15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Svart kaviar – hvordan servere delikatessen riktig?

Black Cavern Servering Bestikk Forretter Oppskrifter Gourmet

Små fiskeegg med en umiskjennelig smak – dette er svart kaviar. De verdifulle fiskerognene er blant de fineste delikatesser i verden og de er forbundet med luksus og rikdom – det er ikke for ingenting at kaviar også er kjent som “svart gull”. Det føles behagelig kjølig og ømt og smelter litt salt og aromatisk på tungen når du spiser det. Men hvordan serverer og spiser du kaviar på riktig måte? Hvis du følger forslagene og tipsene i artikkelen vår, vil du og dine gjester kunne nyte denne delikatessen til fulle!

Svart kaviar – de forskjellige typene

Svart kaviar serveres på sengen med isbrød toast vin serveringsbrett

Ekte eller russisk kaviar brukes til å referere til rogn fra hunnen og slaktfri stør fra Det Kaspiske eller Svartehavet. Eggene er ganske glassete og lyse umiddelbart etter at de er fanget. De får fargen først etter å ha blitt behandlet med salt. Det er tre forskjellige typer svart kaviar kjent. Den beste kvaliteten kalles Malossol, som oversatt fra russisk betyr “litt saltet”. I motsetning til dette er den såkalte fathulen, som har et relativt høyt saltinnhold på rundt 15% og derfor blir mer holdbart.

Svart kaviar serverer beluga kaviar delikatessepris

  • Beluga -kaviar er den dyreste kaviar i verden, og en kilo av den koster vanligvis rundt 7000 euro. Årsaken til dette er at det ikke kan fanges mer enn 100 belugastørre årlig. Den har en kremet og litt smøraktig smak. Eggene har en mørk flekk, også kjent som “øyet”. Dette er faktisk selve egget.
  • Ossietra kaviar oppnår en diameter på rundt 2 millimeter, og siden den er mindre følsom enn Beluga, selges den ikke så dyr. Likevel kan du forvente rundt 3000 euro per kilo. Ossietra svart kaviar har en litt nøtteaktig smak og eggene har en delikat gylden glans.
  • Sevruga kaviar er den minste av de tre variantene. Rognen er ekstremt tynn og delikat, noe som betyr at eggene vil sprekke på tungen din senest. Denne sorten overbeviser med en sterk, litt nøtteaktig fruktig smak og er også litt billigere – prisen er “bare” 1000 euro per kilo.

Velg og lagre svart kaviar på riktig måte

svart kaviar som servering og spis brød toast rømme røkelaks

God svart kaviar må ha en blank og glatt overflate og må ikke lukte fisk. For eksempel, hvis enkelte egg holder seg til lokket på boksen, er dette et tegn på dårlig kvalitet.

Kjøp Black Caviar Servering Tips Tilbehør

Luft og varme er de største fiendene til denne delikatessen. Oppbevar kaviaren på baksiden og den kaldeste delen av kjøleskapet til den er klar til servering – dette er vanligvis på kjøtthyllen. Alternativt kan du legge boksen i en bolle full av isbiter. Imidlertid bør du bytte isen noen få timer, noe som er litt tidkrevende. Hvis du vil skjemme bort gjestene dine med svart kaviar, bør du definitivt servere den godt avkjølt – for høy temperatur endrer smak og aroma. Ikke åpne boksen før det siste minuttet umiddelbart før forbruk – eksterne faktorer som lys, varme og luft kan påvirke produktets kvalitet. Når den er åpnet, kan svart kaviar oppbevares i maksimalt 2 dager. Vi vil ikke anbefale å fryse den fordi den endrer tekstur og smak.

Hvordan best å servere svart kaviar?

Svart kaviar serverer på en seng av is Silberbestevk sitroner

I Europa serveres svart kaviar tradisjonelt i en spesiell kaviarskål som legges på et islag i en spesiell glass- eller krystallvase. Noen ganger brukes spesiallagde boller på perlemor. I følge russisk tradisjon blir kaviar også servert i en vase, men uten is. Dette konsumeres deretter i porsjoner med spesielle skjeer i form av en spade.

Svart kaviar som serverer bestikk sølv skje starter gourmetmat

Selv om det høres ganske uviktig ut, er det veldig viktig å velge riktig bestikk for servering og spising. Det regnes som en dødssynd blant kjennere å spise svart kaviar med metall- eller sølvbestikk, ettersom disse oksiderer. Denne edle måten å konsumere delikatessen anbefales fordi metalliske gjenstander negativt påvirker den rene og salte smaken.

Svart kaviar – ren eller med tilbehør?

Black Caviar Forrett som serverer kokte egg, gourmetmatoppskrifter

De sanne matkjennerne tror at den beste måten å konsumere og servere denne delikatessen er ryddig – bare svart kaviar og det er alt. Dette er den eneste måten å virkelig føle og nyte den nyanserte smaken. Men hvis det smaker for intens for deg, er det noen tradisjonelle sideretter som passer til det.

Servering av kaviarretteroppskrifter mini pannekaker tomatsalsa

Svart kaviar serveres ofte på lett smørbrød eller usaltede kjeks. Eller prøv den tradisjonelle russiske måten og server delikatessen med de russiske pannekake -blinisene. Andre passende tilbehør er rømme, hardkokte egg, friske urter eller finhakket løk. Alle disse tingene smaker ganske mildt og kremaktig og overlegger på denne måten ikke den edle smaken av kaviar, men fremhever den heller. Hvis du vil gi gjestene en uforglemmelig og unik kulinarisk opplevelse, kan du servere kaviar med østers eller hvit sjokolade som dessert.

Serverer svart kaviar – hvilke drinker?

Svart kaviar serverer drikke champagne forretter oppskrifter brød toast

Du kan servere gjestene dine med musserende vin, champagne, prosecco eller en tørr hvitvin med svart kaviar. Iskald vodka går også perfekt og er drink nummer 1 i Russland og andre land og er en fin delikatesse. Drikken komplimenterer den friske og rene aromaen, mens champagne passer godt til de salte mineralene.

Kjøp oppskrifter med svart kaviar, forrett, tomater

De som liker kaviar lever ikke bare godt, men lever også sunt. Hvert enkelt egg består av nesten 30% protein og mineralsalter. Kalsium, jern, vitamin A, D og B -gruppen gjør det til en skikkelig helsebombe. Med bare 250 kalorier per 100 g er svart kaviar en ekte mirakelkur for vekttap. En diett basert på delikatessen er sannsynligvis den dyreste, men absolutt også den mest effektive og deilige slankekosten i verden!

Svart kaviar serveringstips mat forrett sideretter oppskrifter rømme

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett