15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygg dekorative bietrauger med disse instruksjonene og bier gjør noe godt

Bikummer er bygget med forskjellige materialer for hagen og andre insekter

Ikke bare vi mennesker og de “store” dyrene lider av sommervarmen. Insekter, inkludert selvfølgelig biene, blir tørste og leter desperat etter litt vann. Og med alt det harde arbeidet du fortjener det, tror du ikke det? Hvis du fortsatt leter etter en ny, original dekorasjon for hagen din, kan et bietrå være akkurat tingen. Fordi du ikke bare får et vakkert blikkfang, men også gjør noe godt for insektene. Og hvem vet, kanskje en liten fugl kan gå seg vill i hagen og der for å ta en fin dukkert. Hvis du leser om en bie som vanner for første gang i dag, er du sannsynligvis nysgjerrig. I dag vil vi vise deg, ved hjelp av forskjellige eksempler, hvordan du enkelt kan bygge et bietrå. I tillegg til instruksjonene, vil du også motta noen viktige tips.

Fordeler med bivanningssystemet

Bier trenger tilstrekkelig væske om våren og sommeren

Bivanningen er ikke bare gunstig for biene. Du kan også finne litt hvile med deres hjelp. Fordi så snart det er tørt i flere dager, har biene ikke lenger nok nektar, og de prøver å finne væsker andre steder. Dette betyr at biene gjør seg komfortable ved kjæledyrets drikkeskål eller ved vannkranen i hagen, ved barnebassenget eller regnfatet. Dette øker selvfølgelig risikoen for å bli stukket, spesielt for barn. Men hvis du bygger og setter opp et bietrå, kan du lokke biene vekk fra disse vannkildene på en målrettet måte. Spesielt hvis du avler bier selv i hagen, kan du unngå problemer med naboene med tilstrekkelige vanntrenner. Bier bruker vannet ikke bare for å drikke, men også for å holde bikuppen kjølig.

Hva er nødvendig?

Bygning av bier til hagen - enkle DIY -prosjekter å etterligne

Beholderen

Heldigvis er det en ekstremt enkel oppgave å bygge et drikkekar for bier og gi dem vann på den måten. I utgangspunktet er alt du trenger en beholder og noen dekorative steiner. En bolle eller en litt dypere tallerken brukes best som beholder. Materialet spiller ingen rolle. Porselen, leire og metall er alle egnet. Metall som ruster bør imidlertid ikke brukes. Plast bør også unngås hvis du bygger et bietrå, siden det er bevist at mikropartikler slippes ut i vannet.

Biene kan bedre holde seg til en grov overflate og drukner ikke

Landingssteder

Du kan bruke grus som stein eller mindre elvestein når du bygger bietråget. Glassstein, som blant annet brukes til å sette opp akvarier, er også egnet og ser til og med veldig elegant ut, ettersom de glitrer og glitrer fint i solen. Du kan også kombinere steinene med andre ting som bark, pinner eller skjell, med tre som flyter fantastisk på vannet. Det samme gjelder korker. Mos, på sin side, suger ideelt opp fuktigheten og slipper den deretter ut igjen, noe biene har godt av. Alle disse tingene tjener til å beskytte biene mot å drukne. Vannet bør ikke være for dypt, fordi biene kan gli raskt av og deretter drukne. Stort sett er naturlige materialer å foretrekke fremfor kunstige materialer som plast. Her er en liste over passende ting å oppsummere:

 • Steiner (grus, pukk, elvesteiner)
 • Skalldyr
 • Sneglskjell
 • Pinner og bark
 • mose
 • Glassstein
 • Korker (hele korker eller skiver)
 • pinecone

Bygg hengende bietrauger

Hengende bietråer er bygget med en ildfast form og en krans laget av vinranker

Til dette effektive bietråget trenger du tråd, en glassskål eller en rund gryteform, små småstein og en krans av grener (f.eks. En vinranke). Du er også velkommen til å lage en krans selv. Men hvis du har det travelt, får du bare en ferdig. Kransens indre diameter skal være litt mindre enn stekeformen, slik at formen ikke kan gli gjennom kransen. Du bygger bietråget på følgende måte:

Klipp først fire stykker av samme lengde fra garnet. Du velger lengden selv, avhengig av hvor du vil henge trau og hvor dypt du vil at den skal henge. Da kan du også bygge bietrau med en gang. For å gjøre dette, bind garnet rundt kransen. Hold omtrent samme avstand mellom de fire punktene. Du kan knytte de andre endene sammen øverst. Du kan nå henge opp kransen. Legg deretter bakebollen i den og fordel steinene i den. Nå kan du legge til vann. Fordi formen ikke er festet i kransen, kan den enkelt fjernes og rengjøres hver dag.

Idee med vintage tallerken på stativ

Bygg beekummer med vintage tallerkener og glassstein for å sette opp i hagen

Du kan bruke hvilken som helst vintage tallerken for denne ideen. Dette kan være et unikt element fra loppemarkedet eller en tallerken som du fortsatt har på loftet, eller du kjøper en spesialdesignet tallerken. Nye plater med interessant design tilbys også. Dette skal verken være for grunt eller for dypt. Hvis du vil bygge dette bietråget, trenger du også:

 • Kabelrør eller rørledning av metall eller PVC (ca. 2,5 cm i diameter, ønsket høyde pluss 30 til 75 cm, som settes ned i bakken)
 • en trepinne / dybel (30 cm lang) – den skal passe lett inn i røret, men ikke sitte løst
 • Lim
 • Glassstein i hvilken som helst farge

Hvis du vil bygge dette bietråget, må du først ta røret og først skyve det så dypt ned i jorden som du kan med din egen styrke. Ta deretter et lite stykke rør (alternativt et treverk eller lignende), hold det på det store røret og slå det med en hammer så dypt du vil. Det mindre stykket tjener til å beskytte det store røret mot hammerslag. På den måten blir den ikke skadet. Legg deretter litt lim midt på undersiden av tallerkenen og legg trepinnen på den. La limet tørke i fred, som anbefalt av produsenten. Deretter kan du sette tallerkenen med pinnen i røret, fordele glasssteinene i tallerkenen og fylle opp med vann. Du er ferdig!

Bygg ditt eget bietrinkekar med en lykt

Bygg et bietrå selv av en lykt og en fruktfat

Et bietrough er flott som et prosjekt hvis du fortsatt har noen gamle dekorasjoner og vil bruke dem igjen. For eksempel er en lykt som har ligget lenge i en eske egnet. Du kan kombinere denne lykten med en fruktskål som ikke har vært brukt på en stund, men som heller ikke vil kastes. I tillegg til dette, hvis du planlegger å bygge denne bi -drikkeren, får du litt sterkt lim og sprer det på undersiden av lykten. Fest deretter fruktskålen til den. Når limet har tørket, kan du fylle bollen med blåskjell (eller andre ting som kork, stein eller marmor) og tilsette vann.

Ideen til en egenprodusert beholder laget av terrakotta

Bygg en beholder for vannet selv med terrakotta eller leire og maling

Hvis du også vil lage en beholder selv, kan du gjøre dette med en terrakotta- eller leiregryte for blomster og en stor tallerken. For dette formålet limes platen rett og slett på den lille gryten. Rammen kan deretter sprayes med hvilken som helst farge. Det er best å spørre om egnet lim og spraymaling på jernvarehandelen. La malingen tørke godt i minst 24 timer. Deretter kan du gå videre og bygge bietråget som vi forklarte tidligere.

Bygg beekummer – den ideelle beliggenheten

Terracotta -tallerken fylt med fargerike glassstein som en beedrikker og dekorasjon for hagen

Etter at du har bygget et bietrå, bør du selvfølgelig også finne den perfekte beliggenheten. Dette ligger ideelt til på et solrikt sted og er allerede opplyst av solen om morgenen. Dette er viktig fordi biene foretrekker varmt vann for å unngå avkjøling. Plasseringen bør derfor være så varm som mulig og fremfor alt rolig. Jo tidligere du satte opp vannpunktet, desto bedre. Fordi da har biene muligheten til å bli vant til stedet og alltid vite nøyaktig hvor de skal finne det. Det er derfor best å plassere et vanntrå i hagen om våren, så snart biene gjør sine første flyvninger. Men da må du alltid sørge for at bollen er fylt. Ellers vil biene finne en annen vannkilde og kommer kanskje ikke tilbake til din like raskt.

Hvilket vann er best?

Drikkeren for bier skal ikke være for dyp slik at biene ikke drukner

I prinsippet er vann fra springen egnet. Og mens bier ikke liker kranvann så mye, vil de også være takknemlige for det på varme dager. Imidlertid, hvis tappevannet inneholder mye klor, vil det tiltrekke seg biene. Det er derfor de liker å drikke fra bassenget så mye. Men det betyr ikke at du bør tilsette klor i vannet. Bedre å la det stå med sammensetningen, som kommer rett fra røret. Bier liker å drikke regnvann. Så hvis du har en regntønne, kan du også ta vannet ut av det og fylle beholderen etter at du har bygget bietråget.

Vannet for biene kan bli beriket med salt eller helbredende jord

Selv om sukker (ikke brunt sukker!) Og honning i vannet vil tiltrekke biene, bør du ikke legge noen av dem til drikkekummen. På den ene siden er det en risiko med honning for at sykdommer som er typiske for bier spres. Det søte vannet kan også føre til krangel mellom biene. Hvis du fortsatt vil gjøre mer enn å bare fylle trau med vann, kan du også berike vannet med salt etter at du har bygget bietråget. En mengde på 1 ts salt per 10 liter vann gjelder. Andre mineraler kan også tilsettes. For eksempel er helbredende jord veldig populært. Hvis du er usikker på befestning, kan du bare spør en birøkter om råd.

Bygg og vedlikehold bie -drikkekummer

Bygg enkle bietrauger med en tallerken for blomsterpotter og småstein

I likhet med fuglebadet, som brukes til bading og drikking, bør et bietråt være godt ivaretatt og rengjort regelmessig. Tross alt, hva nytter det å forsyne biene med vann hvis det, i stedet for å gjøre dem godt, sprer bakterier? Hvis drikkeholderen ikke holdes ren, er det akkurat det som skjer: Sykdommer kan spre seg og stillestående vann er også det perfekte grobunn for mygg, slik at myggene kan formere seg på denne måten i hagen din. Ved å bytte vann og rengjøre beholderen og steinene vil du imidlertid forhindre alt dette. Så det er ingen vits om du bygger et bietrå, men ikke tar godt vare på det etterpå.

Kjøp bivannere

Kjøp bi -drikkere med en murkrukke og en beholder for vannet

Hvis du synes ideen om å sette opp et bietrog i hagen er flott, men egentlig ikke har lyst til å bygge et selv, kan du ganske enkelt kjøpe en ferdig modell. Det finnes alle slags modeller på Internett som du kan bestille og deretter vise i hagesengen din, på terrassen eller på balkongen. Det er både stående og hengende versjoner, så du finner garantert en passende modell raskt. Drikkeren er det ideelle tilskuddet til insekthotellet, som du også kan bygge selv.

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!