15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Barnespill og kunsthåndverksideer – slik holder du barna opptatt i dårlig vær!

barnespill håndverk ideer papp bygge ditt eget slott

Små barn er veldig aktive og vil alltid gjøre noe nytt – dessverre lar det dårlige været noen ganger dem ikke bruke fritiden i hagen eller i parken. Da kreves kreativitet – for de minste skal ikke kjede seg innendørs heller og sitte foran fjernsynet. Mange barneleker og håndverksideer gir et alternativ til friluftsliv – enten de er alene eller sammen med venner – disse forslagene vil garantert skape sensasjon og vil gi glede. Og selvfølgelig kan foreldrene være med – det er veldig gøy på den måten. Aktivitetene er også egnet for spesielle anledninger – for eksempel hvis barnet har bursdag om høsten eller vinteren.

Barnespill og håndverksideer for innendørs – bevegelsesspill

barnespill håndverk ideer hula hoop dekk spill

Spesielt små barn kan ikke holde føttene i ro – de er ofte veldig aktive hele dagen. I dette tilfellet kommer mange bevegelsesspill til unnsetning – de fremmer motoriske ferdigheter, holder deg i form og gir variasjon. I tillegg er de alltid en flott anledning til å invitere venner hjem. Flere barn kan leke i timevis med en hula hoop – for eksempel bygge en “tunnel” av flere dekk. Et annet populært spill er den såkalte “kjeden gjennom bøylen” – barna holder hender og står i en sirkel, ett barn får hula bøyle. Målet – alle spillere må klatre gjennom dekket uten å bryte kjedet.

Barnespill i dårlig vær – fiskespill

barnespill håndverk ideer fiske spill stoff fisk

Fiskespillet var populært allerede på 1800 -tallet. Barna fisker etter kunstfisk med en magnet fra et fartøy. Det selvlagde alternativet er vist ovenfor – fisken er sydd av stoffrester, og en binders er festet til hver fisk. En magnet limes til en snor, selve snoren er bundet til en pinne. Barnet sitter på en lenestol og prøver å fange fisken. Det blir vanskeligere hvis fisken får forskjellige poeng avhengig av fargen.

Barnespill og håndverksideer – trådspill i stort format

barnespill tinker ideer thread play hall regnvær

Heksens spill (fremdeles kalt trådspill) blir omdefinert. Alt du trenger for ferdighetsspillet er en streng av forskjellige farger og tape. La kreativiteten gå fri og lag en “trådfelle” for de minste – de vil definitivt glede seg til utfordringen. Det er best å gjøre gangen til en lekeplass – det smale rommet er ideelt for dette formålet. La aldri barna være uten tilsyn mens de leker, det er fare for kvelning, spesielt for små barn under 4 år.

Barnespill og håndverksideer – bilrennbane på barnerommet

barns spill tinker ideer autorennbann tape tape tinker

En racerbane gir timer med underholdning – du trenger ikke engang å investere i et dyrt leketøy! Kjøp i stedet rengjøringstape – dette er et alternativ til malertape som ikke etterlater noen merker selv etter lang tid. Du kan bruke den til å markere gater og parkeringsplasser for lekebilene på gulvet i barnerommet, og du kan lage tunneler og broer av papp.

Barnespill for innendørs – tinker skittles

barnespill håndverk ideer bowling plastflasker tennisball

Du kan lage et innendørs keglespill på 5 minutter – du trenger maling, 5 plastflasker og en tennisball. Fyll flaskene med vann, mal keglesettet med barna, og det nye favorittspillet i huset ditt er klart. Hvis du har flere barn, kan du organisere en konkurranse.

Barnespill og håndverksideer – rollespill vekker fantasien

barneleker og fikler ideer innendørs dukketeater

Dukketeater er en spesiell opplevelse for barn fra 2 år. I stedet for bare tilskuere kan de små nå leke med og la fantasien løpe løpsk. Du kan spille ditt favoritt eventyr for foreldrene dine eller bringe dine egne historier til liv. Dukketeater øker konsentrasjonen, utvikler hukommelse trinn for trinn og gir muligheten til å uttrykke og bearbeide egne følelser. Spesielt med små barn er det vanligvis mangel på muligheter for uttrykk, så dukketeater muliggjør kommunikasjon gjennom visuelt språk.

Romreiser internt

barneleker, tinker, ideer, kartongrakett

Rollespill er spesielt populært blant barn fra 3 år – for det meste spilles drømmer, eventyr eller konkrete hverdagssituasjoner. I begynnelsen er de enkle historier, senere blir de mer kompliserte. Fra syv år diskuteres spillene på forhånd, historien bestemmes og spillideen videreutvikles. Foreldre kan gjøre det lettere for barn å komme i gang med rollespill med passende klær og rekvisitter. På bildet ovenfor – en romfart internt. Raketten og hjelmen er laget av papp – DIY -prosjektet er ekstremt enkelt og egnet selv for nybegynnere.

Lag et teleskop for pirater av papprør

barnespill håndverk ideer kjøkkenruller karteleskop

Jo-ho-ho! Spesielt i dårlig vær kan du kombinere et rollespill med et gjemsel og organisere en skattejakt. Skjul papirbiter med ulike oppgaver som barna må løse, lag et kort med informasjon om den neste stasjonen. De riktige rekvisittene kommer til unnsetning slik at piratene kan finne skatteøya raskere. Et teleskop er laget av et langt papprør. Du kan også dekorere det med farget håndverkspapir.

Rollespill med vennene

barneleker som leker ideer rollespill innendørs

Barn foretrekker å organisere rollespill for to – da er avtalen mye lettere. I dette tilfellet er publikums rolle overlatt til foreldrene. Plysj leker, dukkehus og leke bord hjelper de minste til å sette seg inn i rollene sine.

Barnespill og håndverksideer i dårlig vær – rollespill TV -programleder 

barnespill tinker ideer tv tinker papp gjemsel

Lag et fjernsynsapparat av innpakningspapir og gi barna muligheten til å lese nyhetene eller historien før sengetid. Organiser et TV -program “Who Wants to Be a Millionaire?” I din egen stue. Så de små kan trene på å lese på en leken måte.

Maling og tegning – maleriutvikling i barnehagealder

barnespill håndverk ideer male hender håndavtrykk

Allerede det første året begynner babyer bevisst å legge igjen merker på spisebordet når de spiser. På dette tidspunktet kan du allerede tilby de første fargesidene – for det meste fingermaling og store ark. Over tid øker hånd -øye -koordinasjonen sakte – de første virkelige bildene av mennesker og dyr blir vanligvis laget i barnehagen. Stor oppmerksomhet rettes mot ansiktet, som ofte uttrykker følelser. Dyr derimot er vanligvis malt sidelengs. Spesielt i denne alderen bør foreldre gi de minste penner og fargebøker. Vi tilbyr deg noen interessante alternativer til den klassiske maleboken.

Barnespill og håndverksideer – datamaskin og tavle i ett

barnespill håndverk ideer papp datamaskin svart plate maling

Det neste håndverksprosjektet fremmer kreativiteten til barn mellom 3-6 år. Datamaskinen er laget av papp, skjermen blir deretter malt med tavlemaling. Barna kan tegne på den med kritt. Et veldig passende leketøy når du er på farten. I bilen, for eksempel, gir det klassiske tic-tac-toe-spillet variasjon.

Fremme maleri med tall

barnespill håndverk ideer maling akvarell papp

Med en enkel maleteknikk – maleri med tall – kan barn og voksne bli kunstnere. Lag en fargemal selv ved hjelp av en CD. Bruk CD -en som mal på hvitt papir og tegn regnbuene som er vist ovenfor. La barna male dem med akvareller. Du kan spesifisere fargene med tall – dette skaper stilige fargekombinasjoner. Eventuelt kan du lage forskjellige fargenyanser sammen ved gradvis å fortynne fargen med vann.

Fritidsaktiviteter for småbarn – lek med plasticine 

barnespill tinker ideer modellering leire leke innendørs

Spesielt små barn leker med modelleringsleire og liker å danne enkle figurer. Deigen er egnet for barn opp til tre år – den finnes på markedet som en bakeblanding. Tilsett først vann og rør godt. Resultatet er en modelleringsleire som er ideell for modellering. Om ønskelig kan de ferdige figurene deretter stekes.

Barnespill og håndverksideer for innendørs – magnetbrett på barnerommet 

barnespill håndverk ideer magnetisk brett hjemme

Maling og modellering er tydeligvis veldig gøy, men de setter stort sett spor av skitt over hele huset. Magnetbrettet på barnerommet nyter stadig større popularitet som en alternativ fritidsaktivitet – det er mange magnetiske spill, bokstaver og gåter å velge mellom.

