15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagebord DIY -instruksjoner med inspirerende ideer for uteområdet

Hvis du vil organisere koselige utendørsgriller, kan DIY -hagebordet være en lojal og billig følgesvenn. På den måten tror du kanskje at terrassemøbler ikke er så enkle å bygge, og i de fleste tilfeller er det sant. Med litt dyktighet og inspirasjon kan du imidlertid realisere ditt eget hagebord DIY -prosjekt. Det er flere grunner til å nyte et måltid ute med venner eller familie på et møbel du har laget selv. Bare ta en titt på eksemplene våre for å finne den rette ideen for deg.

Tips til DIY -hagebordet

koselig hage med et rastebord under en pergola omgitt av plener og planter

Så å legge til et elegant salongbord, elegant endebord eller rustikt spisebord på terrassen eller verandaen er et must hvis du vil utvide hageplassen din til sommeren. Hvis du bygger et DIY utendørs hagebord selv, enten fra bunnen av eller fra materialer som du allerede eier, er prosjektet dobbelt så enkelt for lommeboken din. Ta inspirasjon fra dette utvalget av søte og slitesterke terrassebord, og lag dine egne uteområder. Ved å montere de kjøpte delene sparer du 30-50% av kostnadene. Hvis det er mulig å bruke gjenværende materialer fra konstruksjons- eller reparasjonsrester, er kostnaden begrenset til kjøp av beslag.

Runde lamper over utendørs spisebord i rustikk landlig stil

Så å bygge et bord som dette kan være et flott DIY -prosjekt som du også kan tilpasse til dine behov. Lag bordet ditt for underholdende kvelder, eller reserver det selv hvis du bare vil ha litt frisk luft. Det er flere forskjellige metoder for å bygge hagebordet DIY – fra å bruke trepaller til å legge til en polert betongplate eller flis. Du vil sikkert finne en rekke design som vil fange oppmerksomheten din. Uansett om du vil lage et sidebord eller et spisebord, kan følgende ideer hjelpe deg med dette.

Enkelt gjør-det-selv piknikbord

enkelt rastebord for å lage deg ut av krauzbeine i tre med benker

Hvis du leter etter et DIY utendørs bord med en landlig følelse, bør du vurdere et piknikbord i landlig stil. Du kan enkelt bygge denne fra bunnen av ved å bruke tre, skruer og forskjellige verktøy. Det anbefales å fullføre det hele med en lakk, da dette forbedrer treets skjønnhet og holder det godt selv i dårlige værforhold. Du skaper også nok plass til flere personer og gir uteområdet ditt et snev av hygge. I tillegg kan hvert måltid føles som å ha din egen piknik i din egen bakgård. Dette DIY-hagebordet i landlig stil er perfekt for bespisning og underholdning på en terrasse. De X-formede benene er vanligvis laget av brett med en tykkelse på minst 50 mm.

Hagebord DIY -instruksjoner med tre

Fest hagenes trebord lameller med bolter og skruer

 • På innsiden av benken kan du først feste to skruer på hver side.
 • For at bordet skal se bra ut, må du først kutte kantene på plankene i en vinkel på 52 ° med en sag.
 • Fest sammenkoblede lameller slik at beina matcher hverandre ved å overlappe dem med 2-3 mm på hver side.
 • Legg deretter brettene på en flat overflate og kryss dem i ønsket vinkel. Mål avstanden mellom endene på brettene. Dette skal tilsvare bredden på bordet.
 • Merk krysset med kritt. På dette tidspunktet må du velge halvparten av tykkelsen på platene slik at de vil være i samme plan etter montering.
 • Smør hakkene med lim og la delene tørke i 1 til 3 dager. For større pålitelighet kan du styrke forbindelsen med skruer.
 • Mal bena.
 • Til slutt gjenstår det å feste bena til benkeplaten ved å plassere dem i sporene på lamellene.
 • For å koble deler av konstruksjonen, forbereder du bolter (lengde 160 mm), muttere og skiver – mengden som trengs for hver.

plantegning med dimensjoner for hagebord diy tre i millimeter og grader

 • For andre deler kan du bruke skruer eller spiker av passende lengde. Med en drill må du forberede alle hullene for festene tilsvarende.
 • I følge tegningen, som bare er et eksempel, monterer du benkeplaten og de øvre delene av benkene.
 • Klipp deretter kryssskinnene langs kantene, vinkelen skal være 45 grader.
 • Fest alle bena så vel som de sagede delene med skruene.
 • Til slutt kan du polere og lakkere bordplaten for å gjøre hagebordet ditt DIY mer værbestandig.

Flisebord til hagen eller terrassen

Blomsterpotter med sukkulenter og lys på et rundt flisebord på en balkong

Legging av DIY -fliser på platen for et terrassebord eller hagebord kan gi et unikt resultat. I tillegg er et slikt bord enkelt å produsere, men er designet for å tåle all slags vær. Alt materiale er tilgjengelig fra maskinvarebutikker, med mindre du foretrekker å bruke gamle rester til det. Du trenger ikke noen spesielle verktøy for å lage det, men du vil spare mye penger ved å gjøre prosjektet selv. I tillegg er disse bordene et fint tillegg til ethvert uteplass eller hage. Så du kan lage dette bordet med enkle verktøy og grunnleggende kunnskap.

Lag det moderne flisebordet selv som terrassebord eller hagebord DIY fliser

Få tre og stål på en jernvarehandel, eller bare bruk et gammelt bord. Hvis du ikke har en, kan du kontakte en lokal leverandør for å finne interessante fliser. Fremfor alt, velg imidlertid porselen eller steinfliser som tåler tøffe værforhold. Bordplaten i eksemplet består av en kjerne av kryssfiner som er pakket inn i et sementplate, forseglet med en membran og deretter dekket med keramiske fliser og fugemasse. Bunnen av bordbena består av solide stålstenger som du kan bøye til tiltalende kurver ved hjelp av en hjemmelaget mal. Bor og monter disse og skru dem til slutt på bordplaten. Prosessen tar hensyn til ventetiden for limet, mørtel og forsegler for å tørke, slik at du kan fullføre prosjektet effektivt.

Bruk DIY -betong til hagebord

stilig hagebord DIY betong med blomster i midten og treben

Hvis du leter etter en bordplate som er både elegant og solid nok til at uterom tåler uteværet, kan du vurdere betong som et materiale. Lignende bord kan være ganske dyre i butikken. Du kan imidlertid også lage en selv for mye mindre penger. Et slikt prosjekt er enkelt nok, selv for en nybegynner. De fleste anser betong som et praktisk materiale, men det er også et av de mest allsidige dekorative materialene som finnes. Den kan ha nesten hvilken som helst farge eller form. Mulighetene for overflatebehandling er nesten uendelige. For eksempel kan du kaste fossiltrykk med blader, bregner eller skjell. For et helt annet utseende kan du helle glass eller på sin side fliser permanent i overflaten.

Hell betong i en melaminform som bordplate til hagebord DIY

Du trenger ingen spesielle ferdigheter eller verktøy for å gjøre dette, selv om en bordsag kan fremskynde oppbyggingen av formen. Ta for eksempel en halv dag med å bygge formen og hell betongen. En time burde være nok til å bygge bordbunnen. Noen dager etter at du har hellet toppen, bruker du noen timer på å fjerne formen, slipe kantene og påføre et fugemasse. Bygg formen av melaminbelagt sponplate for å gi betongen en jevn overflate og enkelt fjerne formen. Sponplater belagt med melamin er det perfekte støpematerialet for dette prosjektet, ettersom det er glatt, vanntett og billig.

Ideer til utebord laget av resirkulerte materialer

Lag et sidebord av plantepotter selv med en glassplate som bordplate

De kreative og økonomiske ideene for håndlagde bord kan også være veldig inspirerende. Bruk vanlige ting du kan finne i garasjen eller loppemarkedet for å lage vakre brikker til hagen din. For eksempel kan du bruke store gamle planter eller blomsterpotter til å lage et sidebord. Mal dem med en farge du ønsker for å gi dem et nytt utseende og kunne bruke dem igjen. Legg deretter brikkene oppå hverandre og bruk en stor metallplate eller glassplate som en bordplate. Du kan også bruke plassen i den øverste plantemaskinen til lagring.

Gjør deg selv i hvitmalte euro -paller på ruller som et hagebord

Hvis du leter etter ideer med dine egne Euro -paller, kan du bruke disse til å lage et DIY hagebord utendørs eller til terrassen din. Utendørsbord laget av trepaller er veldig enkle å bygge og tilbyr mange designalternativer. Etter å ha laget bordet, må du male pallene for å gi ditt håndlagde prosjekt et levende utseende. Glassplater eller tregulv er også egnet som bordplater for et mer elegant utseende i dette tilfellet. Det et slikt bord mangler i vekst, gjør det opp med sin romslige overflate og vakre ramme. Start med å stable to paller oppå hverandre og lim eller skru bord på toppen for en profesjonell polering. Kombinasjonen av bordplaten med glass og ramme skaper et rustikt, men moderne utseende.

rustikt trebord med servise til bordløper og bestikkdekorasjon i hagen

Du kan deretter nyte en drink i hagen eller bare slappe av. Når gjestene dine kommer forbi, vil de kunne bruke et unikt møbel med deg i hagen, hvor det er et utvalg av deilige sommerretter og drikkevarer.

Previous Post
45 ideer for spisestue design med de høyeste designstandardene
Next Post
Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!