel, kakao, bakepulver og maisstivelse hver for seg og sil deretter over eggeplommen. Bland med en skje. Brett deretter inn halvparten av snøen, rør deretter inn resten og kjør alt til en lett deig. Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 til 25 minutter (med topp- og bunnvarme).

Rask og enkel kakebunnoppskrift

Lag din egen kakebunn-lag saftig sjokolade-dessert

Du kan lage en mørk kakebunn selv med bare fire ingredienser. Smelt 125 g smør og 125 g mørkt couverture i et vannbad. I mellomtiden blander du 3 egg med 50 g sukker. Tilsett smeltet smør -couverture og bland alt sammen. Smør en stekepanne og fyll den med røren. Bank på formen på benken noen ganger for å fjerne bobler. Stekes ved 180 grader i 20 minutter. Denne saftige kakebunnen kan også serveres som en enkel sjokoladekake. Du er også velkommen til å bearbeide den til en kake. Siden basen faktisk er ganske søt, bør sukkeret brukes sparsomt med kremer, pålegg eller krem, slik at kaken ikke blir for søt.

Lag kakebunnen selv – oppskrift med kvark

kake-base-gjør-det-selv-kvark-luftig-base-kake-kake

– 150 g kvark

– 300 g mel

– 6 ss melk

– 6 ss olje

– 1 pakke vaniljesukker

– 1 pakke bakepulver

– 1 klype salt

Hvis du vil lage en kakebunn selv med kvark, kan dette gjøres raskt med liten innsats. De ovennevnte ingrediensene blandes til en deig med en mikser. Smør en stekepanne, som kan være både rund og firkantet. Ha deigen i stekeformen og stek i ca 20 minutter på 175 grader.

Smørdeigsbunn

kake-bunn-gjør-det-selv-shortcrust-yummy-cake-baking-pie-form

– 150 g mel

– 60 g smør eller margarin

– 60 g sukker

– 1 egg

– 1 ts bakepulver

Kaken er spesielt deilig hvis du lager en smørekakebunn selv. Ingrediensene lages best til en deig ved å elte dem for hånd eller med deigkroken til en mikser. Dette rulles deretter ut til størrelsen på stekeformen. En stekepanne til for eksempel er godt egnet. Smør formen, hell røren i den og stek ved 175 til 200 grader til røren blir gyllenbrun.

Lag din egen kakebunn uten baking

Kakebunn-gjør-det-selv-kjeksbunn-fyll-krem-dekorasjon-dessert

En deilig kakebunn trenger ikke alltid å stekes. Ja, det er fantastiske variasjoner for en ikke-bake-base, bare ved å lage den av kjeks. Siden det ikke brukes noen råvarer til en slik base, er det ikke behov for baking, noe som kan spare deg for mye tid i forberedelsen. Den ferdige deigen plasseres ganske enkelt i kjøleskapet eller fryseren for å stivne.

Mørk kjeksbunn uten baking

Lag din egen kakebunn mørk-oppskrift-kakao-sjokolade

– 125 g shortbread kjeks

– 60 g smør

– 50 g mørk sjokolade eller couverture

Smelt sjokoladen i et vannbad. I mellomtiden smuldrer du informasjonskapslene i en bolle. Tilsett den smeltede sjokoladen i det myke smøret, bland og rør inn kjeksene. Legg deretter denne “deigen” i en stekepanne, fordel den jevnt og press den inn samtidig. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. Deretter kan du tilberede hvilken som helst kake eller kake med en shortbreadbunn. Hvis du vil lage en kjeksbunn i lyse farger i stedet, bare la sjokoladen være ute.

Hvordan lage en kakebunn med ladyfingers

kake-base-gjør-det-selv-svamp-svamp-kake-uten-baking-zuat-kjeksbunn

Du kan også lage en kakebunn av ladyfingers på samme måte. Smuldre 150 g ladyfingers. For å gjøre dette kan du legge dem i en frysepose, forsegle eller knute dem, og deretter bruke en kjevle eller annen tung gjenstand for å slå kjeksene. Smelt smøret og tilsett brødsmulene. Bland alt sammen, ha røren i en form og sett den i kjøleskapet i stedet for å bake kjeksbunnen.

Bare forbered kakebunnen fra maisflak

Kakebunn-gjør-det-selv-cornflakes-uten-baking-nybegynnere-raskt

En kakebunn med maisflak tilberedes uten baking, igjen etter det samme prinsippet. Bruk usøtet maisflak. Du trenger 2 kopper av disse hvis du vil lage en kakebunn selv. Smuldre dem opp, bland dem deretter med 125 g smeltet smør og 75 g sukker. Ha alt i en form og avkjøl.

Lag din egen kakebunn raskt av puffet ris

Kakebunn-lag-selv-puffet-ris-ingrediens-hurtigbaking-oppskrift-uten-baking

For en puffet risbunn, smelt 50 g smør og 1 ss honning eller sirup, samt 200 g hvit eller brun sjokolade. Rør deretter inn 50 g puffet ris til denne blandingen. Når du har hellet blandingen i en form, kan du avkjøle den igjen til bunnen er fast. Som du kan se kan mange forskjellige tørre ingredienser brukes hvis du vil lage en kakebunn selv uten å bake.

Kakebunn uten baking med amarettini

Kakebunn-lag-selv-amarettini-kjeks-uten-baking-lett

Hvem liker ikke disse aromatiske italienske kakene? De gir hele kakebunnen en behagelig aroma som gir appetitt. 125 g smør smeltes i et vannbad og 200 g amarettini smuldres i en frysepose. Smør kanten på en springform og dekk bunnen med bakepapir. Bland deretter begge ingrediensene og fordel dem i formen. Chill i minst 10 minutter.

Nøttekakebunn med hasselnøtter

Kakebunn-gjør-det-selv-nøttbase-hasselnøtter-aromatisk-smak

– 75 g sukker

– 100 g mykt smør

– 3 egg

– 150 g malte hasselnøtter

– 1/2 ts bakepulver

Du kan lage denne nøttete kakebunnen selv ved først å røre smør og sukker i 8 minutter til den er kremet. Smøret blir merkbart lettere. Rør inn eggene gradvis. Bland nøtter og bakepulver sammen og rør inn denne blandingen også. Ha deigen i en springform (18 cm), som du skal stille opp med bakepapir på forhånd. Ha i deigen og stek ved 160 grader (vifteovn) i 40 til 45 minutter.

Lag din egen veganske kakebunn uten egg

Kake-base-lag-deg-veganer-dessert-uten-egg-tips

– 225 gram mel

– 175 g sukker

– 250 ml vann

– 4 ts bakepulver

– 6 ss vegetabilsk olje

– 1 pakke vaniljesukker

Alle ingrediensene røres til en deig som er ganske rennende. Ikke rør for lenge, ellers blir deigen veldig klissete. Stekes i 20 til 30 minutter på 175 grader over- og undervarme. Etter at du har laget kakebunnen selv, kan du behandle den på en hvilken som helst måte med vegansk krem.

Glutenfrie kakeoppskrifter

kake-base-lag-det-selv-glutenfrie-oppskrifter-baking-kake

– 125 g smør

– 100 g sukker

– 170 g hvitt, glutenfritt mel

– 1 til 2 ss laktosefri melk

– 2 egg

– 1 pakke bourbon vaniljesukker

– 1/2 ts malt psylliumskall

– 1 ts tartarbakepulver

Du kan lage kakebunnen selv ved først å røre smør, sukker, vaniljesukker og salt til det er skummende. Tilsett deretter egg og melk gradvis. Bland mel, tannstein og psylliumskall i en ekstra bolle og tilsett smørblandingen. Ha deigen i en smurt form og stek i 20 minutter ved 175 grader Celsius.

Lavkarbo -paiskare

Kakebunn-gjør-det-selv-lav-karbo-sunn-dessert-uten mel

– 50 g mykt smør

– 3 egg

– 170 g malte mandler

– 30 g mandelmel

– 1 ts carob tyggegummi

– 1 ts bakepulver

– 80 g xylitol

– 1 klype vaniljepulver

Forbered en smurt stekeform med en diameter på 28 cm. Pisk egg og smør til det er skummende. Bland mandler, mandelmel, johannesbrødgummi, bakepulver, xylitol og vaniljepulver og ha i eggene. Dryss formen med malte mandler og hell røren over den. Stekes ved 160 grader i 15 minutter.

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver