15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan kan du lage betongplanter selv? Instruksjoner, ideer og tips

Store planter ser spesielt godt ut i hagen og på terrassen. Dette lar deg optisk skille utområdet, beskytte det mot nysgjerrige øyne eller bare forskjønne det. Alle som allerede har søkt på hagemarkedet vet at store bøtter er alt annet enn billige. Hvis du vil spare penger, kan du brette opp ermene og lage de vakre plantene selv. Les videre for å oppdage gode ideer, guider og nyttige tips for å lage hjemmelagde betongplanter.

Hvorfor betongplanter?

DIY runde betongplanter for utendørs

Betong blomsterpotter og esker er veldig populære, og med god grunn. I motsetning til terrakotta er betong frostsikker og veldig stabil, noe som gjør plantemaskinen værbestandig og derfor ideell for bruk utendørs. Enten som en personvernskjerm eller bare som en dekorativ aksent – betongbøttene er et utmerket valg for hagen og terrassen.

Hvis du vil lage betongplanteren selv, kan du velge hvilken som helst form. Med riktig forskaling kan plantene være firkantede, runde, smale, høye eller lave. Hvis du ikke liker betongutseendet så mye, kan du farge, male eller dekorere de ferdige plantene som du vil. Materialet etterlater ingenting å ønske!

Hvilken betong for en DIY planter?

DIY planter laget av betong rund med sukkulenter

For håndverk med betong bruker du vanligvis spesiell håndverkssement eller støpt betong, som vanligvis er fine og noe mer flytende. Siden du trenger betydelig mer betong for en plantemaskin enn for et lite håndverksprosjekt, er det verdt å kjøpe en eller flere poser ferdigbetong og blande den selv. Dette er ikke så vanskelig som du kanskje tror, ​​og det er også mye billigere. Hvilken betong du velger, avhenger vanligvis av hvordan overflaten på den ferdige plantemaskinen skal se ut. Med fin betongbelegg opprettes for eksempel glatte overflater, mens en bøtte av avrettingssement ville ha en noe grovere overflate. Hvis du derimot vil at plantemaskinen skal se naturlig ut, kan du også velge torvbetong.

DIY -prosjekt: lag store betongplanter selv

Stor betongplanter plantet med rosa hortensiaer

Hvis du synes de store betongplattformene er vakre og vil ha noen i din egen hage, trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe dem ferdige. Vi vil nå vise deg hvordan du kan lage en betongplanter selv. Informasjonen i instruksjonene er for en firkantet bøtte som er 60 cm bred og 80 cm høy. Hvis du ønsker det, kan du gjøre betongplanteren 1 m eller enda høyere.

Nødvendige materialer og verktøy:

  • 40 kg sekk ferdigbetong
  • sparkel
  • vann
  • 19 mm tykk kryssfiner
  • sirkelsag
  • Gummi klubbe
  • Skruer
  • Duct tape
  • 5 cm PVC -rør kuttet til en høyde på 10 cm
  • Sandpapir eller stålbørste

Instruksjoner: Bygg betongforskaling

Forskaling for betongplanker bygger trekasser selv

I det første trinnet designer du betongforskalingen. Bygg først to esker – en firkantet eske som måler 60 x 80 cm og en firkantet eske som måler 55 x 75 cm ved å kutte kryssfiner til den størrelsen du ønsker.

For den større kryssfinerboksen, kutt 4 paneler som måler 60 x 80 cm og et 60 x 60 cm panel på bunnen av esken.

For den mindre kryssfinerboksen, klipp ut 4 ark på 55 x 75 cm og skjær dem deretter i to for å lage 27,5 x 75 cm. Dette gjør det lettere å fjerne de indre delene etter at sementen har herdet. Til slutt skjærer du en tallerken på 55 x 55 cm til bunnen av den mindre esken.

Bor et 5 cm hull i bunnen av den store esken og før PVC -røret gjennom det. Dette skaper drenering for plantemaskinen. PVC -røret skal være 5 cm over bunnen av esken. Dekk toppen av PVC -røret for å forhindre at sement kommer inn.

Etter at du har bygget de to kryssfinerboksene, kan du fortsette med å helle betongen.

Hell betongen

DIY betongplanter xxl instruksjoner hell deg selv

Bland betongen i henhold til instruksjonene på posen til du får den konsistensen du trenger. Ikke tilsett for mye vann, da dette kan forårsake sprekker når betongen tørker.

Nå kan du helle betongen. Hell først et 5 cm lag betong i den store boksen. Dette er bunnen av betongplanten din.

Legg deretter den mindre esken i midten av den store esken. Pass på at kantene er like rundt. Du kan kutte ut to-tommers treblokker og skru dem til kantene for å sikre at plassen er den samme rundt.

Nå er det på tide å helle betongen i formen. Bruk en sparkel for å gjøre dette. Mens du støper betongen, banker du på boksen med gummiklubben for å sikre at betongen faller ned på gulvet.

Fortsett å tappe rundt boksen slik at boblene og hullene i betongen løses opp. Jo hardere du banker, desto færre hull blir det i betongen.

La betongen tørke og løsne formen

Lag din egen store betongplanter for utendørs

Når betongen er helt tørr, kan du fjerne kryssfinerboksene for å avsløre plantemaskinen. De ytre delene kan skrus av veldig enkelt. Imidlertid er innsiden litt vanskeligere. Om nødvendig kan du bruke en flat skrutrekker og hammer til å lirke kryssfiner ut.

Slip deretter kantene og eventuelle grove flekker du vil jevne ut. Deretter kan du male den ferdige betongplanten med beis og forsegler.

Planting av betongplanter

Plant store betongplanter med trær

Nå er det på tide å plante. Spesiell potteplantejord anbefales for nye plantinger. Før du legger jorden i bøtta, bør du sørge for at betongen er helt tørr. Avhengig av plantingen kan du legge et dreneringslag på bunnen av bøtta. Sørg også for at du har nok jord tilgjengelig, fordi den nødvendige mengden ofte er undervurdert på grunn av størrelsen på bøtta.

Kule ideer til betongplanker i forskjellige former

Enkel betongplanter DIY

Plantemaskiner i enhver form og størrelse kan lages av betong. Så du trenger bare en passende form. Her er noen originale ideer som for det meste brukte gamle og ubrukte varer til å lage gryter og bøtter. Få inspirasjon til ditt eget prosjekt!

Lag en rund planter av betong selv

Lag store runde betongplanker selv av bøtter

Runde bøtter ser mye mer elegante ut enn rektangulære modeller og kan gi hagen et romantisk preg. For å lage en rund betongplanter selv kan du for eksempel bruke to runde plastbøtter i forskjellige størrelser. For å gjøre bøttene lettere å skille fra betongen, kan du belegge dem med vegetabilsk olje på forhånd. Fremgangsmåten ligner på prosjektet ovenfor. Du legger litt av sementblandingen på bunnen av den store bøtta, legger den lille bøtta på den og fyller mellomrommet mellom de to karene med sement. For å sikre at den lille bøtta er stabil, fyll den med vekter som noen murstein. Etter at betongen har tørket, løsner du bøttene og betongplanten er klar.

Bruke gamle møbler for interessante former

Lag dine egne betonganleggskummer for innganger utenfor huset

Lurer du på hvordan denne bøtta fikk sine dekorasjoner? Nei, den ble ikke kjøpt sånn, men laget ved hjelp av en gammel skapdør. Lignende former kan også lages ved å feste forskjellige elementer på utsiden av den indre beholderen før betong helles.

Opprinnelig idé for DIY -plantemaskiner laget av avføring av betong i plast som støpeform

Med denne ideen er prosessen enda enklere. Du tar bare en krakk av plast og bruker den som en form til den selvlagde plantemaskinen. For å gjøre dette, lages først en form for isopor og pakkes inn med plastfilm. Deretter legger du krakken opp ned, heller litt betong til bunnen av bøtta og legger en mindre beholder på toppen. Fyll deretter hullene igjen med sement, la det tørke og fjern det fra formen.

Lag dine egne blomsterpotter i forskjellige former av betong

Kule ideer til blomsterpotter av betong DIY

Plantemaskiner i alle størrelser kan lages av betong. I tillegg til en stor bøtte kan du også lage noen blomsterpotter selv. Plastflasker i forskjellige størrelser er for eksempel perfekte som støpeformer.

Forskjønne betongplantere

Lag lette betongplanter selv med fargepigment

Vil du gi den grå betongen et leken preg? Deretter kan du enten male betongplanteren i ønsket eller farge sementen med fargepigmenter. Velg farger som harmonerer godt med omgivelsene.

I stedet for å helle betong – lag din egen planter av betongplater

Enkel DIY planter for utendørs laget av tre- og betongplater

Her er en idé for late. I stedet for å blande og helle betong, kan du enkelt lage vakre planter fra betongplater selv. For å gjøre dette må du først bygge en ramme av trestolper som du skruer sammen, og deretter lime betongplatene fast med lim for montering. Hvis du vil lage en høyere planter selv, kan du lime to eller flere betongplater oppå hverandre. Dette gjør imidlertid plantemaskinen mye tyngre.

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips