15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva er Fregola Pasta? Vi forklarer det med en oppskrift på gjør-det-selv og pastasalat

Har du hørt om Fregola Pasta, også Fregula eller Fregola Sarda? Det er en interessant type pasta fra Sardinia. Du må ha tenkt på couscous først, fordi denne spesialiteten minner deg om det, og derfor kalles den noen ganger også “sardinsk couscous”. Sardinsk pasta er noe mellom nudler og frokostblandinger, har en nøtteaktig aroma og en ujevn tekstur. Vi vil introdusere deg for Fregola Sarda Pasta og gi deg noen få Fregola -oppskrifter – en som du kan bruke til å tilberede siden selv og en til en deilig pastasalat.

Hva er Fregola Pasta?

Lag Fregola Pasta selv - Enkel oppskrift med bare to ingredienser

Som du allerede har lært, kommer Fregola Pasta fra den italienske øya Sardinia og minner visuelt om israelsk couscous. Dette er imidlertid villedende, fordi de er ganske forskjellige i smak. I tillegg er Fregula laget for hånd og ikke maskinprodusert som couscous. Nudlene har en rund form og er laget av semulegryn. Dette er den grove delen av durumhvete som er til overs etter korning. I tillegg er det bare vann. Deretter er alt ferdigstekt, noe som gir nudlene deres nøtteaktige smak.

Fregola pasta til en siderett fra italiensk mat

Du kan bruke Fregola Pasta til alt du vil bruke couscous eller orzo (risnudler) til. Forbered for eksempel en deilig pastasalat med sardinske nudler eller server dem med sauser i stedet for annen pasta. Kulene egner seg også veldig godt som riserstatning i risotto eller i en middelhavsgryte. Så, som du kan se, er typen pasta veldig allsidig.

Fregola pasta oppskrift

Hva er Fregola Pasta og hvordan du tilbereder det

Vil du tilberede Fregola Pasta selv? Du trenger bare to ingredienser til dette formålet! I denne oppskriften lager du den smuldrende pastaen for hånd. Det fungerer slik:

For 2 porsjoner:

 • 8 ss durumhvete semulegryn
 • 4 ss vann

Forbered pastaen

Gjør-det-selv-oppskrift med semulegryn laget av durumhvete og vann

Bekled en stekeplate med bakepapir og forvarm ovnen til 50 grader. Bland de to ingrediensene for hånd i en bolle til du får en smuldrende røre. Dette kan ta litt tid ettersom det tar tid for semulina å hovne opp. Så snart klumpene har dannet seg (ca. 5 mm i diameter), er nudlene allerede klare. Du får ikke perfekt formede baller. Men hvis dette er viktig for deg, baller du bare klumpene mellom fingrene.

Gjør-det-selv-oppskrift på Fregola Pasta-Enkel idé for hobbykokker

Fordel nå Fregola -pastaen jevnt på stekeplaten og stek den i ovnen ved 50 grader i ca 20 minutter. Mot slutten av tiden kan du øke temperaturen til 220 grader i en kort stund, slik at nudlene brune litt og beholde sin typiske aroma. Til slutt skal pastaen tørke godt. Akkurat som vanlig pasta høres ut når du legger den i en beholder, skal Fregola Pasta høres når den er ferdig. Etter at pastaen er helt avkjølt, kan du oppbevare den i en lufttett beholder og på et kjølig og mørkt sted.

Deretter forbereder du Fregola -pastaen som med alle andre pastaer: Kok den i (salt) vann. Avhengig av størrelsen på granulatet, kan det ta 10 til 20 minutter før pastaen er kokt.

Sardinsk Pasta Fregola – Oppskrift på pastasalat med radicchio og hasselnøtter

Hasselnøtter og basilikum i en pastasalat laget av radicchio eller endive

Sardinske nudler er fantastisk egnet for en deilig pastasalat. Dette bør selvfølgelig i beste fall være Middelhavet. Her er en deilig idé som du kan servere som forrett, siderett eller som en lett sommermiddag:

For 4 porsjoner:

 • 3 store egg
 • 200 g Fregola pasta
 • 30 ml olivenolje
 • 30 g kapers, drenert og tørket
 • 1 stort hvitløksfedd, hakket eller knust
 • 1 klype havsalt
 • Juice og skall av en sitron
 • 1/2 lite radicchiohode eller 3 mellomstore endiver, skåret i tynne strimler
 • Basilikumblader, ca. 15 g
 • 40 g ristede hasselnøtter, grovhakket

Deilig salat med sardinsk pasta

Kok egg og sardinske nudler og server som en salat med grønnsaker

Kok opp nok vann i en kjele til å koke de tre eggene (de skal være helt dekket med vann). Kok dem hardt i 10 minutter. I mellomtiden forbereder du et isbad der du legger de kokte eggene etterpå. Etter hvile i 3 minutter kan du skrelle eggene og rive dem fint. Smak dem til med salt og sett til side. Tilbered deretter Fregola -pastaen i henhold til instruksjonene på pakken.

Til pastasalaten steker du kapers og blander med fregulaen

I mellomtiden, varme oljen i en panne over middels varme. Tilsett kapers og hvitløk og stek til kapers begynner å bli brune. Ta kjelen av koketoppen, kast hvitløken og rør inn saltet. Ha Fregola -pastaen i en salatbolle og rør den med kapers og olivenolje. Rør deretter inn sitronsaften og skallet. Tilsett deretter radicchio, basilikum og det meste av hasselnøtter, rør og fordel salaten på en serveringsfat. Pynt med eggene og de resterende hasselnøttene.

Denne salaten smaker forresten også fantastisk med couscous og orzo, så du kan også prøve de andre variantene.

Fregola pastasalat med radicchio og kokte egg

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende