15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kule skolefrokostideer for snacks samt tips og triks for den perfekte brødboksen

Vi har allerede forklart at spesielt med barn (men ikke bare) spiser øynene også og appetitten kommer spesielt når maten serveres på en visuelt interessant måte. I dag vil vi gi deg noen kule og deilige ideer til skolefrokost – fra tips for utforming av matboksen til kreative arrangementer og oppskrifter, viser vi deg hvordan du kan oppmuntre kjæresten din til å spise sunt og balansert. Akkurat det de små og voksende kroppene trenger! La deg inspirere og gjør hver frokostpause til en liten overraskelse!

Skolefrokostideer – matboksen

Skolefrokostideer og hacks for barn og foreldre

Matbokser er ikke lenger bare en enkel boks. I dag er de fargerike (hvis ønskelig) og også utstyrt med forskjellige rom (bento) og til og med bestikk. De beste forutsetningene for å sette sammen forskjellige ideer og godterier til skolefrokost uten at alt skal blandes med den minste bevegelse. På denne måten holder druene seg i rommet sitt, smørbrødet faller ikke fra hverandre og til og med sauser til dipping holder seg på plass.

Lag emner med verktøy

Skolefrokostideer - lag vifter med silikonmuffinkopper

Men selv om emnene ikke er nok for deg, er det noen få enkle verktøy du kan bruke. For eksempel, med enkle muffinsformer laget av silikon får du ekstra rom for småting, samt med metallkopper for crème caramel. Eller hva med større informasjonskapsler som også egner seg for deling? Kreativitet er nødvendig, for det er nettopp det som imponerer barna. Og de kan til og med hjelpe til med implementeringen av skolefrokostideene.

Skriv meldinger

Ideer til skolefrokost med meldinger og kjærlige meldinger

Ikke bare den pent tilrettelagte og deilige frokosten for skolen er en fryd. Andre kjærlige detaljer lar også solskinnet skinne når du åpner brødboksen. Stikk et stykke papir med et lite budskap i lokket på glasset (“Ha det gøy på skolen”, “Mamma elsker deg”, “Nyt måltidet”, “Jeg er stolt av deg”, etc.). Hvis brødboksen er laget av metall, kan du også bruke en skrivbar magnet til dette formålet eller fikse lappen med en magnet. Eller gjør det til et spill ved å sette sammen meldingen med “male by numbers”.

Kul pakke takk?

Lag din egen kule pakke med en svamp, vann og frysepose

Selvfølgelig kan du få en liten kjølepose og stuve brødboksen i den. Men det vil selvfølgelig bety enda mer bagasje for det lille barnet. Så la den ligge med matboksen og oppgrader den i denne forbindelse. Men hvor finner du en kul pakke som er liten nok, men som også holder seg kjølig lenge nok? Du gjør det bare selv! Du trenger:

  • svamp
  • vann
  • Plastposer / fryseposer

Skolefrokostideer - Hack for fersk mat med en kul DIY -pakke

For disse skolefrokostideene, ta enkle svamper til oppvasken og legg dem i en liten bolle med vann i 5 minutter, slik at de kan suge opp. Ha så en svamp i hver av fryseposene og legg dem i fryseren. Hver svamp skal fryse der minst over natten. Neste morgen er det bare å plassere svampen og posen i et ledig rom i brødboksen, hvor den vil holde maten fersk og kald i lang tid. Svampen kan brukes om og om igjen.

Sunn frokost på skolen – ideer til kreative snacks

Skjær ut frukt og ordne maten på en visuelt attraktiv måte for barn

Selvfølgelig kan du bare kutte frukt og grønnsaker i biter i størrelse, men ærlig talt, ville du ikke selv synes det var mer interessant hvis bitene hadde en mer uvanlig form? Skjær frukten i skiver og bruk kakeskærer til å kutte ut stjerner, hjerter eller til og med enkle sirkler! På sin side ser honning og vannmeloner veldig interessant ut i form av baller. Du trenger ikke å være en profesjonell carver for å arrangere frukt på en interessant måte og bruke den til kreative ideer til skolefrokost.

Sunt snacks til skolen – tips og oppskrifter til lunsj

Lag morsom mat for barn med disse originale ideene

Lag 8 sunne snacks til skolen selv med oppskrifter på mellommåltider

Du kan også jobbe med ost eller smørbrød på samme måte. De kan alle enkelt rives ut. Men hvis det ikke er tid, trenger det ikke alltid å være spesielle former. Noen ganger er det nok hvis brødet bare blir kuttet i bittstore biter for å oppmuntre barna til å spise.

Wraps i stedet for smørbrød

Forbered tortilla wraps i stedet for smørbrød

Det trenger ikke alltid å være den klassiske smørbrødet. Gjør barnets frokost variert ved å putte noe annet i esken. Wraps laget av tortillaer, for eksempel, er gode skolefrokostideer og kan også toppes med et bredt utvalg av delikatesser. Etter det er det bare å rulle dem opp og kutte rullen i mindre biter. Denne lille størrelsen passer perfekt inn i rommene på brødboksen. Eller hva med dette for en endring:

Sunn skolefrokost for barneskolen med kringlepinner

Skolefrokostideer - kringle stikker pålegg som smørbrød som et alternativ

Kringlepinner og kringler er populære blant barn og også ekstremt velsmakende, og du trenger ikke mer tid til pålegg eller en enkel sandwich. De perfekte skolefrokostideene! Skjær pinnen i to på langs, beleg den med kremost og topp den med de vanlige ingrediensene som ost, pølse, salat, agurk eller hva de små liker. Legg deretter de to halvdelene sammen igjen som en smørbrød, klyp dem ned og skjær dem i biter.

