15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Flere erstatninger for Polen? Den polske statsministeren krever flere erstatningsutbetalinger for andre verdenskrig

Reparasjoner Polen ofre krever ødeleggelse

Andre verdenskrig kan være en fortid for alle andre land, men det er fortsatt et aktuelt og sensitivt tema for Tyskland og Polen. Akkurat nå, da det nærmer seg 80 -årsjubileet for starten på krigen, talte den polske statsministeren. Han sa at Polen til nå ikke hadde mottatt tilstrekkelige kompensasjonsbetalinger for de mer enn 6 millioner krigsofrene og ødeleggelsen i polske byer og landsbyer.

Flere erstatninger for Polen: Den polske regjeringen krever flere erstatningsutbetalinger

Reparasjoner Polen krever milliarder av andre verdenskrig

Utenriksministeren i nabolandet snakket også om diskriminering. Han forklarte at andre land med færre ofre og ødeleggelse mottok mer penger enn Polen og ga Frankrike som et eksempel. I lys av de mer enn 6 millioner menneskene som døde (mer enn 20% av befolkningen mistet livet i de militære angrepene), var nivået på polske erstatninger rett og slett ikke rettferdig. Nå ønsker den polske regjeringen å sette seg ned og sette et beløp. Under det planlagte besøket til den tyske forbundspresidenten 1. september har den polske statsministeren tenkt å ta opp saken igjen.

Emnet syntes faktisk å være lukket lenge. Polen ga offisielt fra seg kompensasjon på begynnelsen av 1950 -tallet. I to -pluss fire -traktaten som ble undertegnet i Moskva 12. september 1990, er det ikke forventet ytterligere oppreisning. For ti år siden kom imidlertid den polske regjeringen tilbake med forespørsler. Den andre verdenskrig og dens etterspill ser fortsatt ut til å være en belastning på forholdene mellom tysk og polsk. Spørsmålet oppstår nå om hva Polen ville gjøre hvis forsøk på forsoning mislyktes under 1. september -markeringen. Utenriksminister Jacek Czaputowicz kunngjorde ikke i sitt vitnesbyrd om han også ville gå til sak.

Reparasjoner for Polen: Over 1000 polske byer og landsbyer ble fullstendig ødelagt under andre verdenskrig

Under den tyske okkupasjonen mellom 1939 og 1945 ble mer enn 1000 polske landsbyer jevnet med jorden. På den tiden ødela hæren ikke bare mange kunstverk, men bombet også hovedstaden Warszawa så sterkt på slutten av krigen at den var nesten helt i ruiner. Mange innbyggere ble drept i disse angrepene. Mange kulturminner, museer, kirker og sykehus ble også fullstendig ødelagt. Etter krigens slutt var landet i en ekstremt dårlig økonomisk situasjon.

I tillegg ble 6 av de 7 utryddelsesleirene i Polen opprettet der nesten hele den jødiske befolkningen i landet ble drept.

Reparasjoner for Polen: Hellas har også lignende krav til Tyskland

Reparasjoner Tyskland Russland betaler Sovjetunionen andre verdenskrig

De nye kravene kommer fire måneder etter at det greske parlamentet krevde rundt 290 milliarder euro fra Tyskland. Den føderale regjeringen har resolutt avvist disse kravene. I Hellas var politikerne da ikke enige om hva de skulle gjøre. Opposisjonen anklaget den greske statsministeren Alexis Tsipras for å ville vinne stemmer for det kommende valget til Europaparlamentet i oktober gjennom kravene.

I 2015 krevde Russland også tre til fire milliarder euro i kompensasjon for de omtrent 27 millioner krigsofrene i Sovjetunionen. Den russiske befolkningen led mye etter kjølvannet av andre verdenskrig. Noen eksperter fra Russland hevdet til og med at Russlands befolkning ville ha nesten doblet seg hvis det ikke hadde vært for krigen. I stedet var det fattigdom og hungersnød i mange russiske byer, spesielt de som ble helt eller delvis ødelagt.

Tyskland har allerede betalt over 70 milliarder euro i oppreisning

Reparasjoner Polen ødelegger andre verdenskrig

Etter slutten av andre verdenskrig betalte Forbundsrepublikken Tyskland de berørte statene over 70 milliarder euro. Det handler ikke bare om betalinger direkte til andre myndigheter, men også om utbetalinger til privatpersoner, for eksempel familiemedlemmer til ofre fra andre verdenskrig. I Italia ble for eksempel over 120 mennesker skutt av tyske soldater i en landsby. De pårørende til ofrene hadde saksøkt Forbundsrepublikken i den europeiske domstolen for kompensasjonspenger, og den tilkjente dem erstatning på over 1,5 millioner euro.

Previous Post
16 klassiske kjøkkendesigner fra Martini Mobili
Next Post
Banyan Tree Lijiang Resort – et luksushotell med en eksotisk atmosfære