15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

14 proteinrik og deilig mat som kombinerer oppskrifter og forslag til middag

mat som kombinerer oppskrifter kyllingbakt-hele-urter-timian-rosmarin-kvister-mynte-appelsin-skiver-tallerken

Har du allerede bestemt deg for å kombinere mat og noen ganger stå i fortvilelse foran kjøleskapet og ikke engang vite hva som vil stå på tallerkenen din til middag i dag? I denne artikkelen presenterer vi utvalgte Mat som kombinerer oppskrifter fra proteingruppen, som gir en rekke smaker og støtter deg på veien til ønsket vekt.

Mat som kombinerer oppskrifter – laks og grønnsakspakker

Mat som kombinerer oppskrifter fisk-laks-skiver-courgette-mandel-flak-timian-urter-sitron-pakke-bakepapir

Blant maten som kombinerer oppskrifter, som inneholder mye protein og derfor er et passende kveldsmåltid, hører utvilsomt ovn-laks-grønnsakene i pakken til. Du trenger følgende ingredienser for 4 personer:

 • 750 g laksefilet
 • 250 g cherrytomater
 • 2 courgetter
 • 100 g vårløk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1 sitron
 • 4 ss olivenolje
 • salt og pepper
 • 5 stilker timian

Mat som kombinerer oppskrifter med forskjellige typer fisk

Mat som kombinerer oppskrifter fiskbakt-tomatsaus-banan-blad-sitron-hele-skiver-persille-glass-plate-bord

Fordel de krydret grønnsakene på 4 ark bakepapir hver, legg laksen på toppen og smak til med salt og pepper. Legg sitronskiver på toppen av fisken og dryss med timianblader. Drypp med olje og sitronsaft og brett bakepapiret i en tett pakke. Stekes ved 180 ° C i ca 20-25 minutter. Du kan også bruke denne metoden til å tilberede andre typer fisk raskt og med lavt fettinnhold. Havbrudd med tomater og vårløk, krydret med noen estragonblader og bakt i en aromapakke, er en av de enkle matene som kombinerer oppskrifter med fisk for kvelden, som du kan gå ned i vekt og bli mett av uten å bli sulten.

Mat som kombinerer oppskrifter på fiskeretter – bouillabaisse

Mat som kombinerer oppskrifter bouillabaisse-suppe-sjømat-fisk-biter-poree-dill-blåskjell-reker-laurbærblad

Til denne franske retten trenger du:

 • 300 g fiskefilet (f.eks. Kveite eller rød multe)
 • 250 g sjømat (f.eks. Reker, blåskjell, blekksprut)
 • 400 g tomater
 • 600 ml fiskekraft
 • 150 ml hvitvin

Rik spesialitet med god mat

Mat som kombinerer oppskrifter fiskesuppe-rik-fler-frukt-tomat-bouillabaisse-boller-kalamari-fiskefilet

 • 1 løk
 • 3 fedd hvitløk
 • Safran, salt og pepper
 • Persille til pynt

Svit løk og hvitløk i terninger, tilsett deretter hakkede tomater og fyll på hvitvin og fiskekraft. Krydre væsken med salt og pepper, kok opp den kort og tilsett deretter den oppskårne fisken og sjømaten, og la alt stå i ca 10 minutter. Fordel i boller og server drysset med persille.

Kamskjell i appelsin, kanel og vaniljesaus

Kombinere mat-oppskrifter-kamskjell-asparges-løk-appelsinsaus-tallerken-bestikk-solid-fruktig-hovedrett

Hvis du vil tilby variasjon og leter etter elegant mat som kombinerer oppskrifter for kvelden, er kamskjellene i appelsin-kanel-vaniljesaus et godt alternativ for din proteinrike og deilige middag.

