15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygg ditt eget skrivebord – en god idé fra hyllene

vakker-skrivebord-for-symaskin

Har du noen gang hatt det problemet at du ikke vet hva du skal gjøre med alle disse filene og mappene? Hvis du rett og slett ikke har plass ved siden av skrivebordet for å sette opp flere skap eller hyller, bør du bruke et skrivebord som kombinerer både en stor arbeidsflate og mye lagringsplass. Et slikt skrivebord er noen ganger ikke bare vanskelig å finne, men i de fleste tilfeller også veldig dyrt. Men ikke bekymre deg, du kan enkelt bygge et skrivebord selv. Og for å hjelpe deg med dette, viser vi deg i dag en guide som du kan lage din egen uten mye innsats eller ressurser Bygg skrivebordet selv kan.

Bygg skrivebordet ditt selv – få hylledelene

de individuelle hyllene til skrivebordet

For å bygge skrivebordet og spesielt hylledelene, har du to alternativer. Enten kjøper du ferdige Expedit-hyller fra Ikea, som du da bare må montere, eller så kan du få brettene skåret i størrelse i en jernvarehandel, som du maler og deretter bruker til hyllen. Du trenger totalt tre hyller.

For å kunne bygge skrivebordet selv trenger du også:

industriell modell prøvebord

– et bredt trebord av eik eller annet tre til skrivebordet

– sandpapir

– Drill maskin

– Trelakk i hvilken som helst farge

– Polyuretanlakk for tetting

– 2 flate kontakter

– 4 vinkelkontakter

– 60 mm skruer

Hvis du har bestemt deg for ferdige hyller fra Ikea for å bygge ditt eget skrivebord, vil du spare mye tid med forberedelsene, men også med monteringen. Tross alt er Ikea kjent for å gjøre varene dine enkle å montere.

Og slik er skrivebordet bygget i detalj:

Skrivebord laget av tre-råvarer

 Mål de doble hyllene for å finne ut hvor bred bordplaten må være. I tillegg kan du nå også bestemme avstanden mellom disse og den tredje hyllen. Tenk på hvor langt skrivebordet skal være og hvor mye benplass du vil ha og trenger. Mål deretter den nødvendige lengden på den fremtidige bordplaten.

Tips: Gjør bordplaten litt større slik at den stikker ut. Så du trenger ikke å bekymre deg for om panelet er kuttet perfekt. Det får også skrivebordet til å se bedre ut.

 Du velger ønsket størrelse

Tre-rå-skrivebord-bygge

Du kan enkelt få bordplaten til skrivebordet ditt bygget på jernvarebutikken. Du kan også bruke oppholdet ditt der for å få malingen.

Sliping og maling er etterspurt

trehyller skrivebord

Før du begynner å male, bør du slipe bordplaten godt. Påfør deretter den fargede lakken. Etter at det første laget har tørket, påfør et annet lag. med polyuretanlakk påfører du to strøk. Men ikke glem å la malingen tørke godt etter hvert strøk.

Etter at det siste malingslaget har tørket, kan du endelig begynne å montere de enkelte delene. Bruk flate kontakter for å feste de to hyllene sammen. Bordplaten er i sin tur skrudd fast i hyllene ved hjelp av vinkelkontakter.

Den er skrudd og limt sammen

forskjellige-hyller-i-hvitt-skrivebord-bygge

Og med det er du allerede ferdig med å bygge skrivebordet selv. Hvis du vil, kan du også legge til noen dører på hyllen som er på baksiden eller lukke dem på en annen måte slik at innsiden ikke er synlig for alle.

Velg stedet du vil ha

med-hvite-hyller-skrivebord

Alt som nå mangler er å finne et passende sted for det nye skrivebordet ditt, hvis du ikke allerede har bestemt det, og deretter organisere alle mappene, mappene og eventuelle enheter. Se bare hvor pent kontoret ditt skal se ut. Og på selve skrivebordet har du nå mye plass som er vanskelig å ta helt opp. Men vi vil ikke male djevelen på veggen med en gang, ikke sant?

med farget-ben-treplate

Ideer skrivebord med en høyglanset overflate

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig