15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag gjødsel til oleander selv: 3 instruksjoner for organisk gjødsel

Oleanderen, en av de mest populære sommerblomstrerne i Middelhavet, har i økende grad funnet veien til hagen i hjemmet de siste årene. Den marokkanske busken fascinerer med sine blomster og gir den feriefølelsen på terrassen eller balkongen. For at beholderplanten skal nå maksimal høyde og bredde og blomstre voldsomt gjennom sommeren, spiller riktig pleie en avgjørende rolle. Planten trenger mye vann og trenger vanlige næringsstoffer i blomstringstiden om sommeren. For dette formålet er både spesiell langtidsgjødsel og flytende gjødsel for oleander tilgjengelig i butikkene. Mange hobbygartnere foretrekker å lage gjødsel til oleander selv. En selvlaget organisk gjødsel er vanligvis på ingen måte dårligere enn den du kjøper og kan forbedre jorda i plantemaskinen. Vi tilbyr deg 3 instruksjoner om hvordan du kan lage gjødsel til oleander selv.

Lag gjødsel til oleander selv: Bruk organisk gjødsel for å fremme vekst og forlenge blomstringstiden

Lag din egen organiske gjødsel av steinmel

Oleanderpleie begynner etter planting. Busken trenger mye vann. Derfor er det best å helle pottejorden godt umiddelbart etter planting og deretter gjødsle den friske jorda for første gang. Om våren blir oleanderen vanligvis befruktet to ganger i måneden og om sommeren, om nødvendig, til og med hver uke. Forsiktighet anbefales imidlertid ved befruktning. En selvlaget organisk gjødsel tar lengre tid enn flytende gjødsel for å frigjøre næringsstoffene. Uerfarne hobbygartnere synes vanligvis det er vanskelig å anslå riktig dose og har en tendens til å bruke for mye gjødsel i en dose. Hvis plantebladene blir brune, er det et tegn på at oleanderen er overbefruktet.

Siden oleanderen vokser veldig raskt og rikelig, trenger den ikke bare de vanlige næringsstoffene som nitrogen og fosfat, men også sporstoffer og mineraler. Det er derfor de fleste gartnere kombinerer flere gjødselvarianter for optimale resultater.

Lag gjødsel selv: steinmel om våren

Lag gjødsel selv Bruk kaffegrut eller tesaus til kompost

Bergmelet produseres ved sliping av stein og gis til kraftige planter i tillegg til gjødsel. For oleanderen, som trives godt i litt sur jord, er steinmel laget av diabase eller lava ideelt. Den forsyner røttene med de nødvendige mineralene og gjør busken mer motstandsdyktig mot angrep av lus eller edderkoppmidd. Den er innarbeidet rundt plantens røtter om våren. Noen hobbygartnere foretrekker imidlertid å oppløse det i vanningsvannet. Andre som lager kompost selv blander steinmel med komposten. Alt avhenger av riktig dose: ideelt sett bør den være 120 g per kvadratmeter.

Lag oleandergjødsel selv: Kaffegrut som organisk gjødsel

Oleander som potteplante i hagen Omsorg og tips om gjødsling

Kaffegrutene legges tradisjonelt til komposthaugen i den tyske hagen. Imidlertid kan den også brukes som organisk gjødsel, spesielt for store forbrukere som oleander. Pottingjorden er beriket med humus og gjort surere – perfekt for middelhavsbusk, som føles spesielt behagelig i humusjord med en pH -verdi under 6,5. Slik er gjødsel laget av kaffegrut:

Gjøre gjødsel selv Fordeler og ulemper ved et øyeblikk

 • Samle kaffegrut og dryss avisen på et varmt sted. La det tørke og lagre det lufttett.
 • Tilsett en kopp full av kaffegrut til jorden på våren og bland godt.
 • Etter omplantning eller planting, dekk til jorden med et tynt lag barkmulk.

Bananskallene er et alternativ til kaffegrut.

Gjøre gjødsel til oleander: bananskall

Oleander -gjødslingstips for hobbygartnere og hagearbeid om våren

Tørket bananskall som har blitt bearbeidet til organisk gjødsel er et rimelig alternativ til flytende gjødsel fra forhandlere. De er ikke bare egnet for oleander, men kan også brukes som gjødsel for andre planter. Hvordan lage oleandergjødsel fra bananskall selv:

 • Bruk bare skall fra organiske bananer som ikke har blitt behandlet med plantevernmidler. Skjær bananskallet i veldig små biter og fordel dem på avis.
 • Legg bananskallene på et solfylt, varmt og tørt sted og vent til de tørker helt ut.
 • Oppbevar de tørkede bananskallene i en lufttett boks på et kjølig og mørkt sted.

Oleanderpleie og befruktning for flere blomster Tips

 • Omtrent to uker etter at du har bearbeidet steinmel i jorden, kan du lage flytende gjødsel fra bananskall og tilsette det i vannet.
 • For å gjøre dette, legg ca 150 g bananskall i kokende vann og la det småkoke i 2-3 minutter på svak varme. La deretter bananvannet avkjøles ved romtemperatur over natten. Hell bananvannet gjennom en fin sil og fjern bananskallet.
 • Bland 100 ml bananvann med 500 ml vanningsvann og vannet oleanderen med annenhver uke.

Lag oleandergjødsel selv: eggeskall

Hvordan lage oleandergjødsel av eggeskall selv

Ikke bare kaffegrut og bananskall er egnet for produksjon av organisk gjødsel. Eggeskall kan også gi oleanderen din næringsstoffene den trenger. Slik kan du lage oleandergjødsel fra eggeskall selv:

 • Mal skjellene til tre mellomstore egg og legg dem i en engangsbolle med en liter lunkent vann.
 • Sett bollen på et kjølig, tørt sted (men ikke i kjøleskapet) og la den stå i 7 dager uten lokk.
 • Sikt deretter gjennom vannet med en fin sil og fjern eventuelle eggeskallrester.
 • Vann oleanderen med den annenhver uke.

Selvlaget organisk gjødsel: en oversikt over fordeler og ulemper

Lag oleandergjødsel selv og bearbeid bananskall til organisk gjødsel

Alle som bruker en egenprodusert organisk gjødsel til oleanderen, bør være klar over dens ulemper og fordeler. Vi gir deg en oversikt og forklarer når du skal lage gjødsel til oleander selv:

+ Den organiske gjødsel frigjør næringsstoffene mye saktere, men mer jevnt. På denne måten unngår hobbygartnere at jorden vaskes ut av regn eller vanning, eller plutselig overbelastes med for mye gjødsel.

Oleandergjødsel lager selv tips for kaffegrut

+ Organisk gjødsel er ikke farlig for barn og kjæledyr. Det er praktisk talt umulig å produsere for høye konsentrasjoner av organisk gjødsel og dermed skade oleanderen.

– Å lage organisk gjødsel hjemme er en tidkrevende oppgave. Det er derfor hobbygartneren bør begynne å gjøre dette om vinteren slik at de har nok gjødsel i begynnelsen av hagesesongen.

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!