15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Disse deilige snøfnuggkakene smelter i munnen din!

snøfnuggkaker uten stivelse, eksotisk kremfylling

Å bake deilige, velduftende kaker er like mye en del av julen som juletreet og levende lys. Julekaker finnes i mange forskjellige smaker og former. I dagens artikkel vil vi tilby deg gode oppskrifter på snøfnuggkaker. Selv om de ikke er blant de klassiske informasjonskapslene i advent, er de møre og buttery uten like. De små, lyse snøfnuggene smelter i munnen din så snart du trykker dem lett mot munntaket med tungen. Disse raske julekakene er luftige, lette og utrolig deilige. Prøv det!

Oppskrift på snøfnuggkaker med mangosmørkrem

snøfnuggkjeks bakervarer oppskrift maisstivelse mangosmørkrem

Du kan tilberede de møre og buttery informasjonskapslene fra bare noen få ingredienser uten mye forberedelse eller konfektkunnskap. Du er velkommen til å nyte kakene individuelt eller stikke dem på minismørbrød med en deilig krem. Prøv smelt-i-munnen-kakene med en eksotisk mangosmørkrem.

snøfnuggkjeks bakeformer dekorere melis

Ingredienser til 12 smørbrødkjeks

80 g sukker

250 g mel

75 g maisstivelse

250 g mykt smør

½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

finrevet sitronskall

Til mangosmørkremen:

65 g mykt smør

125 g sukker

2 ss mangopuré (puree massen av en mango)

Forbered snøfnuggkjeks stivelsesmørballer formpresse flatt

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 160 grader. Sikt sukker, hvetemel og maisstivelse i en stor bolle. Bland smør, vanilje og sitronskall i en egen bolle. Når blandingen er kremet og myk, tilsett mel og stivelsesblandingen og bland godt. På slutten skal du få en helt glatt, myk deig. Form deigen til baller i valnøttstørrelse og legg dem på en stekeplate kledd med bakepapir. Dypp en gaffel i mel og trykk forsiktig på hver ball. De små kakene skal være ca 1,5 cm tykke. Stek kakene i 15 minutter. De skal være lette, men tørre å ta på. La dem avkjøle helt. De blir tøffere i prosessen. Til mangosmørkremen, visp smøret, sukkeret og mangopuréen til den er jevn og kremet. Ha deretter en teskje smørkrem i midten av kjeksen og legg forsiktig en annen kjeks på toppen. Trykk lett på den til smørkremen sprer seg nesten til kantene. La de ferdige snøfnuggkakene hvile i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Forbered sjokolade snøfnuggkaker

snøfnuggkaker sjokoladekrem uten maisstivelse dekorere krem

Disse snøfnuggkjeksene har den flotte konsistensen av klassiske kaker, men får et luksuriøst preg ved tilsetning av sjokolade og kakao. Her er ingrediensene til de sjokoladeformede snøfnuggkakene uten maisstivelse:

250 g mykt smør

125 g melis, siktet

2 ts vaniljeekstrakt

250 g mel, siktet

45 g rismel, siktet

30 g mørkt kakaopulver, siktet

Valgfritt: smeltet mørk sjokolade til pynt

Fylling:

100 g smør

60 g melis

100 g mørk sjokolade, smeltet, avkjølt

snøfnuggkaker sjokoladeoppskrift som fyller smørbrød

Forvarm ovnen til 160-180 grader. Bekled 2 bakeplater med bakepapir. Pisk smøret og melis i en stor bolle til det er kremaktig. Tilsett vanilje. Rør mel og kakao i smørblandingen med en stor metallskje. Form deigen til baller med lett melet hender. Trykk på med en gaffel og stek i 15-17 minutter. Sett til side for å avkjøle. Bland smøret og melis i en bolle til det er jevnt. Tilsett sjokoladen og rør. Stikk kjeks med kremen for å lage smørbrød. Pynt eventuelt snøfnuggkjeksene med smeltet sjokolade.

Tilbered glutenfrie snøfnuggkjeks

snøfnuggkaker glutenfritt smør pasjonsfrukt fruktig

De smuldrende, litt sandete og smørfulle snøfnuggkakene kan også tilberedes glutenfrie. Smørkremen med pasjonsfrukt skaper en perfekt kontrast til kjeksens unike struktur.

Ingredienser til 15 kjeksmørbrød:

80 g brunt rismel

80 g sorghumel

65 g hvitt rismel

75 g maismel

250 g smør, mykt

2 ts vaniljeekstrakt

60 g melis

Til fyllingen:

60 g smør, mykt

150 g melis

1-2 pasjonsfrukt

2 ts sitronsaft

Tilbered glutenfrie snøfnuggkjeks pasjonsfrukt rismel

Forvarm ovnen til 160 grader og klær to bakeplater med bakepapir. I en middels bolle, visp brunt rismel, sorghumel, hvitt rismel og maismel sammen. Pisk smør, vaniljeekstrakt og melis på middels hastighet til det er skummende til du får en luftig masse. Bland godt med melet. Smør hendene med maismel, form til baller, trykk flatt med en gaffel og stek i 12-15 minutter. Mens snøfnuggene avkjøles, rør smøret til det blir kremaktig. Tilsett melis, pasjonsfrukt og sitronsaft og bland godt. Hvis blandingen er for rennende, tilsett mer melis. Hvis det er for tykt, tilsett litt mer pasjonsfrukt eller sitronsaft.

Forbered veganske snøfnuggkaker

Forbered veganske snøfnuggkaker cashew smør kokoskrem

De som klarer seg uten animalske produkter kan tilberede snøfnuggkakene veganer. De er på ingen måte dårligere enn de klassiske kjeksene. For 8 veganske kaker trenger du følgende ingredienser:

60 g cashewsmør

2 ss hakket linfrø + 3 ss vann

½ ts vaniljepulver

1 ts ris malt sirup eller rå honning

Til fyllingen:

70 g kokoskrem

2 ss kakaosmør

Sitronskall

8 dråper flytende stevia

oppskrift snøfnuggkaker vegansk tilbered kokos cashew linfrø

Forvarm ovnen til 160 grader og klær to bakeplater med bakepapir. Bland alle ingrediensene til de veganske snøfnuggkjeksene godt med en treskje. Form 16 kjeks, flat dem lett med en gaffel og stek i 15 minutter. Til fyllingen, varm opp kokoskrem og kakaosmør i en liten gryte over svak varme. Så snart det ikke er flere klumper å se, hell blandingen i en bolle og rør inn sitronskall og stevia. Sett i kjøleskapet i 15 minutter slik at fyllingen tykner.

Snøfnuggkaker med kokos og pandan

Forbered snøfnuggkaker kokosnøtt pandan potetstivelse

Vi vil tilby deg en enkel og deilig oppskrift på snøfnuggkaker som gir et snev av Asia og imponerer med sin delikate grønne farge. Tørket kokos gir småkakene en bit og pandan gir en vanilje og litt nøtteaktig aroma.

125 g usaltet smør, romtemperatur

40 g melis

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts pandan essens

125 g potetstivelse

80 g mel

20 g tørket kokos

Forvarm ovnen til 180 grader celsius. Bekle stekeplaten med bakepapir. Pisk smøret og melis i en bolle til det blir kremaktig. Tilsett vaniljeekstrakt og pandanessens og rør godt. Brett deretter inn potetstivelsen, melet og tørket kokos og bland godt til en myk deig dannes. Form snøfnuggkjeksene og stek i ca 10 minutter.

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg