15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY ostekake på en pinne – Hvordan bake og dekorere deilige ostekakepinner

En ny mattrend erobrer hjertene til alle som har en søt tann, og det vil ikke overraske noen. Det er den ettertraktede ostekaken, som nå serveres på en pinne og nappes på. Alt du trenger å gjøre er å lage en ostekake og deretter legge en spisepinne på den. Etter det kan du dekorere ostekaken på en pinne med glasur og eventuell spiselig dekorasjon. Høres det ut som en enkel oppgave, ikke sant? Så kom i gang og overrask dine nærmeste med den populære desserten ved å servere den annerledes. Også perfekt for fester!

Lag ostekake på en pinne selv

Dekorer ostekaken på en pinne med pynt og frukt

I prinsippet kan du bruke hvilken som helst oppskrift på ostekake. Så hvis du allerede har en, bare bruk denne. Hvis du vil gå litt fortere, er en frossen også egnet. Hvis du baker ostekaken selv, skal du umiddelbart fjerne kanten av kanten på stekeformen med en kniv som du holdt under varmt vann. La den deretter avkjøles i 2 til 3 timer ved romtemperatur, hvoretter du dekker den med folie og setter den i kjøleskapet i 4 timer. Men det ville være best hvis du tilbereder det dagen før og deretter lar det avkjøles i kjøleskapet i omtrent 24 timer.

Ostekake på en pinne er lett i seg selv, men litt tidkrevende. Du kan imidlertid tilberede ostekaken på en pinne en uke i forveien og lagre den godt dekket i fryseren. Men ikke glem å ta kakene ut av fryseren i tide til tining.

Kake på pinne – oppskrift på baking

Lag ostekake på en pinne selv - oppskrift og instruksjoner

Hvis du vil ha en annen oppskrift på kaken på stilen, kan du prøve denne. Den er enkel slik at ostekaken kan velges som et alternativ til den klassiske bursdagskaken, til en festbuffet eller til en enkel kake for familien. Du får 8 til 12 ostekaker på en pinne, avhengig av hvor store du kutter bitene. Du trenger:

  • 130 g mel
  • 500 g fettfattig kvark
  • 130 g sukker, delt
  • 3 egg
  • 1 pakke vaniljepuddingpulver
  • 1 pakke vaniljesukker
  • 80 g smør, skåret i små biter
  • 1 klype salt

Slik stekes kaken

DIY Cheesecake Sticks - Enkel oppskrift på fester

Elt melet med 30 g sukker, salt, et egg og smør ved hjelp av deigkroken og en stavmikser. Mjøl hendene og elt deigen til du får et glatt smørdeig. Pakk deigen inn i folie og sett i kjøleskap i 30 minutter.

Frosne minikaker på en ispinne med nøtter, sukkerdryss og frukt

Forvarm ovnen til 150 grader sirkulerende luft og smør en rund springform (22 cm Ø). Skill de to gjenværende eggene. Pisk eggehvitene til de er luftige, og hell sakte i 50 g sukker. Bland eggeplommene med en fettfri kvark i en egen bolle og bland puddingpulveret med det resterende sukkeret (50 g), saltet og vaniljesukkeret. Rør vaniljeblandingen i kvarkblandingen, hvoretter du også bretter inn eggehviten.

Ostekake på en ispinne med sjokoladebelegg og karamelsaus

Ta deretter mørdeigen ut av kjøleskapet, rull den ut i en rund form (litt større enn springformen for å lage en kant) og legg den i springformen. Trykk lett på kantene. Fordel kvarkblandingen over den og stek kaken i 1 time og 15 minutter på nederste rille. Åpne deretter ovnsdøren litt og la kaken hvile i ovnen i ca 20 minutter. Fortsett deretter som beskrevet ovenfor.

Pynt ostekake på en pinne med sjokolade og andre ting

Ostekake på en pinne med karamell og valnøtter

Du trenger 400 g couverture for denne mengden ostekake på en pinne. Dette kan være helmelk, mørk sjokolade, hvit eller rosa sjokolade, etter ønske. Du kan også farge den hvite couverturen selv. Du kan også dekorere ostekaken med dryss, spiselige perler, frukt, søtsaker og mye mer etter at du har dekket den med sjokolade.

Dekorer ostekaken på en pinne med sjokolade

For å lage ostekakepinnene, ta kaken ut av kjøleskapet, dypp en kniv i varmt vann, tørk den og skjær den i biter av hvilken som helst størrelse. Rengjør kniven og senk den i vannet før hvert kutt. Smelt koverturen i et vannbad. Fordel kakestykkene på et bakepapirkledd bakepapir og dypp den ene enden av en ispinne i sjokoladen, og stikk den deretter inn på den runde siden av et stykke kake. Gjenta med de andre, dekk arket med folie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.

Festlig ostekake dekorert på en pinne i grønt og rødt

Varm opp sjokoladen og ta kakestykkene ut av kjøleskapet. Ta deretter et stykke ved å holde ostekaken i pinnen, tørk av fuktigheten med tørkepapir og dypp den i sjokoladen. Tøm dem, dryss dem med dekorasjonene du ønsker og legg stykket på arket for å stivne. Sett deretter brettet i kjøleskapet en siste gang i 10 minutter.

Tips: Hvis du vil, kan du bake ostekake i et firkantet brett og deretter skjære den i små terninger, som du deretter legger på spyd. Dette gir deg den perfekte fingermaten i form av kanapeer som kan spises komfortabelt mens du står på en fest.

Stek og kutt ostekake mens du står for enkle desserter

Juleostkaker

Kakepynt til jul med dryss og sjokolade

Enkelt og vakkert

Trekantede ostekakepinner dekorert med hvit sjokolade

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende