15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag kimchi selv – sylte kinakål og dra nytte av probiotika

Hvis du vil lage tradisjonell koreansk kimchi selv, kommer den i nesten like mange former som andre gjærede grønnsaker. Disse spenner fra en mild smak til krydrede varianter. En slik oppskrift muliggjør dannelse av mange probiotiske bakterier, og jo lenger kinesisk kål gjærer, jo mer formerer de seg. Den har et bredt utvalg av smaker, med de fremtredende smakene som gir en smakfull vitaminbombe takket være hvitløk og syrlig smak. Oppdag enkle instruksjoner om hvordan du lager dem og nyt hjemmelagde grønnsaker om vinteren som tilbehør eller mellommåltid mellom måltidene.

Lag tradisjonelle koreanske kimchi selv

lag tradisjonelle koreanske syltede grønnsaker som kimchi selv og spis dem med spisepinner

Har du som elsker asiatisk mat ofte spurt deg selv hvordan du kan lage kimchi selv hjemme? For eksempel kan du starte med en autentisk koreansk oppskrift med eller uten fiskesaus og lage dine egne gjærede grønnsaker. I tillegg til kombucha og kefir, er dette et annet naturlig produkt som stimulerer fordøyelsen gjennom en gjæringsprosess og sunne bakterier. Slik kan du forbedre din generelle helse. Imidlertid kan kimchi være et mysterium for de som ikke har prøvd det.

sunn ernæring gjennom fermenterte koreanske grønnsaker med laktobacillusbakterier for bedre fordøyelse

Det er i utgangspunktet en gjæret kål, men den kan bli så mye mer når den kombineres med andre retter. Den er full av probiotika som fremmer et sunt mikrobiom. Hovedingrediensen, kinakål, gir en ny mengde sunne egenskaper. Det er en utmerket kilde til vitamin K, C og folsyre. Og når gjæringen er fullført, er 1 kopp (150 g) kimchi bare 23 kalorier mens den er relativt fiberrik (2,4 g).

Sortiment av forskjellige gjærede grønnsaker i glass

Mange koreanere spiser litt kimchi til hvert måltid eller minst en gang om dagen. Syltede grønnsaker blir kreditert for å hjelpe de fleste til å forhindre fedme, da de vil fylle deg selv med lavt kaloriinnhold og fettinnhold. University of Seoul gjennomførte en studie om dette. Forskerne hevdet at kyllinger infisert med H5N1 -viruset, også kjent som fugleinfluensa, kom seg raskt etter å ha spist mat som også inneholdt bakterier dyrket på denne måten.

kinakål kuttet i kvartaler og bruk den til å lage din egen hjemmelagde kimchi

Så hvordan kan du lage en hjemmelaget kimchi selv? Alt du virkelig trenger som tilbehør er en kniv, skjærebrett og stor bolle. Imidlertid trenger du også noen få ingredienser som du kanskje ikke har.

“Umami” smak

bite-sized biter av syltet kinakål som forrett eller tilbehør

Med løftet om så god smak og helsemessige fordeler, kan du selvfølgelig prøve deg på å lage kimchi. Saken er at tradisjonell kimchi ikke er helt vegetarianer. De fleste autentiske kimchi -oppskrifter inneholder fiskesaus, som gir kimchi den berømte umami -smaken. For å lage denne plantebaserte oppskriften kan du prøve to varianter uten fiskesaus. I den første er det bare å utelate fiskesausen, mens du i den andre kan bruke misopasta i stedet. Begge variasjonene kan imidlertid bli deilige nok til å passe til et hvilket som helst måltid.

Lag kimchi selv – ingredienser til et glass

ingredienser til kimchi som paprikapulver kinakål fedd hvitløk og ingefærknoll

 • 1-2 stykker kinakål – danner grunnlaget for kimchi.
 • 1/2 kopp ikke-jodisert salt – Bruk kosher salt eller havsalt da jodisert salt kan forhindre gjæring.
 • 150 g koreanske pepperflak eller varmt paprikapulver / pasta – Også kjent som Gochujang eller Gochugaru, du kan finne disse på nettet eller i et asiatisk supermarked.
 • 1 hvitløk – Vær forsiktig så du ikke tilsetter for mye, da dette kan føre til at kimchi blir bitter.
 • Ingefær etter smak – Dette gir en frisk smak og bidrar samtidig til gjæring som med kombucha.
 • 1/2 ts sukker – Litt av det er nok til å kickstarte gjæring og gi bakteriene noe å spise av.
 • 1-2 gulrøtter eller daikon reddik – Tradisjonell kimchi bruker daikon reddik for ekstra bitt, selv om gulrøtter fungerer like godt.
 • 1 haug med vårløk – Disse gir det hele et ekstra smaknotat og mer farge.

forberedelse

Bruk kosher salt eller havsalt til kinakål og fremmer gjæring

Det er to hovedfaser for å lage hjemmelaget kimchi. I det første tilfellet saltes kålen for å drepe dårlige bakterier og frigjøre fuktighet. I den andre fasen overtar de gode laktobacillatbakteriene alt sukkeret og omdanner det til melkesyre. Når alt er sagt, blir det omtrent 8 kopper kimchi. Du kan kutte dette ned hvis du tror du ikke kan konsumere den mengden av en kimchi -oppskrift. Så la oss komme i gang.

