15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagenes kalde ramme som et alternativ til det nyttige drivhuset

plast drivhus fotseng kjøpe plast plante blomster

At Hage kald ramme er et virkelig flott alternativ til drivhuset. Kanskje du fortsatt vet det fra bestemors tid. De er en fin måte å hjelpe plantene i dvale og forlenge mulig tid for frukt og grønnsaker å vokse. Så du kan begynne å plante grønnsaksflekkene dine før begynnelsen av våren og til og med etter slutten av høsten. Du kan enkelt bygge en slik hage kald ramme selv. Gamle materialer som murstein, treplater og bjelker eller et gammelt vindu, som du kan gjenbruke så perfekt, er egnet for dette. I bygge- og hagesenteret kan du imidlertid også finne praktisk anleggsutstyr som du kan bygge din egen hage kaldramme med. Men hvis du ikke har lyst til å bygge en så kald ramme selv, eller ikke har tid, kan du selvfølgelig enkelt kjøpe den ferdig fra en spesialist.

Hage kald ramme for grønnsaker

plante grønnsaker som bryr seg om vårens rammehage drivhus

Hvis du vil bruke den kalde hagen til å dyrke plantene dine, må du ikke glemme at det også finnes varianter som ikke liker å bli transplantert i det hele tatt etter en viss periode. Dette inkluderer rotgrønnsaker som gulrøtter og rødbeter. Så disse skal helst sås i hagen.

Sett hagen kald ramme i bakken

hage kald ramme bakken innfelte salatplanter

På den annen side er grønne grønnsaker som rakett, kål og mangold, som alle er rike på næringsstoffer og vitaminer, spesielt egnet. Du kan plante disse i hagens kalde ramme noen få uker så snart jordtemperaturen er over 10 grader. Du kan kontrollere temperaturen med et gulvtermometer. Suksess med å dyrke grønnsakene avhenger også av denne temperaturen. Avhengig av region kan du begynne å så allerede i januar. Hvis gulvet fortsatt er for kaldt, gjenta målingen annenhver uke til tiden er riktig.

Swiss chard og mesclun for den kalde hagen i hagen

drivhus bygge hage hotbed sticks høy som dyrker grønnsaker

Mangold er en type salat som trives og vokser selv i de kjøligere årstidene. Derfor er Swiss chard også perfekt for hagens kalde ramme. Bløtlegg dem i vann før du sår frøene og tilbered en løs jord blandet med kompost. Frøene begynner å spire i løpet av de første 10 dagene. Ved høsting er det best å fjerne de ytre bladene først. Du kan bruke dem til å tilberede deilige salater og gi kroppen din essensielle mineraler og vitaminer. Mangoldfrøene har en lett og søt smak.

Hage kald ramme med hengslet lokk

hage kald ramme vindu lokk grønnsaksfrø

Den såkalte mesclun er også en sunn variant som vokser raskt. Du kan enkelt trekke plantene som har vokst i hagens kalde ramme ut av bakken og plante dem med de tidlige salatene i hagen din. De kan også deles og plantes på et senere tidspunkt.

Tips til hagen kald ramme

planter vårbed vanning vann vannkanne hageomsorgstips

Hagenes kalde ramme trenger den samme oppmerksomheten og omsorgen som alle andre senger du kjenner. Så jorden må forberedes regelmessig, og vanning og ventilasjon må ikke glemmes. For å holde ting ryddig, merk plantene og ikke glem å transplantere dem i god tid.

Merking av planter i hagen kald ramme

wood fruehbeet frukt grønnsaker lokk vårhage lage

Hvis du bruker en åpen og sammenleggbar hage kald ramme som du holder åpen i løpet av dagen, ikke glem å lukke den om kvelden. Ellers risikerer du at de unge plantene fryser i hjel. Tross alt er de enda mer følsomme. I løpet av dagen bør du imidlertid holde denne kalde rammen åpen, ellers kan varmen føre til at den dør, spesielt på solfylte dager.

Kald ramme laget av halmballer

halm høyballer fruehbeet lag deg glassruter hageide

Dekk den kalde rammen med folie

idé hage kald ramme folie grønnsaksbed vår

Du kan så flere grønnsaker i august og september. På denne måten kan du forlenge sesongen. La hagens kalde ramme stå åpen eller løft den ved hjelp av en støtte. Du trenger ikke å lukke sengen før frostsesongen begynner.

En kald hage i vintage stil

vintage frokostramme bygge diy idé hagetilbehør

Permanent kaldramme laget av murstein med vindu som lokk

Frokostramme murstein vindusdeksel hage lag grønnsaksblomster

Previous Post
Den høyeste statuen i verden – India avslører offisielt statuen av enhet
Next Post
Å bruke terrakotta blomsterpotter annerledes: 20 ideer for hjem og hage