15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Burgeroppskrift og matlagingstips – deilig og enkel, hjemmelaget

Burgeroppskrift-klassisk-tradisjonell-biff-grønnsaksrett

Hvis noen kaller hjemmelagde burgere for hurtigmat, så tar de helt feil. Kvaliteten på kjøttet, samt bollene og selvfølgelig sausen er avgjørende for den deilige smaken. Du kan ikke gå på kompromiss med det, slik at du kan nyte en virkelig velsmakende matbit. Blant de mange oppskriftene på internett har vi en Burger oppskrift valgt som sikrer god smak og fullstendig suksess.

Burgeroppskrift gjort enkelt – tilbered boller og patties selv

Burgeroppskrift-kjøtt-ost-hjemmelaget-hjemmelaget-instruksjoner

Burgerboller, bollene over og under kjøttet, spiller en viktig rolle i en virkelig god burger. Du kan lage disse selv slik at de er myke nok til å absorbere kjøttsaften ordentlig uten å bli myk. Siden rundstykkene trenger litt mer tid til å heve og bake, er det fornuftig å begynne med tilberedningen.

Klassisk burgeroppskrift og nyttige matlagingstips

Burgeroppskrift - pynt - tilbehør - brødruller - pommes steketips

For å gjøre rundstykkene sunnere, kan du erstatte melet med et av spelt. For eksempel, i stedet for 500 g hvetemel type 550 – 200 g speltmel type 1050 + 100 g speltmel type 630 + 100 g grovt speltmel. For å gjøre dette, tilsett bakermalt for å hjelpe fermenteringen av deigen. Det gir også en spesiell, rustikk smak som definitivt tilhører den hjemmelagde hamburgerbollen.

Burgeroppskrift med hjemmelagde rundstykker

Burgeroppskrift -boller-rundstykker-sesam-bake-toast

Ingredienser til 10 ruller:

 • Bytt 500g mel type 550 eller eventuelt med speltmel
 • 1/2 terning fersk gjær / 2 ts tørr gjær
 • 200 ml varmt vann
 • 40 g sukker
 • 1 ts salt
 • 4 ss melk
 • 80 g flytende smør
 • 1 egg

 Bland det varme vannet med melk og sukker, rør og la stå i ca 10 minutter. Ha deretter gjærbuljongen med de andre ingrediensene i en nøkkel til du får en klissete deig. Dette fungerer for hånd, men også ganske bra med en stavmikser. Dekk til med folie og la deigen heve i ca 1 time på et varmt sted (20-30 grader romtemperatur) til volumet dobles.

Burgeroppskrift – hamburgerboller på en enkel måte

burger-oppskrift-brød-boller-elting-tilberedning

Elt deigen igjen kort og kraftig. Dryss benkeplaten pent med mel og begynn å forme burgerboller. Den resulterende blandingen skal lage omtrent 10 ruller av samme størrelse, 80 gram hver. Formes for hånd i runde deigark med en diameter på ca 10-12 cm. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett med nok plass mellom dem, dekk til med en klut og la heve i ytterligere 15-20 minutter.

Burgeroppskrift – elt bollene til hamburgere selv og stek dem i ovnen

burger-oppskrift-broetschen-boller-forberede-deig-sesam

Forvarm ovnen til 180 ° topp- og bunnvarme (160 ° konveksjon) og tilbered en kopp vann til side. Hvis du ønsker det, kan du pensle rundstykkene med en blanding av vann, egg og melk og drysse med sesamfrø eller havregryn. Skyv bakeplaten inn i midtskinnen, og rist vannglasset på bunnen av den forvarmede ovnen like før du lukker ovnen. Dette lille trikset oppnår baking ved høy luftfuktighet og resulterer i en tynn, fin skorpe.

Burgeroppskrift – deilige boller med en fin skorpe

burger-oppskrift-brød-boller-sesam-deig-kna

Etter en steketid på 10 minutter, åpner du ovnen kort slik at dampen slipper ut og deretter stekes i ytterligere 10-12 minutter. Hamburgerboller kan lagres i 1-2 dager etter avkjøling, eller de kan også fryses ned. Hvis du ønsker det, kan du skåle grensesnittene kort før forbruk.

Burgeroppskrift – det gode biffet 

burger-oppskrift-kjøtt-biff-patty-hamburger-kjøttdeig

Hjertet i burgeren er utvilsomt det gode kjøttet, som fremdeles kalles ‘patty’. Det skal være rent, ferskt kjøttdeig, som enten tilberedes på grillen eller i pannen, også stekt i ovnen hvis du vil. Et godt kjøtt til en patty har omtrent 20% fettinnhold. Ikke bruk den dyre bifffileten, ellers blir pattyen altfor tørr. Det beste du kan gjøre er å stole på slakteren din og be ham om å male kjøttstykket på nytt.

Burgeroppskrift på deilige patties

burger-oppskrift-patty-tilberede-smak-pepper-kjøttdeig

Etter at fersk kjøttdeig er oppnådd, krydres den. Bland 2 ss god balsamico, 2 ss finhakket rosmarin eller timian, 2-3 finhakkede fedd hvitløk, salt og pepper med kjøttet, og det blir formet til patties. Nylig er det en spesiell burgerpresse som former alle bitene like tykke og store. Hvis et slikt hjelpemiddel ikke er tilgjengelig, bør man strebe etter denne ensartede formen. En kjøkkenvekt kan også brukes for å støtte dette og dele kjøttdeigen i like biter.

Burgeroppskrift på grill eller panne

burger-oppskrift-patty-panne-brenning-forbereder-tips

Stek den formede patty i pannen på middels varme i ca 2-4 minutter på hver side. Dekk den til med et stykke ost og stek i forvarmet ovn til osten smelter. Den nøyaktige tiden avhenger av størrelsen på patty og varmen. Imidlertid er det generelt sant for storfekjøtt at det skal være rosa i midten slik at det smaker deilig saftig.

Hvilken ost smaker best med en god burger?

burger-oppskrift-ost-smelting-chedder-matlaging-tips-hjemmelaget

Ikke bare mangfoldet av smaker spiller en rolle i valg av riktig ost til den hjemmelagde burgeren. Pattyen er oftest toppet med cheddar. En liten Rochford -skje gir en helt annen, uforglemmelig smak. Pyntet med camambert og karamellisert løk, er burgeren uimotståelig raffinert.

Pynt for en hjemmelaget burger

burger-oppskrift-pynt-saus-karamellisert-løk-ost

Det er ingen grenser for garnityr for hjemmelagde burgere, og det er en smakssak. En ting som ikke bør gå glipp av er den karamelliserte løken. Det er et solid tilbehør til steker, smørbrød, pølser og etc. Tilberedningen er veldig enkel og tar ikke mer enn 10 minutter.

Ingredienser:

 • 4 rødløk skåret i 5 mm ringer
 • 80 ml balsamico
 • 2 ss brunt sukker
 • salt
 • pepper
 • Olje og smør til steking

Karamellisert løk til burgeroppskrift

burger-oppskrift-pynt-siderett-karamellisert-løk-forbereder

Tilsett olje og smør i pannen, koble løken og sauté over middels varme til den er gjennomsiktig. Rør balsamico og sukker sammen og rist inn. La karamellisere på svak varme i 30 minutter og rør mellom.

God oppskrift på saus og burger

burger-oppskrift-tilbered-saus-deilig-chili-krydret

En ferdig saus kan ødelegge den perfekte hjemmelagde burgeren. Det er også lurt å forberede dette selv, da det imidlertid er veldig raskt og enkelt. Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke på middels varme til konsistensen blir tykk og kremaktig. Da er den deilige sausen klar. Her er ingrediensene:

 • 1 ts Worcestersaus
 • 250 ml ketchup
 • 4 ss sennep
 • 65 g sukker
 • 60 ml eplecidereddik eller balsamico
 • 1-2 dråper Tabasco

Enkel garnityr og burgeroppskrift med riktige matlagingstips

burger-oppskrift-kjøtt-patty-grill-saus-ketchup

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende