15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pyrografi -maler og ideer til flotte, dekorative graveringer på tre

pyrografi maler-ideer-malerier-jente-klut-nyanser-merkevarebygging

Hvis du vil tinker med naturlige materialer, slippe damp kunstnerisk og lage dine egne flotte kreasjoner, kan pyrografi være en flott aktivitet for deg eller kanskje din fremtidige hobby. I det følgende vil vi introdusere deg for den eldgamle pyrografi-tradisjonen, samt noen utvalgte Pyrografi -maler og gi mange ideer om pyrografi på tre.

Pyrografi -maler og ideer – kunsten å merkevare

pyrografi maler motiv-maleri-bilde-tredimensjonale-ideer-øye-øyenvippe-nyanser

Pyrografi er en gammel folkekunst som våre forfedre praktiserte. Pyrografi, også kjent som pyrografi, er en teknikk for baking på naturlige materialer. Pyrografi -teknikken består i å dekorere tre, skinn eller kork med skrifter, bilder og tegninger. Store motiver, til og med hele malerier, skapes på ønsket overflate ved lett å brenne visse områder med en spesiell drivstoffstang, slik at de blir mørkere, noe som resulterer i vakre bilder.

Pyrografi -maler – Egnet materiale for dine egne pyrografi -prosjekter

pyrografi-maler-ideer-tre-brennere-konturer-nyanser-natur-måne-bilder-skog

Før du begynner å gravere, må du velge riktig tre. Mønstrene og skriftene kommer til sin rett på mykt og lyst tre med lite trefibre og gjør det mulig å lage flotte bilder. Lønn, furu, lind, bjørk og kryssfiner er egnet for tresnitting. Med mørke treslag kommer bildene ikke så godt ut, og kornet av granvedet lar for eksempel ikke trekke jevne linjer over overflaten.

Få det riktige verktøyet

pyrografi maler-ideer-merke-jern-tips-skip-vann-sjø-motiver-merke

Hvis du vil håndtere pyrografi, trenger du også det riktige verktøyet. Du trenger en elektrisk drivstoffstang med utskiftbare spisser, for eksempel en universell spiss som kan brukes til å lage linjer, så vel som punkter og kurver. Du trenger for eksempel en løktopp hvis du vil dekorere større overflater.

Slip og forbered treoverflaten

pyrografi-maler innbrenning-i-verktøy-treplate-lyse-motiver-brannstempel-spiss

Du trenger sandpapir for å forberede treflatene for pyrografi og slipe ned om nødvendig. For å forhåndsmale ønskede motiver eller overføre dem til tre trenger du også tegningsredskaper som blyant, linjal og kompass. Karbonpapir hjelper deg med å overføre ønsket motiv til treverket.

Overfør maler og skisser til treverket

pyrografi-maler-trekull-papir-motiv-overføringsverktøy-tre-brett-lim-tape-blyant-skrift

Det er forskjellige metoder for å overføre et mønster til tre. Hvis du liker å tegne, kan du selvfølgelig tegne det valgte designet på frihånd direkte på treet. Overføring av bilder med karbonpapir er veldig enkelt, noe som gjør det flott for nybegynnere. Legg karbonpapiret på treet, og spor bare ønsket skisse eller mal med blyant og middels trykk.

Bruk en overføringsspiss eller brenn den direkte på materialet

pyrografi-maler-motiv-løvetann-verktøy-merke-verktøy-blonder-kvinnens hånd

En annen mulighet ville være å jobbe med en overføringsspiss som bruker varme til å overføre blekket til et trykt motiv direkte på treverket. Hvis du vil, kan du lage pyrografi kunstverk direkte på treverket med ovnen uten blyantstegninger.

Teknikk for dekorasjonen – trinn for trinn

pyrografi-maler-gitar-eske-merke-landskap-motiv-dekorasjon-teppe

Hvis du allerede har forberedt treoverflaten og spissen på drivstoffstangen har nådd ønsket temperatur, kan du komme i gang. Hvis du arbeider med forskjellige temperaturinnstillinger, vil du også oppnå fargenyanser. Hvis du vil ha lysere resultater, må varmen være lav. Jo høyere temperatur, jo mørkere blir fargen på treoverflaten.

Feil kan enkelt rettes med sandpapir

pyrografi-maler-stykker av tre-bord-dekorasjon-dekorasjoner-nyanser-mønster-ideer-øye

Arbeid deg opp fra bunnen opp, slik at du kan oppdage eventuelle feil umiddelbart. Du kan deretter enkelt rette disse ved å slipe dem ned. Når du brenner inn bilder, er det bare å trykke litt, og håndleddene skal hvile komfortabelt på treverket. Flytt kolben mot deg, ikke vekk fra deg.

