15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør rom dufter selv for en hyggelig atmosfære hjemme

Friske, behagelige dufter skaper en sensuell atmosfære i leiligheten og sikrer avslapning og velvære. De fleste romfriskere er imidlertid dyre og inneholder mye kjemi. I stedet for å kjøpe en romspray, kan du lage din egen med essensielle oljer, tørkede blomster og hjemmemedisiner Lag dufter av rommet selv. Du finner gode ideer for kombinasjoner og praktiske tips og instruksjoner nedenfor.

Lag ditt eget rom med duftpinner-glassflasker-vakker atmosfære

Lag dufter av rommet selv og nøytraliser lukt

Lag dufter av rom selv, glassflasker-pinner-ideer-essensielle oljer

En god romduft skal ikke bare lukte godt i rommet, men også nøytralisere dårlig lukt, for eksempel fra matlaging eller røyking. Imidlertid kan mange romoppfriskere ikke gjøre dette og heller blande det med lukten, bare gjøre det sterkere. Med en hjemmelaget romduft laget av naturlige ingredienser oppnår du både en fin aroma og en nøytralisering av vond lukt.

Lag din egen romduft med alkohol og eteriske oljer

Gjør rom dufter selv alkohol-essensielle-olje instruksjoner

En romduft med pinner for et rom i leiligheten er lett å lage selv. De eneste materialene du trenger er en liten glassflaske med en smal hals og noen bambuspinner. Vår første oppskrift på romdufter er laget av alkoholsikker alkohol, for eksempel vodka. Destillert vann og eteriske oljer etter eget valg er også nødvendige.

Disse hjemmelagde potpourrisene utstråler en fortryllende duft!

Lag dine egne duftende poser for hyggelig aromaterapi

Brusbruk i husholdningen: hva det hvite pulveret kan gjøre!

Hjemmelaget romduft med alkohol

Lag ditt eget rom duftglassflaske-essensielle-olje-pinner-oppskrift

Mulighetene for duften er mange. Du bør imidlertid se etter god kvalitet når du kjøper eteriske oljer. Det er best å søke råd fra apoteket. Du kan enten bruke en enkelt olje eller lage en blanding. Først fylles alkoholen i flasken. For 100 ml romduft, bruk 10 ml vodka. Drypp deretter de essensielle oljene inn i den og rist flasken godt. 10-12 dråper olje bør være nok. Til slutt fyller du glassflasken med vann og blandes litt. Dypp nå noen trepinner i flasken, snu dem og nyt den vakre duften i rommet.

Lag romdufter selv med glyserin

Lag dine egne rom duftinstruksjoner-glyserin-essensiell-olje-gave

Du kan også lage en god romduft til leiligheten selv med glyserin (tilgjengelig på apoteket). Det finnes oppskrifter på glyserin duftdiffusorer med og uten alkohol. Hvis duftblandingen er laget uten alkohol, er det nødvendig med 100 ml glyserin og 10-20 dråper eteriske oljer. For romduften med glyserin og alkohol, bør du blande 60 ml 98 prosent alkohol med 4 ml glyserin og tilsette 100-150 dråper olje. På denne måten skaper du også en større duftintensitet.

Romduft med spisepinner som gave

Lag-selv-rom-duft-bambus-pinner-glass-flaske-rosmarin-dekorasjon

Hvis du leter etter en kreativ gaveidé til venner eller slektninger, kan du lage en romduft selv og gi den bort. Velg en fin glassflaske, forbered duften av rommet og dekorér glassflasken med en sløyfe og litt grønt.

Lag romdufter selv uten alkohol – instruksjoner

Gjør-det-selv-rom duftinstruksjoner-rom duft spray-spray flaske

Hvis du vil lage en romduft selv uten alkohol, kan du blande vegetabilsk olje og eterisk olje i en glassflaske. De lukter godt til dette, for eksempel mynte, appelsin eller jasmin. Avhengig av størrelsen på rommet, kan du putte 5-10 bambus- eller rottingpinner i flasken, og duften kan fordeles godt i rommet. For en hjemmelaget romspray, få en sprayflaske, fyll den med blandingen med eller uten alkohol, og spray den nydelige duften rundt i rommet om nødvendig.

Duft av julerom med appelsin og nellik

Lag deg selv-rom-duft-oransje-nellik-kanel-duft-jul

Hvis du vil bli kvitt ubehagelige lukter fra hjemmet ditt på en naturlig måte, bør du først og fremst rengjøre og ventilere hjemmet regelmessig. Å åpne vinduer i 10 minutter kan vanligvis fjerne stanken. En sta lukt kan nøytraliseres med hjemmemedisiner som kaffe og eddik, og en god lukt om vinteren kan oppnås med noen appelsinskall på varmeren. Halve appelsiner krydret med nellik kan også skape en fantastisk juleduft.

Lag organisk romduft selv

Lag-ditt-eget-rom-duft-organisk-glass-beholder-sitron-appelsin-kanel-nellik

Hvis du vil lage en helt naturlig romduft, kan du oppnå dette med enkle ingredienser. Velg frukt, urter og krydder som har en spesifikk og varig duft, og bruk dem til å lage velduftende murkrukker. Mulige ingredienser for dette er rosmarin, kanel, mynte, nellik og sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og lime.

Naturlige romfriskere for hjemmet

lag-ditt-eget-rom-duft-organisk-naturlig-sitron-lime-rosmarin-mynte

Ha ingrediensene du ønsker i en murkrukke og fyll med vann. Du kan lagre duftene i rommet i kjøleskapet. Når du trenger en forfriskning av rommet, legg den ferdige blandingen i en kjele og la det småkoke. På denne måten fylles rommet med en behagelig duft.

Lag duft av sitronrom selv

Lag-ditt-eget-rom-duft-oppskrifter-sitrusfrukter-friskere-duft-spray-flaske

Visste du at vodka kan brukes til å nøytralisere lukt? Nettopp derfor er den høytettede alkoholen perfekt hvis du vil lage en duft av et rom selv. For å lage en sitronromduft, bland vodka med appelsin eterisk olje, appelsin og sitronskall og la blandingen stå i kjøleskapet i 10-15 dager. Ha deretter i en sprayflaske og den hjemmelagde sitronfriskende romfriskeren er klar.

Hjemmemedisiner for å lage hjemmelege dufter – bakepulver og natron

Lag-selv-rom-duft-brus-bakepulver-lavendel-essensiell olje

Brus og bakepulver regnes som allroundere i husholdningen og kan også brukes til å lage hjemmelagde luftfriskere. Hvis du lager en duft av rommet selv med natron, trenger du fremdeles en murkrukke med skruehett eller syltetøyglass og tørkede blomster med aroma. Du kan også bruke et par dråper eterisk olje for en mer intens duft.

Lag roserom duft selv

rom-duft-gjør-det-selv-rose-duft-rose-blomst-brus-glass-beholder

Fyll en syltetøyglass halvveis med natron eller bakepulver og tilsett noen tørkede rosenblad. Bland innholdet litt og lukk glasset med et perforert lokk eller en luftgjennomtrengelig klut.

Hvordan fungerer romduften med natron

rom-duft-gjør-det-selv-idé-brus-roseblomst-glass

Bakepulver og natron nøytraliserer de ubehagelige luktene og de tørkede blomstene gir en behagelig duft. Hvis effekten av den hjemmelagde duften avtar litt, bare rist glasset kort for å intensivere det igjen.

Lag dufter av rommet selv fra tøymykner

rom duft-tøymykner-gjør-deg-frisk

Fra et økologisk synspunkt er ikke denne ideen særlig god. Det er mange kjemikalier i tøymykner, som silikoner, silikater og andre vaskemidler. Mange mennesker elsker imidlertid duften av tøymykner og vil gjerne ha den i hjemmet som en duft av rommet. Hvis du vil prøve dette selv, her er oppskriften. Du trenger 2 ss tøymykner, 2 ss natron, 3 kopper varmt vann og en gammel sprayflaske. Tøymykner går inn i sprayflasken, natron kommer deretter, deretter varmtvannet. Lag flasken og rist til natron er oppløst. Denne blandingen er også perfekt for å friske opp møbler, puter, tepper og laken.

Lag romdufter selv og design dem som en gave

Lag-selv-rom-duft-brus-blomstre-briller-jute-pose-gave-idé

Den hjemmelagde romduften med natron er like egnet som en gave, akkurat som romduften med spisepinner. Bruk vakre syltetøyglass og juteposer i stedet for lokk. De slipper den behagelige duften gjennom og tilfører gaven en vakker, dekorativ effekt.

Fin romduft med duftende pose

Lag-ditt-eget-rom-duft-poser-stoff-ideer-lavendel

Hjemmelagde duftende anheng og duftende poser er også duftintensive og kan brukes som en romduft. Hvis du vil lage dine egne duftende poser som en romduft, bør du fylle poser av bomull eller lin med tørkede blomster eller urter og knytte dem med et fint dekorativt bånd eller snor.

Lag duftposer selv – instruksjoner

lag-din-egen-hjem-duft-diy-duft-poser-forskjellige-smaker

Her finner du instruksjoner om hvordan du kan lage duftende poser som en romduft selv. Du kan sy stoffposene først og dekorere dem som du vil. Fyll deretter med tørkede blomster, røkelseskegler og, hvis du vil, noen dråper eteriske oljer og de velduftende posene er klare.

Alternativ til duftende poser fra muffinsformen

luftfriskere-gjør-det-selv-muffinform-brus

Du kan ikke bare lage muffins i en muffinsform! Disse duftende brusskivene er super enkle å lage selv og fortjener et spesielt sted i huset. Du trenger:

2 kopper natron / natron

en halv kopp vann

Pergamentpapir

Eteriske oljer etter eget valg

tørkede blomster

Muffinsform

Bland natron med vannet til en tykk pasta dannes. Skjær firkanter på 15 x 15 cm fra bakepapiret. Legg hver av disse i en muffinsform og brett bakepapiret i mellom. Ha en skje med vann-natronblandingen i hver muffinsform, disse skal fylles til ca 1/4 fulle.

Sett muffinsformen i ovnen på 180 grader i 20 minutter eller til skivene er tørre og faste. La skivene avkjøle og drypp fire dråper eterisk olje over dem. Dryss deretter med de tørkede kronbladene.

Luftfriskere for bilen – DIY dufttre

lag-ditt-eget-rom-duft-tre-auto-diy-filt-essensiell olje

Med eteriske oljer kan du ikke bare lage en god romduft selv, men også lage duftpendler og dufttrær til bilen. Klipp ut den populære formen av filt og drypp noen dråper av din favorittolje direkte på den. Lag til slutt en henger og la duftetreet henge i bilen.

Lag ditt eget romfrisk med kanel

Materialeliste:

en halv muskatmutter, revet

1/4 kopp malt kanel eller 5 hele kanelstang

1/4 kopp eplepai eller gresskarpai krydder

1/8 fedd

4 appelsinskall – hel eller revet

Forberedelse:

Tørk revet appelsinskall eller tørk det i ovnen. Bekled en stekeplate med bakepapir og stek i 20 til 30 minutter på 230 grader. Sørg imidlertid for at belgene ikke brenner seg. Hvis du bruker ferdige tørkede appelsinskiver, kan du hoppe over dette trinnet.

Bland krydderne med det tørkede appelsinskallet.

Ha 3 kopper vann i en liten panne og kok opp. Senk deretter varmen og tilsett krydder- og appelsinblandingen. La det småkoke i 5 minutter og fjern det fra varmen. Hell blandingen i et glass og legg den et sted i rommet. Denne luftfriskeren kan brukes om og om igjen. Bare tilsett litt vann når det fordamper.

Duft av kaffe på rommet

Kafferom-duft-lag-selv-malt

Kaffe kan absorbere ubehagelig lukt og er også perfekt ikke bare som luftfriskere, men også som luktabsorberende for sko og skoskap. Bare fyll gamle sokker med kaffepulver! Du kan også bruke damestrømper eller fotbrettet til gamle nylonstrømpebukser.

Lag lavendelspray selv: oppskrift på putespray uten alkohol

Lag lavendelspray selv uten resept på alkohol

Lavendel har vært kjent for sine beroligende og søvnfremkallende egenskaper i århundrer. Den medisinske planten var allerede et populært badtilsetningsstoff i romertiden. Ditt navn “lavendel” er avledet av det romerske ordet for “vask” – “lavare”. De siste studiene har vist at lavendelolje bare virker når den inhaleres. Forskerne mistenker at inntaket gjennom nesen overfører nervesignaler til hjernen. Dette gjør at dets helbredende egenskaper kan utvikle seg bedre. En god grunn til at essensiell olje av lavendel i økende grad brukes i aromaterapi. Det kan hjelpe med pulserende, migrene-lignende hodepine, lindre deg fra daglig stress og hjelpe med søvnforstyrrelser. Den kan også brukes som en romduft, for eksempel som en søvnfremmende putespray eller som en vaskeduft for tekstiler. Siden lavendel kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen følsomme mennesker, bør du først teste toleransen for å være på den sikre siden. Ha en dråpe lavendelolje på en bomullspinne og lukt forsiktig. Først da kan du dufte puten eller til og med hele soverommet eller badet med essensiell olje.

Lag lavendelspray selv uten resept på alkohol

Vi gir deg en oppskrift på alkoholfri lavendelspray som du kan lage selv. Den såkalte putesprayen sprayes direkte på puten din slik at du kan puste inn duften når du sovner. Det første trinnet til putesprayen er tilberedning av lavendeloljen. Selvfølgelig kan du også bruke det ferdige produktet. Men siden mange falske lavendeloljer selges i handelen. Duftolje av høy kvalitet kan gjenkjennes av A.O.C.-tetningen. Alternativt kan du plante lavendel i din egen hage og deretter kutte den av på bunnen av stammen på slutten av sommeren. Bind lavendelkvistene sammen og heng dem opp ned på et mørkt og kjølig sted (for eksempel en kjeller). La lavendelkvistene tørke i 10 dager, så kan du bruke dem til å lage romdufter. Du kan deretter bruke de drizzled lavendelgrenene og lavendelblomstene til å lage lavendelolje selv om vinteren. Du trenger følgende ingredienser:

