15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag vakre hageplugger av betong selv – ideer med former, fra blonder og andre

Hageplugger er en hyggelig og samtidig diskret dekorasjon for hagen, som ikke bare kan dekorere blomsterbedene, men også planter og potter. Og siden betong for tiden er et trendy og populært håndverksmateriale, vil vi vise deg i dag hvordan du kan kombinere begge deler i ett. Vi viser deg noen ideer som du kan lage vakre hageplugger av betong selv. Lær hvordan du lager former for støping for å få noen figurer.

Lag hagepinner av betong selv – bokstaver

Lag dine egne bokstaver som hagepinner av betong for fine meldinger i hagen

Bokstaver som dette er en god idé hvis du vil sende ut en melding i hagen din. Du kan lage en “Velkommen” for gårdsplassen eller en “Merry X-Mas” for julen. Du kan til og med gjøre husnummeret synlig for postbudet på denne måten. Og det beste av alt er at bokstavformer enkelt kan kjøpes ferdig, slik at du bare trenger å fylle dem med betong. Slik kan du lage denne typen betonghageplugger selv:

Lag hagestokker av betong selv - håndarbeidsinstruksjoner med 3D -bokstaver laget av papp

  • hurtigtørkende betong (håndverkbetong er finere enn vanlig bygningsbetong)
  • Beholder og plastskje (eller annet objekt) for å blande betongen
  • hansker
  • Kobberrør eller andre stenger
  • Rørskærer
  • 3D -bokstaver laget av papp i alle størrelser (i eksempelet ca 15 cm)
  • saks

DIY-idé med tredimensjonale bokstaver laget av papp til hagen

Hvis du vil lage betonghagepluggen selv, kutter du først den ene siden av papp opp og ned for å lage en form som kan fylles. På undersiden, hvor røret skal være, kutt en åpning i sideveggen og sett røret inn i den. Det bør stå dypt nok i brevet til å bli godt fikset senere. For å gjøre det lettere å fjerne papp fra betongen senere, kan du nå sprøyte innsiden med bakespray. Bland deretter betongen og fyll formen med den. Når betongen har tørket, kan du fjerne pappet. Den enkle, men vakre betongdekorasjonen for hagen er klar.

Lag former til hagedekorasjoner av betong selv

Lag former til hagepinner av betong av papp og med teip

Hvis du foretrekker å lage hageplugger med individuelle former, kan du enkelt lage dem selv. Alt du trenger er en mal med ønsket form som du kan skrive ut, samt papp og teip. Hvordan gjøre det:

Klipp ut malen din og legg den på et stykke papp. Spor omrissene med blyant. Klipp nå ut strimler av papp, som du deretter stikker oppreist ved hjelp av teipen langs disse omrissene av motivet. Vær sjenerøs med tapen for å gjøre sideveggene stabile. Legg nå til en åpning for stangen. Formen din er nå klar, og du kan lage betonghageplugger selv.

Lag blomsterpinnar med blonder

Lag din egen hageplugg av betong med blonder - vakre blomster

Slike plugger lages også veldig enkelt, fordi de ikke engang trenger en form. Hvis du vil lage de vakre blomstene som en planteplugg selv, er alt du trenger en base, betongblanding, en pinne og et stykke blonder samt garn å knytte. Og slik kan du lage hagepluggen av betong selv:

Dypp spissen i betongblandingen og vikle den rundt pinnen over underlaget. Fest deretter spissen rundt stangen i det laveste området. Sett pluggen i bakken og form blomsten med fingrene (vær forsiktig når du bruker konstruksjonsbetong!) Ved å trekke tuppen forsiktig fra hverandre på toppen. Om nødvendig kan du legge til litt mer betong her og der. Når betongen har tørket, kan pluggene skrytes som konkrete ideer for hagen.

Med flaskebunn

Lag en konkret idé for søte, hvite blomster i blomsterpotter

Vil du lage slike blomster til hageplugger selv? Da er det best å bruke bunnen av plastflasker for å beholde formen. Skjær av bunnen av en flaske, stikk en metallstang gjennom midten, og fyll enten innsiden av formen med et tynt lag betong eller spre den på utsiden. Etter at betongen har tørket, kan du male blomstene som du vil og designe så delikate modeller som på bildet eller fargerike varianter.

Avhengig av hvor store blomstene dine skal være, kan du selvfølgelig også bruke flasker i forskjellige størrelser. Lag mange blomster og bruk dem til å dekorere blomsterpotter og senger, fordi de er spesielt effektive i grupper.

Lag dekorasjon av betong selv

Lag hagepinner av betong selv - instruksjoner for former og håndverksideer

Lag en konkret idé – vakre liljer

Lag dekorasjon av betong selv - liljer som plugger til blomsterbedene

Lag betongdekorasjon selv for hage og blomsterpotter

Sommerfugl og stjernetinker for flotte plugger som hagedekorasjoner

Lag din egen snegledekorasjon av betong

Lag snegler av håndverkbetong og dekorer sengene

Previous Post
Karnevalsdekorasjoner for hjemmet – flotte karnevalsideer å lage selv
Next Post
5 hjemmelagde gaveideer som virkelig er nyttige