Håndverksidé for småbarn – lag din egen nudlekjede

barnespill håndverk ideer innendørs lage nudlekjeder selv

Småbarn prøver å leke med maten sin. Dette tolereres sjelden under lunsj, men på ettermiddagen kan barnet eksperimentere med mat – selvfølgelig bare under oppsyn. En håndverksidé som garantert blir mye moro, er nudlekjeden. Det fremmer finmotorikken og vekker fantasien. De nødvendige materialene er: pasta i forskjellige former, hyssing, treperler, rhinestones, akvarell, børster. Tre først pastaen, rhinestones og perler på snoren, og mal dem deretter med vannfarge. fullstendig!

barnespill lage ideer om å lage mat sammen

Mens barna oppdager verden mens de leker, må foreldrene gjøre det tidkrevende husarbeidet. Barna får selvfølgelig hjelpe – småbarn kan for eksempel rydde opp ved lunsjbordet, støvsuge og organisere barnerommet. En klar liste med de daglige oppgavene til alle familiemedlemmer hjelper med organisasjonen. De kan også delta i matlagingen – og få si hva som spises.

Å leke med byggeklosser fremmer matematiske ferdigheter?

barneleker og kunsthåndverksideer i lego småbarn

Å leke med byggeklosser trener tredimensjonal oppfatning, utvikler finmotorikk, vekker kreativitet og skaper samtidig rom for kreativ frihet. Forskere fra Storbritannia utførte nylig en studie og fant at lek med Lego og lignende brikker fremmer matematiske ferdigheter. Ikke rart at de små gleder seg så mye – nye figurer kan bygges igjen og igjen – enten det er eksotiske øyer, tårn, skip, individuelle bygninger eller til og med en liten by – mulighetene er praktisk talt uendelige.

Byggeklosser som et allsidig talent – å bygge et stablingstårn 

barnespill tinker ideer stablingstårn bygge tre

Når det gjelder barnelek og håndverksideer for innendørs, viser byggeklosser seg å være ekte allroundere. Babyer liker å bygge stablingstårn – øye -hånd -koordinering trent på en leken måte. Småbarn bygger kompliserte figurer. En ting er i alle fall sikkert – spillbitene gir ren underholdning i dine fire egne vegger. Når været er dårlig, kan det arrangeres en spilldato der venner kan komme sammen og ha det gøy sammen.

Barnespill og håndverksideer for innendørs – lekehus laget av papp

barneleker tinkerideer lekehus lag papp selv

Barn trenger også personvern – et lekehus på barnerommet blir et tilfluktssted hvor de kan slappe av. Og om kvelden kan det lille huset brukes som lagringsplass for barneleker. Håndverksprosjektet er ekstremt enkelt og egnet selv for nybegynnere. Alt du trenger er en eske og maskeringstape. Takket være den enkle konstruksjonen, passer lekehuset harmonisk inn i det puristiske eller skandinaviske barnerommet. Om ønskelig kan den males med akvareller.

Lag et dukkehus av en skoeske

barnespill håndverk ideer dukkehus skole skoeske

Du kan lage et dukkehus i skoeske på mindre enn en time. Eksemplet ovenfor er blitt omgjort til en skole med tavlemaling og minitegninger. Lego minifigurer fungerer som dukker. Den plassbesparende designen er spesielt praktisk i små barnerom.

Dukkehus laget av skokasse til jenterommet

barnespill håndverk ideer dukkehus skokasse lag deg selv

Jenter gleder seg spesielt til dukkehus – denne varianten ble også laget av skoeske og tilbyr et nytt hjem for Barbie og Ken. Fargerike stoffer ble limt på sidene og på gulvet, slik at designet ser lykkeligere og mer innbydende ut.

barnespill håndverk ideer dukkehus papp innpakningspapir

Den tredje varianten for dukkehuset kan tinkeres med litt dyktighet på en morgen. Selvfølgelig kan den lille prinsessen hjelpe og bestemme utformingen av de enkelte rommene. Fargerike stoffer, innpakningspapir og filtkranser gir dukkehuset karakter over.

barnespill håndverk ideer papp dyr hus

Ikke bare Barbie og Ken trenger overnatting, plysj lekene kan også se frem til et nytt hjem på barnerommet – det lille huset på bildet ovenfor er dekorert med frimerker av dyremotiver.

Bevegelsesspill med venner, rollespill med familien, fritidsaktiviteter med fargesider og modelleringsleire, lek med byggeklosser eller bare slappe av i det hjemmelagde lekehuset – mulighetene er praktisk talt uendelige og det er ingen grenser for din egen fantasi. La deg inspirere av forslagene våre og diskuter ideene med de minste. Fremfor alt er det viktig at alle har det gøy med håndverk og engasjert deltar i alle spillene. For når været er dårlig, kan familien nyte å være sammen, gjøre noe sammen og bli bedre kjent med hverandre mens de leker. Selvfølgelig rydder alle opp etterpå.

Previous Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon
Next Post
DIY adventskalender – 3 enkle ideer til julekalendere å lage selv