15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arrangerer dessert: tips, vakre bilder og kreative forslag

Sjokolademousse Kjeks Tørket bringebær

Øyet spiser også! Enten det er individuelle kakestykker på tallerkener eller sjokolademousse i et glass, er presentasjonen av hver dessert av avgjørende betydning. Så det er viktig å lære å lage en dessert. Så hver dessert blir en spesiell opplevelse, selv før du har tatt skjeen eller gaffelen. Noen ganger kan det være en utfordring å lage desserter. Det handler ikke bare om å smøre sjokoladesirup på tallerkenen i sikksakkmønster. Konditorer på restauranter strekker seg langt for å dekorere desserter slik at de ser like gode ut som de smaker. Vi vil fortelle deg reglene for arrangering av desserttallerkener og gi deg noen tips om hvordan du gjør dem selv.

Servering av dessert: de fire komponentene

Dessert kunstnerisk arrangere karamellstrimler komponent

Det er i utgangspunktet fire komponenter i en perfekt dessert: selve desserten, dessertsausene, de sprø påleggene og pynten. Det er også en utbredt oppfatning at alt på desserttallerkenen skal være spiselig. Dette punktet er imidlertid mye omdiskutert fordi mange kokker lager pyntesukkerpynt som er teknisk spiselige, men som aldri spises.

Fokuset

Dette kan være et stykke kake, en minikake, en tartelett eller en pudding. Det ferdige hovedproduktet bør vanligvis veie mellom 85 og 150 gram og ikke være for stort. Den bør også være hovedkilden til smak for presentasjonen, mens de andre komponentene utfyller den.

Posjerte pærekaramellsaus

Sausen

En dessert skal i utgangspunktet ha opptil to sauser, men flere kan brukes. Totalt skal sausene ikke veie mer enn 30 til 60 gram. Sausen er veldig viktig for “tørre” desserter som kaker og paier, men den kan gi enhver dessert et spesielt preg. Siden det er så mange forskjellige typer sauser, er kombinasjonen av smaker, farger og teksturer nesten uendelig. Men som nevnt før, bør hver av dem smake i harmoni med hoveddesserten. Hvis du serverer en pai, er kanskje ikke kiwipuré en god idé, selv om den gir farge til desserten. En karamelsaus, derimot, passer fantastisk til is eller grillet frukt.

Dessert moderne servering krem ​​bær tårn mynte blader

Sausene som brukes skal ha omtrent samme konsistens. Sausene skal stå side om side eller til og med flyte inn i hverandre og samtidig beholde sin egen form og farge. På denne måten kan spesielt morsomme design lages med dessertsauser.

I noen dessertpresentasjoner kan sausen serveres separat. Med andre smøres sausen rett på toppen – for eksempel en iskrem. Noen desserter har sin egen saus som lages under bakeprosessen – som flan.

Hasselnøtt Mousse Tart Ganache Ice Cream Ball

Knasende komponent

Denne komponenten gir desserten en sprøhet. Dette er spesielt viktig for myke desserter som puddinger og iskrem. Det er mest brukt når det ikke er mel i hoveddesserten. Den kan brukes til å forbedre enhver rett, enten den har mel eller ikke. Grunnideen er å legge til en dessert med en høy kontrasttekstur. Komponenter som står i kontrast til hoveddesserten er like viktige som de som utfyller den harmonisk. En fin knase vil vekke munnen din slik at desserten kan nytes fra den første til den siste bite.

Server ekstremt tynne sprø kjeks med Tuiles Dessert

Disse elementene er vanligvis et dekorativt sprø bakverk, for eksempel makroner, tuiles eller biscotti, men også sprø. Tuiles er veldig populære som dessertpynt fordi de er super enkle å tilberede. Smaken deres er også lett å endre og tilpasse. Når de tynne kjeksene kommer ut av ovnen og fortsatt er varme, er de fortsatt smidige og kan formes annerledes. Is og frukt kan serveres fantastisk i Tuile -kurver.

Server sjokolademousse med hasselnøtter og karamell

Settene

Pynten gir desserten prikken over i’en. Denne brede kategorien omfatter mange muligheter. De vanlige dekorasjonene inkluderer friske mynteblader, melis, kakao, sjokoladespiraler, frukt, sjokoladespon og karameltråder. Siden denne kategorien er veldig bred, kan du eksperimentere med forskjellige produkter og teknikker. Du bør imidlertid ikke overdrive. For mange dekorasjoner kan ødelegge en dessert. Desserter er oftest pyntet med friske mynteblader. De har en forfriskende smak og gir enda mer farge i spill.

Arrangering av dessert: 10 tips for amatørkokker

Ordne sjokoladeterten pent med appelsinsaus

1. Vær kreativ med farger!

En farge kan gi livene til desserter. En mørk sjokoladekake kan ordnes spesielt kunstnerisk når den pyntes med røde bær. En sitronkake skinner i ny prakt når den presenteres med en lilla stemorsblomst og lyse rød bringebærcoulis.

