15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design din egen maske – forvandle ansiktsmasken til et ekte motetilbehør

Ansiktsmasker som vi må bruke hver dag på grunn av corona -pandemien blir i økende grad til et motetilbehør. Flere og flere mennesker vender seg til mer uvanlige design for å gjøre utseendet mer interessant og få mest mulig ut av situasjonen. Hvis du er lei av de kjedelige engangsmasker, kan du tilby variasjon og designe din egen maske. I dag vil vi forklare deg hvordan dette fungerer eller hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg og hva du absolutt bør ta hensyn til. Og snart vil du kunne tiltrekke alles oppmerksomhet med ditt selvlagde design.

Design din egen maske – det du bør ta hensyn til

Design din egen maske med rhinestones for et elegant motetilbehør

Som du vet beskytter ikke maskene deg mot å bli smittet, men de beskytter de rundt deg i tilfelle du bærer patogener. For at denne beskyttelsen skal garanteres, må munnbeskyttelsen imidlertid være helt intakt. Dette betyr at du ikke bør bruke designvarianter som kan skade ansiktsmasken. Broderi og paljetter, for eksempel, er ikke tilrådelig, da dette skaper små hull som dråper og patogener kan slippe gjennom.

Unntak er for eksempel kantene på masken som ikke er i nærheten av munn og nese. Selv om masken består av flere lag, kan den øverste forsynes med et broderi.

Bruk av masker skaper bakterier på overflatene som må drepes, og dette fungerer best i hverdagen gjennom varm vask eller oppvarming i ovnen. Uansett hva du bruker, må du designe masken din selv, den må tåle en temperatur på minst 70 grader. Hvis du desinfiserer masker i ovnen, er ikke plastdekorasjoner (for eksempel knapper) egnet. Sørg for at du velger riktig materiale når du velger trådene!

Design din egen maske med disse kreative ideene

Lag din egen maske med rickrack i forskjellige farger

Nå som du vet hva du skal se etter når du designer, kan du endelig komme i gang og designe din egen maske. Til dette formålet kan du bruke en ansiktsmaske du har kjøpt, eller du kan lage masken selv.

Med farger

Design din egen individuelle maske med tekstilmaling

Du kan få maskene trykt og merket individuelt, men hvis du gjør det selv, kan du være veldig stolt av designet ditt etterpå. Vanlige tekstilblekk er ideelt egnet for dette formålet. Hvis du ikke kan male frihånd, kan du selvfølgelig også bruke sjablonger, hvorav mange finnes på Internett. Hva med for eksempel disse julemaskemalene? Skriv ut et bilde eller skrift, og klipp det deretter ut. Deretter er det bare å sette sjablongen på ønsket sted på masken og male ut motivet.

Designmaske med sprut

Design din egen maske med en enkel teknikk - lag sprut med en tannbørste

Men flotte design kan også lages uten sjablonger. En enkel linje eller sikksakkmønster, for eksempel, kan brukes av alle, og du kan også jobbe med en tannbørste og designe din egen maske: Bare ta litt maling med den og kjør fingeren over børstene. Sprutene vil se veldig interessante ut på munnbeskyttelsen! Kombiner gjerne flere farger for dette.

Spraymasker

Design din egen maske og spray den med tekstilmaling for et fargerikt design

Hva med å lage sprut på masken selv ved å bruke sprayflasker i stedet for en tannbørste? Alt du trenger å gjøre er å sette fargene i flaskene og spray dem på stoffet på en overflate. Gummibåndene skal være under masken slik at de ikke farges på samme måte. Du kan fortynne tykke tekstilmaling med litt vann til dette formålet. La deretter designet tørke og stryke masken for å sette fargene.

Tekstilblyanter

Design og tilpass masken selv med tekstilmaling eller tekstilpenner

Hvis du vil tegne frihånd, kan du også bruke de praktiske tekstilpennene, som du jobber med på samme måte som med vanlige tusjpenner. Start med en skisse med blyant, som du deretter sporer med stoffpennene. Mens du maler stoffet, bør du trekke stoffet litt fra hverandre for å få en glatt overflate. Når du er ferdig med å designe, lar du maskene hvile i 24 timer. I løpet av denne tiden bør lukten av pennene også forsvinne. Til slutt må fargen fikses med et strykejern. Legg et kjøkkenhåndkle på masken og sirkel den flere ganger ved 200 grader med strykejernet.

Rhinestones

Design elegante munnbeskyttere med enkle rhinestones

Med noen få rhinestones limt på stoffet, vil det glitre og glitre veldig fint. Den perfekte ideen for alle kvinner blant dere. Steinene kan ordnes i et hvilket som helst mønster, men kan også danne bokstaver og små motiver (f.eks. Blomster eller soler). Hvis du vil designe masken selv med disse dekorasjonene, trenger du et såkalt rhinestone stempel med et matchende vedlegg, som rhinestones festes med på stoffet.

Subtile dekorasjoner med rhinestones for feminine ansiktsmasker

Stempelet er veldig enkelt å jobbe med. Varm det først opp. Mens du venter, kan du spre strassene på stoffet slik du vil. Ta deretter stemplet og trykk festet på den første steinen. Varmen aktiverer limet på undersiden av steinen og begynner å smelte. På denne måten vil rhinestones feste seg til stoffet. Ikke ha det for travelt her. Vent gjerne noen sekunder for å sikre at alt henger godt.

Tips: I stedet for å bruke fingrene, kan du bruke pinsett eller tang for å spre steinene over stoffet. På denne måten kan det arbeides mer presist.

Design maskerer deg selv med perler

Lag en edel maske selv med perler - enkle instruksjoner for kvinner

Perler, derimot, har en veldig elegant og edel effekt. Og disse er kjent for å være tilgjengelige i et stort utvalg av farger og størrelser, slik at du kan designe din egen maske på en veldig individuell og variert måte. Spesielt hvis du blir invitert til et bryllup eller til og med bruden selv, passer et slikt design for ansiktsmasken perfekt. Så enkelt er det å designe din egen maske med perler:

Den perfekte munnbeskyttelsen for bryllup med perler

I motsetning til varianten med rhinestones, her starter du ikke med designet med perlene, men legger først litt sterkt tekstillim på området som skal dekoreres. Vent litt til limet tørker, og trykk deretter perlene godt fast på limet. Limet skal deretter tørke lenge. Tekstillimet kan vaskes opptil 60 grader, men det er fare for at perlene faller av i vaskemaskinen. Håndvask er derfor å foretrekke. Slik at masken fortsatt blir desinfisert, la masken tørke etter vask og stryke stoffet rundt motivet og på baksiden.

Design din egen maske med lapper

Bruk lapper til å dekorere ansiktsmasker - kreative og enkle å lage

Patches er også et raskt og enkelt alternativ som du kan designe masker på selv. Siden du bør unngå å sy på ansiktsmasken, er det lurt å bruke dem som strykes på. Sett moderne og kule aksenter på den ene siden av beskyttelsesmasken, eller lag en fin kant med vakre motiver.

Stryk på for å designe ansiktsmasker under pandemien

Strykejernene er utstyrt med lim, som i likhet med rhinestones aktiveres av varme. For å gjøre dette, plasserer du bare lappen på ønsket sted og stryker den i noen minutter med et varmt strykejern. Denne varianten er kun egnet for naturlige tekstiler som bomull eller blandede stoffer med høyt bomullsinnhold og skal vare lenge. Polyester, nylon og andre menneskeskapte materialer i tillegg til silke er ikke egnet for stryking på stryk. I dette tilfellet er oppdateringer det beste alternativet. Vi minner deg imidlertid om at med en variant med sying, bør området foran munnen og nesen ikke utformes.

Julemunnbeskytter

Design ansiktsmasker selv - batikkteknikk og jul med volanger

Feiringen av kjærlighet og familie nærmer seg, og noen ideer til en munnbeskytter med matchende design er veldig velkomne, ikke sant? Hvis du virkelig ønsker å tiltrekke alles oppmerksomhet, kan du også velge morsomme ansiktsmasker som modellen med eventyrlys. Men du kan også designe din egen kreative maske med tekstilmaling (også med glitter), lapper med julemotiver og rhinestones. Du kan også lage en lykkemaske selv for barn. Ikke glem også klokker som kan festes til kanten av maskene.

Finner du ikke et motiv som tilfredsstiller dine forventninger? Da er det bare å designe det selv ved hjelp av selvlagde frimerker fra en svamp. Bare ta en tynn svamp og tegn ønsket motiv (du kan bruke sjablonger til dette). Skjær deretter ut motivet ditt med en teppekniv eller en håndverkskniv og på en passende overflate. Drypp dette inn i malingen og overfør det til masken.

Med paljetter

Design din egen maske med glitrende paljetter i lyse farger

Paljetter er elegante, paljetter er blide – og de er perfekte for å dekorere ansiktsmasken. Velg sideområder eller kantene hvis du bruker dem til å designe masken selv eller bruk en flerlags beskyttelsesmaske der du bare dekorerer det øverste laget for å sikre den beste beskyttelsen.

Ytterligere ideer

Diskret dekorasjon på ansiktsmasken med lapp - fluesopp på stoff i khaki

Morsom idé for barn med dyremotiver

Morsom idé for en ansiktsmaske med en selvmalt kaninmunn

Monstre og emoji

Design dine egne ansikter på masken - monstre og emoji med tunge

Hjerteformede rhinestones og knapper

Enkel idé i lyse farger for barn med hjerteformede rhinestones og knapper

Elegant bryllupsantrekk med broderi og perler

Edel bryllupsmaske i hvitt og med perler for en trygg bryllupsfeiring

Ideer til Mardi Gras og Halloween

Morsomme ideer til masker til Halloween og Mardi Gras

Delikat blondedesign

Søt idé med blonder til feminine antrekk og bryllup

Morsomt design med en lapp i form av en munn

Design din egen maske med lapper for munter design

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner