15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Husflid med sjøglass – DIY -ideer for smykker, dekorasjon og tilbehør med en sommerfeil

havglass fargerikt samle strandhåndverkprosjekter

Hvem liker ikke å gå en tur på stranden når det er fint vær og samle vakre skjell? Enten som en fin suvenir fra ferien eller som materiale for en sommerdekorasjon, er det veldig morsomt å samle skjell for store og små. Men på kysten er ikke blåskjellskjellene det eneste som kan samles. Det såkalte sjøglasset er også veldig populært blant samlere. Hva som ligger bak, så vel som mange kule DIY -ideer med dette materialet, finner du i artikkelen!

Hva er sjøglass og hvor kan det bli funnet?

sjøglassskår avrundede kanter

Sjøglass, strandglass eller sjøglass kalles glassskår som males og satineres av vann og sand over mange år. Det er derfor snakk om helt normalt glass fra kasserte flasker og andre beholdere, som stort sett kom i sjøen via elver og bekker. Selv om glassglasset ganske enkelt er verdiløst søppel for mange, er det et veldig populært håndverksmateriale for kreative sinn. De skarpe kantene avrundes med år eller tiår med kontakt med saltvann og sand, og overflaten er vakkert satinfinish. Slik blir de små, steinlignende sjøglassskårene til.

havglass knuste farger sorter grønn rød turkis

Strandglass vises i mange forskjellige farger, med grønt, hvitt og brunt som dominerer. Grunnen til dette er at de fleste øl-, vin- og vannflasker er laget av glass i disse fargene. Knust glass i rødt, turkis, lilla, mørkeblått og gult er mindre vanlig.

Og hvor kan du egentlig finne sjøglass? Svaret er selvfølgelig på stranden, men ikke hver strand er rik på glass. Det er mye mer sannsynlig at strender i nærheten av elvemunninger eller deponier finner vakre skjær. Men hvis du ikke planlegger en ferie på stranden snart, kan du bestille fargerike sjøglassskår på nettet eller lage en imitasjon av modelleringsleire selv (et eksempel er på slutten av artikkelen).

Gode ​​ideer og DIY -prosjekter med dette vakre materialet finner du nedenfor!

Lag smykker med sjøglass

lag smykker selv med sjøglass og wire

De små sjøglassskårene med en vakker form og godt avrundede kanter er perfekte for smykker. Avhengig av hvor lenge du har brukt i saltvann, kan de se ut som ekte edelstener. Ideene til DIY smykker med sjøglass er mange: Fra overdådige halskjeder, til elegante øredobber, til vakre armbånd, alt er mulig.

DIY anheng til halskjede

tinker med sjøglassmaterialer for smykker

For dette prosjektet kreves skjær av sjøglass i passende former, farger og størrelser, samt tynn aluminiumstråd, flytende lim, nåletang og smykkerutstyr som festemidler, hoppringer osv..

instruksjoner for å lage smykker selv til å lime håndverkstråd

I dette DIY -prosjektet blir de to første glassbitene – et stort og et mindre – paret og festet til hverandre med lim. Dette vil gjøre smykkene enda mer interessante, men du kan selvsagt bare bruke ett glassbit per anheng. Deretter pakker du bare inn paret av glassglassstykker med ledningen og lager en løkke i spissen eller utstyrer den med en hoppring. Fest til slutt anhenget i en passende kjede, og du er ferdig!

DIY smykker laget av sjøglass og wire

DIY smykker halskjeder skjær av sjøglass

Lag armbånd og øredobber med sjøglass

Sea glass smykker gjør deg selv armbånd øredobber

Den samme metoden kan også brukes til å lage øredobber og armbånd. Liming er å foretrekke fremfor boring, men hvis du fortsatt vil bore hull i glassbruddet, er det noen ting du må huske på. Først bør du bruke en minibor og, hvis mulig, feste skjæret til overflaten. Matten er et must og myke underlegg, som kork eller furu, er egnet for dette. For at glasset ikke skal gå i stykker under boringen, bør skjæret og boret fuktes konstant med vann.

Vi har ideer til forskjellige smykker klare for deg i de følgende bildene.

instruksjoner DIY sjøglassarmbånd

Bore hull i sjøblas mini bore vann

diy øredobber kreoler sjøglass turkis

sea ​​glass smykker ideer øredobber hoops sea glass

DIY øredobber laget av wire og turkis i sjøglass

Krydre tilbehør med sjøglass for et sommerlook

DIY prosjektbrett dekorert med sjøglass

Siden glassglassene er veldig dekorative, kan de brukes til å dekorere forskjellige stiltilbehør. På denne måten får objektene den populære sommerstilen og utstråler en feriefølelse hele året. Du finner noen eksempler nedenfor.

Dekorer brettet med fargerike skjær av sjøglass

DIY prosjektbrett dekorere med sjøglassmaterialer

Uansett om du bruker brettet til servering eller bare som pynt, får dette prosjektet en flott oppdatering. Mal først hele brettet med hvit maling og la det tørke. Påfør deretter et lag fliselim på innsiden og fordel det godt på bunnen av brettet med en slikkepott. Stikk nå bitene av sjøglass i limet slik at hele brettbunnen er dekket. Hvis du ønsker det, kan du også lage et interessant mønster eller til og med designe et helt bilde på brettet. Hvis du er fornøyd med resultatet, la brettet tørke i 24 timer før du fortsetter.

Neste dag etter at 24 timer er gått, legg et lag med fugemasse på glassbruddet. En gummispatel er best for dette. Rengjør deretter overflaten av sjøglasset med en svamp og varmt vann. Det kreves litt tålmodighet her. Gjenta om nødvendig prosessen igjen senere. La fugemassen tørke godt før du bruker brettet.

Instruksjoner for å kle skuffen med farget knust glass

brett dekorere sjøglassmørtel

serveringsbrett fargerik strandglassdekorasjon

trebrett dekorere havglassskårer skilpaddemotiv

Trinnplater til hagen

diy prosjekt hage stepping stone fargerikt sjøglass

På de følgende bildene kan du se på noen interessante DIY -ideer med sjøglass og samle inspirasjon. Hvis du klistrer de fargede glassbitene på utsiden av glassbeholderen, er det best å bruke gjennomsiktig lim.

Dekorer glassvaser

glassflaske glassvase dekorere sjøglass

Tinkerlykter

materialer lykt dekorere strandglass

vindklokker tinker mason jar glass glass deco

Tinker lanterne fyller murkrukken med knust sjøglass

glasslykt dekorere sjøglassskår

DIY -idé for en dekorativ bolle laget av knust sjøglass

Samle grønt sjøglass for håndverksprosjekter

Dekorer bollen med fargerike skår av strandglass

DIY -ideer med sjøglass for en vakker dekorasjon med sommerstemning

tinker med sjøglass avansert dekorere gammelt vindu

Skårene, malt ved vann og sand, ser veldig dekorative ut og er perfekte for å lage dekorasjoner både inne og ute. For eksempel kan du lage en original vindklokke av drivved og knust glass i forskjellige størrelser eller forskjønne et gammelt vindu for hagepynt. La kreativiteten gå fri!

Lag vindklokker eller mobil deg selv

vindklokke mobil tinker med sjøglass og drivved

havglass drivved gjør mobil ombre effekt selv

diy strandglassskjell drivved vindklokke

DIY ideer sjøglass vindklokker tinker

Dørkrans av drivved og strandglass

drivved og sjøglass krans dekorasjon idé sommer

Lag sjøglassbilder og mosaikker selv

strand glass bilder tinker blekksprut ramme

Hvis du leter etter ideer for å lage med barn samtidig, kan du vurdere en av følgende ideer. Disse bildene eller mosaikkene tegnes først med blyant på et ark og deretter dekkes med matchende sjøglassskår langs konturene. Resultatet er vakre figurer og motiver som du kan lime på arket og sette ut i et utstillingsvindu. Med et tilstrekkelig utvalg av skjær av sjøglass er nesten alle motiver mulig.

Instruksjoner for sjøhester laget av sjøglass

tinker with sea glass seahorses picture glass glass

lage mosaikkbilder med barn sjøglassfigurer

lag sjeglassbilder selv blomster med stilker

sjøglass bilder ideer inspirasjon barn

juledekorasjon sommer teft juletre laget av sjøglass

Lag faux sjøglass selv av modelleringsleire

Lag sjøglass selv av leire

Hvis du fremdeles ikke har funnet et sjøglass eller leter etter et smart alternativ, kan du prøve å lage de fargerike skjærene selv. Til dette formålet kan du bruke modelleringsleire og farge den med farget alkoholbasert blekk. Resultatet ligner veldig på ekte sjøglass og er like godt egnet for kreative håndverksprosjekter.

lag sjøglass selv av leirefargeanvisninger

tinker faux sea glass shards out of leire smykker

Previous Post
Corten stålplate og røde aksenter i et minimalistisk hus i Peru
Next Post
15 kreative upcycling-ideer for gjør-det-selv-veggkroker