15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Alt om nesekirurgi – trinnene i en neseplastikk

 vakker-kvinne-profil-ansikt-smil

Rhinoplasty er en av de mest brukte og delikate operasjonene innen plastisk kirurgi. Den må tilfredsstille de estetiske kriteriene uten å begrense nesens funksjon.

Resultatene av a Nesekirurgi avhenger ikke bare av kirurgens ferdigheter, men også av den kirurgiske teknikken som brukes, graden av endring og hudens evne til å tilpasse seg den nye formen.

I hvilken alder utføres neseoperasjonen??

etter-neseplastikk-fire-ansikt-bilder

For en Nesekirurgi du bør være 16 år eller eldre. Dette er den lei tiden. Det er imidlertid tilrådelig å vente til pasienten er 18 til 20 år, ettersom puberteten utvikler seg annerledes og tar ulik tid.

På den annen side er rhinoplastikk også passende, om nødvendig, som en del av et foryngende løft i opptil 65 til 70 år.

De forskjellige områdene i nesen hvor neseoperasjon kan utføres:

neseplastikk-kvinne-nese-kirurgi

 • Nesebroen

  Problemet her kan være et hakk som reduseres i størrelse, et bein som er for bredt som skal være tynnere, eller hvis det er for flatt, kan det settes inn et implantat som danner en tynn, delikat profil.

 • På nesetippen kan du sette en Nesekirurgi få den utført hvis den er formet nedover.

  Nesetippen kan heves. Hvis den er for lang, blir den forkortet. En litt mer alvorlig kirurgisk prosedyre er å fjerne (kutte) en del av spissen, deretter forme og feste spissen på nytt. Omforming av en spiss som er for bred eller firkantet kan gjøres uten å påvirke resten av nesen.

 • Neseborene

  Neseborene omformes hvis de er for brede, for tett sammen eller for grove. De kan endres med en liten operasjon der neseborene slutter og kinnene begynner.

 • Neseseptum

  En skjev neseseptum kan gjøre pusten vanskelig. Hvis du har en Nesekirurgi hele utseendet på nesen endres, og det er derfor kirurgen må sørge for at den passer til ansiktet til slutt. Konsultasjon med øre-, nese- og halsspesialisten er nødvendig på forhånd på grunn av mulige problemer som nesestopp, allergisk rhinitt og bihulebetennelse.

Ulike kirurgiske teknikker for nesekirurgi

Nasal op man kirurgi neseplastikk

Intern: I den interne kirurgiske teknikken gjør kirurgen snittet inne i nesen. Dette brukes til å omforme en pukkel, vevet i neseseptumet eller for en liten operasjon på nesetippen.

Utvendig: Denne teknikken for Nesekirurgi brukes oftest, spesielt i USA. Det er hovedsakelig valgt for å forme nesetippen. Her må kirurgen gjøre en veldig presis jobb, slik at ingen merkbare arr kan sees etterpå.

I den foreløpige diskusjonen med legen må han forklare deg fordeler og ulemper med de to teknikkene og, med ditt samtykke, velge en av de to.

Bedøvelsen

profil kvinne rhinoplasty skjønnhet ansikt

Oftest utføres neseplastikk under generell anestesi. Men det er også leger som foretrekker en kombinasjon av lokalbedøvelse og bruk av nevroleptika. Nevroleptika er medisiner som fremkaller en dyp, mental ro.

Av Nesekirurgi tar en til to timer, avhengig av kompleksiteten i endringen. Lokalbedøvelse er vanligvis tilstrekkelig for små endringer på nesetippen.

Etter neseoperasjonen

profil-kvinne-nese-kirurgi-plast

Oppholdet etter operasjonen varer vanligvis en til to dager. Når pasienten våkner av anestesi, har de tamponger i neseborene, som fjernes etter 48 timer. Ble en Nesekirurgi utført på neseseptumet, erstattes disse av små silikonplater. Disse fjernes sammen med gipsskinnen på den åttende dagen.

Når nesebroen er korrigert, har pasienten vanligvis blåmerker rundt øynene, som begynner å avta etter omtrent ti dager.

Arr gjenstår etter neseoperasjon?

neseplastikk-kirurgi-profil-kvinne-op

Med intern neseplastikk kan ingen arr sees og trådene reabsorberes. Korreksjoner i neseborene kan etterlate små, nesten umerkelige arr i området mellom neseborene og kinnene.

Ekstern neseplastikk innebærer å lage et lite snitt ca 3 mm under nesen, det vil si mellom neseborene. Arret som dette skaper, forsvinner et år etter inngrepet.

Sluttresultatet vil være 12 til 24 måneder etter det Nesekirurgi tydelig, ettersom nesens forskjellige strukturer tilpasser seg i løpet av denne perioden. Til tross for dette får pasienten en reell presentasjon etter den sjette måneden.

Nestetoppen er det området på nesen som er tregest å komme seg. Dette gjelder spesielt for ekstern neseplastikk. Nesebroen blir i sin tur frisk på bare 2 til 3 måneder.

Etter at bandasjen er fjernet, må pasienten være ekstremt forsiktig og unngå alle mulige farer for støt eller grov kontakt med nesen.

Previous Post
Levende spisestue design – Nyt et måltid med farger
Next Post
minimalistisk arkitektur – moderne hus i Portugal