15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan lage oljekluter selv med bivoks eller på vegansk måte – enkle instruksjoner

Lag oljekluter selv for å pakke mat

Få er klar over fordelene med oljekluter. De er virkelig nyttige hjelpere på kjøkkenet og rundt huset, som du ikke bare kan spare penger med, men også beskytte miljøet. Faktisk kan du enkelt forsegle beholdere med en oljeklut og på denne måten lagre maten riktig. Og siden du kan bruke en klut igjen og igjen, er det også et billigere alternativ til film. Er du nysgjerrig og vil du bruke oljeklut i stedet for film i hverdagen? Da har vi til og med gode nyheter! Du kan også lage oljekluter selv og trenger ikke dyre og fremfor alt få ting. I dag vil vi vise deg hvordan det fungerer og tilby deg noen få varianter for en bivoksduk DIY, samt et vegansk alternativ som du kan lage oljekluter til mat selv. Ha det gøy å kopiere!

Lag dine egne oljekluter med bivoks, furuharpiks og jojobaolje

Lag dine egne oljekluter i noen få enkle trinn

Bivoks er en ingrediens du trenger for å lage oljekluter. Det finnes også andre produkter som jojobaolje, furuharpiks og selvfølgelig en klut som skal være laget av 100% bomull. Hvis du vil lage oljekluter selv, kan du også få bakepapir som base og en pensel. Forbered også et bakeplate, klesklyper og to tang. Avhengig av størrelsen på kluten, er det naturligvis nødvendig med forskjellige mengder ingredienser. I det store og hele bør du ta med følgende beløp:

Lag 20 x 20 cm oljeklut selv

  • 2 ts bivoks (revet eller i form av pastiller)
  • 2 ts furuharpiks pulver
  • 1/2 ts jojobaolje

Lag oljekluter selv og dekk boller på en miljøvennlig måte

Lag en bivoksduk på 30 x 30 cm

  • 1 ss og 1 ts bivoks (revet eller i form av pastiller)
  • 1 ss og 1 ts furuharpiks pulver
  • 1 ts jojobaolje

Lag 35 x 35 cm bivoksduk selv

  • 1 ss og 2 1/2 ts bivoks (revet eller i form av pastiller)
  • 1 ss og 2 1/2 ts furuharpiks pulver
  • 2 1/2 ts jojobaolje

Bivoks instruksjoner

Klipp håndklær av hvilken som helst størrelse av bomull

Du kan lage bivoks oljeklut på bare noen få trinn. Hvis du vil lage oljekluter selv, forvarm først ovnen, inkludert bakeplaten, til 80 grader. I mellomtiden klipper du kluten til den størrelsen du ønsker. Du kan også kutte flere størrelser samtidig og produsere mer enn bare en oljeklut samtidig. Den varme bakeplaten lar deg dynke kluten med voksen senere, uten at den setter seg for raskt.

Smelt bivoksen i et vannbad og børst et stykke stoff

Varm de respektive ingrediensmengdene i et vannbad ved lav temperatur. Husk at bivoks kan ta litt lengre tid å smelte. Mens du gjør dette, rør med jevne mellomrom. Når alt er smeltet og blandet godt, tar du bakeplaten ut av ovnen, kler den med bakepapir og dekker den med stoffet. Nå kan du plukke opp litt av voksvæsken med penselen og fordele den på kluten. Sørg for at hele kluten er godt dekket.

Bivoks -pastiller eller et stykke bivoks kan rives for å lage en oljeklut

Sett kluten og bakeplaten i ovnen i ca 2 minutter. Oljeduken skal se våt ut når du tar den ut. Dobbeltsjekk at det heller ikke er tørre flekker. Hvis det gjør det, gjentar du trinnene igjen. Ta til slutt den ferdige oljedugen fra metallplaten med tangen og vink den litt rundt slik at den avkjøles raskere. Så snart du kan røre den med hendene uten å bli brent, henger du opp kluten med klesklypene slik at den kan stivne helt. Men det kan også kjøle seg ned på bakeplaten. Du har allerede laget bivoksen selv! Etter at du har laget oljeklutene selv, blir de veldig klissete i begynnelsen. Dette er normalt og forsvinner veldig fort. Etter det er det bare klebrig nok til å lukke beholderen ordentlig.

Du lager bare oljekluter av bivoks

Lag oljekluter selv og fordel bivoks -pastiller over en klut

Hvis du bare vil bruke bivoks, er det også mulig. For å gjøre dette, forvarm ovnen som beskrevet i instruksjonene ovenfor. Bekle stekeplaten med bakepapir og kluten over den. Fordel nå bivoks -pastiller over den. Knust stearinlys kan også brukes. Sett alt i ovnen og ta ut brettet og kluten så snart voksen har smeltet. Bruk penselen til å spre den flytende voksen over kluten til den er fullstendig gjennomvåt. La kluten avkjøles på bakeplaten eller heng den opp.

Ta oljeduken med smeltet voks ut av ovnen og fordel den godt

Hvis du vil lage oljekluter selv som også er behagelig myke, kan du også tilsette kokos eller annen vegetabilsk olje (unntatt olivenolje eller linolje) i voksen. Deretter bør du smelte og blande begge ingrediensene i et vannbad og fortsette som i den første instruksjonen. 2 sammenhevede spiseskjeer bivoks kombineres deretter med 1 teskje olje.

Lag vegansk oljeklut

Lag vegansk oljeklut med vegetabilsk voks som rapsvoks, solsikkevoks eller soyavoks

Du kan selvsagt også gjennomføre oljeklut DIY -prosjektet vegansk. Deretter bruker du bare vegetabilsk voks i stedet for bivoks. Solsikkevoks, rapsvoks og soyavoks er spesielt egnet for dette formålet. Imidlertid har alle voksetyper også en annen smeltetemperatur. Særlig solsikkevoks vil derfor ta lengre tid å smelte. Vi anbefaler å forvarme ovnen til 100 grader. Rapsvoks, derimot, ligner på bivoks.

Vask oljeklut

Bivoks kan kombineres med jojobaolje, kokosnøttolje og andre vegetabilske oljer for å gjøre oljeduken mykere

Du vil faktisk lage oljekluter selv, men tenk deg at omsorgen etterpå skal være komplisert? Omsorg for en oljeklut er ekstremt enkelt! Du bør bare merke at den aldri skal vaskes med varmt eller til og med varmt vann, for da smelter voksen igjen. Bruk heller kaldt vann og mildt såpevann. La deretter kluten lufttørke.

Lag bivoks innpakning selv og lagre mat

Instruksjoner for hjemmelaget oljeklut med bivoks og vegetabilsk olje

Oppbevar mat med oljeklut i stedet for film som et billig og miljøvennlig alternativ

Bivoks pastiller for en miljøvennlig ingrediens i bivokshåndklær

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!