15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plantevern i januar; stell om høsten

Forbered-epler-høst-trær-for-avling-beskyttelse-i-januar

Det er ingen tvil om at enhver gartner ønsker at rosene hans ikke skal få mugg eller at eplene skal plukkes feilfritt og uten ormer. Er det sant? Her kan vi gi deg noen gode tips for sunne planter og Plantevern i januar slik at du får en rik høst.

Plantevern i januar – hva annet kan du gjøre i januar?

Epler-plukking-om høsten

For en vellykket Plantevern i januar er fruktmumier som skal fjernes. Når bladene har falt helt av frukttrærne, kan muggete frukter ses tydelig i tretoppene. De må imidlertid fjernes fordi forskjellige patogener fra den farlige Monilia -soppen ligger i dvale i disse fruktmumiene. For at mumiene ikke skal få en ny soppinfeksjon om våren, må de nå plukkes helt. Kast dem rett i søppeldunken, ikke på komposten! Og ikke glem, fruktmumiene faller ikke av seg selv, de må plukkes.

Plantevern i januar – forurensede hasselnøttbusker

Klipp av infiserte, syke-hasselnøttbusker

Noen ganger kan du legge merke til overdimensjonerte, sfæriske knopper på hasselnøttbusker, de er infisert av hasselnøttgallmidd. Disse 0,2 mm store middene overvintrer i de fortykkede knoppene, som da ikke spirer om våren. Nå må du plukke av enkelte syke knopper, men kutte av sterkt angrepne grener, så du tilbyr plantene dine en flott en Plantevern i januar på.

Noen falske sypresser dør av

Cypress-noen ganger-dør

I mange hager danner falske sypresser hekken og gir en trygg personvernskjerm. Imidlertid skjer det at enkelte sypresser blir brune og gradvis dør av. Årsakene til dette kan være jordsopp Phytophtora cinnamomi. Brune, råte flekker i treverket og i røttene viser tydelig symptomene på sykdommen. De syke plantene må fjernes og jorda må byttes ut før omplantning fordi soppen overlever i jorda. Ja, kampen mot skadedyrene er ikke så lett!

Falske sypresser-noen ganger-dør

Nyttige tips for plantene om høsten

Hus i North False Cypress Garden

Omsorg i hagen til høsten

Hasselnøtt-tre-dyrk-jord

Omsorg for hasselnøtttre

Man plukker-epler-på-stige

Previous Post
Lag hagedekorasjoner av betong selv – 28 flotte ideer
Next Post
Et fantastisk DIY -armbånd, armbånd eller armring