15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arkitekt Alvaro Siza Vieira og hans livsverk

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-fasade-om natten

Alvaro Siza Vieira er en berømt portugisisk arkitekt, født i 1933. Han regnes som en av de ledende arkitektene i sitt land, kjent for sin rene, moderne, men uttrykksfulle stil. I sine design streber Alvaro Siza Vieira etter å oppnå et moderne utseende med maksimal funksjonalitet, samt en forbindelse mellom bygningen og miljøet.

 Alvaro Siza Vieira og Fez House

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-hvit-fasade

Gjennom årene har Alvaro Siza Vieira jobbet med en rekke prosjekter av forskjellige slag – hus, kontorbygg, idrettshaller og kirker. Men det er ett prosjekt blant alle de andre som arkitekten virkelig beundrer og hevder å være sitt livs verk. Dette er Fez hus – en ultramoderne, bygningsbygning i Porto, Portugal, designet som arkitektens egen leilighet og studio. Det utrolige mesterverket tok totalt 12 år å planlegge, designe og bygge. Alle prosessene der arkitekten Alvaro Siza Vieira legger mesteparten av sin tid og krefter for å skape det perfekte stedet for seg selv. Resultatet av alt det harde arbeidet vil lønne seg når huset endelig er ferdig i 2010 og har et moderne utseende.

 Alvaro Siza Vieira arkitektur

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-merkelig-tak

Fez -huset har to etasjer, ulikt designet for å stå i opposisjon til hverandre. Den nederste etasjen, som består av vanlige rom, ser ganske rolig ut, mens den øverste etasjen gir spenningen en mer abstrakt og fri form. Den interessante skulpturelle formen følger interiørets funksjonalitet og har en sterk innflytelse på både utsiden og interiøret. De hvite og lysegrå fargene på fasaden gir en ren og luftig følelse og skaper en lys forbindelse med landskapet. Interiøret er rent og moderne i utseende, og føles som resten av mesterverket av Alvaro Siza Vieira. Med en så elegant og kunstnerisk design, er Fez House nødt til å gjøre inntrykk og være verdig til å være det største verket til den store arkitekten.

Av K.H. Christova

Takdesign

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-hvitt-interiør

Trapp

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-trapper

Landskap og basseng

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-landskap

kreativ takdesign

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-interiør

hvitt ytre

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-hvit

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-blåkopi

Arkitekt-Alvaro-Siza-Vieira-fez-hus-plan

Previous Post
16 klassiske kjøkkendesigner fra Martini Mobili
Next Post
Banyan Tree Lijiang Resort – et luksushotell med en eksotisk atmosfære