15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

9 ideer for upcycling klær fra gamle t-skjorter med instruksjoner

Upcycling klær ideer -denim-jeans-bærekraftig-mote-diy

Bærekraftige klær, rimelig mote og resirkulering av tekstiler er temaer som har beveget samfunnet vårt de siste årene. Fordi bomull og polyester ikke er laget av uuttømmelige råvarer, og de blir dyrere og dyrere. Men mange mistenker ikke det. Massemote kjøpes og kastes som en papirkopp. Med enkel Upcycling klærideer du kan skille deg ut fra massekjøperne og tilfredsstille ønsket om nye ting til en rimelig pris.

Upcycling klærideer – lag bærekraftig mote selv

Upcycling klær ideer -t-skjorter-yoga-topp-svart-instruksjoner

Siden 2013 har H.&M introduserte et resirkuleringssystem for kasserte klær over hele verden. Hvem som helst kan levere inn sine gamle klær i grenene, og du får ikke bare en god følelse av at du opptrer bærekraftig, men også ytterligere 15% rabatt for et valgt plagg. Markedsføringsmedium rett og slett for å tiltrekke seg flere kjøpere i butikkene eller et sosialt engasjement, kan alle bestemme selv.

Upcycling klærideer – lag din egen yogatopp

Upcycling klesideer -t-skjorter-yoga-topp-gjør-det-selv-sy

Langt fra motegigantene kan du til og med resirkulere tekstiler. Dette fungerer best med de som er laget av naturlige fibre, for eksempel bomull og jersey eller, for å si det på en annen måte, fra gamle T-skjorter. Vi tilbyr 8 gode ideer med instruksjoner.

Zumba klær – Fargerike kondisjonstøy som beveger seg med deg

Jogging for nybegynnere: hvilke klær som er de riktige?

Kompetent kombinere smykker og klær – 27 ideer med sin egen stil

Upcycling klærideer – lag en topp av en gammel t -skjorte

Idéer for upcycling-t-skjorter-yoga-topp-gjør-det-selv-uten å sy

Du kan enkelt lage en yogatopp selv fra en overdimensjonert T-skjorte eller en løstsittende. Alt du trenger er en skarp saks, et par pinner, en nål og en tråd.

Upcycling -klærideer for komfortabel mote – DIY Yoga -topp

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-yoga-topp-sy-selv

Du kan raskt bedømme hvor stor toppen må kuttes ved å bruke en annen topp som mal. Merk med kritt og klipp deretter i størrelse. Det er to bærere foran og bare en bakre.

Upcycling klærideer – knutestropper på baksiden

Upcycling klær ideer -t-skjorter-yoga-topp-gjør-det-selv-instruksjoner

Ryggstøtten er nå skilt fra resten og bundet i midten. Etter knuten, kutt stoffstrimlene i to og koble dem til de fremre stroppene. Det er her en nål og tråd brukes til å knytte stroppene sammen.

Bærekraftige oppskytingsklærideer – Yoga topp eget merke

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-yoga-top-diy

Slik ser vår hjemmelagde yogatopp ut. På grunn av det frie snittet anbefaler vi at du har på deg en sports -BH eller en sports -bustier under. En i kontrastfarge vil utfylle det sportslige utseendet og også sette aksenter.

Upcycling klærideer – Spice up en enkel, hvit t -skjorte

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-white-spice up-korsett

Alle har minst en vanlig, hvit basic t-skjorte i garderoben. Mange har til og med flere og ett sete er definitivt ikke bra. Det kan krydres raskt med bare noen få ressurser og til og med uten å sy. En iøynefallende T-skjorte lages raskt og viser hvordan det er gjort.

Upcycling Clothing Ideas – Hvit korsett -T -skjorte

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-hvit-korsett-gjør-deg selv

Du trenger minst 8, og om ønskelig mer, blonderkroker for å sy på, matchende snor, stoffkritt, målebånd eller linjal, nål og hvit tråd. Blondekrokene må festes i midjen, men merk først de nøyaktige stedene med krittet. Deretter sys krokene og du er ferdig!

Idéer for upcycling -klær – DIY skjerf

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-skjerf-jersey-stoff-rød-gul

Du kan raskt fremkalle en lyd fra en gammel T-skjorte, som også kan brukes fantastisk som ekstravagante smykker. Du trenger en skjorte i fargen du ønsker, noe iøynefallende eller fargerikt.

Idéer for upcycling klær – lag et flott skjerf selv av en gammel t -skjorte

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-skjerf-striper-kutting

Bare det nedre området, under ermene, brukes. Skjær ut et rektangel og skjær det i jevne strimler. Du bør ikke kutte strimlene til enden slik at rektangelet forblir hele.

Upcycling klærideer – DIY skjerf laget av en gammel t -skjorte

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-skjerf-lag-selv-klipp-striper

Nå er det bare å trekke stoffet på langs slik at strimlene blir tynne og spagettilignende. En langstrakt sløyfe opprettes. Disse er bundet rundt og på det punktet der T-skjorte-stoffet fremdeles er helt, festes skjerfet slik at det ikke går fra hverandre.