Avgrens designet med nyanser og farger

pyrografi-maler-ideer-konturer-brennere-tips-blomster-tre-brett-lønn-lyse

Når konturene på bildet ditt er fullført og de ytre linjene er fullført, er det på tide å komme ned på tekstur og skyggelegging. Med litt mer øvelse på et treningsbrett av tre og ved å bruke forskjellige tips, kan du understreke skygge og struktur og lage fantastiske 3D -bilder. Du kan gi bildet ditt en farget form med akvareller og pensel eller med vannbaserte blyanter.

Forsegl kunstverket med trelakk eller bivoks og gjør det motstandsdyktig

Pyrografi-maler-tre-egg-ornament-påske-dekorasjon-mønster-kanin-blomster-vårmotiv

Fjern støvet som har dannet seg fra bakingen og forsegl kunstverket ditt med en trelakk eller bivoks. Avhengig av din smak og design, kan du gi pyrografien din prikken over i’en med en matt, klar eller satin-skinnende trelakk.

Inspirerende forslag til unike verk

pyrografi-maler-figur-fugl-merke-pinne-merke-dekorere-fargelegging

Med pyrografi -teknikken kan du skaffe et uendelig antall objekter med vakre dekorasjoner og dermed fremkalle unike gjenstander. Mulighetene er nesten uendelige i ordets egentlige betydning. Vakre trefigurer ser veldig realistiske ut i pyrografien og er en vakker dekorasjon laget av naturlige materialer.

Originale pyrografi -ideer – klesklype som notatholder

pyrografi-maler-klesklyper-ideer-fugler-fargede-blyanter-notisblokk-notater

En flott pyrografi -idé er å dekorere individuelle skjærebrett, snackbrett, treskjeer eller nøkkelringer. For eksempel kan klesklyper omformes og omdannes til vakre dekorative stykker. Med nydelige mønstre og friske farger kan du lage flotte seddelholdere.

Kreative pyrografi -ideer – lag personlige gaver

Pyrografi-maler-gave-eske-smykker-eske-kort-merket-naturmateriale

Du er velkommen til å dekorere gaveesker, lage dørskilt eller merke treplater med morsomme ordtak. En fødselsplate eller en vakkert dekorert melketannboks er en kreativ og kjærlig gave.

Lag unike smykker med pyrografi -teknikken

Pyrografi-maler-smykker-ring-kjede-armbånd-gryte-eske-mønster-ideer-dekorasjoner

Pyrografi kan til og med brukes til å lage attraktive og unike smykker. Du kan dekorere armbånd, ringer eller halskjeder etter din smak og lage smykker som faktisk bare eksisterer en gang.

Ikke undervurder helserisikoen forbundet med pyrografi

pyrografi-maler-dyr-motiv-zoo-elefant-besøkende-konturer-merke-linjer

Hvis du brenner bilder på lær, tømmer eller andre materialer som det kan komme giftige gasser fra, anbefales det å bruke en beskyttelsesmaske. Arbeidsplassen din må alltid være godt ventilert. La den brennende kolben rydde opp og berøre den når spissen er helt avkjølt.

Pyrografi -mal for dyreelskere

pyrografi-maler-hundefri-golden-retriever-merkevarebygging-overføringsmotiv

Hvis du er en lidenskapelig dyreelsker, kan du trylle frem et vakkert bilde av hunden din med pyrografi -teknikken og forevige kjæledyret ditt på en treskive. Fang dyrevennen din i et pyrografi -portrett og beundre det på nytt hver dag.

Pyrografi -maler – varmluftsballonger i horisonten

Pyrografi-maler-bilde-ballonger-linjer-konturer-figurer-geometriske-stjerner-skyer-horisont

Denne malen med flere vakkert dekorerte luftballonger i horisonten er egnet som et maleri, eller som et ornament på et lite trebord eller en stol for små barn eller som motiv for et frokostbrett. Gjør arbeidet ditt attraktivt for barn og innram bildet med lyse farger.

Pyrografi -maler – Mandala

pyrografi-maler-mandala-mønster-geometriske-figurer-linjer-trekanter

Du kan brenne dette flotte, geometriske diagrammet på tre som et unikt maleri og sette det opp hjemme eller på jobben. Mandalas inspirerer, motiverer og fjerner frykt og usikkerhet.

Gratis pyrografi -maler – mandala -design for nybegynnere

pyrografi-maler-ideer-geometriske-figurer-sirkel-linjer-trekanter

Siden disse to mandalasene består av geometriske og enkle figurer, er disse pyrografi -malene veldig egnet for de som tar de første trinnene i pyrografi -teknikken.

Previous Post
Luksuriøs transport for babyer – Porsche “P’4911” barnevogn
Next Post
Lag en påskekurv av papir – 3 håndverksideer for barn og voksne med og uten fletting