15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilket kjøtt skal grilles? Tips til saftige biffer

kjøtt-grill-biff-perfekt

Grilling av pølser, burgere og ribbe, det gjør alle. Ikke rart, fordi de er billige og enkle å bruke. Men hva med en saftig biff som i kombinasjon med et glass rødvin smelter til et førsteklasses kunstverk? Uten mye anstrengelse kan et kjøttstykke bli tryllet frem til en godbit som vil glede gourmeter. For å få den perfekte biffen, er det viktig å velge riktig kjøtt til grilling og være oppmerksom på noen ting når du tilbereder det. Resultatet er en virkelig delikatesse for hver gourmet.

Hvordan kjenner du igjen godt kjøtt til grilling??

Et kjøttstykke av høy kvalitet er selvfølgelig hjørnesteinen for suksessen til en perfekt biff. I utgangspunktet bør kjøttet ikke være for magert, da det ville tørke ut for raskt. Kjøttet skal være godt hengt, mørkt rødt og stripete med fine, hvite fettårer. Disse kuttene er spesielt saftige og aromatiske. En perfekt biff skal være minst tre til fire centimeter tykk. Selvfølgelig kan du holde deg til de velprøvde svinekjøttbiffene, men biffen er laget for grillen.

Det er best å unngå ferdigmarinert kjøtt fra supermarkedet, fordi sauser og urter ofte brukes til å kamuflere middelmådig kjøttkvalitet. Hvis du ikke har mulighet til å handle hos den lokale slakteren eller bare vil prøve ekstraordinære kjøttspesialiteter, kan du få kjøttet av beste kvalitet online fra dem Gourmetbutikk rekkefølge.

Nå er det opp til deg hvilken biffkutt du foretrekker. En mør mørbradfilet, den klassiske rumpebiffen eller vil du foretrekke et aromatisk ribbeøye? Disse begrepene betyr ingenting for deg? Vi forklarer deg hva som er skjult bak de enkelte begrepene og hvilke forskjeller det er mellom kjøtttyper.

Hvilket kjøtt som biff er best til grilling?

hvilken-kjøtt-grill-biff-entrecote

Det er mange forskjellige kroppsområder av et storfekjøtt som kan bearbeides til en anstendig biff. Så det er nyttig her å ha litt kunnskap om biffens anatomi for å finne det rette kjøttstykket. Forskjellen mellom bifftypene skyldes i stor grad hvor kjøttstykket kommer fra. I utgangspunktet, jo mindre musklene brukes, jo mer ømt blir kjøttet. De vanlige typer biff kommer derfor først og fremst fra baksiden av biffen. Noen av dem er:

At Entrecôte (også kalt rib eye biff) kommer fra det fremre ribben av biff. Den tydelig synlige og smakfulle fettkjernen er karakteristisk for Rib Eye. Entrecôte med bein (cowboybiff) er den klassiske “Côte de Boeuf”.

Biff (også Rostbeef kalt, mørbradbiff i Storbritannia) er også kuttet det beinfrie mellomskjæret. På grunn av den lille fettkanten smaker den saftig.

kjøtt-grill-ribeye-entrecote-filet-forskjell

At filet (Indrefilet) er den fineste og mest møre av alle biffene og ligger under roastbiffen. Filetmusklen er neppe stresset, noe som betyr at kjøttet er spesielt finkornet og magert. En biff med dobbel filet kalles en chateaubriand eller tournedos, og en kort mørbrad som veier rundt 60 til 80 g kalles filet mignon.

At T-bone biff er klassikeren i amerikansk biffkultur. Den er også kuttet bakfra og består av roastbeef og et lite filetstykke. Begge er atskilt fra hverandre med et T-formet bein. Porterhouse-biffen ser nesten identisk ut med T-bone-biffen, men har mer filet.

Hvor mye kjøtt teller du per person når du griller?

kjøtt-grill-ribbe-øye-biff

Når du planlegger grillfesten, bør du beregne før du handler, hvor mye grillet kjøtt du trenger per person. For alle menn kan du med god samvittighet inkludere 450 g kjøtt per person, for kvinner er det mer sannsynlig å være 250 g. Gjennomsnittlig mengde for en blandet gruppe er derfor 300 – 350 g. Det er best å beregne 2 kjøttstykker per person pluss noen stykker ekstra. Så for mennene to biffer og 1 pølse hver og for kvinnene en biff og 1 pølse hver. Men ta hensyn til det faktum at en T-bein 4 cm tykk lett kan veie 1 kilo.

Ikke vær redd for at gjestene dine vil sulte i hjel. Det blir sikkert brød og salater med det. Ulike biffstykker gir forskjellige oppskrifter og selvfølgelig forskjellige smaker. Dette gjør at grillen kan se spesielt variert ut. god appetitt!

biff-kjøtt-grill-temperatur-krydder

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner