15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lampeskjerm upcycling: hva kan du gjøre med de gamle nyanser?

Hvem liker ikke et kult upcycling -prosjekt? Hvis du bruker gamle ting på nytt, er ikke bare budsjettet bra, men også miljøet. Du kan bruke omtrent alt – tomme flasker laget av glass eller plast, klær som skjerf og jeans, ubrukte hagearbeid … listen er veldig lang. For eksempel, hvis du har noen gamle lampeskjermer hjemme, kan du lage mange kule ting ut av dem. Les videre for å oppdage de vakreste upcycling -ideene til en lampeskjerm!

Hva kan du gjøre med en gammel lampeskjerm??

Hva kan du gjøre med en gammel lampeskjerm?

Før du kaster de nedarvede lampeskjermene (eller andre skatter), må du først stille deg selv spørsmålet: Kan jeg gjøre noe annerledes av dem? Med litt kreativ tenkning og litt instinkt kan de gamle objektene transformeres til praktiske og vakre ting. I vår artikkel finner du ideer om hvordan du redesigner lamper og lampeskjermer, så vel som kule prosjekter om hvordan du sykkel opp den gamle lampeskjermen. la deg inspirere!

Lag plantestativ selv

DIY plantestativ laget av en gammel lampeskjerm

Mange lampeskjermer har en litt konisk form, noe som gjør dem ideelle for å lage ditt eget stativ for forskjellige ting. For eksempel kan du bruke den til å lage vakre plantestativer og sette blomster og stueplanter i rampelyset i huset og på terrassen. Vi viser deg hvordan du gjør det!

Trinn-for-trinn instruksjoner

Upcycling lampeskjermer instruksjoner for DIY plante stativer

Først må du samle opp lampeskjermene og koble dem fra lampene om nødvendig. For denne upcycling trenger du lampeskjermer med trådramme. Du trenger også saks, spraymaling og passende potter. Plantemaskinene skal passe inn i den mindre åpningen i trådrammen. Hvis ingen passende potter er tilgjengelige, kan du også legge til en tallerken og ganske enkelt legge plantene på den. En enkel idé og tips om hvordan du implementerer dem finner du nedenfor.

For å lage plantestativene, klipp først av stoffet og fjern det indre metallfestet. Dette bør lett komme av med noen vendinger, men du kan også bruke trådkuttere. Spray deretter trådstengene i hvilken som helst farge og la dem tørke godt. Plasser deretter krukkene i plantestativene, og du er ferdig.

Stativ med treplate

Omdesign lampeskjermen og lag ditt eget plantestativ

Lampeskjermer kommer i mange forskjellige størrelser og former. Hvis du vil få en plante til å skille seg ut av den selv, men krukkene dine ikke passer inn, limer du bare en treplate og plasserer potten på den.

Lag ditt eget plantestativ av gamle lampeskjermer og tre

For eksempel kan du forsyne gamle skjærebrett for disse plantestativene. Bare merk det nøyaktige stedet der du vil at trådrammen skal festes og lim den på treplaten. Du kan også bruke disse stativene til å vise andre dekorative gjenstander.

Upcycling idé for små lampeskjermer: lag dine egne hengende kurver

Lampeskjerm upcycling DIY hengende kurver

Blomsterkurver er et flott tillegg til uteområdet, da de lykkes med å sette blomster og planter i rampelyset. Du kan bruke dette til å lage en vertikal urtehage eller legge til fine fargesprut med blomstrende potteplanter utendørs. Varianter for en hengende kurv er forskjellige, med de mest populære modellene laget av macrame eller flettverk. Hvis du snur rammen på en lampeskjerm rundt og henger den opp med en metallkjede, kan du også lage vakre hengende kurver.

Lag hengende kurver av gamle lampeskjermer

For å gjøre denne lampeskjermen upcycling selv, trenger du lampeskjermer med en stålramme, en lang metallkjede, dekorativ tråd, spraymaling i ønsket farge og potteplanter som passer inn i trådrammene.

Du fjerner først stoffet fra lampeskjermene og bøyer den indre delen for å få plass til grytene. Spray deretter rammene og metallkjeden i fargen du vil ha, og la dem tørke godt. Nå gjenstår det bare å henge opp trafikklysene. For å gjøre dette, bruk smykketråd for å koble kjeden til rammene på lampeskjermene. Til slutt henger du de opphengende kurvene i taket og fyller dem med vakre potteplanter.

Upcycling lamper: Sukkulent potter laget av vegglamper

Upcycling ideer for vegglamper DIY potter for sukkulenter

Når det gjelder upcycling av lamper, trenger du ikke begrense deg til bare å bruke lampeskjermer. Med glassene på vegglampene kan du for eksempel lage vakre potter til sukkulenter og andre små planter. I eksemplet ovenfor ble paraplyene festet til en trebase og designet for å henge på veggen. Når det gjelder designet, kan du også la kreativiteten gå fri.

Blomsterarrangement i en gammel lampeskjerm

Borddekorasjon blomsteroppsats i gammel lampeskjerm

Lampeskjermer kan også brukes til rent dekorative formål. Skal du av stoffet, er det en trådramme som kan dekoreres etter ønske. Det ser veldig fint ut, for eksempel når det er pakket inn i grøntområder og ordnet med en pen vase med blomster i midten.

Lampeskjerm upcycling: DIY lekekurv

Lampeskjerm upcycling instruksjoner tinker lekekurv

Lampeskjermer med sylindrisk form er perfekte for å lage forskjellige oppbevaringskurver selv. Et godt eksempel er denne fargerike lekekurven laget av en paraply i sylinder stoff og noe stoff. For å lage en slik kurv selv, må du først fjerne alle karmer og indre deler slik at bare sylinderen blir igjen og deretter sy et stykke stoff i den ene enden. Hvis lampeskjermen du har tilgjengelig ikke har et pent design, kan du dekke den med stoff du ønsker. Det er det!

Kult upcycling: kattetelt laget av en lampeskjerm

Lag lampeskjerm oppcycling kattetelt selv

Katter elsker gjemmesteder. Og din firbeinte venn vil sikkert forelske seg i dette teltet laget av en gammel lampeskjerm. Du trenger ikke mye for dette prosjektet heller: en stor kjegleformet lampeskjerm i stoff, saks, dekorativ tape og noen tusjpenner. Først kutter du en åpning i stoffet og fester teipen til grensesnittene og den øvre delen av skjermen. Dekorer deretter katteteltet slik du vil, og det nye katteskjulet er klart. Du kan finne flere kule ideer om hvordan du lager katteleker til kjæledyret ditt av forskjellige materialer selv i dette innlegget.

Upcycling lampe: konvertering av en bordlampe

Bordlampe upcycling idé DIY planter

Det er også mange interessante upcycling -ideer for ubrukte gulv- og skrivebordslamper. Med slike modeller, som gjør at skjermen kan roteres 360 grader, trenger du for eksempel ikke å gjøre noe for å gjøre lampen til en planter. Alt du trenger å gjøre er å fjerne lampen og stikkontaktene fra innsiden av lampen, snu lampeskjermen oppover og legg en passende potteplante i den.

Lampeskjerm upcycling: Slik redesigner du lampeskjermer

Hvordan kan du redesigne en gammel lampeskjerm

Du kan selvsagt lage en ny lampeskjerm av en gammel lampeskjerm. Enten det er limt inn med tapeter, innpakket med tau eller bare malt på nytt, her finner du noen ideer om hvordan du kan lage den gamle lampeskjermen og blåse nytt liv i den..

Lag moderne wire lampeskjermer selv

Lampeskjermer redesigner moderne idé for belysning

Minimalisme er trendy akkurat nå. Moderne lamper er også preget av enkle design uten mange unødvendige elementer. Du er sikkert kjent med de sorte metallpendellampene, som har et industrielt utseende og brukes i flere og flere hjem. Til tross for deres enkle design, koster disse modellene vanligvis over 50 euro. Men hvis du har noen gamle lampeskjermer med ledningsramme tilgjengelig, kan du redesigne dem og lage stilige pendellamper selv.

Lampeskjerm upcycling med genser

Lampeskjerm upcycling med gammel genser gulvlampe

Hvis du ikke liker lampeskjermen slik den er, kan du redesigne den med et originalt oppkjøringsprosjekt. Vår første idé ville være å bruke en genser som ikke lenger passer.

For å gjøre denne kule oppsyklingen selv, trekk først genseren over lampeskjermen. Klipp deretter av overflødig materiale, og la det være omtrent 2 cm fra øvre og nedre kant. Bruk en varm limpistol for å lime genseren rundt kantene. Du vil sikkert elske sluttresultatet. Denne lampeskjermen ser veldig flott ut og gir et koselig preg på interiøret.

Krydre den gamle nattlampen

Spice up old nightside lamp upcycling idé

Det er faktisk mange måter å forskjønne en vanlig eller slitt lampeskjerm. Hvis du vil lage et romantisk design, kan du prøve denne ideen om stoffroser som dekorasjon. Til rosene kan du bruke silkepapir, stoff, farget crepe -papir eller hva du vil. Dette eksemplet bruker hvitt stoff som er kuttet i sirkler av forskjellige størrelser. For å lage rosene kan du sy eller lime sirklene sammen. Når du har fått nok av det, fest det på lampeskjermen, og den vakre upcycling er ferdig.

Kul upcycling til gulvlampen

Bruk gamle jeans og kort til å dekorere en gulvlampe

Denne ideen er ideell for alle ekte upcycling -fans. En vintage gulvlampe var dekorert med verdenskart og jeans for å lage et unikt smykke. For å gjenskape denne lampen, bruk først noen verdenskart for å designe lampeskjermen. Du kan stikke kortene direkte på den gamle skjermen eller bruke dem til å lage en helt ny skjerm selv. For å skjule stativet trenger du tynne strimler av denim som du kan klippe ut av et gammelt par jeans. Lim deretter strimlene rundt stativet, og det originale sykkelprosjektet er fullført!

Previous Post
14 gode ideer til en rask og sofistikert dessert til nyttårsaften
Next Post
Svømmebassengideer – 50 drømmeaktige svømmebassengferiebilder