15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk med korker – 30 kreative gjenvinningsideer for daglig bruk og som dekorasjon

tinker med kork ideer-instruksjoner-dekorasjon-hverdags-smykker

Nok en gang vil vi gi alle gjenvinningsfans noen gode håndverksideer. I dagens artikkel vil vi vise deg kreative ideer som du kan bruke til Lag med kork å kunne bruke. I tillegg til det velkjente oppslagstavlen, er det mange andre originale ting du kan lage. Så ikke kast korkene lenger, saml dem og tilbring spennende håndverk ettermiddager for å dekorere hjemmet ditt fantastisk senere!

Husflid med korker – tavle laget av vinkorker

tinker med korkoppslagstavle-gjør-det-selv-jul-kork-materiale

Et pinnebrett er absolutt klassikeren blant ideene for å tukle med korker. Ta en pute. Dette kan bestå av papp, metall eller tre. Fest deretter korkene oppreist på denne bunnen. En annen variant er å fylle en bilderamme eller et brett med korkene og designe et tavlebrett, som i eksempelet ovenfor. Kork kan også males fantastisk.

Lag med korker – resirkulering av vinkork

Tinker med korkveggdekorasjon-diy-sirkel-mønster-design-pinboard

Hvis du lager et pinnebrett av korker, kan du lage et mønster du ønsker. For å gjøre dette, plasser korkene i forskjellige retninger, bruk hele kork eller skiver, halv kork eller en kombinasjon av forskjellige varianter. Pinnebrettet kan også ha en rund eller uregelmessig form, som disse ideene for korkhåndverk for pinnebrett.

Bilde ramme idé

tinker med kork bilderamme-idé-enkel-treramme-foto

Vi finner måten denne bilderammen ble designet for å være veldig original. Bruk en stor og en liten ramme som du limer på en overflate. I tillegg må baksiden av puten kuttes ut i området på den lille rammen slik at du kan endre bildene. Deretter kan du begynne å tukle med korker. Bare fyll ut rommet og eksperimentere med mønstre.

Husflid med kork – pen krans

tinker med kork krans-dør-krans-kunstig-blomst-bregne-bånd

Hvis du tinker med korker, kan du lage en vakker krans som denne selv. Avhengig av de ekstra dekorasjonene, kan du matche kransen til en bestemt anledning. Vårblomster egner seg for eksempel til en vårkrans, snøfnugg til en vinterkrans. For å lage korker trenger du også perler. Bytt perler og korker og tråden med snor.

Design skuffen

tinker med korkbrett-bordplate-glass-vindruer

Dette runde brettet ble først dekorert med en kork og deretter utstyrt med en glassplate. Kanskje finner du også et brett som allerede er utstyrt med glass. Hvis du tinker med denne ideen med korker, kan du bruke den til å lage en attraktiv side eller et salongbord ved å legge til matchende bordben.

Lag med korkunderlegg

tinker med korkpropper korkunderlegg-trerammer-gryter-panner

Praktiske coasters med kork kan også tinkeres på samme måte, bare uten en glassplate. Du kan deretter bruke dette til å beskytte spisebordet mot varme gryter eller panner. Men denne håndverksidéen er også egnet som et lite pinnebrett til kjøkkenet. Gjør noen fornøyd med håndverksprosjektene og bruk dem som en gaveidé.

Lag korkunderlegg

tinker med korkunderlegg-glass-borddekorasjon-skinn-bånd

Dette er en annen variant for coasters. De er egnet for mindre beholdere som glass, men kan selvfølgelig også gjøres større. Du trenger ikke hele korkens lengde. Bruk kork eller tynne skiver til å lage kork, og lim dem sammen i hvilken form du vil. Deretter kan du dekorere kanten på coasters med syntetisk skinn eller et annet materiale.

Lag med korker – instruksjoner for vaser

tinker med korkpropper vaser-instruksjoner-glass-lim-resirkulering

Disse vasene er også veldig vakre, gjort enklere enn du kanskje tror. Siden korkene som sitter fast ikke er spesielt vanntette, trenger du beholdere av glass. Og så er det bare å sette de innsamlede vinkorkene på dem for håndverk med kork. Du kan bruke hele lengden igjen, kutte dem i to på langs eller på tvers, eller bruke skiver.

Dekorasjon å sette opp

tinker med korkdekorasjon-bokstaver-initialer-maleri-rosa-lilla

I prinsippet er disse bokstavene laget på samme måte som pinnebrettet. For å lage håndverk med kork trenger du en mal i form av den valgte bokstaven. Materialet spiller ingen rolle. Lim deretter på korkene, som du også kan male på forhånd som du ønsker. Det er best å la korkene ligge litt over kanten på puten slik at det blir mindre merkbart.

Korkdekorasjon til veggen

tinker-kork-hjerte-vegg-dekorasjon-rosa-rosa-gaveide

Hva med å lage et veggmaleri av vinkorker? Velg et motiv. Dette hjertet ble designet i et ombre -utseende. Form først hjertet og estimer deretter hvilke korker som skal males med hvilken farge. Etter maling kan du sette sammen korkene eller lime dem direkte på en overflate du har designet selv. Nok en flott gaveide som du kan bruke til håndverk med kork!

Tinker fuglehus

tinker-kork-fuglehus-dekorere-vin kork-tretak

Du kan til og med lage et fuglehus av vinkorker. Siden bare korkene danner for mange sprekker som ikke kan holde regn borte fra innsiden av huset, bør en grunnstruktur av tre bygges først. For håndverk med kork kan du også bruke et ferdig trehus og deretter dekke det med kork. For taket, bruk treskiver som etterligner fliser.

Krans av korker

tinker-kork-krans-speil-frigolit-ring-lim

Her kan du se en annen variant for en krans. En isoporring ble valgt for denne modellen og deretter dekket med en kork. For håndverk med kork, kom med forskjellige mønstre for å gjøre kransen spesielt attraktiv. Du kan bruke den til å dekorere vegger, dører eller, som her, speil og skape interessante blikkfang.

Gjør mobil selv

tinker-kork-lampe-lysekrone-rustikk-loslitt-elegant

Du kan bruke en slik mobil til forskjellige møbleringsstiler og også lage din egen med kork. Små øyer er satt inn i korkene. Du knytter garn i forskjellige lengder til det, som du deretter knytter til en ring. Du kan også utstyre mobilen med en stikkontakt og deretter bruke den som en lampe.

Dekorer kurv

tinker-kork-kurv-idé-lim-resirkuler-vinflasker-enkelt

Hvis du vil ha en pen piknikkurv, kan du prøve dette korkprosjektet. En ferdig kurv er enkelt designet med hele korker på utsiden. Det er best å begynne på toppen og jobbe deg ned. Lim de enkelte radene forskjøvet fra hverandre, slik det gjøres med muring. Dette skaper et mer interessant mønster.

DIY møbler

tinker-kork-møbler-deco-lenestol-gjør-det-selv-upcycling

Du kan til og med krydre gamle møbler med kork. Det er utvilsomt en slitsom jobb som også krever mye kork, men du kan gi gamle møbler et nytt utseende. Ved å pusle med korker kan du krydre lenestoler, stoler eller benker og bruke dem innendørs eller på terrassen.

Lag med barn

tinker-kork-barn-figurer-ugle-filt-diy

Barn vil også glede seg over å tukle med kork. Og du kan bruke de mottatte figurene til dekorasjon etterpå. Ugler er spesielt populære for tiden. De er laget av filt og pins for øynene. Siden det er veldig enkelt å jobbe med filt, kan dine små hjelpe uten problemer. Figurene er også egnet for å spille.

Håndverk for enhver anledning

tinker-kork-kalkun-folz-høst-farger-barn-lager-seg-pins

Hvis du lager figurer med kork, kan du også orientere deg mot en bestemt anledning. Slike høstkalkuner, for eksempel, er perfekte for høsten. I påsken kan du lage kaniner, kyllinger eller kyllinger og til julrein eller julelver. Dekorasjoner kan lages raskt med filt i matchende farger.

DIY -frimerke laget av korker

tinker-kork-stempel-barn-farge-mønster-tinker-idé

Frimerker er en fin måte å lage bilder eller gratulasjonskort på. Ofte har du imidlertid ikke det riktige stempelet for hånden, eller du finner ikke motivet du trenger. I dette tilfellet kan du ganske enkelt tinker ditt eget stempel med korker. For å gjøre dette, blir ønsket motiv ganske enkelt skåret inn i korken med en kniv.

Lag smykker selv

tinker-kork-kjede-anheng-original-gave-knapper-fargerike

Et flott blikkfang for det stilige antrekket er smykker laget av vinkorker. Det er mange forskjellige varianter for dette, som inkluderer halskjeder så vel som øredobber. Anhengene ovenfor består av knapper og metallskiver med hull. Et øye er også lagt til på den andre siden som en kjede kan tres gjennom.

