15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gabionbelysning: Med disse ideene kan du sette steinkurvene i rampelyset!

I hagen er den riktige belysningen ikke bare funksjonell, den skaper også atmosfæriske aksenter. Hvis du har bestemt deg for å bygge gabioner i hagen, bør du ikke la dem stå i mørket om kvelden. I stedet kan du bruke forskjellige lyskilder til å vise gabionkurvene. Men hvilke alternativer er det for gabionbelysning? Vi svarer på dette spørsmålet i de følgende linjene.

Sett belysningsaksenter i hagen med gabionbelysning

Lys opp små gabionkurver i hagen

Gabions kan brukes på mange måter i hagen: fra hele vegger til små dekorative søyler til sitteplasser som benker. Alle disse designelementene ser moderne og tiltalende ut i løpet av dagen, men forsvinner i mørket om kvelden. Med de riktige lampene og lysene kan du sette steinkurvene i rampelyset. Vi viser deg nå hvordan du best gjør dette.

Gabion -belysning: Det er disse mulighetene

Gabionbelysning nedenfra med gulvspots

Når det gjelder hagebelysning, er det mange forskjellige varianter å velge mellom. Med solcellelamper, eventyrlys eller gulvlys kan du belyse inngangspartiet, setet, veggen og dekorative elementer. For å sette aksenter på gabionkurvene i hagen, er lamper, spotter og LED -rør spesielt egnet. De opplyste gabionene ser enda vakrere ut når de (delvis) er fylt med fargede glassbiter. Dette skaper fantastiske lyseffekter ikke bare om kvelden, men også om dagen. Alle muligheter for gabionbelysning blir undersøkt nærmere nedenfor.

Gabion -belysning nedenfra

Gulvspotell for belysning av gabioner nedenfra

Hvis du vil fremheve gabionelementer som allerede er bygget i hagen, er bakken spotlys perfekte for dette formålet. De kan ettermonteres og er deretter rettet direkte mot gabion. Et slikt design skaper en romantisk atmosfære i hagen, ettersom det minner om gamle opplyste bymurer på en høyde.

Gabion benk og trapp lyser med lysdioder

Men også små steinkurv kuber, gabion søyler eller en gabion benk kan vises ved hjelp av belysning nedenfra. Hvis du liker å slappe av i hagen din om kvelden, bør du på ingen måte ignorere slik belysning.

Belysningsideer for gabionveggen skjulte gulvspots

For belysning nedenfra kan du velge mellom solcellelamper og elektriske lamper. Med sistnevnte bør du imidlertid sørge for at de er egnet for utendørs bruk. Solar lamper, derimot, er vanligvis designet for utendørs bruk og er også billigere.

Gabion -søyler lyser nedenfra med LED -spotter

Bruk klassisk hagebelysning for gabioner

Etterfølgende installasjon av gabionbelysning Solar lamper

Kommersielle hagelamper kan også brukes som belysning for gabioner. Du kan montere disse direkte på steinkurvene ved hjelp av en klemme, slik at gabionene skinner ovenfra. Hvis det er en hel gabionvegg eller -vegg, må du bruke flere lamper slik at veggen blir et skikkelig blikkfang om kvelden.

Gabionbelysning ovenfra med sollys

En høybed gabion kan også dra nytte av solbelysning. Så du kan også legge vekt på den vakre beplantningen i høybedet om kvelden. Videre gir belyste høybed hagen struktur på kveldene.

Hvordan kan du belyse gabioner inni?

Gabion søylebelysning LED inne

Gabionbelysning fra innsiden er en av de vakreste ideene for å belyse de grå steinkurvene. LED -elementer er plassert i gabion, som skinner steinene fra innsiden og skaper interessante lysspill. Lette kjeder eller lysrør, som ganske enkelt innlemmes ved fylling av gabionkurven, er spesielt egnet for dette. Du kan også velge mellom et ensfarget LED-rør og et RGB- eller RGBW-alternativ, avhengig av hva slags effekt som oppnås.

Gabions fylt med glassstein og belyst

Hvis du fyller trådkurven med gjennomsiktige eller fargede glassstein eller biter, skaper belysningen en enda mer interessant effekt.

Bygg gabioner med belysning selv: slik fungerer det!

Ideer for gabionbelysning RGB med LED -slange

En gabion med belysning er ikke så vanskelig å bygge selv, men du må ta hensyn til noen få ting. Vi oppsummerer nå de viktigste trinnene.

1. Bestem deg for utformingen av gabionveggen

Gabion -vegg med knuste glasspilarer blå

Planlegg først dimensjonene og stilen på gabionveggen nøye. Bestem om du vil belyse hele gabionen eller bare en del (for eksempel en stripe) av den. Velg fargen på lyskilden, eller stol på et RGBW LED -rør, som du kan endre fargene etter som du ønsker.

2. Få steinkurvene

Gabionvegg med belysning som hagegjerde

Du kan bygge en gabionvegg selv uten store anstrengelser, men du bør kjøpe eller bestille kurvene ferdige. Siden disse må bære mye vekt, må de være laget av materialer av høy kvalitet og må testes.

3. Velg fyllmateriale

Lag et gabiongjerde opplyst med glassbiter

Det er mange alternativer å velge mellom for å fylle gabionene. Enten stein (steinbrudd, elvstein, skifer, sandstein, etc.), betong, glass, jord, blåskjell eller andre uvanlige ideer, er alt tillatt. De opplyste gabionene ser veldig fine ut hvis du inkluderer glassstein eller glassbiter. På grunn av lysoverføringen er de det beste materialet for å slippe løs lyseffekten av LED -en.

4. Installer kurvene og sett opp LED -lysene

Rund gabionkolonne opplyst fra innsiden

Start med å sette opp og fylle kurvene med materialene du har valgt. Etter den første delen av fyllingsprosessen, opprett nok plass til å sette opp LED -lysene. Plasser LED -røret på steinene og koble det til strømmen. Etter at du har satt opp lysene, må du teste at de skinner skikkelig. Det er ingenting mer irriterende enn belysning som ikke lyser.

5. Fyll til enden og lys opp

Lag gabionbelysning selv med en LED -slange

Fortsett å fylle kurvene med resten av glassbiter og / eller steiner. Plasser materialene forsiktig på LED -røret, og når kurvene er fulle, tett dem godt. Gabionveggen med belysning er klar! Alt du trenger å gjøre er å vente på solnedgang, slå på lysene og nyte den flotte atmosfæren.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer