15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sunt snacks til skolen – tips og oppskrifter til lunsj

Sunn mat til skolebarn - smørbrød - oppskrifter - tips - ideer - deilig

Det kreves energi for å fungere godt, og som vi vet, får kroppen det gjennom et balansert kosthold. Dette er spesielt viktig for barn, slik at vekst og utvikling blir optimalt tilført næringsstoffer. Frokost hjemme alene er ikke nok og sunne snacks hjelpe skolebarn med å holde seg i form og i aktivitet. En måltidsplan kan være til stor fordel hvis snacken i boksen forblir uberørt. I det følgende tilbyr vi raske og sunne oppskrifter som passer for barn, i tillegg til viktige tips for balansert spising.

Sunn mat og vanlige måltider for skolebarn

Sunn mat til skolebarn - lunsjsmørbrød - spennende - fruktboks - personlig

Det måltidene inneholder er spesielt viktig, men når de skjer er det også kritisk for barnets helse. Hvorfor er det en del av den daglige rutinen å planlegge måltider som foreldre kan bruke som veiledning? En tidsperiode på 2-3 timer mellom måltidene anbefales for god fordøyelse, og den skal være helt fri for mat – så ikke spis snacks, sukkerholdige drikker eller melk. I løpet av dagen skal barnet få en varm, to kalde hovedretter og to andre snacks så mye som mulig.

Sunt snacks og et balansert kosthold i henhold til menyen

Sunt snacks for skoleelever-forbereder-brød-gjør-oppskrifter-tips

I likhet med voksne går også barna gjennom faser, noen ganger liker de ikke det og det, så får de uventet lyst på det igjen. Den nøyaktige mengden mat et barn trenger hver uke kan variere, men det er i utgangspunktet retningslinjer som veileder og støtter foreldre i sunn og rettferdig ernæring av barna sine..

 • ca 2-3 skiver brød daglig
 • 2 poteter om dagen
 • Omtrent 2 kopper melk om dagen eller i stedet – erstatt tilsvarende mengde yoghurt eller kjernemelk, eventuelt med 30 g halvhard ost eller annen ost
 • rikelig med frukt og grønnsaker – minst 200 gram daglig
 • Kjøtt og pølse – rundt 40 gram om dagen
 • ca 1-2 egg per uke
 • Fisk – ca 50-60 gram i uken
 • Fett – olje, smør eller margarin i gjennomsnitt – 3-4 teskjeer om dagen

Barnets hånd kan tjene som et fantastisk middel for å bestemme de riktige behovene, for eksempel kjøtt eller fisk. Ferdige måltider bør unngås da de inneholder for mange usunne tilsetningsstoffer. I husholdningen med barn bør du alltid fylle på utstyr. Poteter, pasta, ris, melk, mel, egg, brød, løk og olje, samt sesongens frukt og grønnsaker kan lagres og brukes til å lage fersk mat på en halv time.

Sunn ernæring for skolebarn – tilstrekkelig mengde vann å drikke

Sunn mat til skolebarn-lunsj-brød-vann-drikke-væske-flaske

Siden barn vanligvis er mindre tørste enn ofte, bør foreldrene sørge for at de drikker nok. Gode ​​væsker er ferskvann eller usøtet fruktte blant alle. Sukkerholdige drikker bør unngås, og om mulig skal barna ikke bli vant til dem i det hele tatt. Juice blandes best med vann. I en alder av 6 år bør barn drikke rundt 800 ml væske per dag.

Tilbered sunne snacks på en attraktiv måte

sunne-snacks-skoleelever-pause-brød-cookie cutter-sandwich-brød-stjerne

Slik at barna kan nyte de små snacksene mellom måltidene, er det ikke bare viktig å ha den riktige mengden av dem, men også hvordan de tilbys. Det ville være rimelig å kutte frukt og grønnsaker i båter og skiver og dermed gjøre dem lett tilgjengelige. Skolebarn spiser også med øynene, og kreativitet kreves når de tilbereder matboksen. Spyd, bølgekniv og kuttere i fantasifulle former er populære verktøy. Fargeskjemaet og sorten må ikke neglisjeres i lunsjpausen. Brød, pasta og ris er tilgjengelig i overflod i alle mulige varianter på markedet. Overrask barnet ditt slik at de ivrig vil spise alt.

Sunn mat og små overraskelser

sunne-snacks-skoleelever-lunsj-cut-out-figurer-frukt-grønnsaker

Små overraskelser som alle barn liker, for eksempel gummibjørner eller sjokoladebiter, kan også inkluderes noen ganger. Imidlertid bør disse skjules veldig godt, slik at barnet ikke starter maten med dem. En liten gåte vil garantert gjøre lunsj spennende og er en flott kreativ idé som kan implementeres en gang i uken og ikke er så tidkrevende.

Sunn snacks med fullkornsbrød

sunne-snacks-skoleelever-lunsj-brød-korn-brød-ost-eple-sandwich

Utvilsomt er det sunneste brødet av alt dette laget av fullkorn. Ikke alle barn liker det, og det er derfor det kan pyntes med små biter nøtter og grønnsaker i tynne skiver som holder det saftig og appetittvekkende. Smør med fettfattig kvark eller yoghurt, da disse ikke bare er mindre kalorier, men også lettere å fordøye og inneholder verdifulle proteiner, vitaminer og calsium.

Sunne snacks – ikke forsøm vitaminer

sunne-snacks-skoleelever-lunsj-sandwich-eske-popcorn-bær

Selv om frukt og grønnsaker ikke er en av barnets favorittmat, teller det som tilbys. Gulrøtter, agurker og paprika skåret i små staver, samt cocktailtomater blir godt mottatt. Fremfor alt, velg disse avhengig av sesong, ettersom de inneholder færrest forurensende stoffer. Sørg for at alt er grundig vasket, og det er best å la det ligge i vannet i noen minutter.

Sunn mat til skolen

sunne-snacks-skoleelever-lunsj-sandwich-frukt-ost

Uansett hvor mange måltider som er planlagt i mellom – en eller to, bør ingrediensene i frokostboksen også deles, og på denne måten sløses det ikke mat. Veksle mellom frukt og grønnsaker daglig, og ikke bland dem i ett måltid. Smaken bør koordineres, ettersom barn ikke liker uvanlige kombinasjoner som søtt og salt.

Sunn mat til skolebarn med frukt og grønnsaker

sunt-snacks-skolebarn-lunsj-brød-frukt-grønnsaker-kutt ut brød

 Bedre sagt enn grønnsaker, ponnifôr er rå grønnsaker. Skjær i små terninger ca 2 x 2 cm eller bruk en kakeskærer med en interessant form. Gulrøtter, paprika og agurker kan kombineres godt. Pynt med hvilken sesampinner eller crostini -pinner. Du kan gjøre det samme med frukt. Det anbefales å alltid teste kombinasjonen av frukt eller grønnsaker på forhånd. Hvis noe smaker rart, er det bedre å la det være, ettersom barn er veldig følsomme og plutselig kan det skje at de ikke lenger liker det eller det. Og du vil ikke bidra selv, gjør du?

Sunt snacks for skolebarn i svart -hvitt

sunt-snacks-skolebarn-lunsj-brød-svart-hvitt-stjerne

Ingredienser:

 • 1 skive hver av lyst og mørkt grovt brød (f.eks. Lyst og mørkt speltbrød)
 • 1 ss lønnesirup
 • 3 ss kremost
 • 3 ss hektede nøtter etter eget valg
 • 3-4 skiver fersk agurk
 • 1-2 blader av salat

Bland kremost med de finhakkede nøttene og lønnesirup og smør det på brødet, pynt med agurk og salat og åpne det deretter. Bruk kniven til å skjære halvt diagonalt for å danne to trekanter.

Sunne snacks ble gjort enkelt – sunn overraskelse

sunt-snacks-skoleelever-lunsj-sandwich-spennende-pose-nysgjerrig

Ta et lite eple og hule det ut. Fyll den utskårne “tunnelen” med tørket frukt (f.eks. Rosiner, aprikoser, bær) og pakk den inn i folie for å holde den frisk.

Sunne snacks – hjemmelagde sprø nøtter 

sunne-snacks-skoleelever-lunsj-brød-sprø-nøtter-oppskrift

Ingredienser:

 • 100 g cashewnøtter (andre typer er også valgfrie)
 • 100 g macadamianøtter
 • 1 ss pæresirup
 • 1 ss urtesalt
 • 1 ss eggehvite

Bland pæresirup og eggehvite i en bolle. Stek nøttene kort i den forvarmede ovnen på et stekebrett kledd med bakepapir – 5 minutter er helt tilstrekkelig. Tilsett deretter eggehviteblandingen, fordel på bakepapiret igjen og dryss med urtesalt. De sprø nøttene er klare etter steking i 6-8 minutter. Del i porsjoner og oppbevar åpent, uten plastpose, ellers mykner de raskt. Du tilbyr barnet i smørbrødposer eller i en matbutikkpose.

Familiemåltid

sunt-å-spise-skole-barn-middag-familie-bord-middag

Et familiemåltid bør finne sted, og det vil for det meste være om kvelden. Mobiltelefoner, fjernsyn og andre enheter er tabu når vi spiser sammen; all oppmerksomhet er gitt til å spise sammen. Hvis måltidet var varmt ved middagstid, trenger det ikke å være om kvelden.

Previous Post
Halloween festdekorasjoner vil glede barna dine
Next Post
Bor med pastellveggfarger – fargetrend i stua