Server mousse au chocolat. Terrer bringebæris mintblader

2. Kombiner forskjellige teksturer!

Å legge forskjellige teksturer til tallerkenen gir desserten en ekstra sjarm. Kombinasjonen av en glatt ganache med sprø informasjonskapsler og myke marshmallows er et godt eksempel. De forskjellige teksturene stimulerer sansene og utfyller hverandre for en eksklusiv smakopplevelse.

Dessert utsmykket bringebæris

3. Mal desserten på tallerkenen som et maleri!

Det er mange måter å kunstig arrangere en desserttallerken på. Se på tallerkenen som om det var et tomt lerret eller som om du justerte rammen for et foto. Hva ville fylt det tomme rommet i midten på en interessant måte? Ta en minimalistisk tilnærming ved å arrangere forskjellige dessertelementer som et tårn, som vist på bildet ovenfor. Eller konsentrerer du deg om horisontal eller vertikal retning? Det er ikke noe riktig eller galt svar, og du kan eksperimentere for å se hva som ser veldig vakkert ut for deg.

Ordne crème fraîche panna cotta pent bærsaus karamellkurv

4. Velg riktig fartøy!

Server desserten på et fat som matcher mengden og konsistensen av desserten. Hvis desserten er kremaktig, serveres den vanligvis i en dyp beholder eller et glass.

Serveringsfat skal komplimentere desserten og dens komponenter harmonisk eller skape en kontrast til den. For eksempel vil en hvit dessert se bedre ut på en svart tallerken. Prøv også å unngå runde tallerkener. Rektangulære desserttallerkener nyter stadig større popularitet og gir en utmerket mulighet for kontrastform. I tillegg er det paneler med unike former (som bølger) eller med interessante design.

Ordne mousse au chocolat pent. Glass hasselnøtteknase

En stor trend de siste årene er servering av desserter i glass. Dette inkluderer martini glass, margarita glass, vinglass, shot glass – egentlig alle servise som brukes til å drikke. De tilfører desserten en helt ny raffinement. Glass er perfekte til servering av pudding, yoghurtkrem og lignende.

5. Bruk kald-varme kontraster!

Det er ingenting som å pynte et stykke lunket tarte -tartin med en skål med iskrem. Forskjeller i temperaturer kan være en hyggelig ting, men det avhenger av desserten. Ikke legg desserten på en kokeplate. Isen vil smelte for raskt, men andre desserter kan også “smelte”. En litt avkjølt tallerken kan være nyttig hvis desserter skal serveres kalde, mens romtemperatur er bra for de fleste kaker eller terter.

Cranachan i et glass skotsk bringebærdessert

6. Sett et høydepunkt!

Å bruke et element i desserten som et høydepunkt kan forbedre presentasjonen din mye, spesielt hvis desserten i seg selv ikke er en showstopper. Denne gjennomsiktige sprø pinnen tiltrekker for eksempel oppmerksomhet umiddelbart og gir sjokoladepuddingen et spesielt preg.

Sjokolade dekor desserter kaker gitterruller

7. Legg til drama!

Ha det gøy mens du forbereder desserten! Bruk triks for å legge til litt magi i presentasjonen. Slik som flytende elementer som fremstår som unike og kunstneriske. Prøv å lage sjokoladepynt selv og lær nye teknikker.

Server panna cottaen med en rund tallerken med rosenbladssaus

8. Ikke gjør desserten for stor eller vaklende!

Et stykke kake – servert oppreist – ser fantastisk ut på en tallerken. Men hvis den er for stor, er sjansen stor for at den velter. Vær oppmerksom på høyden på de enkelte kakelagene mens du baker.

Server sjokoladekake bringebær sjokoladesirupkrem

9. Pynt med forsiktighet!

Tilfeldige mynteblader eller bringebær for kunstig effekt? Når du legger til finpussen på desserttallerkenen, må du ta hensyn til det større bildet. Selv om hele nøtter kan se ganske dekorative ut på en kake, er det umulig å spise dem med en dessertgaffel.

Macaron bringebæris yoghurtkrem

10. Uniform porsjoner er viktig!

Når du tilbereder desserter til mange mennesker, bør design og serveringsstørrelse være den samme for alle. Ingen liker å se på tallerkenen over bordet og se en større eller hyggelig dessert.

Servering av dessert er en ekte kunst! Eksperimenter med forskjellige elementer og overrask gjestene dine med en wow -faktor!

Panna Cotta Glass Popcorn karamellskumssauser

Previous Post
Lage smykker for barn – 11 fargerike ideer med instruksjoner for vakre halskjeder og armbånd
Next Post
Hvordan du kan ha Heidi Klums drømmeskikkelse og faste ben