15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Meksikansk salat med kylling og oppskrift på fajita -marinade

Meksikansk salatoppskrift Fajita Chicken Avocado

En meksikansk salat med grillet kylling og fajita -dressing som marinade! Laget raskt og deilig! Kremet avokadoskiver, dampede strimler av rød og gul pepper og saftige kyllingben gjør denne salaten til den perfekte middagen! Utfordringen her var å kombinere alle de utrolige meksikanskinspirerte smakene i en salat. Når du tenker på Tex-Mex-mat, kommer bilder av fajitas, tacos, nachos, enchiladas og chili con carne automatisk til syne. En meksikansk salat ville være et lett, sunt alternativ!

Meksikansk salat med grillet kylling – marinaden

Fajita Chicken Recipe Marinade Dressing Salat

Kyllingmarinaden fra denne oppskriften fungerer også som salatdressing. Hvorfor? På den måten vil ikke bruk av en annen dressing ødelegge smaken av fajita -marinaden. I mange oppskrifter brukes en kombinasjon av smaker som kjøttmarinade og en helt annerledes smak blir tilsatt salaten. Med dette enkle trikset vil hele fajitasalaten beholde den samme fine smaken!

Så forbered dobbelt så mye marinade. Bruk halvparten til å marinere og sett resten av marinaden til side for å bruke som dressing senere! Røde chiliflager + ferskpresset limesaft + koriander + hvitløk + spidskommen = så mange smaker som harmonerer med hverandre og skaper en smakseksplosjon i munnen!

Mariner så lenge du vil. Mariner over natten eller mindre enn to timer – alt fungerer! Og hvis du må gå veldig raskt, kan kyllingbena også tilberedes uten å marinere.

Grilling Fajita kyllingoppskrift

Du kan også bruke kyllingbryst til denne meikanske kyllingsalaten, men de beinfrie kyllingbenene er så saftige og møre at de passer perfekt til denne salaten.

Avhengig av sesong kan du tilberede kyllingen annerledes – på grillen eller i en grillpanne. En non-stick stekepanne er også fin.

Når kyllingen er gjennomstekt, la den sitte i godt 5 minutter før du skjærer den i strimler. Bruk denne hviletiden til å dampe de skivede løk- og pepperstrimlene kort. Ha deretter alle ingrediensene sammen i en stor bolle og drypp med resten av dressingen.

Møre og saftige grillede kyllingben i en chilli-lime marinade

Skjær den fajita grillede kyllingen i strimler

Denne Tex-Mex salaten er laget med romaine salat, også kjent som salat, men du kan også bruke smørsalat, isbergsalat eller til og med grønnkål! På mindre enn 30 minutter kan du lage denne mettende salaten – frisk og full av smak.

grillet kylling rød gul pepper strimler rødløk

Forberedelsestid

10 minutter

matlagingstid

30 minutter

Total tid

40 minutter

Porsjoner: 4 personer

Kalorier: 484 kcal

ingredienser

Marinade / dressing:

3 ss olivenolje

100 ml (litt over 1/3 kopp) ferskpresset limesaft

2 ss koriander, finhakket

2 fedd hvitløk, knust

1 ts brunt sukker

3/4 ts rød chili flak (eller rød pepper flak)

1/2 ts malt spisskummen

1 ts salt

Salat:

4 beinfrie kyllinglår (skinn og bein)

1/2 gul pepper, frøfrø og skiver

1/2 rød paprika, frøet og skåret i skiver

1/2 løk, skiver

5 kopper romaine salat, vasket og tørket

2 avokado, skiver

Ekstra korianderblad til pynt

(valgfritt) rømme

meksikansk salat fajita kylling avokado paprika

Forberedelse:

1. Bland ingrediensene til marinaden sammen. Overfør halvparten av marinaden til en grunne bolle for å marinere kyllingbeina i to timer, hvis tiden tillater det. Chill den resterende marinaden og bruk den senere som dressing til salaten.

2. Varm omtrent en teskje olje i en grillpanne eller non-stick stekepanne over middels varme og grill kyllingbena på hver side til de er gylne, sprø og gjennomstekte. Når kyllingen er kokt, sett den til side og la den hvile.

3. Tørk av pannen med et papirhåndkle. Drypp med en teskje olje og surr pepper- og løkstrimlene til de er stekt etter smak.

4. Skjær kyllingen i strimler. Ha romainsalaten i en tilstrekkelig stor salatskål, legg avokadoskiver, paprika og løkstrimler og kylling på toppen. Drypp dressingen og server eventuelt med friske korianderblader og en klatt rømme.

Meksikansk salatoppskrift Fajita Dressing

Næringsinformasjon

Mengde per porsjon

Kalorier 484 / Kalorier fra fett 333

Totalt fett 37g – 57% (fra den daglige verdien *)

– hvorav mettet fett 8g – 40%

Kolesterol 110 mg – 37%

Natrium 689 mg – 29%

Kalium 956 mg – 27%

Karbohydrater 13 g – 4%

– hvorav fiber 8g – 32%

– hvorav sukker 3g

Protein 19g – 38%

Vitamin A – 119,4%

Vitamin C – 80,8%

Kalsium – 4,7%

Jern – 12,8%

* De daglige prosentverdiene er basert på et 2000 kalori diett.

Previous Post
Lage smykker for barn – 11 fargerike ideer med instruksjoner for vakre halskjeder og armbånd
Next Post
Hvordan du kan ha Heidi Klums drømmeskikkelse og faste ben