Upcycling Clothing Ideas – Inkluder en aksent

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-skjerf-lag-selv-instruksjoner

Festet som holder skjerfet sammen kan også tjene som en fin aksent og gi den hjemmelagde mesterverket en siste finish.

Idéer for upcycling klær – bærevesker laget av barneskjorter

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-kids-tote-bags-tote-bags-diy

En t-skjorte blir raskt en flott sekk uten søm. Alt du trenger er en t-skjorte og en saks. Vi anbefaler å velge en barneskjorte for DIY-prosjektet. Stoffet er vanligvis ikke så elastisk som i modellene for voksne, så det er også mer holdbart og bærende, noe som kreves for en bæreveske.

Upcycling Clothing Ideas – DIY Kids Stoffveske

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-barn-tote-poser-bære-poser-gjør-det-selv

Halsen på T-skjorten er fjernet, i tillegg til ermene. Du må sørge for at det ikke blir for mye kurve, for posen henger da også forvirrende og det er også fare for at ting faller ut av det.

Upcycling klærideer – DIY bæreposer uten å sy

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-tote-bags-tote-bags-barn

Etter at posebærene allerede er på plass, må du designe bunnen av posen. Du kan gjøre dette uten å sy, men bare ved å snøre. Hver t-skjorte ender nederst med en falde som ligner mer på en tunnel. Du må lage tre slisser og tre tre snorer gjennom dem.

Idéer for upcycling -klær – Knyt en knute nederst

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-barn-tote-bag-instruksjoner-diy

De små strengene kan lages av samme stoff som T-skjorten. Bare kutt ut noen strimler, trekk dem ut og tre dem gjennom tunnelen ved hjelp av en sikkerhetsnål. Bunnen av posen skal bindes skikkelig og sitte stabilt slik at posen tåler belastningen senere. Nå er den sympatiske og veldig individuelle tote -posen klar!

Praktiske ideer for oppskyting av klær – lag smekke selv

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-baby-smekker-fargerike-sy

Hver mor vet at en smekke aldri er nok, og jo flere det er, jo bedre. Her presenterer vi en flott upcycling-idé for smekker laget av gamle T-skjorter og håndklær som ikke lenger er brukbare.

Upcycling klærideer – gjør nytt fra gammelt

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-baby-smekker-gjør-det-selv-instruksjoner

Det første trinnet er å bestemme hvor stor smekken skal være. Kanskje du ville ha en for hånden som du kan bruke som mal. Området rundt halsen vil være laget av en T-skjortehalse og resten av et håndkle. De to blir deretter bundet og sydd sammen med symaskinen.

Upcycling klærideer – baby smekker laget av gammel t -skjorte og håndkle

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-baby-smekker-diy-sy sammen

Gamle t-skjorter med rund hals er best. Omtrent 2/3 av utsnittet er nødvendig, men først må du måle diameteren på barnets hode og kutte utskjæringen deretter.

Idéer for upcycling -klær – lag praktiske smekke selv

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-smekker-baby-diy

Smekken er stort sett laget av håndklestoff. Et gammelt håndkle kan brukes perfekt til dette. Barnet kommer garantert til å like en i en vakker, lys farge, noe som gjør matingen enda morsommere.

Upcycling klærideer – DIY baby lue

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-barn-baby-lue-gjør-deg selv

En barnehue laget av jersey eller fleece eller også kalt en lue er perfekt for overgangsperioden. En av disse sys veldig raskt fra et erme laget av en gammel skjorte. Symønsteret er veldig enkelt, og hver hobby -kloakk kan håndtere det.

Idéer for upcycling klær – sy en flott lue ut av en t -skjorte

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-barn-lue-jersey-instruksjoner

Ermet trenger bare å være så bredt som 70% av barnets hodeomkrets. Når det gjelder lengden, kan alle selv bestemme hvor lang luen skal være. De små ørene kan enkelt knyttes og dermed kan hatten også tilpasses barnets hode. Hatten kan også gjøres reversibel. Da ville det være fornuftig å bruke to ermer fra forskjellige skjorter.

Upcycling klærideer – lag et elegant hårbånd selv

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-hårbånd-lag-selv-instruksjoner

Dette vakre hodebåndet er veldig enkelt å lage av en gammel t-skjorte. Alt du trenger er omtrent 50 cm langt og ca 15 cm bredt stykke T-skjorte stoff, også mønstret eller stripet og et hårslips. Hvis en symaskin også er tilgjengelig, ville den vært bedre, men du kan også klare deg uten den.

Upcycling klærideer – DIY pannebånd med knute

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-hårbånd-knute-loop-make-yourself

To strimler av samme størrelse er nå laget av stoffet. Dette kan enkelt bindes, men som vist på bildet, opprettes en vakker knute, som blir aksenten til hårbåndet.

Upcycling klær ideer – fint hårbånd

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-hår-slips-knute-slips

Til slutt bør du prøve hårbåndet og forkorte det om nødvendig. Hårelastikken bør også beregnes for hele omkretsen, fordi dette binder hårbåndet sammen. Hårbåndet vil sitte under håret senere, og du kan ikke se det slik. Likevel er det fornuftig å sy linningen så pent som mulig og best mulig med en symaskin.

Upcycling klærideer – garn fra gamle t -skjorter

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-garn-gjør-deg-enkle-instruksjoner

I tillegg til å lage nye klær av gamle t-skjorter, er det også mulighet for å lage garn av dem selv. For dette formålet kuttes en T-skjorte i strimler som er minst 1,5 cm brede. Senere resulterer dette i en stoffsnor som er omtrent 0,5 cm bred.

Upcycling klærideer – lag ditt eget garn

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-øko-garn-gjør-deg-bærekraftig

Hele prosessen er veldig enkel. Det eneste du må ta hensyn til er å ikke kutte strimlene til enden eller ikke til sømmen. Ved sømmen bør du fortsette i en liten vinkel, diagonalt. I ettertid strekkes stripene for å lage en snor.

Upcycling klærideer – garn laget av T -skjorter for strikking

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-garn-gjør-selv-strikking

Du kan gjøre virkelig flotte ting selv med garnet fra gamle T-skjorter. Ved hjelp av en stor strikkepinne kan det strikkes underunder, gryteholdere, putevar, stoffkurver, smykker og til og med tepper. Hvis du så spontant regner ut hvor mange meter strikkesnor som ville oppstå fra en enkelt T-skjorte, vil du sikkert begynne å resirkulere alle kasserte T-skjorter på denne måten og gjøre noe flott selv av dem. Å lage er morsomt, spesielt hvis det er bærekraftig.

Upcycling Clothing Ideas – DIY T -Shirt Garn Tips

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-striper-gjør-det-selv-diy

Å lage jevne strimler av stoff selv kan virke enkelt, men det er ikke helt. En forutsetning for å lage vakre artikler ut av det senere er at t-skjortegarnet er jevnt bredt. En roterende kutter og en skjærematte med angitte centimeter vil sikkert være nyttig.

Idéer for upcycling klær – lag en ermeløs topp av en gammel t -skjorte selv

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløs-topp-gjør-det-selv

Hvis du ikke har lyst til å bruke den gamle T-skjorten lenger, kan den raskt konverteres til en super moderne ermeløs topp for sommeren. Det beste du kan gjøre er å lete etter en T-skjorte med et fint trykk eller skrift på forsiden slik at den “nye” toppen virkelig blir merkbar. Alternativt kan du selvfølgelig kjøpe en ny grunnskjorte, muligens veldig billig på sommersalget. Med litt kreativitet kan du gjøre det til et unikt plagg. Det fungerer til og med uten å sy. I det følgende viser vi hvordan det fungerer nøyaktig.

Upcycling Clothing Ideas – DIY ermeløs topp

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløse materialer

Du trenger egentlig ikke mye for denne nydelige DIY ermeløse toppen. I tillegg til en T-skjorte, spiller det ingen rolle om den er ny eller gammel, du trenger også en saks og et tekstillim. Du kan også gjøre dette uten et spesielt lim, men i stedet med en nål og en tråd i riktig farge.

Upcycling-klesideer fra gamle t-skjorter: trinnvise instruksjoner

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløs-gjør-det-selv-diy

Først halsen og deretter ermene på t-skjorten må klippes av. Det er best å bruke kritt eller andre midler for å markere områdene som må kuttes og fikse dem med pinner. Så du kan ta på deg t-skjorten for en test, og hvis noe ikke passer, kan det repareres. For å gjøre begge sider like, brett T-skjorten i to og merk midten, som senere vil tjene som et referansepunkt. Et lite kutt er gjort på baksiden. På denne måten reguleres åpningen av halsen på slutten.

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløs-topp-gjør-det-selv-instruksjoner

Etter at du allerede har målt nøyaktig og prøvd det nye snittet, kan du fjerne de gamle ermene og halsen. På bildet over kan du se hvordan det fungerer. En vakker, dekorativ detalj for den nye utskjæringen kan lages av restmaterialet. For dette trenger du tre strimler med samme bredde og lengde, som du nå fletter til en flette. Resultatet er en smal kabel som forbinder forsiden og baksiden av den nye sommertoppen.

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløs hals

Alt du trenger å gjøre er å feste kabelen og den vakre sommertoppen er klar. Her har du valget mellom liming og sying. Fremgangsmåten er den samme for de to variantene: Du starter foran på midten som du merket tidligere og knytter de to endene av snoren til baksiden. På forsiden er snoren festet, sydd eller limt direkte til halsen. På baksiden bør du lage en tunnel og trekke snoren gjennom den. På baksiden, der snittet er, knytter du snoren og regulerer åpningen på halsen slik du vil. Nå er den flotte sommertoppen klar.

upcycling-klær-ideer-t-skjorter-ermeløs-topp

Previous Post
Er Acai Berry Body Detox og vekttap skadelig?
Next Post
Lag søte kastanjedyr med disse 14 kreative håndverksideene for store og små