15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skjære melon – ideer og instruksjoner for fester og mellommåltider

Enten honning eller vannmelon, meloner er ganske enkelt en del av sommeren og søter dagen vår på en sunn måte. Cocktailer, smoothies, salater eller bare til snacks – de kan brukes på mange måter. Meloner er spesielt populære når de serveres rene, men hvordan skal du kutte dem? Fra klassikeren i trekantet form til terninger og pinner til interessante former og figurer, det er så mange muligheter. Vi viser deg et par slike ideer om hvordan du kutter melonen.

Skive melon – klassikeren i en trekantet form

Melon skåret i trekanter med skall som snacks

Trekantene er sannsynligvis den vanligste serveringsformen og ideelle hvis du vil skjære melonen lett. Den fungerer veldig raskt og passer for alle typer meloner. Legg melonen foran deg på et skjærebrett og skjær den i to på langs med en stor og skarp kniv. Vær forsiktig når du skjærer, da den avrundede overflaten raskt kan få frukten til å skli. Halver de to halvdelene du mottok slik at du får kvarter. Nå har du to alternativer å velge mellom hvis du kutter melonen som trekanter.

Hvordan kutte melon i enkle trinn

Du kan enten kutte melonen helt i små intervaller. Skålen blir igjen, som deretter kan brukes til å holde på. Imidlertid kan du også først løsne fruktkjøttet ved å skjære langs huden med en kniv og deretter bare skjære gjennom trekanter opp til huden. Melonen er også lett å spise på denne måten. Denne ideen blir enda kulere hvis du kutter spalter i bitene nedenfra og setter ispinner inn i dem.

Skiver melon - kult triks med ispinner for praktisk fingermat

Som melon skåret i terninger

Melonterninger egnet for barn til barnas bursdagsfester eller til spyd

Vil du kutte en melon og servere den uten huden? Vannmelon eller honningduggmelon er også veldig praktisk å spise i terningform. Du kan legge disse direkte i en bolle eller spre dem på et fat. Delene kan deretter spydes med en gaffel og nibbles. Den kan også brukes til å lage spyd. Så hvis du vil kutte melonbiten i størrelse for barn eller en fest, er denne varianten ideell. Men hvordan kutter du en melon i terninger??

Skjær melon i terninger – slik gjøres det:

Melonterninger kuttes i bitform uten skrell

Grunnlaget er igjen kvartalene fra instruksjonene ovenfor. Skjær deretter hvert kvarter på tvers av huden. Deretter på langs i en liten vinkel og til slutt langs skallet. Nå kan du tippe terningene i en bolle. Forresten, du kan kutte melonen barnevennlig på lignende måte ved å bruke en melonkutter til baller eller om nødvendig en iskremske. Også veldig effektiv for buffeen på en fest!

Lag dine egne pinner som fingermat

Skiver melon for barn og voksne - pinner som fingermat

Vil du kutte melonen for gjester? Hva med å så kutte melonen i pinner? Denne varianten er også bite-sized og veldig kul å se på. En annen fordel er at du ikke trenger å dekke frukten fordi den deles i to og serveres opp ned. Huden beskytter fruktkjøttet fantastisk mot tørking. Så du kan kutte melonen på denne måten for eksempel en buffet. Ikke bare barn elsker denne formen, men også voksne!

Skjære melon – instruksjoner for spisepinner

Halver melonen igjen, men denne gangen på bredden. Legg den med snittsiden ned foran deg og skjær deretter flere ganger med like store intervaller, først over vannmelon- eller honningduggmelon og deretter i motsatt retning, slik at det opprettes et rutenett. Fullstendig. Bare ta pinnene i melonskinnet og dra dem ut for å spise.

Skjær melonen i to på en dekorativ måte

Idee til festen med vannmelonkiler

På samme måte som når du skjærer melonen i penner, kan du også bruke en halvert vannmelon eller honningmelon til denne ideen. Plasser dem foran deg med den kuttede siden ned, og klipp deretter ut kileformer fra midten og ut. Det er best å fortsette som med en kake: først halver, deretter kvart, deretter åttende og så videre, til du har nådd ønsket tykkelse. På denne måten får du også et partall.

Trekk deretter ut hvert annet stykke og la det stå på bollen.

Skjær melon med kjøttdeig til kakeskærer

Skjære melon - triks med kakeskærer for stjerner og andre former fra et stykke

Hvis du vil kutte melonen dekorativt, kan du også bruke informasjonskapsler. Så du kan kutte melonen i en stjerneform, i form av et hjerte eller hva du vil. Og det fungerer veldig enkelt: legg honningen eller vannmelonen på den ene siden foran deg og hold den stramt slik at den ikke sklir når du skjærer den. Bruk en stor, skarp kniv til å kutte skiver av hvilken som helst tykkelse (avhengig av hvor tykke melonbittene skal være). Ta deretter en skive og skjær ut de ønskede formene fra fruktkjøttet.

Hvis du vil kutte en melon til en bursdagsfest for barn, er denne varianten virkelig veldig praktisk. På den ene siden ser formene på en serveringsfat veldig interessant ut og stimulerer appetitten. På den annen side får du bitestørrelser som er veldig praktiske, spesielt for de minste.

Stjerneform for dekorative formål

Skjær melon med en stjerne som motiv for en dekorativ buffet

Du trenger ikke kaste det avskårne lokket, for du kan kutte en stjerne ut av den for å bruke den som pynt på en buffet. Du kan deretter ordne alle former fra fruktkjøttet rundt den. Skjær en spalte i vannmelonlokket, og skjær deretter en til i motsatt retning. Du får et kryss. Legg til flere spor mellom tappene og du får en stjerne.

Instruksjoner for et stjernekutt i en vannmelon

Du kan deretter kutte ut trekanter under og også mellom punktene for å få frem stjerneformen enda bedre. Du kan også servere disse utskårne trekanter med mat.

Fin melonskål til servering

Masse i kuler og en bolle med sikksakk

Hvis du har bestemt deg for å forme kuler eller terninger av honningen eller vannmelonen, vil vi gjerne introdusere deg for en original måte å servere ballene på etterpå. Kanten av den uthulte melonen kan kuttes i sikksakk og deretter fylles den opp. For å gjøre dette, må du først kutte dem i to på tvers slik at du får to halvkule. Dette er et godt alternativ for større meloner. Du får to boller. Skrap kulene nå ut av fruktkjøttet og samle dem midlertidig i en bolle eller annen beholder. Skrap ut resten av fruktkjøttet med en skje. Gjenta for den andre halvdelen.

Hul ut vannmelon eller honningduggmelon og gjør kanten på skallet spiss

Når du har hulet ut melonhalvdelen, kan du kutte kanten og tappene i melonen. For å gjøre dette, bare kutt V-former i kanten med en kniv, så får du dette interessante sikksakkmønsteret. Fyll melonskålene med kulene og, hvis du vil, med annen frukt. fullstendig!

Alternativt kan du kutte et lokk på langs og deretter hule det ut. Spesielt hvis melonene er veldig små, er det bedre å bruke dem i bare en stor bolle i stedet for de to halvdelene i for små.

Lag en effektiv krans

Idee til en original krans av trekanter til festbuffeten

Hvis du vil kutte melonen pent og samtidig ha det praktisk å spise, kan du forme og servere en slik krans. Forbered først trekanter som beskrevet ovenfor. Trekantene skal fortsatt ha skallet. Ta en trekant og skjær i fruktkjøttet langs huden opp til omtrent to tredjedeler av lengden slik at du kan åpne huden. Skjær deretter et hvilket som helst mønster i skallet (for eksempel en uregelmessig trekant som i dette eksemplet). Etter at du har ordnet bitene i en sirkel på en tallerken, er du velkommen til å dekorere midten også.

Ordne meloner dekorativt for en fugl

Morsomme fugler som dekorasjon til festen laget av vannmeloner

Vil du kutte melonen på en morsom måte? Hva med en sånn fugl? For å gjøre dette, forklarer vi hvordan du meloner riktig:

Skjære melon – instruksjoner for morsom fugl

DIY -instruksjoner for en vannmelonfugl - kutt av hjørnet og løsne fruktkjøttet

Skjær honningen eller vannmelonen på tvers på tvers, del deretter halvdelene og del kvartalene i to. Ta en av disse åttende bitene og kutt av en av de to tipsene på skrå. Skjær stykket mellom skinnet og fruktkjøttet og kutt av stykket.

Skjær i fruktkjøttet og lag en hale

Deretter skilles massen langs skallet og kuttes jevnt fordelt for å lage trekanter. Ta nå skallstykket som du nettopp kuttet av og skjær det tynnere som du kan se på bildet ved å kutte inn og av den lysegrønne delen. Med en skarp kniv, kutt den kortere kanten av den mørkegrønne delen i en sikksakkform og sett en tannpirker inn på motsatt side. Du legger halen du mottok i siden med det avskårne hjørnet.

Tinker hodet på fuglen med frø og ordne melonbitene på en forskjøvet måte

Du vil nå bruke dette kutte hjørnet til å lage et hode. For å gjøre dette, stikk små hull i fruktkjøttet på to sider med en kniv og sett inn frø for øynene. På den tredje siden uten øye, stikk en tannpirker igjen, hvoretter du hekter hodet på den andre siden av melonen. For å gjøre dette, fjern det fremste fruktkjøttet. Til slutt, flytt melonbitene slik at de blir forskjøvet fra hverandre. Fullstendig! Du kan også kutte en honningmelon på denne måten.

Skjære melon - tips, ideer og kule hacks for dekorative delikatesser

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende