15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Farging av tekstiler med Shibori -teknikken – 18 ideer for DIY Shibori -mønstre

Tekstiler som fargelegger shibori-technik-klut-servietter-indigo

Shibori er en gammel teknikk for farging av tekstiler som opprinnelig kom fra Japan. Der brukte de fattige fargeteknikken for å skape nye effekter på de gamle klærne. Det ligner på batikken som ble brukt til de populære tie-dye-t-skjortene. Med Shibori -teknikken annerledes Farging av tekstiler og design med kreative mønstre for å lage originale putetrekk, skjerf, gardiner og mange andre selv.

Farging av tekstiler med Shibori -mønster

Tekstiler farger vakkert-indigo-mønstre-magisk-shibori

Med Shibori -teknikken trylles ethvert mønster opp på tekstilene ved å brette, knytte, knytte og klemme. Først og fremst bør et passende stoff velges og forberedes for farging i henhold til den valgte metoden. Med de forskjellige Shibori -teknikkene brukes ofte treplater, elastikk, klesklyper og tråd for å skape et kreativt motiv. For å finne riktig Shibori -teknikk for ditt DIY -prosjekt, kan du prøve forskjellige med stoffrester i begynnelsen og dermed velge ditt favorittmotiv.

Farging av tekstiler – Hvordan fungerer Shibori -teknikken

Instruksjoner for tekstilfarging-indigo-fargestoff

Hvis du ønsker å farge tekstiler med Shibori -teknikken, bør du velge et passende tekstilfargestoff. Indigoblå er den tradisjonelle fargen som brukes for Shibori -mønstre, men du kan bruke hvilken som helst farge du liker. Når du har brettet, knytt eller bundet stoffet, blir det dynket i det tilberedte fargebadet i omtrent 30 minutter. Avhengig av typen og styrken på bindingen, virker ikke fargen i de avgrensede områdene, og til slutt opprettes mønsteret. Det fargede stoffet vaskes umiddelbart med kaldt vann og tørkes. Fargen er fast når den vaskes i vaskemaskinen.

Hvilke stoffer passer for Shibori

Tekstilfarging av stoffservietter-shibori-farging-teknikk-rosa

Hvis du vil farge tekstiler med Shibori -teknikken, bør du bruke et passende stoff som kan farges. Som regel kan ikke syntetiske stoffer farges, og i dette tilfellet blir de bortkastet tid. For å skape en god effekt, bør du bruke naturlige stoffer som bomull, silke eller lin.

Tips for farging av tekstiler

Tekstiler fargestoff-bomull-shibori-teknikk-gardin

Hvis dette er første gang du farger tekstiler, vær forsiktig så du ikke skynder deg hvis du får gode resultater. Å forberede, suge og utfolde hver tar mye tid for å oppnå ønsket effekt. Tekstilfargestoffer som indigo kan flekke bordet eller gulvet, så du bør velge et ufølsomt arbeidssted, helst utendørs. Bruk alltid gode hansker når du farger tekstiler for å beskytte huden på hendene og neglene.

Fargestoffer med Shibori -teknikk

Tekstiler som fargelegger kumo-shibori-teknikk-skjerf-mønster-gjør-deg selv

Avhengig av bindingsform, lages forskjellige Shibori -teknikker for farging av tekstiler. Den såkalte Kumo Shibori brukes her, der forskjellige objekter er inkorporert i stoffet. Med runde treplater eller perler kan sirkler utformes som et mønster.

Instruksjoner for Kumo Shibori -teknikk

tekstilfarging-kumo-shibori-teknikk-instruksjoner-tre-perler

Hvis du vil farge tekstiler, bør du bruke et lyst stoff, helst hvitt, slik at mønstrene er godt synlige. De valgte elementene pakkes inn på de ønskede stedene og bindes med elastikk. Farg deretter stoffet, vask det ut og fjern tilleggsmaterialene som brukes.

Krydre hvitt skjerf med Shibori -mønster

tekstilfarging-itajime-shibori-mønster-skjerf-indigo-farge

Med Schibori -teknikken kan du krydre hvite klær eller tilbehør som skjerf og lage et unikt mønster. Nå ønsker vi å introdusere Itajime Shibori, der stoffet er brettet og bundet.

Farging av tekstiler med Itajime Shibori -teknikken

tekstilfarging-instruksjoner-shibori-farging-teknikk-stoff

Stryk først stoffet og brett det som et trekkspill. Brett deretter den resulterende stripen tre ganger og fest den med elastikk eller tråd. Det resulterende mønsteret bestemmes av bredden på brettene i stoffet og plasseringen av elastikkbåndene.

Fargestoffer med geometriske mønstre

tekstilfarging-forskjellige-shibori-mønster-ideer-servietter

Shibori -teknikken er en populær metode for farging av tekstiler som gir originale og unike mønstre. Ved å brette forskjellige geometriske figurer som trekanter, firkanter eller rektangler, kan du lage elegante, mønstrede klutservietter selv. Imidlertid skaper denne teknikken sjelden to identiske mønstre, og hvert farget stoff er unikt.

Bretteinstruksjoner for Shibori -mønstre

tekstilfarging-klut-serviett-shibori-mønster-instruksjoner

For å fremkalle vakre geometriske mønstre på stoffene, kan du bruke Shibori -teknikken med folder. Her er instruksjoner for hvordan du bretter en serviett i trekant med papp og tråd. Det er viktig å knytte pappa godt med garnet slik at malingen ikke kommer inn i de brettede områdene.

Lag et mønstret piknikteppe selv

tekstilfarging-indigo-piknik-teppe-mønstre-lag-selv-shibori

Med det populære Shibori -mønsteret kan forskjellige hjemmetekstiler som gardiner, sengetøy, servietter eller duker farges. Hvis du ikke har et piknikteppe ennå, kan du lage et selv av et gammelt, hvitt laken. Uansett om det er et klassisk eller et originalt mønster, er det ingen grenser når det gjelder farging.

Shibori -mønster i stua

tekstilfarging-sofa-polstring-shibori-teknikk-mønster

Med Shibori -fargeteknikken kan ikke bare farges små tekstiler, men også større tekstiler, for eksempel nytt trekk til den gamle sofaen. Selv om dette er en frekk avgjørelse, kan den brukes til å friske opp stua og gjøre den mer leken.

Lenestol med Shibori -trekk

tekstilfarging-lenestol-shibori-mønster-polstring

Hvis hele sofaen er for mye for deg, kan du også farge et mindre møbel med Shibori -mønsteret, for eksempel en lenestol. Alternativt kan putetrekkene til sofaputene farges og dermed sette lekne aksenter i rommet.

Farge tekstiler og dekorere sengetøy

tekstilfarging-ideer-shibori-mønstre-soverom-sengetøy

Et av de beste rommene i hjemmet hvor du kan farge tekstiler ved hjelp av Shibori -teknikken er soverommet. I stedet for å kjøpe kreativt og leken sengetøy med forskjellige mønstre og motiver, kan du krydre laken selv med Shibori -mønstre.

Fargestoffer i forskjellige farger

tekstilfarging-putevar-shibori-teknikk-syrin

Indigo som fargestoff er en god beslutning om å farge tekstiler fordi det kan behandles ved romtemperatur. I tillegg til den klassiske indigo -fargen for Shibori -mønsteret, kan du også bruke hvilken som helst annen farge. Når du velger, bør du imidlertid stole på sterke toner, slik at mønsteret er lett gjenkjennelig.

Shibori -mønster for gardiner med et originalt utseende

tekstilfarging-hjem-tilbehør-shibori-teknikk-gardiner

Hvis du vil krydre de kjedelige hvite gardinene, er Shibori -mønsteret perfekt for deg. Enten i stuen, soverommet eller barnerommet, kan den brukes til å sette lekne aksenter som forsterkes av sollyset. Geometriske mønstre, striper eller spredte flekker – alt er mulig.

Lag indigo duk selv

Tekstilfarging-duk-lage-shibori-mønstre-selv

Du kan også bruke Shibori -mønsteret på kjøkkenet. Foruten servietter kan du farge en duk og friske opp stemningen på kjøkkenet. Sjekk mønstre og geometriske motiver er perfekte for dette.

Farge tekstiler og dekorere vegger

tekstilfarging-indigo-blå-shibori-mønster-veggdekorasjon

Siden Shibori -mønsteret har en dekorativ effekt, kan det brukes til kreativ veggdesign. Du kan farge enkle tekstiler og henge dem på veggen for å skape vakre effekter i interiøret. Alternativt kan du kutte stoffrester i trekanter, farge dem med Shibori -teknikken og designe dem som en vimpelkjede for veggen.

Previous Post
Bør du ikke spise noe etter 18.00, og hjelper det deg å gå ned i vekt?
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?