15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Deilige oppskrifter med poteter – 10 vegetariske salater og retter for kjennere

oppskrifter med poteter ideer salater retter

Enten kokt, bakt eller stekt – et stort utvalg retter kan tilberedes med poteter. Fra næringsrike salater til velsmakende sideretter til deilige hovedretter, hvert måltid med poteter smaker rett og slett fantastisk. Det er også mange oppskrifter med poteter som passer for vegetarianere og veganere. Hvis du vil score poeng med gjestene dine med uvanlige salater og retter, har du funnet det du leter etter. Vi gir deg 10 forslag til deilige vegetariske oppskrifter med poteter som du kan forberede til neste middagsfest. La det smake for deg!

Salatoppskrifter med poteter – Potetsalat med hjemmelaget safran -aioli

ideer oppskrifter med poteter grønne bønner salat

Når vi tenker på oppskrifter med poteter, er den populære potetsalaten alltid et alternativ. Men hvis du er ute etter en endring fra den klassiske oppskriften, kan du prøve denne deilige oppskriften på salat med poteter, grønne bønner og hjemmelaget aioli med safran.

Ingredienser for 4-6 porsjoner:

500 g poteter, f.eks. B finger barneseng

stor håndfull grønne bønner

1/2 hode radicchio, skåret i tynne skiver

3 eggeplommer

2 ss sitronsaft, delt

1 fedd hvitløk, finhakket

4-5 reddiker

1/8 ts malt safran

2 ss varmt vann

liten håndfull fersk dill

Hav eller kosher salt

nykvernet svart pepper

1 1/4 kopp druefrøolje eller annen nøytral olje, delt

Potetsalat med en forskjell safran aioli saus grønne bønner

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 200 grader. Hakk potetene og tilsett 1/4 kopp olje. Tilsett to klyper salt og litt nykvernet svart pepper og kast potetene til smak. Fordel deretter på en stekeplate og stek i ca 15 minutter til den er gyllenbrun.

Ha de grønne bønnene i kokende vann og kok til de er nesten møre, ca 2-3 minutter. Tøm vannet og skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Skjær deretter bønnene i to.

For å lage safran -aioli, knus noen klyper safran i en morter til du har malt 1/8 ts safran. Du kan bruke safran som allerede er malt, men du vil få en mer intens smak med safranstråder som du sliper selv. Bløtlegg malet safran i 2 ss varmt vann.

Ha de 3 eggeplommene i en hurtigmikser. Tilsett gjennomvåt safran, 1 ss sitronsaft og hakket hvitløk. La blenderen gå på lav hastighet i ca 15 sekunder. Fjern proppen fra lokket og tilsett sakte 1 kopp olje i en liten, tynn, sakte, jevn strøm, og øk hastigheten etter hvert som aioli tykner. Tilsett en stor klype salt på slutten. Alternativt kan du vispe eggeplommer, sitronsaft og hvitløk sammen og tilsette oljen under konstant omrøring.

oppskrifter med poteter vegetarisk potetsalat grønne bønner

Ha nå potetene i ca 1/2 av aioli og tilsett en annen spiseskje sitronsaft etter smak. Tilsett eventuelt litt mer aioli for å dekke potetene jevnt. Prøv en potet og tilsett mer salt om nødvendig. Server til slutt potetene på et fat og tilsett grønne bønner, radicchio, reddiker og dill. Server resten av safran -aioli på siden.

Salat med poteter og erter

oppskrifter med poteter vegan salat erter reddiker edamame

Hvis du ikke spiser mat av animalsk opprinnelse, kan du også prøve veganske oppskrifter med poteter. Her presenterer vi en deilig og sunn oppskrift på vegansk salat.

Ingredienser til 4 porsjoner:

500 g babypoteter, halvert

1 1/2 ss olivenolje

125 g asparges, skåret i små biter

120 g grønne erter

120 g edamame

1 haug reddiker, skåret i tynne skiver

1 haug med fersk dill

Til dressingen:

1/4 kopp sitronsaft

1 ss hvitvineddik

1 ss ekstra virgin olivenolje

1 ts lønnesirup

1 ts Dijon sennep

Liten haug med mynte, hakket

1 haug dill, hakket

Salt og pepper, etter smak

vårsalat oppskrift poteter reddiker erter edamame dill

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 190 grader. Bekle et stekebrett med bakepapir, krydder potetene med 1/2 ss olivenolje, salt og pepper og fordel på platen. Stekes i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gyllenbrune og møre.

I mellomtiden, kok opp en gryte med vann. Blancher aspargesbitene, erter og edamame i 5 minutter og hell dem umiddelbart i isvann for å unngå å koke over. Tøm av og sett til side.

La de ferdige potetene avkjøles i 10 minutter, og bland deretter i en stor bolle med asparges, erter og edamame, tilsett deretter de skivede reddikene.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en passende beholder til den har en jevn konsistens. Hell dressingen over potetene og grønnsakene og rør salaten.

Vårsalat med poteter og asparges

vårsalatpoteter asparges reddiker dressing

Om våren kan du lage deilige oppskrifter med poteter og asparges. Her er et forslag til en deilig salat med mayodressing.

Ingredienser for 4-6 porsjoner:

500 g nye poteter

to kvister fersk rosmarin, fersk mynte og fersk timian

1 ss salt

500 g ferske asparges, skåret i små biter

1 liten haug reddiker, skåret i tynne skiver

200 g majones

Juice av 1/2 sitron

2 ss hakket fersk dill + mer til pynt

oppskrifter med poteter som tilbereder friske urter

Forberedelse:

Del potetene i to og legg i en kjele, dekk til med vann, tilsett 1 ss salt, rosmarinkvister, mynte og timian og kok opp. Stek potetene på høy varme i ca 10 minutter. Når du er ferdig, fjerner du kvistene, tømmer potetene (behold vann) og lar dem avkjøles ved romtemperatur.

Forbered et isbad og kok aspargesene i det resterende potetvannet i 2 minutter. Tøm deretter og legg i et isbad.

dip dressing poteter oppskrift mayo dill sitron

I mellomtiden blander du majonoen med saften av 1/2 sitron og 2 ss hakket fersk dill til dressingen.

Når potetene er avkjølt, legger du poteter, asparges og reddiker i en stor bolle og tilsetter noen spiseskjeer dressingen også. Dryss med en klype hakket dill og server.

Oppskrifter med poteter vårsalat asparges reddiker

Oppskrifter med poteter for kjennere – potetsalat med egg og sennepsvinaigrette

oppskrifter med kokte poteter potetsalategg

Ingredienser til 8 porsjoner:

1 kg babypoteter, skrubbet

4 store egg, romtemperatur

1 ts sennepsfrø

3 ss eplecidereddik

2 ss fullkornssennep

1 ts honning

1/3 kopp olivenolje

Kosher salt og nykvernet svart pepper

1 kopp persilleblader med delikate stilker

3 ss grovhakkede pickles

2 ss hakket fersk gressløk

Oppskrifter med potetsalat babypoteter egg sennepsvinaigrette

Forberedelse:

Legg potetene i en dampkurv og legg i en stor kjele over kokende vann og damp i 20-30 minutter eller til de er møre. Overfør deretter til en tallerken og la avkjøle.

I mellomtiden steker du eggene i en stor gryte med kokende vann i ca 7 minutter slik at eggeplommene fortsatt er litt myke. Overfør deretter eggene til en bolle med isvann og la dem avkjøle. Deretter skrelles og settes til side.

Rist sennepsfrøene i en liten tørr panne over moderat lav varme til frøene begynner å dukke opp, ca. 1 minutt, og overfør dem til en liten bolle.

I en stor bolle, visp eddik, sennep og honning sammen. Tilsett olje gradvis under kraftig omrøring. Visp med vispen til dressingen tykner. Smak til med salt og pepper. Sett til side 3 ss til å dryppe på.

Halver potetene og ha i vinaigrette i bollen. Tilsett litt persille og bland, og smak til med salt og pepper. Server potetene på en tallerken, del eggene i to og legg dem mellom potetene. Drypp resten av vinaigrette og topp med pickles, gressløk og ristede sennepsfrø.

Sunne oppskrifter med poteter – Salat med bakte poteter og pesto

oppskrifter med potetsalat med pestobakte babypoteter

Ingredienser til 4 porsjoner:

500 g små poteter egnet for steking

2-3 ts olivenolje

2 ss pesto, hjemmelaget eller kjøpt

100 g blandede bladsalater

100 g reddiker, skåret i strimler

50 g karse og / eller spirer

Juice og skall av 1 sitron (valgfritt)

Salt, etter smak

svart pepper, etter smak

Instruksjoner for baking av poteter til krydder

Forberedelse:

Rens potetene og la dem tørke godt. Varm opp ovnen til 200 grader og kle en stor bakeplate med bakepapir. Alternativt kan du koke eller dampe potetene, noe som tar omtrent 15-20 minutter avhengig av størrelsen. Halver potetene, ha i en bolle og bland med 2-3 ts olivenolje. Fordel dem deretter på den tilberedte bakeplaten med den kuttede siden ned slik at det er nok plass rundt hver potet. Stek i ca 20 minutter.

salat oppskrift poteter persto grønnsaker deilig

Dekk de stekte potetene med ca 1 ha spiseskje pesto og la avkjøle litt. Legg i en stor bolle med salatblader, hakkede reddiker, karser og spirer (hvis de brukes). Bland resten av pestoen med litt sitronsaft eller vann, smak til med salt og pepper og hell over salaten. Dryss til slutt litt sitronskall over salaten og server.

Varm linsesalat med poteter og grønnkål

varm linsesalat oppskrift poteter grønnkål tyttebær

Ingredienser til 2-3 porsjoner:

Til salaten

2 ts olivenolje

15 babypoteter

1 1/2 kopp kokte linser

1 fedd hvitløk, hakket

1 ts friske timianblader

1 haug med grønnkål, 3-4 kopper hakket

1 håndfull tørket tyttebær, ca 1/4 kopp

1/4 kopp ristede pekannøtter eller valnøtter

Salt, etter smak

Pepper, etter smak

Til sitron- og sennepsdressingen

1/4 kopp olivenolje

2 ts dijonsennep

2 ss fersk sitronsaft

1/4 ts lønnesirup eller honning

Salt, etter smak

Pepper, etter smak

Oppskrifter med poteter og linsesalat varm grønnkål

Forberedelse:

Dekk først babypotetene med kaldt, saltet vann og kok opp. Skru varmen til lav og la det småkoke i ca 20 minutter, og gjør en test med en gaffel. De kokte potetene trenger ikke å være for myke. Tøm av, tørk og skjær deretter i kvartaler.

Varm en stor panne over middels varme og tilsett olivenolje. Ha potetene i pannen, smak til med salt og pepper og stek i ca 12 minutter til de er sprø. Tilsett hvitløk, timian og linser og rør i 2 minutter. Tilsett deretter grønnkålen, dekk til med lokk og la det koke i 2-3 minutter til grønnkålen begynner å mykne og visne. Overfør til en stor bolle og dryss med tørkede tranebær og ristede nøtter.

For dressingen, legg alle nødvendige ingredienser i en liten bolle og rør til den har en jevn konsistens. Drypp dressingen over salaten og server med noen sitronskiver.

Knuste poteter med sitron og yoghurt feta dressing

Gourmetoppskrifter med poteter knust

Noen oppskrifter med poteter egner seg både som tilbehør og som hovedrett. Du finner et deilig forslag nedenfor.

Ingredienser til 4 porsjoner:

Til potetene

Ca 15 små poteter

sjøsalt

Nykvernet pepper

Et par kvister timian

1/2 sitron, skiver

1/4 kopp olivenolje

Til yoghurtfeta -dip

1/2 kopp gresk yoghurt

100 g feta, smuldret

1/4 kopp hakket persille

1 ss hakket dill

1 ss hakket mynte (valgfritt)

Juice og skall fra 1/2 sitron

1 ss rødvinseddik

1 ts kapers, skyllet og drenert

1 fedd hvitløk, hakket (valgfritt)

sjøsalt

Nykvernet pepper

skiver kalamataoliven eller tapenade / olivenpasta til pynt

Valnøtter (valgfritt)

Oppskrifter med poteter knuste poteter instruksjoner

Forberedelse:

Ha potetene i en kjele, dekk til med kaldt vann og rikelig med salt, kok opp. Mens potetene koker, forvarm ovnen til 220 grader. Ha de ferdige potetene i et dørslag og legg over en tom, varm kjele for å tørke helt.

Bekled et stekebrett med bakepapir og fordel potetene på toppen. Bruk bunnen av en glassburk til å flate hver potet forsiktig, vær forsiktig så du ikke knuser den helt. Pensle med olivenolje og smak til med salt og pepper. Legg timian og sitronskiver i stekebrettet og stek i 20 minutter, snu deretter potetene og stek i ytterligere 20 minutter til kantene blir gyldenbrune.

oppskrift knuste poteter bakveiledning

Mens potetene koker, kan du forberede dressingen. Visp alle ingrediensene bortsett fra feta, en klype persille og sitronskallet. Rør deretter inn feta.

Server potetene fra ovnen på en tallerken og drypp med yoghurt og feta -dressing mens de fortsatt er varme. Pynt med oliven eller tapenade, dryss over persille og revet sitronskall og nyt.

Vegetarisk innpakning med bakte poteter

oppskrifter med poteter vegetariske wraps for kjennere

Oppskrifter med poteter er perfekte til vegetariske hovedretter. Hvis ting må gå veldig fort noen ganger, kan du prøve denne oppskriften på deilige wraps.

Ingredienser til 4 omslag:

Til de bakte potetene

4 kopper røde poteter, terninger

Ekstra jomfru olivenolje

1/2 ts salt

1/2 ts røkt paprika

1/2 ts chilipulver

1/2 ts koriander

1/4 ts spisskummen

1 klype cayennepepper (valgfritt)

For wraps

Tortillaer etter eget valg

Hjemmelaget eller kjøpt guacamole

Bbq saus

Salat og spirer

vårløk

Oppskrifter med poteter bakt i ovnen deilig

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 220 grader. Bland potetene i en bolle med litt olivenolje, salt og krydder. Bland godt til potetene er jevnt dekket. Stek på en bakepapirkledd stekeplate i 30-40 minutter under omrøring. For ekstra sprøhet, grill potetene i 2-3 minutter hvis ønskelig.

vegetarisk wraps oppskrift med poteter og salat

Legg deretter omslagene sammen. Mengden poteter er nok til ca 4 tortillas. Fordel et lag guacamole og grillsaus på tortillaen. Dekk deretter sausene med et lag med grønt og løk. Tilsett til slutt potetene og pakk inn wraps. Serveres hel eller hel.

Krydret poteter med avokado -aioli

Oppskrifter med poteter krydret sprø med dressing

Ingredienser:

500 g små røde poteter, i kvartaler

1 ss olivenolje

1/2 ts paprika

1/4 ts chilipulver

1/2 ts hvitløkspulver

1/4 ts salt

1/2 ts løk

Persille, hakket til pynt

Til aioli -dip / dressing

1/2 kopp majones

1 liten avokado

saften av en halv sitron

1 ss persille, hakket

1/4 ts salt

1/2 ts hvitløkspulver

svart pepper, etter smak

krydret poteter oppskrift avokado mayo hvitløksdipp

Forvarm ovnen til 220 grader. Bland potetene med olivenolje og krydder. Bekled et stekebrett med bakepapir og fordel potetene på det med den snittede siden ned. Stek i 10-15 minutter, snu og stek i ytterligere 10-15 minutter, eller til potetene er sprø, gyllenbrune og møre når de stikkes med en gaffel.

Tilsett alle ingrediensene til dressingen i en blender eller matprosessor og bland til den er jevn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips: Med en skvett melk får du en tynnere konsistens til dressingen. Ellers er sausen perfekt som en dukkert.

Server de krydrede potetene med dip til side, eller dryss med den fortynnede dressingen og en klype fersk persille.

Oppskrifter med poteter som tilbehør – kiler med parmesan skorpe

Stek potetskiver sprø parmesan dip

Det er mange oppskrifter med poteter til deilige sideretter, men de klassiske potetskivene fra ovnen er populære blant små og store. Vi presenterer en enkel oppskrift på kiler med en sprø skorpe som du kan nyte som tilbehør eller som en velsmakende matbit.

Ingredienser for 4-6 porsjoner:

3-4 store poteter, renset og skåret i terninger

4 ss olivenolje

2 ts salt

2 ts hvitløkspulver

2 ts italiensk krydderblanding

1/2 kopp revet parmesanost

valgfritt: fersk persille (eller koriander), ranch eller blåmuggost som dukkert

Deilige oppskrifter med potetskiver parmesan skorpe

Forberedelse:

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør et stort bakeplate lett og sett til side. Ha potetene i en stor bolle. Drypp med olivenolje og rør. I en liten bolle, visp sammen salt, hvitløkspulver og italiensk krydderblanding. Dryss potetbiter med revet ost, rør og dryss deretter med krydderblandingen. Legg Wegdes på det tilberedte bakeplaten i et lag med skallet ned. Stek i 25-35 minutter, til potetene er gaffelmøre og gyldenbrune. Drypp nyhakket persille og server med en dressing eller dukkert du ønsker.

Previous Post
Lag sjokolade selv: desserter som en gaveidé
Next Post
Kaloriforbruk yoga: Hvor mange kalorier du forbrenner med de forskjellige typene yoga!