15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne arkitektur – arven etter Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-Architecture-American-Architect-Frank-Lloyd-Wright

Frank Lloyd Wright, fremdeles kalt den mest berømte amerikanske arkitekten gjennom tidene, og dens moderne bygninger er kjent som de viktigste arkitektoniske verkene de siste 100 årene. Han la grunnlaget for moderne arkitektur som vet hvordan man bedre kan bruke naturlige materialer. Bygningene han tegnet passer harmonisk inn i omgivelsene.

Moderne arkitektur – Fallingwater House av Frank Lloyd Wright

Fallingwater-House-amerikansk-arkitekt-Frank-Lloyd-Wright

Den kanskje mest berømte bygningen i Pennsylvania er kjent som House Over the Waterfall. Prosjektet er unikt – arkitekten Frank Lloyd Wright venstre del av fjellet i huset. Designet er laget av tre og stein og skaper et forhold til naturen, samtidig som det gir komfort og et romslig interiør. Målet med designet var at folk skulle ta mer hensyn til omverdenen og øke bevisstheten.

Modern Architecture – Prairie House av Frank Lloyd Wright

Prairie-House-amerikansk-arkitektur-Frank-Lloyd-Wright

Proporsjonene til Prairie House ser interessant ut. Huset er preget av sitt typiske tak og store skorsteiner. Mørtel, tre, murstein ble foretrukket for konstruksjonen. Det ble lagt stor vekt på interiøret, og resultatet er imponerende – bibliotek, sofaer, peis inspirerer med deres design.

På midten av trettiårene ble arkitekten Frank Lloyd Wright  Sterkt påvirket av Yuson -stilen og begynte å bygge med prefabrikerte og armerte betongkonstruksjoner. Mange familiehus i Nord -Amerika ble bygget på denne måten. De er kompakte, praktiske, teknologiske og rimelige.

Frank Lloyd Wrights enkelthistoriehusarkitektur

single-story-house-american-architecture-Frank-Lloyd-Wright

Med formen på bokstaven L designet for middelklassens mennesker, er disse eneboligene designet veldig praktisk. Kjøkkenet er vanligvis lite og koblet til spisestuen. Soverommene er ganske små. Et typisk eksempel er honningkakehuset. Frank Lloyd Wright har tegnet over 1100 hus, kirker, skoler, kontorbygg, museer, hvorav 409 faktisk har blitt bygget til dags dato.

Av Dani Alexandrova

Honningkake hus

single-story-house-american-architecture-Frank-Lloyd-Wright

Previous Post
Levende spisestue design – Nyt et måltid med farger
Next Post
Stilig penthouse med minimalistisk interiørdesign