Skolefrokostoppskrifter – forretter laget av butterdeig

Tilbered en deilig skolefrokost med butterdeig, pølse og ost i muffinsformen

Det er her muffinsakene som vi nevnte ovenfor for ideer til skolefrokost, spiller inn. De er ikke bare ideelt egnet som et rom for frukt og grønnsaker. Du kan også bake godsaker til skolen i den. For en skolefrokost uten brød, for eksempel, ta et stykke butterdeig og smør ost og krydder, skinke eller annen pølse og andre (eller andre) ingredienser hvis du vil. Rull opp arket og skjær den resulterende rullen i bittestørrelser, som du legger i muffinset, pensler med eggeplomme og steker i ca 20 minutter ved 200 grader. La de ferdige bittene avkjøles i formene og legg dem som de er i matboksen.

Minismørbrød på spyd

Smørbrød på spyd med grønnsaker som alternativ til den kjedelige smørbrødet

Et spyd med brødskive, pølse, ost og ferske grønnsaker er et annet flott alternativ til den vanlige smørbrød. Det ser interessant ut og smaker ingenting som klassikeren – tross alt kan du også toppe brødet etter din smak. Velg mindre stabler og bruk barnevennlige spyd i stedet for de kjedelige tannpirkene. men Merk følgende: Ikke bruk grillspyd på små barn!

Beskytt eplene mot misfarging

Skolefrokostideer - triks, hvordan pakke eplet inn og beskytte det mot misfarging

Epler blir brune etter hvert. Dette skjer veldig raskt, spesielt med de ubehandlede fra din egen hage. Hvis du kutter dem i biter, kan de se ganske ubehagelige ut for barnet til frokost (selv om de faktisk fortsatt er spiselige). Er det noen praktiske skolefrokostideer som kan brukes for å forhindre dette? Ja, med et enkelt triks: kutt eplet, men legg det tilbake i esken hele. Som?

Sett det skivede eplet sammen igjen og bind det med elastikk

Skjær den i biter rundt kjernekroppen. Du kan også bruke en spesiell eplefres til dette formålet, hvis du vil at den skal være spesielt rask. Ikke ta de enkelte delene fra hverandre, men sett dem sammen igjen. For at de enkelte delene ikke skal falle fra hverandre igjen, bare bind dem med et gummibånd.

Kunst på bananskallet

Skolefrokostideer for bananer - Tegn på skallet med en tannpirker

Det at du kan sette sammen skolefrokosten for barn på en kreativ måte og designe et bredt utvalg av motiver er sannsynligvis ikke noe nytt for deg. Du har sikkert sett noen originale ideer til skolefrokost. Det du kanskje ikke har sett, er kunst på bananskallet. Virkelig original, ikke sant! Den samme egenskapen til rask modning i luften som eplet besitter, kommer deg til hjelp. Med en tannpirker eller nål kan du skrive små design, mønstre og til og med meldinger på bananskallet. Etter kort tid blir linjene brune og blir virkelig synlige. Perfekt for tematiske design (Halloween kommer for eksempel snart)!

Forresten: bananer er vanligvis for store til å passe i en frokostboks. Det er derfor tilrådelig å bare kutte disse ubeskrivede i mindre biter. Skallet kan kuttes på langs på ett sted slik at det er lettere for små barnehender å skrelle det senere.

Smoothie som skolefrokostideer

Lag en sunn skolefrokost med smoothie -isbiter til drikke eller yoghurt

Smoothies er populære blant unge og gamle, og er en veldig god frokost, ettersom de gir oss rikelig med vitaminer og energi i begynnelsen av dagen. Men du har ikke tid og lyst til å snippe frukt til en smoothie hver morgen i tillegg til frokost. Den gode gamle fryseren kommer til unnsetning. Tilbered smoothien enkelt på forhånd og frys den i form av isbiter.

Du kan deretter bare fylle disse isbitene som ideer til skolefrokost i en flaske før skolen. På grunn av den lille størrelsen tiner de opp ganske raskt. Deretter kan du drikke smoothien eller til og med blande den med naturlig yoghurt til frokost for en fruktig smak.

Skolefrokostideer og triks – hvordan du rengjør boksen og fjerner misfarging

Skjær ut søte dinosaurer fra smørbrød til brødboksen

Før eller siden skjer det uunngåelige: Matboksen blir misfarget på grunn av forskjellige matvarer og ser ikke lenger veldig appetittvekkende ut. Mange kaster dem da bare i søpla, noe som ikke bare er helt unødvendig, men heller ikke veldig miljøvennlig. Prøv heller å redde esken med et enkelt triks, uten harde kjemikalier. Alt du trenger er:

  • vann
  • Oppvaskmiddel
  • Tørkepapir

Enkle ideer til en interessant frokostpakke - legg et hjerte på en osteskive

Du bruker det også, ikke sant? Men sannsynligvis ikke riktig. Først av alt, tilbered en løsning med oppvaskmiddel og varmt vann. Du fyller esken med dette, hvoretter du legger noen biter kjøkkenpapir i den. Lukk boksen tett med lokket og begynn å riste den godt. Etter omtrent et minutt kan du tømme boksen og beundre de flekkfrie overflatene. Og du trengte ikke engang å skrubbe for det!

Å plassere boksen i direkte sollys bør også bidra til å forhindre misfarging. Det sies at det sterke sollyset har en blekende effekt.

Lag ristet brød som en ugle med grønnsaker

Spis med moro!

Skolefrokostideer - skjær ut smørbrød med interessante former

Previous Post
Hvilke gardiner på badet? Disse løsningene er best for baderomsvinduet!
Next Post
Trendy grønn sofa: 18 interiørdesign ideer og tips om hva som følger med!