15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag glasur som et bakeri: Slik kan du dekorere paier og kaker med glasur

Den fristende, søte duften som kommer fra bakeriet rundt hjørnet om morgenen får oss alle til å drømme om et deilig stykke kake. Men hva er det som gjør de fleste kaker så deilige? Glasuren, selvfølgelig! Glasuren er prikken over i’en og gjør hvert bakverk til en søt fristelse. Vil du lage den perfekte glasuren selv som på ingen måte er dårligere enn bakeren? Hos oss finner du oppskriften samt mange gode ideer og tips som du kan dekorere paier og kaker med glasur på som en profesjonell. la deg inspirere!

Dekorer søte bakevarer med hjemmelaget glasur

Dekorer kaker med glasur Tips for perfekt glasur

I tillegg til melis er glasur den mest populære måten å pynte søte bakevarer på. Enten paier, kaker, muffins eller amerikanere – alt ser hyggeligere ut med en sukkeris. Og selvfølgelig smaker det bedre også.

Det som gjør frostingen enda mer populær blant bakingentusiaster, er hvor enkelt det er å tilberede. Det krever bare to hovedingredienser for å lage den. Den klassiske frostingen består av pulverisert sukker og en væske – vanligvis vann, sitronsaft eller melk. Men du kan også bruke annen juice og vin, hvis kombinasjonen passer til den respektive oppskriften. I motsetning til ganache og smørkrem stivner denne glasuren deretter og sørger for at den dekorerte kaken ikke tørker ut for raskt.

Dekket eplepai med melis med melis

Har det noen gang hendt deg at kaken ikke kommer perfekt ut av ovnen? I dette tilfellet kan frostingen komme til unnsetning. Små bakefeil kan korrigeres eller maskeres med glasuren, slik at du fremdeles kan servere bakevarer.

Og hvordan lager du en god glasur av melis? Hemmeligheten avsløres nedenfor!

Sukkeris som fra bakeriet: Slik fungerer det!

Lag hvit glasur selv til en oppskrift som fra bakeriet

Som allerede nevnt er alt du trenger for å tilberede sukkerglasur pulverisert sukker og en væske. Den klassiske oppskriften bruker vann. Men hvis du vil lage en skinnende hvit frosting, bør du erstatte vannet med melk. For et vegansk alternativ kan du selvfølgelig bruke hvilken som helst plantemelk. Her er de nøyaktige beløpene for den perfekte bakerglasuren:

  • 250 gram melis
  • 4 ss varm melk

* Denne mengden bør være tilstrekkelig til å dekorere en klassisk kake (Gugelhupfform 22-24 cm diameter, eller springform 26-28 cm diameter).

Bland melisglasuren med en visp

Tilberedning: Ha melis i en bolle. Tilsett melken gradvis ved å røre med vispen til den blir jevn. Den ferdige frostingen skal løpe av vispen og ikke ha klumper.

Mengdene kan justeres avhengig av hvor tykk eller tynn du vil ha frostingen. Hvis du vil at glasuren skal være tykkere, må du ganske enkelt redusere væskemengden.

Tips for den perfekte melisen

Bundt kake dekorert med glasur

Sukkerglasur er lett å lage, men det er noen ting du bør vurdere. Først og fremst bør du bruke væsken sparsomt. Hvis du tilsetter for mye av det, kan det fort skje at glasuren blir for rennende, men du har allerede brukt opp alt pulverisert sukker. Glasuren tar litt tid å tykne. Det er derfor viktig å røre hver skje med væske godt før du tilfører den neste.

Florsukker siktet til glasuroppskrift

Den perfekte frostingen er fri for klumper. For å oppnå dette, bør du først sile sukkeret og først deretter røre melis. Sikting forhindrer klumping i hellingen og resultatet er en feilfri glasur.

Hvis du vil finpusse glasuren med krydder og smaker, bør du bare gjøre dette når glasuren har nådd ønsket konsistens. Dette gjelder imidlertid bare tørre ingredienser som kanel eller vaniljepulver. Flytende ingredienser som vaniljeekstrakt kan fortynne glasuren og må ikke tilsettes den ferdige glasuren.

Dekorer kaker og andre desserter med farget glasur

fargerik glasurdekorasjon for små bakverk

Farge gjør alt vakrere. Hvis du er enig, kan du enkelt farge den hvite frostingen. Med matfarging. Den ferdige støpingen kan blandes sammen med ønsket farge til den er helt farget. Matfarger i form av pasta eller pulver anbefales her fordi de ikke endrer konsistensen av glasuren. Du kan også bruke flytende matfargestoffer, men i dette tilfellet bør du gjøre glasuren tykkere slik at den ikke blir for vannaktig.

Oppskrift på at glasur skal feste seg

Oppskrift frosting for pepperkakehusposer

Å bake pepperkaker er en populær tradisjon for mange familier i førjulstiden. Hvis du vil lage et søtt pepperkakehus med barna dine, kommer glasuren til unnsetning igjen.

Den gode glasuren for å stikke er imidlertid forskjellig fra den klassiske oppskriften på å pynte kaker. Her brukes eggehvite som væske for å lage melis. Blandingen av melis og eggehvite gir et sterkt lim som holder de enkelte delene av pepperkakehuset på plass. Vær oppmerksom på at eggehvite -glasuren kan bli skikkelig hard etter en stund. Hvis du vil spise huset ditt som er laget av pepperkaker, bør du ikke la det stå for lenge, ellers blir glasuren hard som stein.

Glasur for liming oppskrift for å lage pepperkakehus med barn

For å lage glasur til pepperkakehus selv, trenger du følgende:

  • 250 gram melis
  • 1 eggehvite ved romtemperatur

Sikt melis. Pisk deretter eggehvitene i en tørr bolle mens du tilsetter melis. Frostingen for å stikke skal være fast. Fyll deretter støpingen i en rørpose med en matchende dyse og bruk den til å feste de enkelte delene av huset. Eggehvite -glasuren er strålende hvit og ligner snø, og derfor er den også egnet til å dekorere pepperkakehuset.

Dekorer paier og kaker med glasur

Dekorer kaken med glasur Gugelhupf bærdekorasjon

Når du har lykkes med å lage den perfekte støpingen, så gjelder det å dekorere! Enten en dekket eplepai med glasur til høstens ettermiddag, en deilig kanelrull til brunsj eller en klassisk Gugelhupf med kaffe – variasjonene er nesten uendelige. Slik at du kan dekorere bakevarer ordentlig med glasur, har vi samlet noen ideer og tips til deg nedenfor.

Frosting på varme eller kalde kaker?

Hvordan dekorere kaker med glasurtips

Her må du stille deg selv spørsmålet: Vil jeg gjøre kaken mer saftig eller bare dekorere den med en fin glasur? I prinsippet kan glasuren også settes på kaken som fortsatt er varm, men da siver glasuren inn og ser ikke så fin ut. Vi anbefaler derfor å la kaken eller deigen avkjøle seg først og deretter glasere den med glasuren. Dette gjelder spesielt for små bakevarer som kaker og amerikanere.

Men hvis kaken er for tørr (f.eks. Fordi steketiden er for lang), kan glasuren lagre den hvis den påføres før den er avkjølt. I tillegg er det lettere å fordele avstøpningen på et varmt underlag.

Dekorer kaker med glasur – to metoder

Pynt eplepai med glasur som

Det skilles mellom to forskjellige metoder for å dekorere kaker og terter med glasur:

Første metode: drypp glasur på kaken

Drypp flytende glasur over den avkjølte kaken med en gaffel. Hvis du ønsker det, kan du tegne et hvilket som helst mønster, for eksempel et rutenettmønster.

Dekk sitronrullen med melis varm eller kald

Metode 2: Dekk hele kaken med glasur

Hell glasuren over kaken og la den renne over overflaten og kanten. Om nødvendig sprer du glasuren med en slikkepott eller pensel og fyller ut eventuelle hull. Det er best å legge kaken på et rist med et bakeplate under slik at overflødig glasur kan renne av.

Merk kaker med glasur

Merk kaker med glasur og lag fargerike sukkerbokstaver selv

Ikke bare kaker og smultringer kan pyntes med farget sukkerglasur. Denne kan brukes til å lage et vakkert sukkerskript som egner seg godt til både kaker og kaker. Vil du merke kaker med glasur selv? Bare fyll en sprøytepose eller spesiell glasurpenn med tykt glasur og skriv hva du vil. Vær imidlertid oppmerksom på at du må være veldig sensitiv her. For bedre resultater, øv deg på det du skriver på et annet sted først før du skriver det på kaken. Det er også lurt å først tegne påskriften på kaken med en tannpirker og først deretter skrive den med glasur.

Dekorer muffinsene med glasur

Isdekorasjon til muffins raskt og enkelt

Glasurdekorasjonen er ikke bare egnet for kaker. Alle bakevarer som muffins, smultringer, kanelruller osv. Kan pyntes med den søte glasuren. Hvis du drypper litt frosting over muffinsene som fortsatt er varme, ser de ikke bare mer appetittvekkende ut, de blir også saftigere. Dette fungerer bare fantastisk med streuselmuffins. Gi det et forsøk!

Glasurpynt til gulrotkake

Florsukkerpynt til gulrotkake

Om våren er gulrotkaken en skikkelig fristelse. Hvis du vil lage den klassiske oppskriften, bør du ikke glemme glasuren. Stek først kaken og la den avkjøles helt. Deretter klargjør du glasuren (du kan erstatte melken med appelsinjuice for en fruktig tone) og dekk kaken med den. Hvis frostingen ser for gjennomsiktig ut og du er misfornøyd med hvordan kaken ser ut, kan du prøve å legge til et andre lag av frostingen. Litt mer glasur gjør aldri vondt. Hvis du vil gi kaken siste hånd med noen marsipan gulrøtter, legger du dem på toppen av den fortsatt fuktige glasuren og presser dem lett. På denne måten er dekorasjonen godt festet til glasuren.

Vi ønsker deg mye moro og suksess når du pynter med glasur!

Dekorer kaken med glasur rett og slett vakkert

Previous Post
Gangbart bakdeksel som plenerstatning: 10 egnede planter
Next Post
Kombiner culottes – 40+ fasjonable ideer og inspirasjoner!