kinakål kuttet i små biter med kjøkkenkniv

 • Vask hendene godt før du berører ingrediensene. Produktene skal også vaskes av med varmt vann. Tross alt er renslighet nøkkelen til å sylte grønnsaker.
 • Skyll kålen godt og skjær den på langs i kvarter. Bruk en stivkniv til å fjerne den knuste kjernen fra dem før du skjærer den i to på langs igjen slik at du får kvarter. Skjær på tvers av kvartene for å lage biter i størrelse.
 • Ha bitene i en stor bolle og dekk til med salt. Så arbeid saltet mellom alle bladene og la dem hvile i 2 timer, massere og snu kålen hvert 30. minutt til grønnsakene er visne.

Smak til og bland

Lag en stor bolle med krydderblanding til kimchi selv og bland

 • Når du er ferdig, tøm kålen i et dørslag og skyll den veldig godt til et revet stykke ikke lenger smaker for salt.
 • Hell nok kaldt vann til å fordele kål og gulrøtter litt. Ingrediensene trenger ikke å være flytende i vannet, bare dekket.
 • Klem ut overflødig vann.

Forbereder kimchi med hansker for bedre hygiene

 • Med kålen i saltlaken, tilsett pepperflak, hvitløk, ingefær og sukker i en ren kjøkkenmaskin sammen med litt vann for å blande dem sammen.
 • Hvis ønskelig, tilsett også misopasta, som gir umami -smaken.
 • Kombiner den godt skylte kålen (enten hele blader eller grovhakket), paprika, gulrøtter eller daikon reddik og vårløk i en stor bolle og bland godt med rene hender (du kan bruke hansker her for å hindre at hendene blir fanget av lukt det senere).

Lag din egen krydderblanding som en pasta til kimchi

Bruk en mikser eller matprosessor og lag varm pasta av chilipepper, hvitløk og ingefær

Du kan prøve å dyppe tørket chilipepper hvis du absolutt ikke finner de koreanske chiliflakene. Du kan også bruke den friske varianten til å lage pastaen. I en kjøkkenmaskin kan du blande dette til en pasta laget av hvitløk, ingefær, sjalottløk, koreanske chiliflakes (eller gochujang) og eventuelt fiskesaus (eller miso) og sukker. Hvis du vil ha en mildere versjon, bruk halvparten av den varme paprikaen og litt mindre hvitløk og ingefær. Fiskesausen tilfører en virkelig deilig kompleksitet og dybde, men du kan selvfølgelig holde det hele vegansk også. Bland alt sammen til en fin, rød, fantastisk luktende pasta.

La kimchi gjære

syltet kinakål igjen i glasset for gjæring i en avstand på 1 cm

Til slutt, la blandingen gjære slik i rene glassbeholdere. Legg dem opp ned slik at grønnsakene senkes i sin egen juice. La det være minst en centimeter ledig plass på toppen av glasset og lukk det med et lokk. Legg den forseglede glasset på en tallerken eller bolle for å fange opp saften hvis lokket lekker. Oppbevares på et sted ved romtemperatur, uten direkte sollys, og la kimchi gjære i 2 til 5 dager.

Lag kimchi selv i en glassbutikk i kjøleskapet eller i en kjølig kjeller på 16 grader Celsius

Kimchi er klar når smaken er litt syrlig og kålen ser slik ut og er litt myk. Sluttpunktet vil imidlertid avhenge av din smak. Jo lenger du lar kimchi gjære som mat, desto surere blir den og jo mindre bit vil den ha. Dette er raskere i et varmere miljø. Bare prøv det hver dag når du går gjennom prosessen. Det kan være lurt å sette glasset i kjøleskapet når det har nådd den perfekte modenheten for deg. Gjæringsprosessen avbrytes av avkjølingen. Produktet holder seg friskt i flere uker eller måneder. Kimchi er flott som sidesalat, men du kan også bruke den som krydder eller som pålegg i en rekke oppskrifter.

Lagring etter gjæring

rør med en skje i et glass med syltet kål og la lekkasjene forsvinne

Den optimale lagringstemperaturen er rundt 16 ° C hvis du spiser grønnsakene umiddelbart. Så hvis du har en kjeller som denne, er det best å lagre den. Kontroller temperaturen i huset eller leiligheten, og legg deretter glassene i et skap eller en boks på det kuleste stedet. Hvis du bor på et varmt sted, kan du sette en boks eller bøtte i bakken i et skyggelagt område. Dekk deretter toppen med jord for isolasjon eller koble til et minikjøleskap for å opprettholde riktig temperatur.

kvinnen holder et stort glass med gjæret kimchi lag deg selv og sylt grønnsaker

Sjekk kimchi regelmessig hvis du kan for å sikre at alt går bra. Rist glassene for å omfordele bakteriene og matkildene for rask og jevn gjæring. På bildene kan du finne bilder før og etter gjæring.

Previous Post
Buddha -sitater, visdom og ordtak for forskjellige livssituasjoner
Next Post
4 håndverksideer for vår- og sommerdekorasjon – arbeid med ekte blomster og papir