15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grilling av laks: oppskrifter med og uten marinade og ideer for tilberedning i aluminiumsfolie eller på sedertre

Grilling laks oppskrift for å forberede urtebiff

Med eller uten marinade, med sitron i aluminiumsfolie, med krydder i en fisketang eller rettere sagt bare med salt på grillen – fisk byr på en deilig avveksling fra pølser og lignende. Før eller siden vil alle grillvifter derfor ty til oppskrifter med forskjellige typer fisk. Makrell, ørret eller tunfisk er absolutt klassikere, og hvis du vil overraske familie og venner med en velsmakende rett, bør du grille laks. For inspirasjon tilbyr vi deg noen tips til forberedelse, riktig pynt og selvfølgelig marinaden eller sausen. La deg inspirere og lag din egen sunne og deilige meny med fisk.

Grilling av laks – hva du skal passe på når du kjøper?

laksegrill oppskrift sitronfileter skinn

Det er mange argumenter for en fiskerett – den har kort koketid, absorberer marinade raskt og tilbyr et kaloriløst alternativ til kjøtt og pølser. Spesielt laks viser seg å være et sunt tillegg til kostholdet. Den inneholder omega-3 fettsyrer, mineraler og vitaminer som stimulerer blodsirkulasjonen og senker kolesterolnivået. I sommermånedene bør du imidlertid sørge for at fisken du kjøper er veldig fersk – ellers er det en helserisiko. Her er noen tips om hvordan du finner den ferske laksen:

Laksegrill sitronoppskrift deilig

 • Den ferske fisken lukter ikke.
 • Han har klare, fuktige øyne.
 • Gjellene er røde.
 • Huden / vekten er dekket med et gjennomsiktig slimlag.
 • Den lagres på is.
 • Hvis du trykker inn det elastiske fiskekjøttet med fingeren, vil det gå tilbake til formen.

Hvis du velger frossen laks, bør du ta den ut av fryseren kvelden før og la den tine i en beholder i kjøleskapet. Fisken kan fortsatt være litt frossen under tilberedningen, i så fall må du forvente en lengre steketid.

Grilling av laks – kombiner indirekte og direkte varme, bestem temperatur og varighet

laksegrill oppskrift fiskeskinn indirekte varme

Fisk, som kjøtt, tilberedes med indirekte og direkte varme. Hvis du har en kullgrill, kan du ganske enkelt skyve kullene på den ene siden, pusse grillristen med olje og fyre opp grillen. Etter 10-15 minutter legger du fiskefileter rett over kullene med skinnsiden ned og steker dem i 1-2 minutter. Grill deretter filetene på den andre siden under lokk over indirekte varme i ytterligere 6-8 minutter. I mellom, test om kjøttet er klart. Hvis du har en gassgrill, kan du bare stille en brenner til 160-180 grader. Stek fiskefileter med skallet ned på brenneren i 1-2 minutter, og stek deretter under lokk på en annen brenner som er slått av i 6-8 minutter til. Oppsummert:

laksegrilloppskrift marinade fløtkålsaus

 • Temperaturen på grillen skal være mellom 160 og 180 grader. Kjernetemperaturen på den ferdige laksen er rundt 60 grader.
 • Varighet for fiskefileter: Tilbered først på direkte varme i 1-2 minutter, deretter på indirekte varme under lokk i ca 6 minutter.
 • Tid for fiskesteker: Kok først på direkte varme i 1-2 minutter, deretter på indirekte varme under lokk i ca 8 minutter.
 • Varigheten kan variere avhengig av grilltype, tykkelse og størrelse på brikkene og værforholdene.
 • Tilberedningstidene ovenfor bør derfor tjene som en veiledning hvis fiskekjøttet skal tilberedes direkte på grillen.

Grilling av laks – tilberedning av skinnfrie fiskefileter i aluminiumsfolie

Laksegrilloppskrift aluminiumsfolie hvitløk

Hvis du vil grille saftig laks, kan du pakke den inn i aluminiumsfolie. Det forhindrer at fisken fester seg til grillen. Kjøp laksefilet uten skinn, vask fisken, la den tørke på kjøkkenpapir i noen minutter og skjær den i små biter 3-4 cm tykke. Hvis du ønsker det, kan du drysse fisken med salt og krydder. Pensle aluminiumsfolien med olje, pakk folien rundt hvert stykke fisk og brett foliekantene sammen. Grill laksen på den forvarmede grillen i ca 10 minutter. Du kan se at kjøttet er ferdig når det føles fast ved å trykke på en finger.

Grilling av laks – tilberedt skinn på et sedertre

Laksegrilloppskrift sedertrebrettplankemarinade

Tilberedningen på sedertre tar lengre tid, men fisken får en røykaroma. Slik grilles laksen på et sedertrebrett – avhengig av produsentens instruksjoner bør du senke brettet i vann i flere timer. Del deretter grillen inn i soner for direkte og indirekte varme og forvarm til 180 grader. Etter 10-15 minutter, legg sedertrebrettet i direkte varmesone. Når det begynner å røyke, plasser planken i den indirekte sonen og fortsett å grille fisken på den i 16-18.

Grill hel laks med skinn på

Laksegrilloppskrift grønnsaksrett

Hvis du vil grille en hel laks med skinnet på, bør du skaffe deg en fiskebrenner. Slik fungerer det: Skyll fisken, la den tørke og pensle deretter med olje, sitronsaft og / eller marinade. Ha i fiskesteken. I mellomtiden, forvarm grillen til 180-200 grader. Heng fiskesteken over grillen og stek ferdig på denne måten over indirekte varme i 15-18 minutter. Test alltid at fisken er ferdig før servering!

Hvis du allerede vet hvordan du vil tilberede laksen, er det bare en ting igjen – å prøve flere deilige oppskrifter. Vi kommer til unnsetning:

Grilling av laks – oppskrift med sitron, dill og smør

Laksegrilloppskrift dill urter asparges couscous

Den første oppskriften regnes som en absolutt klassiker – laksefileter skylles, dreneres og saltes. Deretter, avhengig av dine preferanser, tilberedt i aluminiumsfolie, på et sedertrebrett eller i en fiskesteker. I mellomtiden kuttes dill fint og blandes med sitronsaft. Deretter grilles asparges og kokt couscous som garnityr. Filetene serveres på en cuscus -seng med asparges, hvorpå smøret smøres med dill og sitronsaft.

Oppskrift på grillet laksebiff med marinade

Laksegrilloppskrift eksotisk marinade

Den neste oppskriften kommer fra Korea og har en litt eksotisk smak. Perfekt for en hyggelig kveld med venner, når deilig grillmat ikke kan mangle på bordet. Til laksen med marinade trenger du følgende ingredienser: 3/4 kopp brunt sukker, 3/4 kopp soyasaus, 1/4 kopp risvin, 1/4 kopp vann, 1 ss risvineddik, 1 1/2 ss chili saus, 1/2 ts sesamolje, 1/2 ts nykvernet pepper, 1/2 ts ingefær, 3 pressede hvitløksfedd, 1 ts maisstivelse, 1 ss lunkent vann, laksebiff, sesamfrø, salat.

Laksegrill marinade aluminiumsfolie oppskrift

Klargjøring av marinaden – Ha alle ingrediensene unntatt maisstivelse, vann og laksen i en kjele, kok opp og kok i 5 til 7 minutter. Bland vannet og maisstivelsen i en kopp, reduser deretter varmen og tilsett blandingen. Rør og fortsett å lage mat i 3-4 minutter. La marinaden stå til side og vent til den er avkjølt. Legg deretter fiskestekene i en dyp beholder og senk dem i marinaden. La biffene trekke i kjøleskapet i 1-2 timer. Deretter griller du etter dine preferanser. Hell de ferdige fiskestekene med resten av marinaden og dryss over sesamfrø. Server på en salatbed. god appetitt!

Oppskrift på laksebiff med marinade med appelsiner

laksegrill appelsinjuice skinnbiffer

Til neste oppskrift trenger du 4 skinnede fiskesteker, 1/2 kopp appelsinjuice, olivenolje, soyasaus, nykvernet ingefær, brunt sukker. Tilberedning: Bland appelsinjuicen med olivenolje, soyasaus, nykvernet ingefær og brunt sukker i en kjele, kok opp og reduser deretter varmen. Kok under konstant omrøring i noen minutter til sukkeret er oppløst. La deretter marinaden avkjøles. I mellomtiden skyll du biffene, tøm dem og legg dem deretter i en beholder. Hell marinaden og la den trekke i kjøleskapet i 2 timer. Fyr opp grillen og la den forvarmes, og kok deretter fiskebiffene i noen minutter. Server med salat eller ris.

Previous Post
Halloween festdekorasjoner vil glede barna dine
Next Post
Bor med pastellveggfarger – fargetrend i stua