Stemplede tilhengere

tinker-kork-anheng-kjede-nøkkelring-trykk-motiver

Du kan se en annen idé for tilhengere her. For å lage håndverk med korker, kutt først i skiver. Du kan deretter slipe disse for å få en glatt overflate. Dekorer deretter rutene med eventuelle stempler og motiver, hvoretter du kan male dem i farger. Legg et lite øye i hver av rutene, og anhengene er klare.

Mini terrarium som nøkkelring

tinker-kork-terrarium-idé-mose-jord-prøverør-tilhenger

Du har sikkert sett terrarier for planting som dekorasjon. Du kan lage en mini -versjon selv ved å fylle prøverør med småstein, jord og planter som er egnet for dette formålet. For eksempelet ovenfor ble det brukt mose. For håndverk med kork, utstyr vinkorkene med slike “lokk” som du sikkert kan finne i en jernvarehandel. Glassene er spesielt enkle å fylle med en selvlaget trakt av papir. Tilsett noen dråper vann for å fukte mosen. Du kan også sette en magnet på reagensrøret for å dekorere kjøleskapet.

Husflid med kork – arrangør for smykker

tinker-kork-oppslagstavle-smykker-arrangør-hengende-kjede-øredobber

Igjen ved hjelp av pinboard -prinsippet, kan du også lage en slik arrangør. Forskjellen er at du i stedet for å bruke pinner stikker små kroker inn i korkene. Du kan deretter henge opp øredobber og kjeder på disse krokene og ha dem alltid klare til hånden. Hvis du lager dette tilbehøret med korker, trenger du ikke lenger slite med knyttede smykker fra smykkeskrinet.

Lag dørmatte med korkekegler

tinker-kork-dørmatte-bad-innredning-tilbehør-gulv

Dette prosjektet er egnet for gulvmatter på den ene siden, men kan også brukes til å lage plassmatter eller bordløpere. Bruk en enkel, sklisikker matte for håndverk med kork, som du deretter holder med korkene. Du kan også bruke stoff som lin til bordløpere. Fest korkene med varmt lim.

Serviettringer laget av kork

tinker-kork-bord dekorasjon-serviett-ring-perletråd

Og mens du allerede er i ferd med å lage dekorasjoner til bordet, kan du også lage slike serviettringer med en gang. For håndverk med kork trenger du også wire og noen tilfeldige perler som er gjenget på tråden. Tråden settes deretter inn i de to sidene av korken. Nå kan du rulle opp servietter og dekorere dem med ringene.

Korkhåndverk ideer for bilderammer

tinker-kork-brett-ramme-kork-idé-pen-mønster

Som kjent kommer bilderammer i et stort utvalg av design og stiler. Men hvis du vil dekorere veggen med noe hjemmelaget, kan du også dekorere en ferdig ramme med kork. For å lage med korker, bruk hvilken som helst ferdig ramme eller bygg en selv. Du bestemmer hvilket mønster du designer. Eksemplet ovenfor med et brett er et flott alternativ til pinnebrettet.

Magneter laget av kork

tinker-kork-magneter-gjør-det-selv-magnet-stripe-kjøleskap-dekorasjon-foto

Hvis du har noen korker med vakre design, kan du gjøre dem om til praktiske magneter og bruke dem på kjøleskapet, en magnetisk vegg eller andre magnetiske overflater. Du er også velkommen til å male eller stemple motiver selv. For å lage med korker, del korkene på langs i to. Lim en magnetstrimmel til den flate siden, og magnetene er klare.

Idee til hagen

Tinker-kork-grønnsak lapp-urtehage-bokstaver-bord-navneskilt

Kork kan til og med brukes som en liten hjelper for de tøffe. De egner seg som små bord som du kan merke sengen med. Så du vet alltid nøyaktig hva som er plantet hvor. Skriv navnet på grønnsak- eller krydderplanten på en kork, stikk en Schschlik -spyd i korken og legg den deretter på riktig sted i sengen. Du kan også bruke en gammel gaffel i stedet for en spyd til håndverk med kork.

Lag mønstret korknålbrett selv

tinker-kork-veggmaleri-gjør-det-selv-mønster-naturlige materialer

Her kan du se en annen ide om hvordan du kan gjøre et pinsett spesielt attraktivt. Som du kan se, med litt fantasi, er flotte dekorasjoner mulig. Bruk et slikt design som et tavlebrett, eller dekorér en vegg. Lag noen former og mønstre for veggmaleriet og gjør deg selv eller noen andre lykkelige.

Previous Post
Bygg din egen garderobe – et skap med en skråning
Next Post
Hageredskaper og tilbehør – motorsager, gressklippere og lignende gir støtte til hagearbeid