 • 6 kamskjell
 • 2 appelsiner
 • 1 gulrot
 • 1/8 liter grønnsakskraft
 • en halv vaniljestang
 • Salt, pepper, kanel
 • 1 ss ghee

Mat som kombinerer oppskrifter med sjømat

Kombinere mat-oppskrifter-sjømat-kamskjell-grillet-spyd-gressløk-lime-skiver-tallerken

Klem den ene appelsinen og fileten den andre. Kok appelsinjuicen med buljongen og vaniljemassen og gni gulroten i sausen. Reduser sausen til en tredjedel og tilsett krydder etter smak. Fjern fra varmen og rør inn kaldt smør. Stek til slutt kamskjellene i ghee i 2 minutter på begge sider. Legg blåskjellene oppå sausen og server med sprø, dampede grønne asparges.

Paprika og fennikelsalat med reker

Kombinere mat-oppskrifter-salat-protein-reker-sjømat-tallerken-treskje-urter-paprika-fennikel-løk-sesong etter smak

For mat som kombinerer oppskrifter uten karbohydrater trenger du ikke nødvendigvis å planlegge mye forberedelsestid. Hva synes du om å ha en deilig salat med grønnsaker og reker til middag? Bare bland agurk, paprika og fennikelpære i skiver med de kokte rekene. Bland litt brunt sukker, olivenolje, limejuice, salt og pepper og smak til med salaten.

Kjøttdeigboller for mange matoppskrifter

Kombinere mat-oppskrifter-kjøttdeig-baller-gylden-brun-skjærebrett-protein-inneholdende-persille-kutte-panne

Kjøttboller er raske og enkle å tilberede og kan også spises uten å nøle som en del av en diett som kombinerer mat. Enten de er laget av kjøttdeig, svinekjøtt eller lam, er kjøttkakene en godbit og et proteinrikt måltid for kvelden. Kjøttbollene kan variere i smak. Krydret med friske urter og sennep, krydret med hakkede grønne oliven eller servert med yoghurtsaus, de er en deilig proteinkilde.

Fettfattig mat som kombinerer oppskrifter

Kombinere mat-oppskrifter-gryte-kjøttdeig-tomatsaus-yoghurt-urteskål-middag-skjærebrett-salat

Serveres som kjøtt i grønnsaksupper, karriretter eller med en fersk gresk salat eller gratineres i tomatsaus, de er et variert fyllstoff for kvelden. Hvis du har valgt å kombinere fettfattig mat, er du velkommen til å lage kjøttboller i ovnen.

Kyllingbryst fylt med spinat og kremost

Kombinasjonsmat-oppskrifter-kjøtt-kalkun-fylt-spinat-kremost-fylling-bakt-spinatblader-skjærebrett-gressløk

 • 4 kyllingbryst
 • 300 g spinat (tint)
 • 225 g kremost
 • 90 g parmesan, revet
 • 60 ml olivenolje
 • salt og pepper

Skjær forsiktig siden av kyllingbrystene for å lage en lomme. Bland alle de andre ingrediensene sammen og fyll kjøttet med spinat- og kremostblandingen. Stek kyllingbrystene for første gang og stek dem ferdig i ovnen.

Stekt kyllingbryst med sopp

Kombinasjonsmat-oppskrifter-kylling-brystfilet-persille-sitron-sopp-kutt-tallerken-gaffel-salt-grovkornet

Hvis du ikke vil ha et fyll for øyeblikket, kan du steke kyllingbrystfileten med sopp i skiver eller andre grønnsaker i pannen til den er sprø og saftig. For å sikre at det magre kjøttet ikke blir tørt og seigt, og at du kan nyte et deilig kveldsmåltid, må du steke de jevnt tykke filetene i maksimalt 5 minutter på hver side.

Lam med urter

Kombinere mat-oppskrifter-lam-kjøtt-biter-piggete-rosmarin-kvister-salt-kniv-bolle-skje-skjærebrett

Å kombinere matoppskrifter med lam smaker veldig velsmakende og fordøyelig. Hvis du vil forberede lammeskulder eller bein, kan du kutte kjøttet flere steder og slikke snittene med rosmarin og hvitløksfedd. Bland ytterligere to pressede hvitløksfedd med en spiseskje honning, 100 ml olivenolje, pepper, koriander, malt sennepsfrø og timian, og gni kjøttet med det.

Stekt lam på grillede grønnsaker

Skille mat-oppskrifter-lam-grønnsaker-grillet-spinat-løk-hvitløk-yoghurt-tallerken-gaffel-servert

La kjøttet stå i kjøleskapet noen timer, krydre det med salt og stek det med lokket på i cirka 1,5 time, pensle kjøttet med krydderoljen igjen og igjen. Kombinert med grillede eller stuede grønnsaker er lammet en deilig matrett.

Egg, tomater og spinatpanne

Kombinere mat-oppskrifter-stekte egg-spinat-tomat-panne-kjøkkenhåndkle-feta-ost-pepper-malt

Egg er veldig proteinrik mat, støtter nedbrytning av fett og er derfor et perfekt kveldsmåltid. Tilberedt med spinat og tomater, de er en deilig og sunn kombinasjon. Stek grønnsakene i pannen med litt løk og hvitløk. Pisk eggene, tilsett dem i resten av ingrediensene og la dem stivne. En fargerik og deilig rett er klar på kort tid.

Hurtigretter – eggemuffins

Kombinere mat-oppskrifter-protein-inneholdende-muffins-bakt-solid-mini-format-egg-grønnsaker-skinke-paprika-tallerken

Hvis middagen må tilberedes veldig raskt, er de solide, myke eggemuffinsene en god idé for sunn mat som kombineres om kvelden. Du trenger ett egg med en skvett melk per muffinsform. Det er utallige variasjoner, så du bestemmer hva du er sulten på, fyll ingrediensene i formen og hell de vispede eggene over. Uansett om det er grønnsaker, skinke, bacon eller revet ost, er muffinsene en velsmakende, proteinrik matkombinasjon.

Fylte tomater med kremost og fetaost

Kombinere mat-oppskrifter-tomat-fylt-kremost-urter-hvitløk-protein-kremaktig-skall-brødsmuler-grønnsaker

Til middag kan du også få tilgang til mat som kombinerer oppskrifter med meieriprodukter. For de som er sultne, er de fylte tomatene et deilig og enkelt måltid. Skjær lokkene av tomatene og fjern frøene. For fylling av 8 tomater trenger du 200 g kremost, 150 g fetaost, 2 fedd hvitløk, timian og eventuelt andre urter etter ønske. Fyll tomatene og varm dem i ovnen.

Lett courgette kremsuppe

Kombinere mat-oppskrifter-krem-suppe-courgette-tyktflytende-pepper-skje-krydder-bolle-servert-grønnsakskrem

For et kaloribevisst og lett måltid om kvelden, er deilige, varme kremsupper som fyller magen og fyller deg raskt opp ideelle. Zucchini, for eksempel, er sunt, kalorifattig og har også en fantastisk avgiftende effekt. Kok først squashen, gulrot, løk og olje i terninger og purér deretter suppen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, finpuss eventuelt med litt creme fraiche og pynt etter ønske. Du er velkommen til å servere suppen fylt med en uthulet courgettefrukt.

Aromatisk soppkremsuppe

Blanding av mat-oppskrifter-krem-suppe-tjukkflytende sopp-skiver-bolle-tallerken-skje-salt-shaker-tallerken-karse

Hvis du er i humør for en aromatisk, varm suppe, er soppkremsuppen den ideelle kombinasjonsretten for kvelden. Sopp gir mye protein, inneholder mye vitaminer og biotin og har nesten ingen kalorier. For den deilige suppen, stek de skivede soppene, ta dem ut av gryten og stek deretter løk og hvitløk i den. Slukk med vann eller buljong og creme fraiche og purér deretter halvparten av den stekte soppen. Smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft og tilsett resten av soppen i suppen. Pynt med finhakket persille.

Previous Post
Dyreprint i interiøret – ideer til dekorasjon, hjemmetilbehør og møbler
Next Post
Tinker med resirkulert tre for unike dekorasjoner til jul