15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Menneskelige papillomavirus kan omgå immunsystemet

Vanligvis er immunsystemet bevæpnet med antistoffer som beskytter mot virus, men humane papillomavirus kan lure det. Forskere ved det tyske kreftforskningssenteret (DKFZ) undersøkte immunresponsen mot humant papillomavirus (HPV) hos mus og oppdaget en tidligere ukjent mekanisme. Gjennom dette kan patogenene overliste immunsystemet. I begynnelsen av infeksjonssyklusen produserer de en lengre versjon av et protein som omgir virusgener. Dermed produserer immunsystemet antistoffer mot dette proteinet, men de er ikke effektive for å bekjempe patogenet.

Hvordan fungerer humane papillomavirus?

røde blodlegemer angriper humane papillomavirus som antistoffer når de er infisert

Det menneskelige immunsystemet har en rekke forsvarsstrategier for å beskytte kroppen mot patogener. En av disse involverer produksjon av antistoffer for å bekjempe virus og bakterier. Imidlertid har disse patogenene over tid utviklet sofistikerte måter å unnslippe immunsystemet. Noen av disse strategiene er allerede kjent for forskerne. Når det gjelder humant papillomavirus, har de imidlertid så langt bare kjent slike strategier når det gjelder medfødt, allerede eksisterende immunitet og ikke i tilfelle adaptiv immunitet. Sistnevnte utvikler seg først når patogener kommer inn i kroppen og er knyttet til produksjon av antistoffer. Frank Rösl og hans kolleger ved DKFZ, under tilsyn av Daniel Hasche, har nå oppdaget en ny mekanisme der kutane papillomavirus (hudspesifikke) lurer immunsystemet.

computertomografi viser avansert plateepitelkarsinom i lungene

Enkelte kutane HPV, som HPV5 og HPV8, forekommer som naturlige hudinfeksjoner. De smitter ikke seksuelt, men går heller videre fra moren til den nyfødte. Derfor er familiemedlemmer vanligvis kolonisert med de samme typene HPV. Infeksjon går vanligvis ubemerket fordi kroppen kan komme seg over det. Avhengig av individuell status for en persons immunsystem, genetisk sammensetning, alder og andre eksterne faktorer som UV -stråling, kan imidlertid visse kutane HPV -typer stimulere celledeling i vertscellene. Dette fører til endringer i huden og i sjeldne tilfeller utvikling av plateepitelkarsinom, også kjent som blek hudkreft. Forskerne utførte sitt eksperiment på en bestemt museart. Som mennesker kan denne sørlige polyteatmusen bli smittet med kutant papillomavirus kort tid etter fødselen. Da produserer immunsystemet ditt spesifikke antistoffer mot viruset. I kombinasjon med UV -stråling utvikler infiserte dyr da ofte plateepitelkarsinom.

forskningsresultater

Legen undersøker røntgenbilder av pasient med brystkreft

Dyrenes immunsystem produserer antistoffer mot de to virusproteinene L1 og L2 som utgjør viruspartiklene, også kjent som kapsider. Disse antistoffene kan forhindre at virus kommer inn i vertscellene og dermed nøytralisere viruset. Eksperimentene utført av forskerne viste imidlertid at virusene også produserer en lengre versjon i tillegg til det vanlige L1 -proteinet. Sistnevnte er faktisk ikke i stand til å delta i dannelsen av det virale kapsidet. I stedet fungerer det som en slags agn som immunsystemet reagerer mot og produserer spesifikke antistoffer.

Det kunne forskerne i studien viser imidlertid at disse antistoffene ikke er effektive for å bekjempe humane papillomavirus. I stedet for å nøytralisere det smittsomme patogenet ved å binde seg til L1, binder antistoffene bare proteinet som brukes som agn. Mens immunsystemet er opptatt med å produsere disse ikke-nøytraliserende antistoffene, kan viruset fortsette å replikere og spre seg gjennom hele kroppen. Det vil ta noen måneder til nye nøytraliserende antistoffer retter seg mot det normale L1 -proteinet og til slutt de smittsomme virusene selv.

hudlege ser på en kvinnes fødselsmerke som en risiko for humane papillomavirus

Både hos gnagere og mennesker, i nesten alle typer HPV som kan forårsake kreft, er L1 -genet designet slik at en lengre versjon av proteinet kan produseres. Dette gjelder også høyrisiko HPV-typer som HPV16 og HPV18. Det ser ut til å være en vanlig mekanisme som gjør at virus kan replikere og spre seg effektivt i de tidlige stadiene av infeksjonen. Det faktum at antistoffer mot humant papillomavirus kan påvises, er derfor ikke nødvendigvis forbundet med beskyttelse mot infeksjon. I fremtiden må dette tas i betraktning ved evaluering og tolkning av epidemiologiske studier.

Previous Post
16 klassiske kjøkkendesigner fra Martini Mobili
Next Post
Banyan Tree Lijiang Resort – et luksushotell med en eksotisk atmosfære