 • Tørkede lavendelblomster
 • Engangskrukke med lokk
 • Vegetabilsk olje (olivenolje er perfekt)
 • Pipetter flasker, 30 ml hver

Tilberedning: Løsne først de tørkede blomstene fra grenen og legg deretter en håndfull i engangsglasset. Hell olivenoljen på lavendelblomstene, lukk engangskrukken og legg den et mørkt, men varmt sted (for eksempel i kjøkkenskapet). La lavendeloljen sitte i en måned, men rist engangskrukken daglig slik at olivenoljen binder lavendelblomstene raskere. Deretter kan du filtrere av lavendeloljen, som gjøres best med en klut, og fordeles i ugjennomsiktige pipetteflasker.

Lag din egen lavendelsprayoppskrift uten alkohol og ideer til duftkombinasjoner

Du trenger også følgende materialer for å forberede romdufter eller putesprayer:

 • 40 ml destillert vann
 • 5 dråper jojobaolje eller trollhasselvann
 • 10-15 dråper lavendelolje
 • 50 ml sprayflaske
 • en trakt

Fyll først flasken halvveis med destillert vann, tilsett deretter de 5 dråpene jojobaolje. Den aromatiske oljen fungerer som basen og kan erstatte alkohol i nesten alle rom duftoppskrift. Lukk flasken og rist kraftig slik at ingrediensene blandes. Tilsett deretter de 15 dråpene lavendelolje og fyll flasken med resten av destillert vann.

Du kan eventuelt erstatte jojobaoljen med trollhasselvann. I dette tilfellet, tilsett først de 15 dråpene lavendelolje til flasken og fyll den halvveis med trollhasselvann. Fyll deretter flasken med destillert vann. Lukk dem og rist kraftig slik at ingrediensene blandes.

Lag din egen badeduft: oppskrift på luftfriskere i rommet

Lag din egen badeduftoppskrift for luftfriskere i rommet

Gjør badet ditt om til en oase av ro og stillhet! Du kan skape en god stemning med en duft av rommet. Vi forklarer hvordan du kan lage en badeduft selv. En luftfrisker på rommet er klar i noen få trinn og med liten innsats. Du trenger følgende ingredienser:

 • Mandelolje, søt, kaldpresset
 • Trepinner
 • Glassflaske med smal hals

Slik fungerer det: Rengjør først glassflasken, skyll den og la den tørke helt. Bland deretter den søte mandeloljen med duftoljene i et forhold på 7: 3. Bland for eksempel 28 dråper mandelolje med 12 dråper duftoljer du ønsker. Vi gir deg noen forslag til kombinasjoner av essensielle oljer:

Å lage romdufter selv Materialer på et øyeblikk Oppskrift

1. Kombiner 5 dråper eukalyptus med 10 dråper jasmin og 5 dråper lavendelolje for en avslappende duft.

2. 10 dråper appelsinolje og 5 dråper peppermynteolje har en forfriskende og forfriskende effekt. Tilsett 35 dråper mandelolje.

3. Duftblandingen av 12 dråper geraniumolje, 8 dråper palmaroseolje og 4 dråper ylang ylang resulterer i en blomstret aroma. Tilsett 56 dråper mandelolje.

4. Du kan lage en orientalsk duftblanding selv fra 14 dråper appelsin, 6 dråper lavendel, 4 dråper jasmin, 3 dråper ylang ylang og 2 dråper roseolje. Tilsett 63 dråper mandelolje.

Lag din egen badeduftoppskrift for luftfriskere fra naturlige ingredienser

Når du har blandet duftoljene med mandeloljen, rist flasken og stikk 8 til 10 trepinner inni. Sett flasken på et tørt sted på badet. Du kan sette luftfriskeren i rampelyset sammen med helbredende steiner som rosa kvarts og tillandsia (den såkalte luftplanten som ikke har røtter). Alternativt kan du dryppe de duftende oljene på trepinnene og deretter henge dem opp på badet. Selvfølgelig kan du også bruke alkohol til å lage oppskriften på baderomsdufter. I dette tilfellet, bare tilsett 10 ml alkohol, for eksempel vodka, til flasken. Duften av rommet ditt vil vare lenger. Hvis duften av luftfriskeren blir for intens, kan du fortynne duftoljene med destillert vann i et forhold på 1: 1. Dette betyr at til 30 dråper duftende oljer må du tilsette 30 dråper vann.

Previous Post
12 vitenskapelige eksperimenter for barn – enkle og interessante DIY -spill med vann og fysikk
Next Post
Lag ditt eget teppe for et elegant interiør – 4 instruksjoner