15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag regndråpe kake selv – oppskrift og dekorasjonsideer til den japanske vannkaken

Enkel oppskrift på regndråpe laget av agar og vann

Den imponerende regndråpe -kaken, også kalt vannkake, er en dessert og rett fra Japan. Landet er kjent for mange flotte ting og oppskrifter, og denne kakeoppskriften er intet unntak. Så hvis du er ute etter kakeoppskrifter du vil forbløffe dine gjester eller familie med, så er Raindrop Cake den helt riktige. I tillegg trenger ikke vannkaken å stekes og er ekstremt rask og enkel å tilberede. Med andre ord, akkurat det folk som er late til bakeriet trenger.

Som navnet antyder, er det en kake som ligner en regndråpe. Det er interessant at ingen kakebunn må tilberedes for ham. Likevel er det forskjellige variasjoner som skiller seg fra hverandre hovedsakelig optisk og gjør regndråpe -kaken enda mer effektiv. For å gjøre dette kan du ganske enkelt inkludere en blomst eller frukt i vannkaken som du ønsker. Videre kan gelékaken serveres med hvilken som helst dessertsaus.

Regndråpe kake uten baking

Forbered regndråpekake gjennomsiktig og server i en blå tallerken

Hvis du nå har lyst og vil prøve denne ekstraordinære kake -ideen uten baking og kalorier, kan du gjøre det med følgende oppskrift. I tillegg til ingrediensene trenger du også noen hjelpematerialer til vannkaken:

 • 800 ml vann
 • 32 g agarpulver
 • Kopp, bolle eller bolle med rund bunn (ikke flat)
 • Isbitform

Agarpulveret kommer fra en vannalge fra Asia og brukes som et urtemiddel. Av denne grunn er regndråpekaken også egnet for veganere. Med denne mengden væske du til slutt vil motta, kan du enten lage et stort regndråpe (da trenger du en stor rund bolle) eller du kan lage flere små kaker ved hjelp av flere kopper eller boller.

Ideer til vannkaken med spiselige blomster i forskjellige farger

Pulveret oppløses først i litt vann. I dette trinnet kan du også tilsette litt sukker for mer sødme og oppløse det i vannet. I dette trinnet kan du også tilsette litt sukker for mer sødme og oppløse det i vannet (alternativt kan du også få ønsket søthet med en saus). Tilsett deretter gradvis resten av vannet under konstant omrøring. Rør til alt pulveret er oppløst. Kok deretter opp den resulterende væsken i en kjele. Kok i ca 2 minutter, ta kjelen av koketoppen og la væsken avkjøles.

Oppskrift på regndråpe og instruksjoner for å lage desserten

Forbered nå kruset eller bollen. Siden de har rund bunn, kan de ikke stå fri. Av denne grunn trenger du isbitformen som en støtte for å plassere beholderne. Hell væsken i beholderen og sett den i fryseren i omtrent 30 minutter eller i kjøleskapet over natten (eller minst en time). Ikke ta den ferdige regndråpe -kaken ut av kjøleskapet før du er klar til å servere den, da den raskt blir mer flytende og mister formen ved romtemperatur. For å servere, legg bare beholderen opp ned på et serveringsfat og frigjør vannkaken forsiktig.

Sausen og andre “sideretter”

Forbered brun sukker saus til vannkaken selv

Den riktige sirupen kan enkelt kjøpes i en japansk butikk og kalles “Kuromitsu”. Den er laget av “Okinawa” brunt sukker. Men hvis du ikke har en i nærheten eller ikke vil vente dager på bestillingen din, kan du ganske enkelt forberede noen selv. Du trenger:

 • 30 g brunt sukker
 • 20 g vann

Mengdene kan variere avhengig av hvor mye sirup du trenger. Bare hold deg til regelen om at 3 deler sukker alltid tilsettes 2 deler vann. Ha sukker i en kjele og tilsett vannet. Varm det hele under konstant omrøring til sukkeret er oppløst. Vær forsiktig så du ikke bruker for mye varme, da dette kan føre til at sukkeret karamelliseres i bunnen, noe som er uønsket. La sirupen avkjøle og server med den ferdige regndråpekaken.

Vannkake -idé med gul stemorsblomst inni

Pulveret som regndråpekaken serveres tradisjonelt med, kalles “Kinako” og består av ristede og finmalte soyabønner. Det er en supermat som sies å ha en anti-aging effekt. Smaken av pulveret er litt nøtteaktig. Den kan også kombineres med andre retter.

Server klar vannkake i en mønstret serveringsfat

Dessertsauser

Hvis du ikke nødvendigvis vil at hele vannkaken skal tilberedes på en typisk japansk måte, er du velkommen til å prøve andre dessertsauser. I tillegg til vaniljesaus er også sauser laget av forskjellige frukter som jordbær, bringebær, blåbær og andre. Eller hva med å prøve det med syltetøy? Fantasien din er grensen!

Kakeideer med dekorasjon

Dekorer regndråpe kaker med frukt, dryss eller blomster

Som allerede nevnt kan du helle hvilken som helst dekorasjon i regndråpekaken. Det er best å bruke spiselige blomster eller andre spiselige ting som frukt, dryss, sjokoladebiter, gummibjørner eller hva du kan tenke deg. Valget er ditt! Du kan helle slike vakre kakedekorasjoner som følger:

 • Hell først litt væske i beholderen.
 • Legg deretter blomsten eller frukten inne.
 • Hell i resten av væsken for å helt omslutte dekorasjonen eller for mange små dekorasjoner:
 • Igjen, bare hell i et nytt lag, legg til mer dekorasjon, deretter et nytt gelé, og så videre.
 • Det siste trinnet bør alltid være agargeléen.

Å lage fargede regndråper

Fargede regndråper i grønt, blått, gult og rødt

Selv om den gjennomsiktige vannkaken ser mer autentisk ut, vil noen prøve en farget variant. For å gjøre dette, legg bare til fargen du vil ha ved hjelp av matfarging. Du kan også dele væsken og farge den i forskjellige farger for deretter å kombinere dem i en vanlig beholder. På denne måten kan du lage en interessant regnbueeffekt. Alternativt kan farget gelé brukes i stedet for agarpulver.

Vannkake med pen rosa kirsebærblomst og sirup

Previous Post
Buddha -sitater, visdom og ordtak for forskjellige livssituasjoner
Next Post
4 håndverksideer for vår- og sommerdekorasjon – arbeid med ekte blomster og papir