15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet til sommeren – 9 gode ideer og oppskrifter

Enten du er på utkikk etter den perfekte suveniren til en hagefest om sommeren eller bare vil smile på noen, vil en hjemmelaget gave fra kjøkkenet alltid gå bra. Du kan bake den ikoniske kaken det du er kjent for, eller lage små beholdere med syltetøy, krydder eller sirup. Uansett om du vil ha noe søtt, smakfullt, å nyte samtidig eller forberede deg på matlaging, har vi den rette oppskriften for deg. Ta en titt på ideene våre for hjemmelagde gaver fra kjøkkenet som er perfekte for sommeren. Gi glede med praliner, pålegg, drikke, matlagingsingredienser og mye mer.

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet for å spise / drikke

Spiselige gaver til sommeren med frisk frukt

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet er et populært alternativ for store feiringer som jul og påske. Hvem er ikke glad for noen pent pakket og deilige kaker? Om sommeren er imidlertid småkaker og varm sjokolade i glasset ganske uegnet. Vi avslører nedenfor hvilke spiselige gaver du kan forberede om sommeren. De første ideene er stort sett gaver som du kan glede deg over med en gang.

Hjemmelaget syltetøy uten konservering (Fryser syltetøy)

Hjemmelaget syltetøy fra ferske jordbær oppskrift spiselig gave

Denne syltetøyet beholder en frisk jordbærsmak, slik at du kan tilberede den når bærene er i sesong og nyte en søt smak av sommeren når som helst på året. Du kan selvfølgelig også velge en annen frukttype til hjemmelaget syltetøy. I henhold til denne tilberedningsmåten kan syltetøyet oppbevares i kjøleskap i opptil en måned eller i fryseren i opptil et år. Pakk syltetøyet i minimurer med en håndskrevet etikett og en snor for en rustikk dekorasjon. Voilà! Du har en original gave til neste sommerfest.

Ingredienser:

 • 500 g jordbær
 • 800 g sukker
 • 1 pakke (10 g) eplepektin (følg pakningsinstruksjonene)
 • 180 ml vann

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet Oppskrift Strawberry Jam Freezer Jam

Vask jordbærene, tørk og skjær i biter. Mos bærene i en mellomstor beholder til de er knust, men fortsatt har en grov konsistens. Tilsett sukker og rør godt. La stå i 10 minutter.

Bland eplepektin og vann i en liten kjele. Rør over middels til høy varme til pektinet er helt oppløst. La det småkoke i et minutt og fjern det fra varmen. La avkjøle i 3-4 minutter.

Hell pektinet i bær-sukkerblandingen til alt har blandet seg godt. Hell syltetøyet i rene murkrukker, og la det være 1-2 cm fra kanten. Dekk til glassene og la dem sitte i 24 timer før du gir dem bort eller setter dem i fryseren.

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet: vegansk sjokolade

Vegansk sjokoladetrøffeloppskrift på gaver fra kjøkkensommeren

Sjokolade og praliner er alltid en flott gave, uansett årstid! Vi har allerede gitt deg noen oppskrifter på sommersjokolade, som er fantastiske suvenirer til neste hagefest. Her vil vi gjerne presentere en annen idé som veganere også vil like. Disse sjokoladetrøflene med kokos er veganske, glutenfrie og veldig raske å tilberede.

Ingredienser:

 • 240 g tørket kokos (pluss mer til pynt)
 • 180 ml vegansk kondensert melk
 • 250 g vegansk sjokolade eller sjokoladeflis
 • 1 ts kokosnøttolje

Gaver fra kjøkkenet i sommer vegansk sjokolade med kokos

Ha den veganske kondenserte melken og en tredjedel av den tørkede kokosnøtten i en bolle og rør. Hell gradvis inn resten av kokosnøtten til det blir en tykk røre. Rull blandingen til kuler og legg den jevnt på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i fryseren for å stivne.

Legg sjokoladen i en mikrobølgeovn som tåler mikrobølgeovn og varm den med 30 sekunders mellomrom under omrøring hvert 30. sekund til den er helt smeltet (eller smelt i en dobbel kjele). Tilsett kokosoljen og rør inn. Dette gjør massen litt tynnere og lettere å behandle.

Kast kokosbollene en etter en i den smeltede sjokoladen og bruk to teskjeer til å løfte dem ut av sjokoladen og tilbake på bakepapirkledd stekeplate. Når alle kulene er belagt med sjokolade, dryss over litt kokos og sett tilbake i fryseren for å stivne.

Marshmallows med spiselige blomster

Marshmallows med spiselige blomster DIY sommergave

Marshmallows er ikke bare et flott tillegg til varm sjokolade, de er også gode til grilling. Hvis du trenger ideer til hjemmelagde gaver fra kjøkkenet om sommeren, kan du for eksempel lage marshmallows selv eller dekorere dem interessant. Hva med disse marshmallowspydene med spiselige blomster, for eksempel? For å lime blomstene på den, bruk en ren pensel og mais sirup. Dette er en veldig enkel, rask og veldig original spiselig gave!

Sommergaver fra kjøkkenet: blomsterbukett laget av fruktspyd

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet Bukett med fruktspyd

Hvem som helst kan gi blomster. Vær original og gjør et arrangement av frisk frukt selv! Denne gaven fra kjøkkenet er deilig, sunn og effektiv. Her er alt du trenger for å gjøre det:

 • Vase eller gryte
 • Blomsterkaker
 • Ball cutter
 • Spyd av tre
 • Kjøkkenhåndklær
 • Et brett eller brett å legge frukten på
 • saks
 • Nåltang (valgfritt for å skyve spydene ned)

Når det gjelder fruktene, kan du variere dem så mye du vil. Hvis mulig, velg sesongens frukt, da den smaker best. Her er et eksempel på hva du kan bruke til et fruktarrangement.

 • 1 mellomstor kålhode (brukes som basen du legger all frukt i)
 • 1 haug med grønnkål (for å fylle ut hullene når buketten er klar)
 • melon
 • ananas
 • druer
 • Jordbær
 • Epler
 • Appelsiner

Ingredienser for blomsteroppsats fra frukt

Vask alle fruktene og tørk dem godt. Legg kålen i vasen, kutt av en del av den om nødvendig slik at den passer inn og sitter godt. Legg deretter den hakkede siden ned.

Bekled et ark eller et brett med tørkepapir. Bruk blomsterkuttere til å kutte ut ananas i blomsterformer. Skjær den resterende ananas i rektangler. Bruk en kuleskærer til å forme kuler ut av melonen og sett dem til side. Forbered resten av frukten ved å kutte dem for å passe. Hvis du planlegger å bruke grønne epler, kutt dem sist og suge dem umiddelbart i kaldt vann med en sitronpress så de ikke blir brune.

For å lage arrangementet må du først lage blomster av ananas og melon. Legg deretter de andre fruktene på spydene og spydene i kålen for å lage et fint opplegg. Når du er ferdig, bruker du grønnkålen til å dekke små mellomrom og legge til en grønn aksent. Buketten med frukt er klar!

Hjertelig gave fra kjøkkenet – hjemmelaget basilikumpesto

Hjemmelaget basilikumpesto som sommergave fra kjøkkenet

Hvem liker ikke den klassiske tomat- og mozzarellasalaten om sommeren? Dette går hånd i hånd med en deilig basilikumpesto som du kan tilberede selv som en gave fra kjøkkenet. Du trenger bare noen få ingredienser og en mikser med høy ytelse. Hvis du ikke har en slik enhet, kan en stavmikser også fungere godt.

Ingredienser:

 • 2 kopper friske basilikumblader
 • 100 ml jomfruolivenolje
 • 50 g pinjekjerner
 • 3 mellomstore hvitløksfedd, knust
 • salt og pepper
 • 50 g parmesan, revet

Hjertelige hjemmelagde gaver fra kjøkkenet i basilikumpesto om sommeren

Ha pinjekjernene i en mikser med høy ytelse og hakk dem. Tilsett deretter de resterende ingrediensene bortsett fra olivenoljen. Begynn deretter å sakte blande ingrediensene mens du gradvis tilfører olivenoljen til alle ingrediensene er godt innarbeidet. Fyll den hjemmelagde pestoen i vakre glass og sett en fin etikett på den.

Gjør-det-selv-limonade i en mugge

DIY sommergaver krukke med limonade å lage selv

Hvem liker ikke en kald sitronade om sommeren? Gi en skikkelig godbit om sommeren ved å pakke inn alt du trenger for å tilberede en limonade. Til denne DIY-gaven trenger du en mugge, 5-6 sitroner, 100 gram sukker i en pose, en treskje og noen grønne kvister som pynt. Ha alt annet enn skjeen og greenene i kannen og legg til en etikett med den hjemmelagde limonadeoppskriften om ønskelig. Bind treskjeen og litt grønt i håndtaket, og den hjemmelagde gaven er klar.

Hjemmelagde gaver å bruke mens du lager mat

Noen hjemmelagde gaver fra kjøkkenet er ikke ment for direkte forbruk, men for å foredle ulike retter eller desserter. Her er noen ideer!

Gave til grillmesteren: DIY grillkrydder

Hjemmelaget gave fra kjøkkenet DIY grillkrydder til sommeren

Et hjemmelaget grillkrydder er den ideelle gaven til menn, men ikke bare. Hver husmor som liker å tilberede kjøtt, ville være glad for en slik hjemmelaget gave fra kjøkkenet. De mulige krydderkombinasjonene er nesten uendelige, og du kan tilberede din favorittblanding av krydder. Men hvis du vil være på den sikre siden, kan du blande DIY -grillkrydderet fra følgende ingredienser:

 • 2 ss paprika
 • 1 ss havsalt
 • 1 ss nykvernet svart pepper
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 2 ts løkpulver
 • ½ ts cayennepepper
 • 3 ss brunt sukker (muscovado)

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Hell den ferdige krydderblandingen i passende beholdere med lokk, og legg eventuelt til en etikett med bruksanvisning.

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet om sommeren – salt sitroner

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet som matlagingsingrediens: salt sitroner

Sitroner dynket i salt og sukker er en gourmetingrediens som kan smake pestos, risottoer og pastaretter. De er pakket inn i murkrukker og er en original, spiselig gave. Disse sitronene kan oppbevares i flere måneder, men mottakerne vil sannsynligvis bruke dem lenge før det!

Ingredienser:

 • 4-5 sitroner, vasket
 • 100 g sukker
 • 100 gram kosher salt

Skjær sitronene i kvartaler og fjern steinene hvis det er mulig. Bland salt og sukker. Dekk bunnen av en liten glassbeholder med et lag salt- og sukkerblandingen. Legg et lag med de skivede sitronene på toppen og dekk med et annet lag av salt- og sukkerblandingen. Gjenta lagvis til alle sitronskiver og salt- og sukkerblandingen er brukt. Forsegl beholderen og la den stå ved romtemperatur i 3 dager. Presenter denne gaven sammen med noen trykte oppskrifter for å prøve den.

Lag jordbærsirup selv som en gave

Sommergaver fra kjøkkenoppskriften jordbærsirup

Med bare noen få ingredienser er denne oppskriften superenkel å lage, men den har en enorm mengde smak. Borte er dagene da du måtte kjøpe kunstig eller kommersielt produsert jordbærsirup fra supermarkedet. Du kan lage denne allsidige sirupen raskt med tre enkle ingredienser. Denne gaven viser ikke bare din takknemlighet, men legemliggjør også sommeren.

Ingredienser:

 • 500 g jordbær
 • 250 ml vann
 • 225 gram sukker

Jordbærsirup Idee til hjemmelagde gaver fra kjøkkenet om sommeren

Vask, rengjør og halver jordbærene. Legg deretter i en middels kjele og tilsett vann og sukker. Kok opp over middels varme og kok i ca 10 minutter. Legg en maskesikt på en mikseskål eller stor målebeger og hell sirupen gjennom silen.

Hell sirupen tilbake i kjelen, kok opp og reduser varmen til lav. La det småkoke i ca 5 til 10 minutter til sirupen tykner litt. Fjern fra varmen og hell i en glassbeholder.

Hvis du vil gjøre gaven enda mer interessant, kan du legge til noen oppskrifter i tillegg til bokstaven du kan lage med sirupen, for eksempel en jordbærmojito eller en jordbæris.

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips