15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Varm, men fortsatt søt: Oppskrift på chilisyltetøy eller gelé med jalapeños

Er du en fan av brannen og ønsker å legge til et chilli -spark til alle måltidene dine? Varm deretter opp smaksløkene dine med en søt og varm chili syltetøy! Denne oppskriften kan kombineres med frokost, lunsj og middag. Du kan bruke den til å dekke toasten din, for eksempel for å forberede en forrett, eller for å gi kjøttet en søtlig krydret notat. Hvordan du tilbereder en chili syltetøy eller en gelé med jalapeños selv, viser vi i artikkelen.

Jalapeños med en forskjell: Hvordan koker du en chili syltetøy?

grønn jalapeno chili fersk

Jalapeños er en av de mest populære typer chili. Den kan brukes til å lage deilige forretter, varme sauser og salte retter. I dag vil vi introdusere deg for en uvanlig oppskrift som har vært veldig trendy i USA siden i fjor – chili syltetøy eller gelé. For dette blir jalapeño -chili purert eller veldig finhakket og kokt med sukker, eddik og pektin. Resultatet er en vakker kombinasjon av søtt, krydret og varmt som sikkert vil appellere til sansene dine.

Mason krukke med jalapeno chili syltetøy

Chili -syltetøyet kan selvfølgelig også tilberedes med en annen type chili. Smøret smaker enda bedre hvis du inkluderer paprika og chili i oppskriften. Det er ingen frukt i den klassiske oppskriften på chiligele. Men hvis du liker syltetøyet ditt litt mer fruktig, kan du tilberede det sammen med frukt etter eget valg og sesong, for eksempel epler, jordbær, plommer, etc..

Oppskrift på jalapeño chili syltetøy

Defuse grønne jalapenos kuttet i to Fjern membran og frø

Ingredienser:

 • 10 jalapeño chili
 • 1 rød pepper, hakket
 • 1 grønn pepper, hakket
 • 1 kg granulert sukker
 • 350 ml hvit eddik
 • 1/2 ts salt
 • 80 ml flytende pektin

Tips: Mengden sukker kan virke for mye ved første øyekast, men vi anbefaler ikke å redusere den. En syltetøy må inneholde rikelig med sukker, og den hjelper også til å perfekt balansere krydderet i jalapeños.

Chili Jam Oppskrift Jalapenos Finhakk paprika

Forberedelse:

1. Vask jalapeños, del dem i to på langs og fjern frøene med en teskje. Fjern stilkene.

2. Hakk jalapeñosene grovt og ha dem i kjøkkenmaskinen sammen med den andre paprikaen. Finhakk grønnsakene, ha dem i en sil og tapp av overflødig væske.

3. Ha finhakket paprika og chili i en stor kjele og tilsett sukker, eddik og salt, rør godt. Kok opp på middels varme og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett pektin og kok i ytterligere 1 minutt. Fjern syltetøyet fra ovnen. Gjør en geletest (vi forklarer hvordan dette fungerer nedenfor) for å kontrollere konsistensen av syltetøyet. Tilsett eventuelt litt mer pektin og kok i et minutt til.

Tips: Prøv å ikke puste inn jalapeño -blandingen før du tilsetter sukkeret, da det er veldig sterkt og kan forårsake en brennende følelse i øynene og lungene.

Lag krydret syltetøy selv med jalapeno chili

4. Fyll syltetøyet til randen i varme, steriliserte glass, gjerne med en sleiv og gjennom en trakt. Det må ikke være mer enn 5-6 millimeter til kanten slik at så lite luft som mulig blir igjen i glasset. Rengjør kanten med en ren klut og lukk lokket tett. Vend deretter glassene opp ned på en klut og la dem avkjøles i noen timer. Alternativt kan du koke glassene i et vannbad i omtrent 10 minutter.

5. Godt forseglede syltetøyglass kan oppbevares på hyllen. Oppbevar syltetøyet i kjøleskapet når det åpnes. Etter tilberedning, la chillisyltet hvile i 1 dag og bare nyt det.

Tips for å lage chili syltetøy

Halver og kjerne jalapenos for å dempe

Smaksløkene våre er forskjellige. For å tilberede gelé eller syltetøy fra jalapeño chili etter din egen smak, har vi samlet noen tips og variasjoner for deg.

Velg jalapeños

Når du har bestemt deg for jalapeños til chilisyltetøyet ditt, kan du velge mellom rød og grønn chilipepper. Jalapeños blir røde når de er modne. Imidlertid høstes de vanligvis grønne, dvs. bare nesten modne. De røde jalapeño -belgene anses generelt som litt varmere enn de grønne, men er vanskeligere å finne i supermarkedet. Det er best å se etter chilipepper som har bundet seg når de vokser. I Mexico regnes dette som en kvalitetsfunksjon og et tegn på at chilien er varmere.

Reguler skarpheten

Når du forbereder syltetøyet, kan du regulere krydderet. For det første, for en skarpere gelé, velg jalapeños med hvite linjer og flekker (ligner strekkmerker). Siden størstedelen av capsaicin -innholdet er i membranen og frøene, bør du ikke fjerne dem for en ekstra varm syltetøy. Hvis du derimot vil desinfisere chilien litt før tilberedning, bør du fjerne membranen og frøene helt. Vi anbefaler at du først sjekker varmenivået på chilifruene og deretter bestemmer om og hvor mye frøene må fjernes.

Kjerne og kutt varme chili med hansker

Beskytt fingre og hender

Siden krydderi av chili hovedsakelig er i frøene, kan de få hendene og fingrene til å stikke. For å unngå dette må du alltid bruke husholdningshansker når du jobber med chili. I mangel av hansker kan du smøre fingrene med olje for å beskytte dem mot capsaicin.

Slik gjør du en gel -test?

For å kontrollere at syltetøyet ditt ikke er for rennende, kan du gjøre en geletest. Ta en teskje ut av det kokende chilisyltetøyet og la det dryppe på en kald overflate (f.eks. En tallerken). Hvis dråpene størkner etter avkjøling, er syltetøyet klart.

Hvordan lage syltetøy av varme chili selv

Variasjoner for chili syltetøy

Som allerede nevnt er det ganske mange varianter for chilisyltetøyet med jalapeños. For eksempel kan du erstatte eddiken med rødvin og lage en rødvinsyltetøy. Med mynteblader får geléen derimot et spark av friskhet som harmonerer fantastisk med sødmen og krydret. Frukt er også alltid et godt valg hvis du leter etter varianter av chilisyltetøyet ditt.

2. variant: Oppskrift på jalapeño chili gelé

grønn jalapeno gelé med kjeks og kremost

Hva er forskjellen mellom syltetøy og gelé? Begge påleggene er søte og inneholder vanligvis frukt (i vårt tilfelle chili) og sukker. Imidlertid er det en liten forskjell – den klassiske syltetøyen er tilberedt av fruktpuré med sukker, mens geléen bare er laget av fruktjuice uten fruktingredienser. Hvis pålegget derimot inneholder større fruktstykker, kalles det syltetøy.

Hvis du ikke liker chilibiter og frø i chilisyltetøyet, kan du tilberede det som en gelé. Her er en rask oppskrift som du enkelt kan lage selv.

Ingredienser:

 • 10 jalapeños
 • 250 ml hvit eddik
 • 2 1/2 ss pulverisert pektin
 • 800 g sukker
 • 3 – 6 dråper grønn matfargestoff (valgfritt)

Hvordan lage jalapeno chili gelé selv Instruksjoner

Forberedelse:

1. Vask jalapenos, del dem i to på langs, fjern stilkene og kjernehalvdelen med en teskje.

2. Ha jalapeñohalvdelene og eddik i en mikser med høy ytelse og purér så jevnt som mulig. Sil blandingen hvis det er frø eller små biter av jalapeñosene igjen. NB: Ikke pust inn blandingen av chili og eddik! Hold litt klaring når du fjerner lokket til blenderen og til sukkeret er tilsatt.

3. Ha blandingen i en kjele og legg på høy varme. Tilsett pektinpulver, rør og kok opp.

4. Tilsett sukker og rør. Tilsett noen dråper grønn matfarge hvis ønskelig. Kok opp og kok i noen minutter. Hvis du bruker et termometer, bør temperaturen være 104-106 ° C.

5. Fjern gryten fra varmen og la geléen avkjøles i noen minutter. Hell i steriliserte glass og la hvile i kjøleskapet i ca 4 timer.

Næringsverdier per porsjon (1 ss):

Kalorier: 53 kcal

Karbohydrater: 14 g

Protein: 1 g

Fett: 1 g

Mettede fettsyrer: 1 g

Natrium: 1 mg

Kalium: 6 mg

Kostfiber: 1 g

Sukker: 13 g

Vitamin C: 3 mg

Kalsium: 1 mg

jern: 1 mg

Hvorfor spise jalapeño chili syltetøy eller gelé?

Søt varm chili syltetøy oppskrift med jalapenos

Chili syltetøy kan virke merkelig i begynnelsen, men faktisk har den et bredt spekter av bruksområder på kjøkkenet. Det er virkelig mange overraskende måter å nyte denne søte og varme geléen. La oss nå oppsummere det beste av dem.

 • Bruk den til å glasere din biff, svinestek eller laks. Nesten enhver kjøttoppskrift som passer godt til en glasur, passer godt til chiligele.
 • Bruk syltetøyet som pålegg til ristet brød, brød og baguette.
 • Forbered en kjeks forrett med kremost og chili syltetøy.
 • Gi grønnsakspannen et krydret notat.
 • Bruk chilisyltetøyet som en dukkert til forrett.
 • Server geléen med et ostefat.
 • Forbered en søt og krydret dressing til salater.
 • Ha litt chiligele på vaniljeis for å gi den en smakfull smak.

Glassert svinekjøtt med chili syltetøy

Svineribbe glasert med varm jalapenosyltetøy

Laks med en søt og krydret glasur

Fiskeglass laks med chilisyltetøy

Reker innpakket i bacon glasert med chili gelé

Reker med bacon og chili syltetøy

Lag en søt og krydret glasur til kyllingvinger

Kyllingvinger med varm jalapenosaus

Smørbrød med jalapeño og ananas syltetøy for et lett krydret spark om morgenen

Spis chilisyltetøy med ananas på brød til frokost

Baguette med kremost og chili syltetøy er en god forrett

Idee til forrett med chili syltetøy

Idé til festmiddag – server kremost med jalapeñosyltetøy og kjeks

Festmatoppskrift kremost og jalapeno gelé med kjeks

Syltetøy laget av jalapeños og jordbær passer fantastisk godt til ost til et vakkert arrangert ostefat

Server varm chili syltetøy med ost

Glassede gulrøtter får en søt og krydret notat med chilisyltetøyet

glaserte gulrøtter med chilisyltetøy

Retter fra pannen kan finpusses fantastisk med chili syltetøy

Smak til den stekte kyllingen og grønnsakene med søt og varm chilisyltetøy

Jalapeño -geléen forvandler vaniljeisen til en veldig spesiell dessert

Server chilisyltetøy med vannmelon på vaniljeis

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips