15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag frimerker selv – 11 DIY -ideer med instruksjoner

Lag frimerker selv viskelær-blomster-hjerter-diy

Enten du skal dekorere gratulasjonskort, konvolutter eller invitasjoner – du kan i prinsippet stemple alle papirsaker. I denne artikkelen introduserer vi noen få DIY -prosjekter som du kan bruke til å bli kreativ Lag frimerker selv kan. Vi har samlet ideer med bruk av forskjellige materialer som også er ideelle for håndverk med barn.

Lag frimerker selv av tilgjengelig materiale

Lag dine egne frimerker med trekorkmotiver

Samler du vanligvis vinkorkene dine for sikkerhets skyld? Hvis ikke, kan du komme i gang med en gang, da de er perfekte for håndtak på hjemmelagde frimerker! For disse frimerkene trenger du også spredningsdekorasjoner i tre, som du finner i alle håndverksbutikker.

Lag frimerker selv – vakker dekorasjon for gratulasjonskort

Lag frimerker selv vinprok diy prosjektprøver

Treplatene sitter fast i den ene enden av korken med sterkt lim og farget. De håndlagde frimerkene er ferdige og enda bedre enn de kjøpte fordi du har friheten til å velge motivet selv og ha det gøy samtidig. For eksempel kan du krydre et gratulasjonskort med frimerker eller til og med lage det selv. Med korkstemplene kan du pynte innpakningspapir eller kanskje dekorere en selvlaget gaveeske og legge til et personlig preg. Bland malingen med bare litt vann, slik at motivet er lett å se på papiret og omrissene av motivet forblir rene. Hvis du har blandet litt mer vann ved en tilfeldighet, legger du frimerket til side og venter et øyeblikk på at malingen tørker litt. Prøv det, det er veldig raskt og enkelt! Forresten, du kan ganske enkelt lage korkstemplene fra vinkorker. Avhengig av det valgte motivet, kan du skrape figurene direkte inn i korkene med kniven. Hvis det skjer raskt eller hvis de valgte motivene er enkle og uten mange dekorasjoner, er dette en fin måte å stemple deg selv på.

DIY -stempler laget av steiner og skumgummi

Lag frimerker selv steiner-svamp gummi-farget-diy

Hvis du vil dekorere innpakningspapir med korkstemplene, har du muligheten til å designe frimerkeruller på kort tid, slik at du enkelt og raskt kan dekorere større områder. Du kan klippe ut de ønskede motivene fra skumgummi og denne gangen lim dem rundt vinkorkken. Det samme gjelder mønstrene som du klør direkte i korken. Bor deretter korkene og skyv en fargeblyant gjennom hullet, som du kan bruke som håndtak. Så barnet ditt kan rulle frimerket over papiret. Du kan også lage flotte fargede mønstre på papiret hvis du limer en ulltråd rundt korken. Du kan være sikker på at innpakningspapiret vil være unikt, og at mottakeren vil sette pris på det.

Steinfrimerker er ikke så vanlige, men de er raske å lage og ser flotte ut. Alt du trenger er små skumgummimaler og selvfølgelig steiner som du til og med kan finne utenfor. Fest klistremerker på steinene, fargelegg dem med en blekkpute og begynn å stemple.

Si takk med et stempel

Lag frimerker selv-dekorer-poser-tre-terning-bokstaver

Frimerker med skrift er flotte! Vi presenterer ideen om å lage et stempel med “Takk!” Selv. Det er perfekt for bryllupsgaver eller bare for å vise din takknemlighet. Materialene du trenger er:

– gummi for utskjæring

– Kjøttkniv

– Blyant

– Viskelær

– Hvitt papir

– stempelpute

– kutter

– trebiter

– sterkt lim

Lag frimerker selv – instruksjoner for utskjæring

stemple-lag-selv-merket-instruksjoner-diy-trinn

Skriv først ønsket skrift med en blyant på et hvitt ark. Legg deretter arket med forsiden ned på gummien og glatt det ut med viskelæret. Fjern arket forsiktig og gjenta om nødvendig. La oss begynne å skjære! Fjern først hjørnene og skjær deretter skriften. Bruk kutteren og utskjæringskniven til dette formålet. Når du er ferdig med å hugge, børster du støvet av gummien og limer det på trekuben. Til slutt, suge den i blekkputen og prøv stemplet.

Skumgummi på treblokker – lag frimerker selv

stemple-gjør-det-selv-tre-blokker-skum-gummi-forskjellige-former

Du kan også lage frimerker for barn av skumgummi med treklosser. Hvis du ikke vil kjøpe ferdige maler, kan du kutte ut formen selv fra skumgummiplater. Slik ser frimerkene dine ut håndlaget, noe som gir en sjarm. Skumgummiplater, treklosser, lim og en penn kreves for barnas frimerker. Tegn den valgte formen med pennen og klipp den ut. For bilstempler kan du bruke en billeke som modell. Lim til slutt de utskårne formene med skrivesiden ned på treblokkene. Frimerkene er klare til å spilles. Gi barna en filt med farge for tekstil som vil fungere som en blekkpute og vanlig papir eller stoff for stempling.

Lag frimerker for barn selv – materialer og instruksjoner

stempel-gjør-det-selv-materialer-instruksjoner-svampgummi

Med de selvlagde frimerkene kan du selvfølgelig ikke bare stemple postkort og konvolutter, men også dekorere tekstiler, krydre T-skjorter og dekorere stoffposer eller putevar. Selv om den vanlige blekkputen er tilstrekkelig for å dekorere de små gjenstandene, må du bruke vann eller plakatfarger for større design. Du kan male motivene med en pensel og fargen du ønsker. Det er viktig at du jobber raskt slik at malingen ikke tørker ut på det større området. Hvis du ønsker å pynte en stoffpose, er det lurt å skaffe en børste og børstet maling. Legg først et stykke papp mellom lagene i posen for å forhindre at stemplingsblekket overføres til den andre siden. Hvis du allerede har malt skumgummimotivet ditt med maling, kan du børste motivet på stoffet. La malingen tørke godt.

Barn liker å leke med frimerker

Gjør-det-selv-lag-barn-tinker-skum-gummi-trekloss

Du kan bruke skumgummi og treblokker til å lage søte små hus med barna dine, som du kan lage flotte bilder med. Også for dette stopper du trekilene på skumgummien og skjærer ut flere rektangler. Lim rektanglene på treblokkene og klipp deretter ut hus. Nå kan du skrape vinduer, dører og takstein og stemplene er klare. Nå kan barna trykke de selvlagde frimerkene på blekkputen og begynne å stemple. Et bilde av en by kan lages på et hvitt ark ved hjelp av stemplet. Med fargede penner kan barna også trekke inn sol, skyer eller stjerner og lage unike kunstverk. Hyttestemplene kan selvfølgelig brukes til mange anledninger. Ikke bare flotte malerier kan designes, kjærlige gratulasjonskort lages også med stemplene.

I videoen nedenfor finner du korte instruksjoner om hvordan du lager et hjertestempel selv:

Lag brevstempler selv

stemple-gjør-det-selv-frigolit-bokstaver-inskripsjon-diy

Med skumbokstaver kan du lage enkle frimerker selv. De fester godt til isopor, men du må være forsiktig så du ikke limer bokstavene med feil side opp. Isopor finnes i mange emballasjer for hvitevarer og lignende, men hvis du ikke har bodd hjemme, kan du også bruke trebiter her. Bokstavstemplene er et passende leketøy for barn som nettopp skal lære seg alfabetet.

Carve viskelær – DIY frimerker

stempel-gjør-det-selv-instruksjoner-materialer-viskelær-kutter

En billig idé for å lage frimerker selv er å bruke viskelær. De er billige, og du kan skjære forskjellige mønstre eller symboler på dem. Tegn det valgte elementet på det og skjær det med en kutter og utskjæringskniv. Hvis du ikke har en utskjæringskniv, kan du bytte den ut med en neglebåndsfjerner.

Lag fargerike frimerker selv med akrylmaling

stemple-gjør-det-selv-klar-fargerike-farger-mønster

De ferdige viskelærene kan også farges med akrylmaling. Prøv de selvlagde frimerkene og bruk dem til vakre dekorasjoner på bokstaver eller kort. Slik at du kan stemple komfortabelt, kan det være en god idé å få tak i de selvlagde frimerkene. Bare lim den utskårne viskelæret til et trestempelhåndtak.

Lag frimerker av poteter selv

stemple-gjør-det-selv-potet-farge-pensel-kuttere

Visste du at du kan lage frimerker selv med poteter? Vi introduserer denne morsomme, men praktiske ideen som du kan prøve sammen med barn. For dette DIY -prosjektet trenger du poteter, kniver, kakeskærer, akrylmaling og børster. Potetstempelet kan også brukes flere ganger på rad. Hvis flere farger skrives ut, kan du bare skylle poteten under kaldt vann, tørke den med et papirhåndkle og bruke den igjen.

Lag frimerker av poteter med barnet

stemple-gjør-det-selv-spill-barn-innpakningspapir

Først skal potetene kuttes i tykkere skiver. Deretter kan frimerkene klippes ut med kakeskjærene. Så du kan lage de populære hjertestemplene selv, eller andre former som stjerner, sommerfugler eller blomster. Alternativt kan du kutte poteten i to og trykke cookie cutter dypt ned i poteten. Mens formen fortsatt er på plass, kan du bruke kniven til å skjære ut potetkanten opp til formen. Så barnet ditt kan komfortabelt holde det selvlagde stempelet i hånden. Pensle det ferdige potetstempelet med akrylmaling og dekorer et stykke papir sammen med barnet.

Krydre innpakningspapir med selvlagde frimerker

Gjør-det-selv-lag-innpakningspapir-stempler-diy

Du kan bruke stemplet papir som gaveinnpakning til fester og bursdager. På denne måten vil gavene dine ha et vakkert håndlaget utseende som vil bli verdsatt av nære venner og barn.

Lag ananasfrimerker selv med frimerkesettet

stempel-gjør-det-selv-sett-gummistempel-ananas-linduk

Hjemmelagde frimerker kan også lages ved hjelp av et sett. I den finner du gummi for utskjæring, forskjellige maler og nødvendige verktøy. Med det ferdige frimerket kan du dekorere linduken til kjøkkenet med for eksempel små ananas.

Lag frimerker av kronhetter og skumgummi for å lage selv

Lag-ditt-eget-stempel-krone-caps-lim-skum-gummi

Som en ytterligere idé presenterer vi frimerkene med kronhetter og skumgummi. De kan tinker med former som er kuttet ut av skummet eller med kjøpte former.

Gjør husflid med barn – stemple og krydder underlag

lag-ditt-eget-barn-dekorasjon-coasters-fargerike-kopper

Med selvlagde frimerker kan du gi de vanlige coasters et individuelt design sammen med barna. Alt du trenger er en blekkpute og hjelp av den lille.

Lag frimerker med kork og skumgummi selv – instruksjoner

lag-din-egen-stempel-instruksjoner-emballasje-skum-gummi-gaver

Du kan lage vakre frimerker selv med forskjellige motiver. For vår siste idé trenger du korkplater, skumgummi og en varm limpistol. Klipp ut korkplaten i en passende størrelse, form skumgummien som du vil eller med et chevronmotiv, som vist på bildene, og lim det på arket med varmt lim.

Krydre innpakningspapir med et chevronmotiv

stemple-gjør-det-selv-innpakningspapir-stempling-chevron

Som allerede vist kan du krydre innpakningspapiret med frimerker. Pensle akrylmaling på en oljeklut i henhold til dine preferanser, og bruk den som en blekkpute. Dekorer innpakningspapiret med stemplet og vent til malingen er helt tørr. Lagre dine selvlagde frimerker for å bruke dem til å pakke inn julegaver.

Previous Post
Tinker påskekort: 7 sjarmerende DIY -ideer med motivpapir
Next Post
Å lage halloweenmasker for barna – 26 ideer