15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lilla farger, typer, omsorg – fakta som du absolutt ikke visste

Lilla bukett med syrinrosa farger - subtile vårblomster

Lilla er en vakker plante som kan fortrylle alle med sin duft. Det gjør hagen din mer fargerik og velduftende. Men det er noen interessante fakta om det Lilla farger, Typer, bry deg om det du sannsynligvis ikke visste før. Finn ut her!

Interessante fakta om de syrinlegende

Lilla syrinarter bryr seg om hageplanten vårblomster i hagen

Det er ikke rart at en så vakker og velduftende plante som syrin har fanget folks oppmerksomhet tidligere. Den mest kjente legenden om syrenen stammer fra det gamle Hellas. Det står at Pan, skogenes gud, møtte den vakre nymfen Syringa og ble umiddelbart forhekset av hennes skjønnhet og nåde. En dag fant han mot til å snakke med henne, men hun ble redd og stakk av. Pan forfulgte henne, hvoretter hun ble til en vakker busk av frykt. Guden kalte denne busken Syringa, det latinske navnet for syrin. Pan ble så opprørt over tapet at han bestemte seg for å gjøre godt for alltid.

En annen legende sier at syrinene blomstrer når våren beseirer vinteren og driver den bort til neste år. Andre hevder at syrin er en indikasjon på hvor lang vinteren var. Hvis den blomstrer tidlig, betyr det at de kalde dagene er over.

Språket til blomster

borddekorasjon med blomster lilla duftende bukett

På blomsterspråket symboliserer lilla den første kjærligheten, uskylden og renheten. En bukett syrener som gave er et tegn på kjærlighet og hengivenhet. Mange diktere bruker syrenen i sine arbeider som en forening for kjærligheten som planten fremkaller. På grunn av sin seighet er syrenen også et symbol på en sterk karakter.

planter med syrin planter syrin rosa diskret omsorg

Berømt for sin subtile Lilla farger plantene i Øst -Europa er knyttet til påske. Dette er fordi syrinene begynner å blomstre like før påske.

Interessante fakta om syrinartene og hvordan du skal ta vare på dem

hageseroner hvit-lilla pleietips

Det er rundt 40 typer syrin. Noen av disse regnes som hovedtyper:

Persisk syrin

syrin-art duftende-våren blomstrende-sterk duft

For noen århundrer siden var den en slektning av den opprinnelige syrinen. Men i disse dager er det vanskelig å finne på grunn av kryssene som fyller markedet. Den blomstrer i lilla farger og har en sterk duft.

Den vanlige syrin

syrin-farger-syrin subtil-hvit-vase vårdekorasjon med blomster

Syren er en busk eller et lavt tre som vokser i steinete områder. Den blomstrer i hvitt, lilla og rosa fra mai til juli og har en sterk duft.

Den ungarske syrenen

vårblomster lilla bukett hagestol vase

Den ungarske syrenen er en busk som kan bli opptil 4 meter høy. Blomstene er lilla, men ikke så duftende som de andre variantene.

Interessante ting om syrenen – under hvilke forhold er den fin

blomster hage vår-syrin farger-arrangement-i-kurv

Lilla foretrekker solrike steder utendørs. Det er ikke følsomt og tåler lange perioder uten vann så vel som ved lavere temperaturer. Den kalde vinteren er ikke noe problem for ham, slik at han igjen vil glede deg med sine velduftende blomster om våren. Vær imidlertid oppmerksom på at jo mer omsorg du gir den, jo lenger vil den vare.

Syriner – multiplikasjonen

vårbukett med rosa syrin lilla farger

Du kan forplante syrenen med frø, frøplanter, med kvister du putter i vann eller ved å transplantere. Hvis du velger det siste alternativet, er den beste tiden for det september eller oktober.

Lilac er en populær hageplante ikke bare på grunn av den gode duften, men også fordi den tiltrekker seg mange sommerfugler og fortrenger sigarettrøyk.

Interessante fakta om syrinfestivalen

duft vårblomstrende lilla lavendelblader

I mange land, på grunn av de unike egenskapene, arrangeres det festivaler for syrenen for å ønske våren velkommen og nyte den velduftende blomsten. Spesielt USA er en av hans største fans i dag, selv om dyrking der var den siste som startet.

Hvert år i mai feires den såkalte Lilac Sunday i Boston, hvor alle kan ha piknik i en hage med 442 syrinbusker. Lilla parader arrangeres i Washington og Illinois, også i mai. En syrinfestival arrangeres også i Michigan, men i juni.

I vår, la Lilla farger Fyll hjemmet ditt med lykke og en søt lukt!

Previous Post
Det innovative 3-formede romdelersystemet
Next Post
Design en koselig takterrasse – møbleringsløsninger fra Dedon