15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere

Sy et lappeteppe -begynner-gjør-det-selv-piknikteppe

Lapparbeid er en populær tekstilteknikk som alltid kombineres med dyktig håndarbeid. Det skapes fantastiske, lekne mønstre som alltid ser veldig individuelle og spesielle ut. I utgangspunktet sys biter av samme størrelse laget av forskjellige stoffer, spesielt stoffrester, sammen. Gamle tekstiler, inkludert sengetøy og duker, kan gjenbrukes eller resirkuleres. Ulike mønstre og kompliserte motiver kan lages i henhold til modulprinsippet, men for nybegynnere ville det være en god start hvis de har en enkel Sy et lappeteppe.

Sy et lappeteppe – som et sengeteppe eller til barnerom

Sy et lappeteppe-nybegynnere-gjør-det-selv-barn-mønster

Et lappeteppe er fantastisk egnet som sengeteppe eller sofakast, men det er veldig populært på barnerommet. De mønstrede stoffene som utgjør et teppe av denne typen, passer fantastisk inn i barnas verden og gleder seg over sin brokete form. Hvis du kan sy og ha en symaskin, kan du sette deg ned for å jobbe og mestre en quiltet dyne ved hjelp av de to enkle å følge guider vi har valgt for deg.

Sy et lappeteppe – enkle instruksjoner

Sy en lappeteppe -instruksjoner-nybegynnere-stoff-cutouts-square

Først trenger du passende stoffer eller stoffskrap til lappeteppet. Ta hensyn til fibertypen og selvfølgelig fargevalget. Alle materialer som kan brukes bør ha samme struktur, være fargerike, men samtidig kunne kombineres med hverandre. Vær oppmerksom på stoffets innhold – forskjellige stoffer produserer forskjellige egenskaper, noen krymper når de vaskes.

Sy et U -hefteomslag – enkle instruksjoner og gode DIY -ideer

Sy kimono – det trendy klesplagget på 30 minutter

Lag skyteengler selv – 6 DIY -ideer å gi bort med instruksjoner

Sy et lappeteppe – velg de riktige stoffene

Sy en lappeteppe -instruksjoner-nybegynnere-mønster-stoffer-rosa-firkanter

Du bestemmer selv hvor lyst og fargerikt lappeteppet blir, og følgelig hvor du vil bruke det senere. Det kan ta tid å finne de riktige stoffene, men sørg for at du har samme mengde av hver for å få sluttresultatet til å se pent balansert ut.

Sy et lappeteppe – sy sammen rutene

lappeteppe-teppe-nær-instruksjoner-nybegynnermønster-stoff-turkis-rosa

Del de valgte stoffene i geometriske figurer av samme størrelse. For nybegynnere er det lurt å velge firkanter. Størrelsen på hele taket er lett å beregne og vil gjøre arbeidet lettere. Lag en plan for hvordan det hele skal se ut og hvor du vil plassere hvilket stoff. Ordne elementene på en variert måte – hver rad skal inneholde de samme rutene, men omorganisert og plassert ulikt.

Sy en lappeteppe – kant og sikkerhetssøm

lappeteppe-dyne-sy-instruksjoner-nybegynner-kant-sikkerhet-søm-overlock

Når du har sydd alle rutene samlet, må du ikke glemme sikkerhetssømmen. Det ville være best hvis du har en overlockermaskin. Dette forhindrer at stoffbitene flosser.

Sy et lappeteppe – dynetrekk

lappeteppe-teppe-nær-instruksjoner-nybegynner-trykknapper-sengeteppe-rosa-farget-stoff

Hvis du vil at lappeteppet skal fungere som et dynetrekk, bør du designe det som en slags pose. Lappenes siden forblir på toppen og en nedre del av sengetøy sys på den. For å sette inn et teppe, blir det igjen en åpning i det nedre området, og den enkleste måten er å lukke det med snaps når det trengs.

Fest de to sidene og sy lappeteppet sammen

lappeteppe-teppe-nær-instruksjoner-nybegynner-sengeteppe-rosa-blå-mønster-stoff

Når du syr et lappeteppe, kan det være nyttig å være oppmerksom på standardstørrelsene på sengetøy og trekk. På denne måten kan du beregne hvor store de enkelte elementene skal være. For eksempel: med en total størrelse på 200 x 200 cm kreves 400 stykker 10 x 10 cm, 20 stykker per side. Du bør også huske på at det trengs noen få centimeter til for sømmene. I vårt eksempel er det tilrådelig å enten kutte elementene 11 x 11 cm eller i stedet for 20 x 20 stykker på hver side av taket, utvide dem med en annen (21 x 21 firkanter hver 10 x 10 cm).

Sy selv dynetrekk med lappemønster

lappeteppe-dyne-nær-instruksjoner-nybegynner-sengeteppe-barnesenger

Hvis du har beregnet og planlagt alt godt, er det vellykkede sluttresultatet sikret. Hvis du har en vellykket første lappeteppe, kan du oppgradere til en som består av forskjellige eller forskjellige geometriske figurer.

Sy en lappeteppe – instruksjoner for nybegynnere

lappeteppe-quilt-nær-instruksjoner-nybegynner-firkanter-stoffbinding

Her tilbyr vi en mer detaljert oversikt over hvordan patchwork -quiltesøm fungerer i detalj. Første gang du prøver, starter du med noe mindre slik at du blir vant til den spesifikke syteknikken.

Sy en lappeteppe – koble firkantede elementer sammen

lappeteppe-quilt-nær-instruksjoner-nybegynner-firkanter-koble-stoff

Du kan først sy firkantene sammen på rad. Prøv å beholde den forhåndsplanlagte kanten (ca. 5 mm) slik at elementene til slutt har samme størrelse. Det kan være nyttig hvis du stryker stoffbitene på forhånd.

Sy et lappeteppe – velg fargede, muntre tekstiler

lappeteppe-teppe-nær-instruksjoner-nybegynner-

Sett deretter sammen radene i et helt lappetepprodukt. Du kan omgi kanten med en sikkerhetssøm, eller hvis denne funksjonen ikke er tilgjengelig, kan du bare legge den til med tape. Tekstilbånd kuttet av samme materiale eller spesielle som undertrykker flossing er egnet for dette.

Sy et lappeteppe – ikke glem sikkerhetssømmen

lappeteppe-dyne-sy-instruksjoner-nybegynner-kant-sikkerhet-søm-overlock

Hvis du vil sy et lappeteppe som ikke brukes som dynetrekk, trenger du bomullsfleece av hvilken som helst tykkelse. Dette er sydd på undersiden av lappeteppet- Dekorative sømmer på tvers av elementene vil legge til det dekorative utseendet.

Sy løpere eller små lappetepper

lappeteppe-quilt-nær-instruksjoner-nybegynner-runner-edge-make-yourself

Undersiden er til slutt dekket med et passende stoff og ferdig dekorativt i kantene. Prøv først å lage mindre produkter ved hjelp av lappeteknikk, slik at du kan øve dine ferdigheter med en ekte lappeteppe.

* Instruksjoner for dynetrekk med lappemønster av DIY -mammaen

* Instruksjoner for små lappetepper fra Mamma smiler

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne