15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arranger ostefatet – 12 gode ideer og inspirasjoner til å arrangere

Serverer ostefatet kniv-ost-biter-duk-fig-syltetøy-mason krukker-frukt-tomatpuré-dip-trebrett

For de kommende familiefester og feriedager i de neste ukene vil vi fordype oss i verden til den mest populære og mangfoldige forrett, nemlig den klassiske ostefatet. Uansett hva festmenyen inneholder, og om du vil servere et pent arrangert ostefat med en passende drink eller servere osten på slutten av en meny, er ostespesialitetene det kulinariske høydepunktet. Vi tilbyr deg noen interessante ideer og inspirasjon til hvordan du lager en vakker Ordne ostefatet.

Server ostefatet med friske urter

Ordne ostefatet skjærebrett-duk-salami-nøtter-rosmarin-oliven-druer-bringebær-dadler-urter-mynte-1

Denne herlige ostefatet fra matstylisten Meg Quinn ser superfrisk og smakfull ut takket være mynte- og rosmarinkvistene som er gjemt i garnityret. For å tilberede denne flotte ostefatet, la Meg til noen deilige søtsaker, som bringebær og sjokolade, og to små gryteretter med oliven og urtekrem..

Legg et stort ostefat

Server ostefatet store-popcorn-oliven-boller-kiwi-grønnsaker-saus-humus-saltpinner-tortilla-chips-appelsinskiver-2

Mange fantastiske delikatesser blandes her blant de forskjellige ostetyper på dette fatet. Denne ostefatet ser fantastisk ut med popcorn, kringler, kjeks, små boller med forskjellige sauser, samt frisk og tørket frukt og pyntet med eukalyptusblader.

Server ostefatet i en glassbolle

Serverer ostefatet salami-ruller-skiver-mais-pickles-rosiner-fiken-skinke-druer-ost-skiver-3

Denne ostefatet er lite, men kraftig. Hun viser kreativt flere elementer som ostestykkene arrangert som dominoer og de rullede, vertikalt innsatte salamiskivene. Oliven, pickles, forskjellige typer nøtter og tørket frukt utvikler sine smakfulle smaker.

Lag gulvostfat selv

Ordne ostefat oster-fiken-oliven-gulv-kjeks-treplater-bringebær-tallerken-tønne-blomster-appelsiner-rosmarin-kvist-4

Hvis du vil skape et dramatisk utseende, kan du dele ostefatet på forskjellige nivåer. For å komme opp nivåer, kan du plassere de enkelte treplatene med ost på forskjellige gjenstander, for eksempel en vendt bolle.

Ordne vanlig og enkel ostefat

Ordne ostefatet marmor-tallerken-blader-pekannøtter-eple-hele-eple-skiver-stykker ost-skje-tre-5

Denne ostefatet ser flott ut til tross for de få enkle elementene på den. Med bare noen få ostetyper, noen pekannøtter og epler i skiver, er dette marmorostfatet et skikkelig blikkfang. De fargerike bladene fungerer som et herlig pryd.

Pynt ostefatet med små hauger

ost-tallerken-servering-rund-tre-brett-haug-drue-typer-brød-skiver-knekkebrød-honning-salami-epler-pære-6

En enkel og praktisk måte å ordne ostefatet på er å lage små hauger av de forskjellige produktene på trebordet. Denne fantastiske ostefatet inkluderer salami, prosciutto, ferskt brød og et stort utvalg av druer. Denne teknikken fungerer utmerket med runde tallerkener, hvor du kan plassere de valgte produktene på forskjellige steder slik at alle kan få tilgang til den, uavhengig av hvor de sitter.

Pynt den vakre ostefatet med ost i terninger

Ost-tallerken-servering-paprika-persimmon-mandel-ost-terninger-oliven-bolle-brød-kutt-bakverk-solid-bringebær-blomster-7

Det kan noen ganger være en belastning for gjestene å kutte osten. En god idé for ostefatet ditt er å skjære de forskjellige ostene i terninger før du serverer dem eller kjøpe dem i terninger. Denne ostefatet er et perfekt eksempel på hvordan et slikt ostefat kan se helt fantastisk og super elegant ut.

 Dekorer ostefatet med et midtstykke

ost-tallerken-servering-brød-kringle-stjerneform-sesam-svart-hvit-ost-pinner-biter-bolle-syltetøy-jordbær-8

På dette unike ostefatet lyser stjernebrødet rett og slett som midtpunktet på brettet. Oststykker og hjemmelaget syltetøy ble brukt her for å fullføre utseendet på ostebrettet. Hvis du liker å bake, kan denne typen ostefat kanskje legges til middagen din.

Kle opp ostefatet med frukt og blomster

ost-tallerken-servering-dip-blomst-frukt-vannmelon-kiwi-salami-grisini-blåbær-vintreet tomater-granateple-9

Selv om druer ofte brukes til å dekorere et ostefat, viser ostefatet på bildet at du kan gå langt utover druer for å skape et vakkert utseende. Vannmelon, jordbær og blåbær passer perfekt til osten og pølsene.

Ordne ostetallerken med tema

ost-tallerken-servering-brød-gratinerte-pesto-skje-mozzarella-tomat-skiver-oliven-salami-skinke-salt-vin-10

Som du enkelt kan se, er denne vakre ostefatet inspirert av Italia. Pyntet med fersk mozzarella, tomater, salami, prosciutto og pesto, det er den perfekte, deilige forretten. En annen variant kan være det greske fatet med oliven og fetaost eller det israelske fatet med feta, humus og syltede grønnsaker.

Server ostedip i stedet for osteskiver

Ost-tallerken-servering-ost-dip-guacamole-beholder-boller-keramiske-tortilla-chips-persille-dekorere-grønnsaker-11

En annen enkel, men kreativ måte å arrangere et deilig ostefat på er å tilby en ostedip i stedet for den vanlige ostefatet. Den velsmakende, ferske quesoosten dukker opp her med torillachips og hjemmelaget guacamole.

Ordne ostefatet selv i et skulpturelt utseende

ost-tallerken-serverings-tallerken-rektangulær-hvit-salami-ruller-salami-skiver-frukt-tørr-skiver-skiver-assortert-12

Vær modig og kreativ når du arrangerer ostefatet og gi det et skulpturelt utseende. Du kan lage et utseende som ligner på bildet ved å ordne produktene i en bølgelignende form.

Previous Post
Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking