15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sett opp et DIY -smidighetskurs i din egen hage – Hvordan du kan bygge et hundekurs selv

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lage slalom staver leke tog små hunder tunneler

Som hundesport kombinerer et smidighetskurs smidigheten til kjæledyret ditt med god trening og kommunikasjon. I en konkurranse leder en hundefører dyret gjennom en rekke hindringer, for eksempel tunneler, dekk, pinner og vipper, der hunden er så god at den ikke får røre dette utstyret. Med bare språk og håndsignaler, leder hundeeieren sin kandidat raskt gjennom smidighetskurset med så få feil som mulig.

smidighet parcour diy hund parcour bygge deg selv hoppestang lage grønn hvit svart hundehopp

Selv om visse hunderaser og sporty hunder er preget av smidighet, spesielt Aussies og Border Collies, kan hundesport utøves av enhver hund. Selv om du ikke har tenkt å konkurrere, er fordelene med smidighetskurset for kjæledyret ditt mange. Med denne typen trening kan du forbedre dine mentale og fysiske evner mye.

Agilitykurs for kjæledyret ditt

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour menneskelig hund kommunikasjon bånd

Økt tillit mellom deg og hunden din er et annet stort pluss. Ettersom dyret behersker visse hopp og bevegelser og forbedrer atletiske ferdigheter, øker dette selvtilliten. Smidighetskurset styrker også båndet mellom hund og menneske. Når du trener og spiller sammen, lærer du å kjenne hverandre på et unikt og dypt tilfredsstillende nivå. Av denne grunn har vi satt sammen noen ideer til et DIY -hundekurs som du kan bygge selv i din egen hage i denne guiden. Bygg et smidighetskurs som er lett å montere for hunden din i bare noen få trinn og se ham vokse opp lykkeligere, sunnere og smartere.

smidighet parcour diy hund parcour bygge deg selv hoppestang lage byråkrati hundehopp labrador konkurranse kandidat hundefører

Så hvis du allerede har gitt ditt eget mediarom og en lekeplass for barna dine i bakgården, kan det være på tide å sette sammen noe for din firbeinte venn. Dette viktige familiemedlemmet fortjener også et spesielt rekreasjonsområde i hjemmet ditt. Aktive hunder har også en tendens til å holde leddene fleksible lenger, noe som reduserer effekten av aldring. Å se valpen sveve over hinder, piske rundt pinner og balansere på en vipp gir mer familieunderholdning enn å se på TV eller videospill.

Hvordan kan du bygge et smidighetskurs selv?

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lek tog valp trening hund sport

Det er et stort utvalg av smidighetskurs som du enten kan kjøpe eller bygge selv. Mange varianter som en parallell eller krysset hindring, en vegg eller viadukt, en stoppsone, en rørtunnel eller blindtunnel, en skrånende vegg, slalåm, catwalk, vippe, dekk, lengdehopp eller kontaktsoneutstyr er mulige. I dette innlegget vil vi introdusere noen av dem for deg gjennom detaljerte byggeinstruksjoner.

smidighet parcour diy hund parcour bygge din egen hoppestang lage rester kuttet ut plast tee pvc rørpose endehette kontakt

Du kan bruke PVC -rør til hundeløpet ved først å markere hver rørdel tilsvarende. Skjær hver seksjon med en treksag og skriv ned lengden på hver seksjon på enden av røret. Du vil dekke merkene senere med kontakter eller endehett.

Hoppestenger

smidighet parcour diy hund parcour bygge deg selv hoppestang lage byråkrati hundehopp labrador

En hoppestokk kan hjelpe hunden din med å bygge bakkvartene og utvikle en bedre følelse av grenser. Det hjelper også raser som er utsatt for hofteproblemer (som labradorer og tyske hyrder) med å forbedre styrken og smidigheten. Klipp først av skrapene for å lage lommene du vil feste endene på hvelvingspinnene til.

smidighet parcour diy bygg din egen hund parcour lag hoppestangfolie rødt tape satt sammen

Merk fire tees i midten på den ene siden av midtlinjen og sett et rørstykke inn i den ene enden av tee for å holde det på plass. Fest den andre enden av røret på en arbeidsflate og kutt det av igjen med trekksagen. Drei deretter delen og skjær parallelt med den for å fjerne den større siden av senterutløpet. Det som er igjen vil holde hoppestangen på plass, mens den lett kan løsne slik at hunden din ikke kan skade seg selv i prosessen.

smidighet parcour diy hund parcour bygge selv slalåmstenger lage støtter legge til base foundation

Monter den ene siden av hoppet i denne rekkefølgen: T-stykke, et ca. 14 cm langt rør, kuttet T-stykke, et ca. 17 cm langt rør, kuttet T-stykke, et 40 cm langt PVC-rør og til slutt endehetten. Bruk en gummiklubbe for å klemme hver tilkobling til røret i kontaktene hviler mot skulderen. Sentrum av hver pose skal stikke 20 og 40 cm fra gulvet.

smidighet parcour diy hund parcour bygge deg selv hoppestang lage byråkrati vikle hundehopp

For å holde sidene oppreist, sett inn et 12-tommers rør i hver utgang på den nedre tee og match en med en endehette og med en annen tee. Skyv to 30 cm lange rør med endehetter inn i bunnen for å stabilisere enheten. Fortsett til den andre siden ved å plassere et omtrent 120 cm langt rør mellom de to. Fest fire striper med byråkrati rundt hver hopphylle og flere rundt hver side for større synlighet av smidighetskurset.

Slalåmstaver som smidighetskurs

smidighet parcour diy bygge hunden parcour selv lag slalom staver leke tog liten hund slange gjennom

En rad med seks slalåmstaver kan holde hunden din i bevegelse ved å trene ledd og muskler til å slynges. Start med tre, og legg deretter til mer etter hvert som hunden din utvikler seg. Koble først brikkene til fundamentet.

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lage slalom staver koble t-stykker

For å være sikker på at basen for slalåm ikke snur, må du først koble hvert 45 cm langt stykke til siden av et T-stykke. Hammer rørene tilbake med en gummiklubbe og bor et hull gjennom T-stykket inn i røret. Koble de to med en en-tommers settskrue.

smidighet parcour diy bygge hunden parcour selv lag slalom staver leke tog hund slange gjennom

Still slalåmstengene på linje ved å feste teene foran dem for å danne en lang linje. Sett inn et 12-tommers rør i teesene på hver ende av fatet og monter hver med en albue, et 2-tommers rør og en endehette. Sett deretter inn et ca 1 meter langt rør med en endehette i hver av de seks T-stykkene.

smidighet parcour DIY hund parcour bygge selv lage slalom poler justere

Legg hele raden på en flat overflate i hagen for å holde alle slalåmpælene parallelle. Merk en linje som går mellom hver tee og pipe på stolpene, slik at du kan holde dem rette når du setter inn skruen. Bruk et bor for å bore et hull i hver ledd, og sørg for å holde merket på linje. Fest disse tilkoblingene igjen med setteskruer på 2,5 lengder.

smidighet parcour diy bygge hunden parcour selv lag slalom staver spille tog hundefører

Still stengene loddrett opp mens du skyver beina i hver ende til motsatte sider av pinnene. Du bør kunne lage en stor Z -form med dette. Med slalåmstolpene rett opp og ned, bor og forsink en låseskrue gjennom begge ender av hver albue i hver ende. Pakk to strimler med blå tape på toppen og bunnen av hver slalåmstang og en stripe i midten.

Bygg en vippe selv

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lage en vippe

Balanse på en vipp kan gjøre hunder tryggere og mer kjent med kommandoene dine. Fra disse skal kommandoene “Kom!”, “Stopp!” Og “Stå stille!” Utføres spesielt hensiktsmessig. Bruk et trebord til dette og finn balansepunktet først.

smidighet parcour diy hund parcour bygge deg selv vippe lage treplate likevektspunkt finn vippepunkt målemerke

Merk vippepunktet til vipperen langs en hylle, for eksempel 20 cm lang. Hvis dette svingpunktet fjernes fra inngangssiden av vippen, senkes svingen så snart hunden krysser den. Merk to linjer på 5 cm fra hver side av vippepunktet og ytre linjer som stikker ut på 7 til 20 cm fra kanten. Nettet vil senere bli opprettet der ved hjelp av en roterende ovnsprosess.

smidighet parcour diy hund parcour bygge selv vipp lage trepanel midt i pvc roterende rørboring

Fest hullene på et gammelt lærbelte på trådkorset for å få plass til bolthodet. Dette vil deretter skylle med toppen av brettet. For å gjøre dette fjerner du stroppen og borer en fjerdedel av dybden på hvert hull med en drill / driver utstyrt med en 1,5 cm bit.

smidighet parcour diy dog ​​parcour bygge deg selv vipp lage treplate midt i pvc roterende rør med bolter

Bor resten av hvert hull med et 1 cm sett. Plasser 30 cm lengde på et 2 cm tykt PVC-element som fungerer som et roterende rør i beltet med hullene i treplaten justert. Fest det hele på hyllen med 1,5 cm flate skruer. Plasser stroppen med fire skiver på hver skrue. Bruk en flat skrutrekker og justerbar skiftenøkkel for å stramme en låsemutter på hver skrue.

Mal og fest balansevekter

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour male vippen med hvit grunnmaling

Du kan male vippen for smidighetskurset med hvit grunnmaling. Når primeren er tørr, tegner du et 30 cm bredt område over svingpunktet med papirbånd og maler kontaktområdene på hver side av treplaten med gul maling, som du kan blande med et antiskli-belegg.

bygge smidighet parcour diy dog ​​parcour selv bor skrutrekker feste balanseringsvekter til vippen

Bruk to vekter for å senke brettets nedstigning når en hund er på den. Du kan lage disse elementene til hundeløpet selv ved å fylle et 30 cm langt rør med grus og forsegle det i begge ender. Fest vektene så nær enden av inngangssiden som mulig uten å løfte brettet av gulvet. Fest motvektene med metallbånd og skruer.

Monter basen på vipperen

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lage en vippe montere en base for en vippe

Lag denne smidighetsparken ved å lage to boksformede støtter som forbinder deg med en gangbro. For å bygge bunnen av den første siden, klem en albue, et 50 cm rør, en tee, et annet rør av samme lengde og en annen albue.

smidighet parcour diy bygge din egen hund parcour lage en vipposisjon en treplate på støtteben med en bar

Gjenta prosessen for å lage toppen. Koble toppen og bunnen ved å sette inn to 3-tommers rør og en tee mellom albuene i hver ende. Bygg en andre side og installer 35 cm rør mellom T-brikkene i midten av gulvet og på sidene av rammene.

smidighet parcour diy dog ​​parcour bygge deg selv vippe lage trebrett hundesportstrening

Bruk en hammer for å justere beslagene, men ikke stram det øverste tverrsnittet og hjørnet. Pakk strimler med gul tape rundt basen igjen slik at hunden din kan se smidighetskurset tydelig. Plasser planken på de forhåndskonstruerte støttebena og skyv 5 cm-røret på vippen over gangbroen. Koble til nettet og det siste hjørnet. Trykk på alle tilkoblingspunkter for å sikre at strukturen er godt sikret.

smidighet parcour diy bygge hund parcour deg selv catwalk shepherd crossing dog sport training

Hvis du aldri har lært hunden din for smidighet, vennligst søk profesjonell opplæring. Feil opplæring kan skade hunden din, og du kan utvikle dårlige vaner i dine egne bevegelser. Smidighet kan være en trygg og morsom sport for både deg og hunden din, men litt veiledning er nødvendig for å sikre holdets levetid!

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!